..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Mehmet CAN




25 Mart 2007
Nükleer ve Bilgi Girdabi!  
Mehmet CAN
Kirlenmis dünyanin yeniden kendisi olma istek ve.....


:AEAC:
NÜKLEER ve BÝLGÝ GÝRDAB'I !

Muhammed CAN

Frankfurt

22.02.2007





"(Peygamberi) mü'minlerden henüz kendilerine

katýlmamýþ bulunan diðer insanlara da göndermiþtir.

O, azizdir, hakimdir." 62/3



Bilgi kirliliði:

" Bilgi güç demektir" kim ona sahipse onun hükmü geçerlidir ilkesi, Medeniyet'ten nasibini alamamýþ modern dünya'nýn vazgecilmez temel prensibi olmakla birlikte bilginin taným ve tarifi baþlýbaþýna bir konudur. Esasen "salt bilgi"yi kategorilere ayýrmak ne denli saðlýklý bir yaklaþým olur? Haddi zatýnda ayrý bir konu olmakla birlikte konumuzu ilgilendiren asýl bilgiye etki eden Rahman'i ve þeytan'i bilgi kullaným metodlarýdýr. Günümüz dünyasý teknolojide kendi zamanýnýn en doruk noktasýna ulaþmasý hasebi ile; mevcut imkanlarýn þer güçlerin elinde bir avantaj olarak kendi kategorisinde "simetrik-asimetrik savaþ teknikleri" nden biri kabul edilerek...!

Geçmiþte var olan, bugün dorukta bulunan ve gelecekte de varlýðýný korumaya çalýþan bir olumsuz olgu olmakla birlikte, bugünün dünya politik arenasýnýn olmazsa olmazý olarak algýlanmýþ, batý ve batýl kaynaklý politikalarýn asýl kaynaðýný oluþturmuþtur. Bilgi kirliliði ne yazýk ki; dolaylý yada direkt islam aleminin politikacýlarýný da kendi "girdap"ýnda boðmak istediði bir "metodoloji" halini almýþtýr. Bilgi kirliliðinin gerekliliklerinden biride kapalý kapýlar ardýnda alýnan kararlarýn ötesinde farklý anlatýmlarla toplumlarý (bu ister kendi, ister yabancý halklar olsun fark etmez) yalnýþ yöne yönlendirme ve tamamen çartýpýtýlmýþ bilgilerin piyasaya sürülmesi entrikalarýdýr.

Yýllardýr dünya gündeminden düþmeyen popüler bilgi kirliliklerinden en önemlisi denilebilir ki islami Ýran'ýn "Barýþcýl Nükleer projesi"nin hayata geçirilmesine engel olabilmek için malum ABD ve Ýsrail ile sözde islami ülkelerin "çift kimlik"li politikacýlarýnýn oluþturmak istedikleri yaygaralardýr. Kaldý ki, olasý teorileri pratikte ýpatlansa dahi bu argümanlar kendi bünyesinde taþýdýklarý çeliþkilerini gideremeyecektir. Zira halihazýrda özellikle batýlý ülkeler ve dünya'nýn çeþitli devletlerinde Nükleer silaha ulaþmýþ nice güçlerin varlýðý gün gibi aþikar ve herkesce de bilinmekle birlikte, özellikle Siyonist rejimli Ýsrail'in sahip olduðu yüzlerce nükleer silhlara (bizzathi Siyonist yöneticileri tarafýndan varlýðý telafuz edilmiþ) neden BM, AB, ABD ile diðer müsteþrik güçler ve asýl tehlike ye maruz kalan islam dünyasýnýn maharetli yöneticileri sessiz kalmakta!

Elbette bilgi ile ilgili konularda Kutsal mesajlarda müthiþ þekilde kýnama ve övgüye layýk açýklamalar var. Nitekim kýnama açýsýndan Rahman'ýn ayetleri þöyle buyurmakta:

"Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taþýyan merkebin durumu gibidir. Allah'ýn ayetlerini yalanlamýþ olan kavmin durumu ne kötüdür! Allah, zalimler topluluðunu doðru yola iletmez". 62/5

Herhangi bir olguyu bilmek pratik'e dönüþtürülmedikce pek fayda saðlamamakta. Zira bu durum da bilgi, bilgiye sahip olana yük olmaktan öteye bir þey kazandýrmamakla birlikte; sapma, zulüm ve ciddi anlamda cezaya müptela olma uyarýsýný da berberinde getirmekte.

Oysa bu kýnamalardan kurtulmanýn ilkelerinden biri de, toplumsal dönüþlü ýslahat hareketi baþlatma, bilgiyi var olan olgunun bünyesinde eyleme dönüþtürme ve akabinde iyiliði emr ve kötülüðü nehy etme misyonunu yüklenmektir.

