..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Simten K. Ataç




14 Þubat 2008
14 Þubat Öyküsü - 3  
Aynanýn sadece iki tarafý vardýr sananlar için üçüncü taraftan yansýyanlar

Simten K. Ataç


Yýllar önce aynanýn erkek ve kadýn olan taraflarýna ait yazýlmýþ bir öykünün artýk üçüncü tarafýndan bakýlma aný gelmiþ demek ki düþtü bu öykü kümesinin 3. yazýsý ekrana... 14 Þubat Öyküsü - 1 ve 2 yi okuyarak bu seriye baþlamanýzý tavsiye ederim. Bu kez de ilk iki yazýda figüran olan diðerinin yani 3. tarafýn gözünden...


:CBHH:
Adam sabah erkenden ofisin yolunu tutmaya alýþmýþ olmanýn verdiði telaþla fýrladý kalktý yataktan. Alelacele bir týraþ, biraz parfüm ve hep giymeye alýþtýðý takým elbiseyi geçirdi üstüne. Hýzla çarpýp kapýyý çýktý evin kendisine “Hadi koþ, geç kaldýn” diye baðýran varlýðýndan.

Bütün gün ofiste sýkýntýlý bir ofis ortamýnýn tam ortasýnda dikildi durdu. Akþam için niþanlýsýna gidecekti öyle ya bugün Sevgililer Günü deðil miydi? Gereksiz diye geçirdi aklýndan, gereksiz ama hayatýný birleþtirmek üzere olduðu kadýn için özeldi, katlanýlacaktý demek ki.

Telefonu alýp kýzýn adýný seslendi, günlük hatýr sohbetlerini yaptýlar. Akþam için kýzýn heyecanlandýðýný hissediyordu, sesinde bir telaþ ve enerji dolaþýyordu. Hediye almaya vakit bulamamýþtý henüz, iþten çýktýðýnda bunu çözmek lazýmdý en hýzlýsýndan. Büyük alýþveriþ merkezleri geldi aklýna ama oralarda vakit kaybetmeye gerek yok diye düþündü, bir þiþe þarap ve bir buket çiçek ilk bulduðu dükkandan alacaklarý olarak listelendi aklýna.

Tekrar telefonu aldý eline, bu sefer baþka bir isim söyledi. Telefon çaldý, çaldý, çaldý. Açan olmadý. Dün gibi bugün de açýlmamýþtý, ilginç diye düþündü. Tam o nedenleri sorgularken kafasýnda telefon çalmaya baþladý, ekranda en son söylediði ismi gördü telefona, açtý hemen. “Nasýlsýn güzelim?” diye baþladý konuþmaya. “Akþam geç dahi olsa geleceðim, kesin. Ama yemeðe bekleme olur mu beni. Yetiþemem…”

Kapattý telefonu, yaslandý arkasýna. Yüzünde içinden gelen neþenin ifadesi bir gülüþ oturuyordu. Þarabý iki þiþe, çiçeði iki buket almasý gerekiyordu þimdi. Akþam olunca ilk iþ bu alýþveriþi hallettikten sonra çaldý evleneceði kadýnýn kapýsýný. Kendisi için hazýrlanmýþ ve onun için hazýrlýk yapmýþ kadýný aldý kollarýna. Nasýl mutlu olmuþtu çiçeði görünce. Kadýnlar diye düþündü, çok ilginçler… Üç yaprak çiçek iþte topu ama niþanlýsýnýn yüzünde ki ifade sanki dünyalarý almýþ gibiydi. Adam þarap þiþesini açarken kadýn müzik açtý ve servise baþladý. Tam yemeðe baþlamak üzerelerken tekrar kapý çaldý. Kýsa bir an birbirlerine baktýlar. Kadýn kalktý ve kapýya yöneldi.

