..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > NoktasaL




9 Temmuz 2008
Yaþamýn Kýyýsýnda  
bedenler þizofren deðil ruhlar þizofren.

NoktasaL


yavaþ yavaþ gözden kaybolmaya baþlýyorlar hergünki gibi ama mutlu.dakikalar saatleri saatler gün sonunu ararken güneþ göz kýrpmaya baþlýyor geceye yavaþ yavaþ çekiyor ýþýltýsýný..kelebekler dönmüyor kelebekler nerede?bir pencere arkasýnda sýkýþmasadýlarsa neredeler? beden soluksuzlaþýyor, renk mora çalýþýyor son bir nefes için denize koþuyor beden koþup koþup dalgalarýn kucaðýna býrakýyor..


:BAHE:
ölümün ötelediði bir sahil kenarýndaki ruhlar sesleniyor.sesler bazen çýðlýklara dönüþüyor, gözler ölümsüzlüðün çýðlýðýný görmeye çalýþýyor.çýplak bedenler sese yürüyor, seslere koþuyorlar yeni bir ruha sahip olabilmek üzere.
bedenler þizofren deðil ruhlar þizofren.
çýplak bedenler ruhlara kavuþunca aðýzdan çýkan ilk ses günler sonra hala sessizce.sahilde yürüyor beden dalga seslerine gidiyor kulaklar.bazen kopmak istiyor yaþamdan bir uçurum kenarý arýyor beden.yaþamýn kýyýsýnda ölümün ötesinde kopmak istiyor çýðlýklar.savruluyor saçlar rüzgarýn taraðýndan geçip tel tel kopuyor ama yine de yürüyor dalgalara .
beden ruhlar ve diðer bedenler arasýnda yalnýz kalabiliyor.bir çok zamanda kum üstünde serili duruyor devrik þarap þiþeleri arasýnda.yormak istemiyor zihni, deðmez harcama ruhunu.uyanmak bir sonraki adýmdý kurtulmaktý asýl amaç.kimseler aranýyor kimseler nerede nerdeler?
kimse bilmez nasýlsa kimseleri asýl düþünceleri çýrpýnan bedenlerin bir cýzýrtý gibi çýkan sesini.
çýðlýklar gün aðarmasý ile rengarenk kelebeklere dönüþüyor.her bir kelebek bir nefes alýyor ruhtan günü uzun kýlabilmek için sonsuzluða eriþebilmek için.sýnýrlý zaman belirli mekanlardan kopmak dünyanýn diðer dekore ettiði yerleri görmek için.sýyrýlýp dokunmak istiyor heryere alabildiðine uçmak bir çiçekten bir yatak yapmak, yapraktan bir istiyor kendine.sonunda vakit dolmaya yaklaþýyor ertesi günü görebilmek üzere ruha geri dönüyor nefesi üflüyor ve sessiz çýðlýklarý yeniden dinlemeye baþlýyor.
bir kelebeðin hikayesi buda can bulup can verme gün görüp gece de kaybolma.
kimseler hala yok kim bilebilir ki kimseler nerede?
beden yeni bir yolculuða çýkýyor yine bir deniz yeni bir deniz yeni bir gökyüzü farklý bedenlerle karþýlaþmak üzere.
sakin sakin sakin
bir perde bir pencere iliþiyor göze
bir sarýlý beyazlý kelebek pencereden çýkmak istiyor saða dönüyor sola dönüyor ama kelebek bir türlü çýkamýyor.gözler hiç kýmýldamadan izliyor gün içi.hava kararmaya yakýn kelebek kayboluyor beden de yeni bir kumdan yatak arayýþýnda.
yýldýzlara bakýnýyor bir çift göz .bir insan suratý iliþiyor bu kez yýldýzlarýn arasýnda o sýrada bir yýldýz kayýyor.her yýldýz kayýþý bir kelebeðin can bulmasýydý belki gün ýþýðýnda.yýldýzlarýn arasýndaki yüz kayboluyor yavaþ yavaþ bir esinti ile bulutlat maske oluyor geceye.
yine bir tan vakti uyanýyor kelebekler bu kez ruhtan bir nefes almýyorlar.isteklerini zamana mekana sýðdýramayacaklarýný anlýyorlar.yavaþ yavaþ gözden kaybolmaya baþlýyorlar hergünki gibi ama mutlu.dakikalar saatleri saatler gün sonunu ararken güneþ göz kýrpmaya baþlýyor geceye yavaþ yavaþ çekiyor ýþýltýsýný..kelebekler dönmüyor kelebekler nerede?bir pencere arkasýnda sýkýþmasadýlarsa neredeler?
beden soluksuzlaþýyor, renk mora çalýþýyor son bir nefes için denize koþuyor beden koþup koþup dalgalarýn kucaðýna býrakýyor..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn post-modernizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþ Koy Sepeti Sende Kalsýn
Sadist
Günah
Kozmik Düþünce Atýklarý
Zihnimdeki Þeytanýn Senfonisi I
2 (Ýki)
Zamansýzlýk
Tutulmuþ Nefes
Beyin Ýntiharlarý IV
Çeliþki Kliþesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölümün Önceden Gelen Sessiz Çýðlýðý
Kumbara
Hayalperest
Gece Yürüyüþleri
Zaman Avcýsý
Baðzý
Sudaki Yazýlar II (Soðuk)
Sessiz
Schizoid
Beyin Ýntiharlarý II (Nico)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Önce Dünyadan Özür Diledim [Þiir]
Aslýnda Var Olan? [Öykü]
Placebo [Öykü]


NoktasaL kimdir?

Özgür benlik yok olacaksa haykýrýþlar çýðlýklarla beraber koþar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NoktasaL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.