Övgü olarak: "Çünkü ümmilere içlerinden, kendilerine ayetlerini okuyan, onlarý temizleyen, onlara Kitab'ý ve hikmeti öðreten bir peygamber gönderen o'dur. Kuþkusuz onlar önceden apaçýk bir sapýklýk içindeydiler". 62/2 Ýlah'i emir bugün içinde geçerliliðini korumakta ve yaþam denilen olgu var oldukca geçerlide olacaktýr, þu farkla ki; ayet nazil olduðunda islam peygamberini muhatap almýþ ve o kutlu elçiden sonra o nun(s.a.a) gerçek varisleri muhataptýr. Buna göre "bilginin temiz fýtrat sahiplerinin siynesinde anlam taþýyacaðý unutulmamalý". Yine bilgiye ulaþabilmenin gerekliliði temiz fýtrat sahiplerinden eðitim ve teskiye ye tabi tutulunmalýdýr.

Nükleer Enerji :

Nitekim Ýran'ýn müslüman ve mücahid halký Devrimden sonra kaçýnýlmaz olan ve mutlaka baþarýlmasý gerken devrimin bünyesinde taþýdýðý evrimlerin aþamasý ve uygulanmasý olan; temizlenme, kitab'ý ve hikmeti öðrenme, sapýklýktan Hidayete erme ve kýsa bir süre sonra, ''Rahman'ýn ikram sofrasýna davet edilerek''. Barýþcýl nükleer enerjiye ulaþtý!

Evet, ''cesaret inançtan gelir'' ve ''hiçbir millet de ölümsüz deðildir''. Ne varki vizyonu olmayan yada cýlýz vizyonlu milletlerin varlýðý daha tez yok olmaya mahkumdur. Tamamen tarih sahnesinden silinmeseler dahi silik bir hayatla yaþama tutunmaya çalýþýrlar, böylesi bir yaþamýnda pek fazla bir anlam taþýmayacaðý tartýþma götürmez bir gerçekliktir. Öyleyse günümüz dünyasýnda "çekirdek" ve "çekirdek eksenli islami mukavemet" lerin haricinde gerçek vizyon'a haiz bütünsel anlamda temizlenmiþ islami oluþumlar ne yazik ki yetersiz! dolayisi ile bir an...

ABD'nin ortadoðu sendromu, komünükasyon, lazer ve uydu sistemlerine endeksli olup, Amerika açýsýndan birinci derecede tehlike arz eden Ýran'ýn, tehlikeli bir olgudan ziyade kendi rotasýnda olmayan farklý bir felsefeye mensup gücün bu saha (Komünükasyon,lazer ve uydu) da rakip olma sendromudur. Ýran'ýn Barýþcýl Nükleer baþarýsýna engel neden?

Neden? Dünya da var olan polisiye devlet mekanizmasý artýk bir iþe yaramayacaktýr da ondan.

Neden? Liberal ekonomi adý altýnda dünya mazlumlarýnýn deðerlerini sömüremeyecekler de ondan.

Neden? Baþka milletlere ait mahrem deðerleri röntgenleyemeyecekler de ondan!!!

Neden? Dünya yý þimdiye dek olduðu gibi kendi "Bahçe"si olarak göremeyecekler de ondan.

Neden?...

Nihayet Amerika emperyalizm'i ve militarizm'i tarihten gelen nice destansý kýyamlarýn bizlere öðrettiði örðeti ile göstermiþtir ki, mazlumlarýn kan

girdap'ýnda boðuldu boðulacak. Nitekim Ýslam Ümmetinin Ýftihar'ý Ümmeti Ýmam'in Ýlahi vasiyeti tecelli etmenin arefesinde kapitalizm miadýný doldurdu! Tarih müzesinde yerini hazýrlýyalým!

Oligarþik gücün kanlý gerçeði ortadoðu da tarih boyunca (erdemli islam egemenliði dönemi müstesna) kendi varlýðýný göstermiþtir. Ortadoðu sorunu sadece enerji yataklarýna sahip olma sorunu deðil!

Sorun enerji sorunu ile birlikte yönetim sorunu da deðildir! Zira bugünkü þartlar ve imkanlar uluslararasý anlaþmalar ve ve bölgenin batý ile kardeþ yöneticileri vasýtasý ile bölge kaynaklarý batýlý emperyalistlerce hoyratca kullanýlmakta. Siyasal çatýþma olgusu yeterince analiz edilmeden gündem baþlý baþýna maddi fenomenlerle geçiþtirilmeye çalýþýlmakta gibi geliyor!

Ortadoðuda ki aþama Ortadoðu halklarýnýn kontrolünün batý blokunun elinden çýkmasý olayýdýr. Es'ef le söylemek gerekir ki, bu sonuca gelinmemesi için mevcut "meþru ve gayrimeþru" araçlarýn hepsi kullanýlmaktadýr. Bölgenin batý yanlýlarý ve medya üstüne düþeni fazlasý ile yerine getirirken, bölge halkýna empoze edilmek istenen argüman Ýran'ýn bölgedeki "hegemonya"sý iddialarý. Oysa islam medeniyetinin hegemonya kültürünü kendi içinde barýndýrmadýðýný bilinmezlikten gelmek ne denli ilkeli yaklaþýmdýr? Bu konu batý dan ziyade kendilerini islam inancýna mensup kabul eden islami yöneticileri ve toplum öncülerine sunulur!

