..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Iþýl Uluocak




13 Temmuz 2007
Sana Ait Bu Yazý Sen Bilmesende  
Iþýl Uluocak
Ýtirafým bu sana hiç bilmediðin için içimdekileri.. Hiç duymak istemediklerin. Sana ait bu yazý bir gün okursun nedenlerine sonuç olsun diye.


:BICE:
Aklýma gelebilecek en son þeylerden biriydin belkide.. Ne zaman okuyacaksýn sen bunlarý bilmezken yazýyorum þimdi öylesine kaybolmuþ bütün sözcükleri bir araya getiriyorum sadece. Ýçimden geçen bütün sözcükleri bir araya getiriyorum sadece. Tek ortak yönleri var sözcüklerimin yazarken yada içimden söylerken sen varsýn gözümün önünde. Þimdi merak ediyorum neden sadece seni düþünürken geliyor bu kelimeler bu yoðun aklýma. Özlemiyorum oysaki seni ne elini tutmayý ne sesini duymayý istiyorum ama yazýyorum sana amaçsýzca nedensiz. Varmýdýr benden baþka bu halde olan birileri ne yapmalaýyým onu bile bilmiyorum aslýnda. Hayatýma devam ediyorum o günden sonra yarýnýmda ne olduðunu bilmeden. Hiç merak etmiyorum ne olacaðýmý yada neler olacaðýný hayatýmda senin kadar ilgili de deðilim belki hayata karþý sadece yaþýyorum onu biliyorum. Anýnda ve istediðim þekilde. Benim için yeterliyken bunlar senin gözlerin beliriyor gözlerimde içimde anlamsýz bir sevinç oluþuyor. Ýçimdeki o çocuk olarak kalmaný istiyorum yaþadýðým ve tanýdýðým için mutlu olduðumu bilerek devam etmek istiyorum. Nerde olduðunu merak etmeden yada kimlerle olduðunu bu þehirdemi baþka þehirdemi olduðunu merak etmeden yaþamak istiyorum yaþýyorum da aslýnda ama bi yerlerde çýkmasan karþýma yeniden alevlenmese içimdeki ateþ daha mutlu olacýðým sanki ama olmuyor iþte bi yerde yeniden çýkýyorsun önüme engel oluyorsun artýk hayatýma yaþamýma nefes almalarýma engelsin artýk. Git dedikçe kalýyorsun kal dedikçe kaçýyorsun. Bir sonumuz yok biliyorum git dediklerimde kalma o zaman yada kal dediklerimde hiç gitme bilmiyorum.. Yazýyorum sadece bilmesende yada bir gün bilecek olsanda.. Anlatamýyorum içimdekileri kimselere anlamýyor kimse. Herkes uzak tutmuyor beni senden. biliyorlar çünkü beni tanýyorlar her kelimende ya üzülüyorum ya seviniyorum hayatýma engel olduðunu onlar da farkýnda ve sen hala gel gitlerdesin. Ne seninle bir sonu düþündüm ne bir baþlangýcý ne sonumsun ne de baþlangýcým. Ama kal dediðimde gidiyorsun git dediðimde kalýyorsun. Gel dediðimde kaçýyorsun ama her an yanýmdasýn. Bende bu çýkmazlar içinde allak bullak oldum ne yapmalýyým bilmiyorum aslýnda biliyorum gibi davransamda bilmiyorum aslýnda rahatsýz ediyorsun git dediðin gün geliyor aklýmda lanetler okuyorum içimden sana ama biliyorum uzaklaþtýrmak için yaptýn bunu bana canýmý acýyacaðýný bile bile yaptýn yine de. Kime yazýyorum ki bunlarý ama beni anlayacak insan sen misin yoksa bi baþkasý mý bilmiyorum. Ben seni sadece sevdim.. Adýný duyunca içimde bi heyecan oluþmadý hiç. Sadece saplantým olmuþtun alýþkanlýðým. Keþke öyle kalsaydýk.. Keþke hiç bulmasaydýk birbirimizi. Suçlamýyorum seni ama kendimi de suçlamýyorum. Kader de varmýþ diyip geçemiyorum. Anlamsýz kelimelerimi bir araya getiriyorum.
Ben sadece saçmalýyorum aslýnda. Boþver. Kal dediklerimde git yada kal. Sadece sen mutlu ol o bana yeter. Senin varlýðýnda yokluðunda bir aslýnda hayatýmda varlýðýnda mutluyum aslýnda gülüþüne hayran bu kalbim hiç gideme isterdim bu hayattan.. Ben sensiz düþmandým istanbula þarkýda dediði gibi ama senle de olmadý yaþanamadý bu Ýstanbul. Ýstanbul Ýstanbul olalý belkide ilk kez þahit olmadý buna hep yaptý bunu ilk kez beni sana aþýk etmedi biliyorum son da olmýcaksýn Ýstanbul için. Git dedim gitmedin kal dedim bende kalmadýn. Þimdi biliyormusun o kadar da mühim deðil. Yeni bir hayat peþindeyim yeni kelimeler yeni yaþamlar. Hep kelimelerimin içinde saklý olacaksýn belki son sözüm de sen olacaksýn bilmiyorum ama þu an yoksun bende.. Ama içimde bi yerlerde hep olacaksýn.. Gel demiceksin ama git de demiceksin o kadar iyisin ki yapamazsýn.. Öyle biri çýksýn karþýna sana ne git ne kal diyebilsin. Öyle biri çýksýn ki karþýna sana ne kýyabilsin ne de aðlatabilsin. Gülüþünde saklý kalsýn hep. Durup durup gülmene nedenin olsun. Gidiþinin ardýnda aðlayan olsun. Kaldýðýnda gülenin olsun. Öyle biri olsun ki hayatýnda hiç bitmeyecek bi sevgisi olsun sana.. Aþýk olmasýn ama sana bir gün gidecek korkusu yaþatmasýn diye.. Sen de hep böyle kal iyi ol insanlarý üzmemek için elinden geleni hep yap.. Sen böyle kal ben buna da razýyým.. Senin gülüþlerinde saklý her hayat benimde yazdýklarýmda ortaklýðýmýz bi bu olarak kalsýn sonsuza kadar.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..
Gönderen: Attila Ünsal / , Türkiye
22 Þubat 2010
duan çok güzel.. ama keþke sen verebilseydin. öyle biri olmasýn, hiç kimse çýkmasýn, sadece sen kal derdi eminim o da..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Siz Hiç Birinin Hayatýna Dokundunuz Mu?
Sana Ait Bu Yazý Sen Bilmesende - 2
Keþke
Karanlýðýn Dýþýnda Bir Iþýk Belirtisi
Ýstanbul
Kim Bu Ýçimde ki Baðýran!
Korku
Tanýyanýz Var mý?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Gün [Þiir]
Aþkýn Ta Kendisi! [Þiir]
Küçük Bir Kýz [Þiir]
Sen Bilmesende Sana Yine... [Þiir]
En Kolay ve En Zor... [Þiir]
Geçmiþ Olsun, Kovuldun Ruhumdan... [Þiir]
Haberi Olmadan Kalbimin [Þiir]
Yalan [Þiir]
Kim! [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]


Iþýl Uluocak kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Iþýl Uluocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.