..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




8 Þubat 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 5 / Tunceli' Ye Taþýnýyoruz.  
Saçma bir rüya.

Kâmuran Esen


Ben de yardým istiyorum.


:AEFG:
Dün gece bir rüya gördüm hayýrdýr inþallah. Bir sýkýntý, bir stres, bir saçmalýk ; anlatýlýr gibi deðil. Adý üstünde, rüya iþte. Mantýk aranýr mý rüyada, gerçeklik aranýr mý ?... “ Hayýrdýr inþallah ! ” deyin de içinizden, öyle baþlayýn okumaya.

Gerçekte olduðu gibi yine Mudurnu’da yaþýyormuþum. Evliymiþim, üç tane oðlum varmýþ. Ben ev hanýmýymýþým. Eþim, yazarmýþ. Hem de dili uzun bir yazar. Bir gazetede köþe yazýyormuþ her gün. Ýkide bir suya - sabuna dokunuyormuþ, iktidar partisinin aleyhinde yazýlar yazýyormuþ. Kendi kuyusunu kendisi kazýyormuþ. Her an gazeteden atýlabilirmiþ zaten. Ben de ha bire ona gaz veriyormuþum. Þunu da yazsana , bunu da yazsana diyormuþum. Gerçekleri herkes öðrensin. Millet yemek, yarýþma, evlilik programý izleyeceðine ; seni okusunlar da aydýnlansýnlar, diyormuþum.

Büyük oðlumun küçük bir dükkâný varmýþ. Dükkânda ayný zamanda sigara satýyormuþ. Üstelik, bira da . O nedenle, bazýlarý gýcýk kapmýþlar bizim oðlana.” Dinimize göre sigara haram, hele içki of of of ! ” diyorlarmýþ. Son zamanlarda, dükkânýna kimse uðramaz olmuþ. Aþýrý dinciler, oðlumun müþterilerini etkiliyorlarmýþ. ” Girmeyin þu sütü bozuðun dükkânýna! Haram satýyor. ” diyorlarmýþ. Sonunda bizim oðlan dükkâný devretmek zorunda kalmýþ.

Ortanca oðlumla küçük oðlum iþsizlermiþ. Her gün iþ aramaya gidiyorlarmýþ. Ýþ aramak, iþleri olmuþ onlarýn. Rüya bu ya, ben onlarý her gün aðlayarak uðurluyormuþum.” Bir iþ bulup baþka bir þehre giderseniz, size hakkýmý helâl etmem. Hem de hasretinize dayanamam.” diyormuþum. Onlar da her sabah evden çýkarken ayný cümleyi tekrarlýyorlarmýþ:
- Üzülme anne ! Baþbakanýmýz , Ortadoðu’nun lideri olacak belki. Aç kalsak da gam yemeyiz.

Ýþte iþler bu vaziyetteyken, bir gün eþim diyor ki bana rüyamda - hayýrdýr inþallah - :
- Haným ! Yarýn Tunceli’ye taþýnýyoruz.
Þaþýrýyorum. “ Buyrun, buradan yakýn.” dercesine oðlanlarýmýn yüzüne bakýyorum.
- Ne iþimiz var Tunceli ’de ?
Baþlýyor eþim hararetli hararetli anlatmaya:
- Devlet, Tuncelili vatandaþlara kamyonla eþya daðýtýyormuþ. Buzdolabý, çamaþýr makinesi, kanepe, elektrikli süpürge, çatal – kaþýk takýmý, televizyon vs vs vs.
Rüya bu ya, eþim baþlýyor þakýdýk þukuduk oynamaya. Baðýrýp duruyor:
- Heyyyyt be ! Baþýmýza devlet kuþu kondu.
Ben þöyle bir düþünüyorum ve diyorum ki:
- Ayol, bu devlet kuþu “ yardým edeyim ” derken, kafamýza çiþini yapmasýn.
Büyük oðlum atýlýyor, b.kunda boncuk bulmuþ gibi sevinçle. Diyor ki:
- Anneciðim, hayatýmýz kurtuldu. Zaten iþler kesat. Yerleþiriz Tunceli’ ye, evimizin tüm eþyasý hazýr. Ama acele etmeliyiz. Daðýtým iþi bitmeden yetiþmeliyiz.

Derken – hayýrdýr inþallah - , ertesi gün biniyoruz ortanca oðlanýn külüstür pikabýna, ver elini Tunceli. Git bakalým git bakalým. Küçük oðlan biraz mola verelim, acýktým diye sýzlanýyor. Eþim de, “ Hele gidelim ; durmak yok, yola devam.” diyor. Ortanca oðlum da, Tunceli’ de iþ bulacaðýna inanýyor. “ Evimizin her eþyasý hazýr nasýl olsa. Altý aya kalmaz, pikabý yenileriz.” diye saçmalýyor. Ben de , koluma bilezikler alýrýz diye seviniyorum. Hatta bileziklerin þýkýrtýsýný duyuyorum, içim gýdýklanýyor. Saçmalýða bir bakýn hele.

Mudurnu nere, Tunceli nere ! Araba külüstür bir yandan, yol uzak öte yandan. Neyse, sað salim varýyoruz Tunceli’ ye. Bizim amca oðlu var daorada Allahtan , ev bulmuþ bize. Oðlum bizi eve silkeleyip koþuyor spor salonuna doðru. Bedava eþyalar spor salonunda ya…Arkasýndan þöyle bir bakýyorum, topuklarý ensesine deðecek neredeyse. Aslaným benim !...Biz de onun gelmesine evi temizliyoruz. Evde su yok, elektrik yok. Olsun ! Su, akar bir gün; elektrik, gelir bir gün.

Saatler geçiyor, bizim oðlan gelmiyor. Hava kararýyor, oðlan yok; gece oluyor, oðlan yok. Kime sorayým, nerede arayayým ? Derken, gece yarýsýna doðru eli boþ çýkýp geliyor. Meðer, eþyalar tükenmiþ. Bize kalmamýþ. Bütün dünyamýz yýkýlýyor. Ben baþlýyorum aðlamaya. Çocuklar beni teselli ediyorlar. Anne üzülme, hele bir haberleri dinleyelim. Nerde yardým yapýlýyorsa, oraya gideriz, araba hazýr altýmýzda.

Ýþte tam bu sýrada, bizim Tunceli’ deki amca oðlu geliyor uça uça.
- Müjdemi isterim. Devlet, Sivas’ta yardým daðýtacakmýþ! Hem de iðneden ipliðe. Pikaptaki eþyalarý yýkýn buraya, boþuna yük etmeyin.

Zaten fazla eþya yok arabada.

Hemen çýkýyoruz dýþarýya. Bizim oðlan þaþýrýyor:
- Araba ? Araba yok. Çalmýþlar pikabý.
Ýþte tam burada ben þak diye düþüp bayýlýyorum.

( Devamý var.)




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hayýrdýr
Gönderen: eylül / , Türkiye
8 Þubat 2009
devamýný bekliyorum da þu modetöre sorar mýsýn yazýlarým niye çýkmýyor, kendi zatptlarýna ulaþmak na mümkün. sðl. iyi yazmalar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.