Yeni oyun:

Mekke de saðlanan anlaþma gereði Ýsmail Haniye'nin M. Abbaslý bir koalisyon hükümetini desteklemesi Filistin islami direniþinin raydan çýkartýlmasý anlamýný taþýma ihtimalini kuvvetle desteklemektedir. Ümmetin evlatlarýnýn dökülen kaný hatýrýna konunun detayýna inme uygun görülmemektedir!

ABD ve Ýsrail'in HAMAS'lý hükümete sýcak bakmamasý ne denli tutarlý bir yaklaþým dýr?

Zira; Mekke anlaþmasý ile Suudi arabistan islami ekolü! Ýslam dünyasýnda meþruiyetini kazanmakla birlikte ''Ýslami Nüve Devleti''ne karþý bir alternatif arayýþýný da bereberinde taþýma felsefesi gütmekte. Bu cümleyi þöyle de okuyabiliriz. Bakýnýz yýllarca islami Ýran'ýn Filistin konusundaki hassasiyetleri bir çözüm getirmemekle birlikte var olan sorunu daha da girift bir hale getirdi, eger HAMAS eðilimlerini bir baþka yöne yönlendirirse sorunlara çözüm üretmek daha bir seri ve daha bir kalýcý olabilir! Ýsrail ve Batý uygarlýðýnýn pekte rahatsýz olmadýðý islama kaydýrýlma anlayýþý yüklenmek istenmektedir!

Suudi Arabistan da HAMAS ve El-Fetih ikilisinin Suudi yetkililerinin himayesinde! geçici (zira ne zamana kadar devam edeceðini kavramak kehaneti gerektirmez!) anlaþmanýn akabinde Yemen hükümetinin kendi vatandaslarýna karþý birilerinin vermiþ olduðu direktiflerle! baþlattýðý kýyýma askeri destek veren Suudi'lerin neye talip olduklarý muamma olmaktan çýkmýþtýr. Malum ABD iþgalcilerinin ayrýlmaz partneri olan Ýngiltere'nin geçmiþte Suudi hanedenlýðýna olan yakýnlýðý ve bu hanedanlýðýn otoritesinin kalýcýlýðý için vermiþ olduðu mücadele yeniden ayný oyunun sahnede tekrarlanma endiþesinide taþýmayý bereberinde getirmekte.

Nitekim HAMAS'ýn 1967 sýnýrlarýnda kurulacak olan Filistin devletine sýcak bakmasý, HAMAS'ýn islami özkýstaslardan uzaklaþma ve düþmana dolaylý ödün verme kompleksini beraberinde taþýma endiþesini müslümanlara yüklemektedir! Oysa Tevhidi dünya görüþünde özelde islam, genelde insanlýk düþmaný Siyonist Ýsrail'in varlýðý dahi gündeme getirilmemeli!

Sonsöz:

Kapitalizmin miadýný doldurmasý, Komünükasyon lazer ve uydu sistemlerinde yeni rakiplerin çýkmasý mevcut enerji politikalarýnýn çürümesi, halklarýn bilinç seviyelerinin yükselmesi, adaletsiz paylaþýmlarýn getirdiði sonuçlar, ahlaki deðer erozyonunun yol açtýðý gedikler ve ilahi inancýn yüklediði beklentinin

gerçekleþmesi. Ve islam aleminin içine düþtüðü bu girdap'tan öyle yada böyle kurtulabilmenin, kendisi olabilmek için kendi özdeðerleri ile beslenmiþ özevlatlarýna sahip olmak ve islami direktiflere tabi olmak, yeniden doðmak ve Huseyn gibi olabilmenin ötesinde baþka bir alternatifi yoktur. Ve olamaz da!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcýlarýn Mele/molla Planý!
Türkiye"nin 2009 Dýþ Politikasýnda Þu Ana Kadar En Onurlu Çýkýþ Ve...
Yeni Süreç Üzerine Anekdotlar
Akp ve Türkiye; Diklenmeden Dik Duruþu Sergileyebilecek mi?
Gümüþ Hilal Ýmparatorluðu Mu?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu? - 2
Kim Kazanacak?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu?
Ninova'da Olanlar Bizi Ürkütmesin
Sevdamýzýn Adý ve Sýrrý Kudüs!

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam
Kürt Ýslam Tarihine Farklý Bir Bakýþ (I)
Gündem Özel - 2 Ýslam ve Medeniyet
Gündem Özel - 3 Mýsýr ve Ýslam
Afrika’da Nal Toplamak!
Ýslamda Kadýnýn Rolü - 1
Bugün Tek Baðýmsýz Devlet Ýran’dýr
Afrika’da Nal Toplamak!
3. Dünya Savaþýnda Ýraný'ý Anlamak!
Ýslam Dünyasýnýn Arayýþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor [Eleþtiri]


Mehmet CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.