Neredeyse on dakika olacaktý artýk merak etmeye baþlamýþtý kapýda olanýn kim olduðunu ve seslendi içeriye. Birkaç dakika sonra niþanlýsý yanýnda bir adamla girdi içeriye. Kim acaba diye düþünürken ayaða kalkýp uzattý elini, “hoþ geldiniz” diyerek tanýþtý bu eski arkadaþla. Nereden çýktý þimdi diye geçirdi içinden, meðer þehir dýþýndan geliyormuþ bu eski arkadaþ, bir hatýr sorup gidecekmiþ. Tam da günün bulmuþ.
Neyse adamý da masaya buyur edip hep birlikte yediler 14 Þubat Sevgililer Günü yemeðini. Aklý aslýnda gecenin devamýnda uðrayacaðý ikinci duraktaydý fazlaca ama belli olmamasý için bu davetsiz misafirin gelmesi iyi olmuþtu belki de. Misafir yemek biter bitmez baþka bir randevusu olduðunu söyleyip izin istedi. Pek tuhaf bir adamdý, sözlerinde bakýþ ve davranýþlarýnda ilginç bir hüzün ve yenilmiþlik vardý sanki. Giderken neredeyse sevgilisi için aldýðý hediyenin pembe paketini aynanýn önünde unutacaktý Allah’tan görüp vermiþti eline “ herhalde buluþacaðýnýz haným için bir hediye. Yazýk olur unutursanýz” diyerek. Rezil olacaktý yoksa diye düþünüp güldü kendi kendine bir yandan da bagajda ki ikinci buketi düþünerek.
Birkaç saat daha orada kaldý adam, müzik, dans ve duygusal içerikli fiziksel yakýnlaþmalarla geçti bu birkaç saatte. Derken ertesi gün iþ olduðunu hatýrladý ve izin isteyip niþanlýsýndan evine gidip dinlenmesi gerektiðini söyleyerek çýktý kapýdan.

Daha asansördeyken parmaðýndaki alyans cüzdana kaldýrýlmýþ ve aklý tamamen çalacaðý diðer kapýya odaklanmýþtý bile. Niþanlýsý çok önemliydi, özeldi ve sevdiðiydi evet ama eksik bir þeyler vardý hissettiði. Tutku yoktu mesela, arzu yoktu iliþkilerinde. Kabullenmiþlik hakimdi siluetlerine sadece. Yetmiyordu iþte, tek kýlamýyordu en azýndan þimdilik… Ýleride ne yaþanýr bilmek istemiyordu ama bir ayaðý karada diðer ayaðý denizde yaþayýp gidecekti muhtemelen. Günah beni bekliyor diye düþünerek çýktý binadan…

Simten Ataç Konuk - 13 Þubat 08

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :))
Gönderen: Simten K. Ataç / Ýstanbul/Türkiye
28 Mart 2008
Sevgili Mehmet Sinan Gür, hiç baþlamamasýný tercih etmek bana kalýrsa gönülde deðil eylemde mümkün sadece. Haksýz mýyým? Hikayenin devamý için hazýr tuttuðum bir kurgu yoktu, bu büyük ve ilginç ipucunu deðerlendirmeli miyim acaba? :))

:: Düþündürücü
Gönderen: Mehmet Sinan Gür / Ýstanbul/Türkiye
28 Mart 2008
Böyle baþlayacaksa hiç baþlamamasýný tercih ederim. Tam böyle deðilse de iki kez buna benzer durumla karþýlaþtým. Dediðim gibi yaptým. Gittiði ikinci yerde ayný adamla karþýlaþsa ne ilginç olurdu deðil mi? :)

:: 1 ve 2 . Bölüm
Gönderen: A.OZAN / ISTANBUL/
14 Þubat 2008
Eksik okumuþ bulundum . Þimdi tamam oldu . Tüm bölümler ne zekice kurgulanmýþ . Ýçiçe geçen öyküler ve yaþama dairler. Ama daha önceki yorumumu tekrarlayacaðým . Buruldum . ama bu kez 3 kere buruldum . Her birinde deðiþik tatlar alarak .

:: Buruldum
Gönderen: A.OZAN / ISTANBUL/
14 Þubat 2008
Evet buruldum . Ama yazýnýz yine sürükledi .. kendimi bir kadýn yerine koydum , buruldum biraz. kaleminize saðlýk .




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
14 Þubat Öyküsü - 4
14 Þubat Öyküsü - 1
14 Þubat Öyküsü - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak
Sevginin Anahtarý
Hamam Sefasý
Sen, Ben ve Dolunay
Ýstanbul Boðazý'ný özlemek
Gönül Desenli Kilim
Ölümü Ýlanlarda Arýyorum.
Bir Ülkenin Anatomisi
Avýný Asla Küçümseme
Daðlarda Ýlk Nefes

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
Otogar Hikayeleri [Deneme]
Önyargýlarýn Gölgesinde [Deneme]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.