..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Feray Korkmaz




14 Temmuz 2008
Hoþça Kal Ne Demekti?  
Bir Gidiþin Ardýndan

Feray Korkmaz


Kurduðu her cümleyi, benim bitirmemi beklemesinden anlamalýydým, merhabalarýnda bu denli usta olan bir þehzadenin, elvedalarýndaki acemiliðini...


:DAGF:

- hoþça kal!


Bir yaz gecesi ancak bu kadar yakabilirdi genzimi. Su içmeliyim diyerek kalktým bilgisayarýmýn karþýsýndan. Yoksa bir sigara daha mý içmeliyim? Hayýr hayýr, midemdeki acý buna izin vermiyor. En iyisi bahçeye çýkmak, kitaplýðýmý mý düzenlesem yeniden?

Bana hoþça kal dedi. Hoþça kal, ne demekti?

Odamdaki en hatýrasýz koltuða sinip, kulaklýðýmdan bedenimin her karesine yayýlan müziðe kendimi teslim edebildim nihayet. Ne zaman bir veda gözlerimi daðlasa, ne zaman kesse dilimi bu keskin acý ve ben ne zaman kaleme sarýlsam, hep ayný ney inlemesi... Her seferinde notalarýna baþka sözler yazdýðým, her seferinde kanýma iþlemiþ bir ruhun beni terk ediþine bakakaldýðým o ses!

Üþüyor muyum? Peki ama nasýl? Bu çýplaklýk hissi de nereden geliyor böyle? Yalnýzlýk tam da böyle bir þey mi yani?

Ses yükseldikçe, ayný hýzla anýlarým kývrýlýyor sanki. Duvarýmda gölge oyunlarý yapan mum alevlerinin arasýna karýþýyor. Ne demiþti diye soruyorum kendime, zihnimi hiç zorlamadan hatýrlýyorum cümlelerini : “Umut etmene izin veremem. Umudun olduðu yerde, bir eksiklik var demektir ve demek ki hâlâ yerine gelmemiþtir düþlediklerin. Hayýr, buna izin veremem! ”

Ne kadar da cesur, demiþtim içimden. Öðretilmiþ tüm kadýn-erkek diyaloglarýnýn dýþýna taþmýþ, kurduðu her cümlenin içinde sadece seni parlatan, sanki aþký ilk kez seninle yaþýyormuþ hissini kalbin tam ortasýna aktaran, farklý bir dilleniþ... Þimdi düþünüyorum da, “önce sen”, diyerek beni ardýmdan ittiði bu imkânsýzlýðýn içinde, tutunacaðým ilk ve son imkân onun elleri deðildi. Kurduðu her cümleyi, benim bitirmemi beklemesinden anlamalýydým, merhabalarýnda bu denli usta olan bir þehzadenin, elvedalarýndaki acemiliðini... Peki ama hoþça kal ne demekti?


“Bende kal”, demiþti bir defasýnda, “ bende kal, çünkü ben sende kaldým! ”Ýçimde bir ukde olarak kalacaðýný, bilmiyordu belki de. Bir akvaryumdu dünya ve sularýndan kovulmuþ iki þaþkýn balýktýk onunla. Þairin raký þiþesindeki balýk haline yem olduk ya da en güzel dizesine tutulduk, kim bilir... Kýsacýk ömrün en güzel masallarýný yazabilmek adýna; minicik hafýzamýzla, her seferinde yeniden âþýk olduk demeyi ne çok isterdim.

Ay, pencerenin o kýsacýk aralýðýndan ýþýðýný sýzdýrýyor, mum alevlerinin üzerinde dans eden sigara dumanýna çarpýyor ve gelip ruhumu mayalandýrýyor bir anda. Korkuyorum, odamýn içinde uçuþan bu anýlardan, müziðin tüm darbelerini yüreðime indirmesinden ve gözümden tek damla bile akmadýðý için en çok kendimden... Þimdi avazým çýktýðý kadar baðýrsam ve bana söylediði bütün sevgi cümleleriyle birlikte tüm dünya seslerini sustursam; duymak istediðim bir yanýta yer açýlýr mý? “Hoþ kalmak” , böylesi bir geceden delirmeden çýkmak mý acaba? Bir koltuðun içinde ufalanýp, onun hayatýnda olamamak mý?


Ah be adam! Kalbimde kaldýn
Bu bir veda deðil ki...
Bu yüzden soruyorum; hoþça kal ne demekti?

FERAY KORKMAZ

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk YILMAZ / ,
28 Aðustos 2010
Bence; kabuðunu emdiði herþeyin ruhunu tükürtmek! Tebriklerimle...

:: hoþçakal ne demek
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / , Türkiye
12 Ekim 2009
Hoþçakal, hoþ----çakal!

:: hoþkalýn....
Gönderen: çiçek kahraman / , Türkiye
21 Temmuz 2008
okurken sanki o koltukta ben oturuyormuþum o müziði ben dinliyormuþum gibi hissettim. yine yapmýþsýnýz yapacaðýnýzý, iyiki de bu kadar güzel yapmýþsýnýz. lütfen hoþkalýn feray haným, size yakýþtýðý gibi. saygýlarýmla ve hergün dað gibi büyüyen hayranlýðýmla... çiçek

:: Giderken...
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ,
21 Temmuz 2008
Ah be adam! Kalbimde kaldýn. Bu bir veda deðil ki... Bu yüzden soruyorum; hoþça kal ne demekti? Þahane! Keyif kahvelerimizi içerken sakin bir edayla çantandan çýkardýðýn kaðýttaki satýrlar...Ýlk ben okudum evet, ilk þanslý benim:) Kalbimizde kalýp 'vedalaþtýk' dediklerimizi düþündüm de...Hoþça kal ne demekti? Deniz, þarap ve ay ýþýðý nasýl da seviyordur þimdi seni.Ve eminim tam da þu saatlerde sessizce kadehi masaya býrakýp,geceyi sarsýyorsundur 'hoþça kal ne demekti' diye. Ben mi? Ben Ankarada örseliyorum geceyi:) Seni çok seviyorum kuzum benim...

:: Vedanýn son tangosu
Gönderen: Ömer TEKÝN / , Türkiye
19 Temmuz 2008
Yüreðine, kalemine saðlýk.Harika bir þey çýkarmýþsýn yine.

:: hoþçakal...
Gönderen: mehmet asým erdoðmuþ / , Türkiye
16 Temmuz 2008
bilmezler deðil mi "hoþ"ça kalýnamayacaðýný.... eyvallah güzel insan eyvallah...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Selamýn Yoktur Bende
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var
Cam Kýrýklarý
Hak Deðildir Aþk
Bir Vuslat Baðýþla Geleceðime

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.