..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Mehmet CAN




8 Ocak 2007
Neyin Korkusu?  
kendimiz karar verelim mi?

Mehmet CAN


Ortadogunun gelecegini iceren bu Makale de ciddi kritikler ve.....


:AEHC:




Neyin Korkusu?




Müslüman'larýn sürekli Amerika'nýn Ýslam'i Ýrana' savaþ açacak demesi bir türlü anlaþýlmadý. Günümüz de savaþ versiyonlarýný deðerlendirdiðimiz de Siyasi, Psikolojik, Ekonomik sosyolojik -Kültürel- ve diðer etkinlikleri ile ABD 1979'dan bugüne kadar zaten bu savaþý sürdürüyor.
Yok savaþ kavramýndan anladýðýmýz askeri operasyon eylemleri ise 1980-1988 Ýslami Ýran ve Irak savaþý ile Irak'ýn þahsýnda baþta ABD SSCB Ýngiltere, Ýsviçre Almanya, Fransa Ýtalya Hollanda ve daha bilinen -toplam 17 ülke Iraka kimyasal silah yardýmý yapmýþtýr-nice ülkeler Kimyasal silahlar dahil en geliþmiþ modern ve Teknik silahlarla Tek suçlarý Kerbelada düþtü sanýlan Bayraðý Ülkelerine dikmeleri idi. Bize getirisi...!
$
Tarih sayfasýna ilk adým atan hemen bütün Haklý mücadeleler, ilk ortaya çýktýklarýnda, zamanýn Erk ve otorite sahipleri bu çýkýþlarý sorgusuz sualsiz illegal kabul etmiþ ve aleyhte amansýz bir mücadele vermiþlerdir. Ýstisna (bulunurmu bilmem ki, kaideyi de bozmaz) lar hariç. Musa'nýn Firavun'a, Ýsa'nýn Haham-lara ve Roma'ya, Ýslam peygamberi -s.a.a-'nin Mekke Ulularý ve dünya ya sunmak için kutlu mesajýný sunduklarýnda dönemin Ekabirleri, Yahudi Hahamlar, Bizans ve...

Birlikte inceleyelim acaba ayný sonuca ulaþabilecek miyiz?

Hürriyet ve Adalet'in Tarihi akibeti:
Serüven yeryüzün deki ilk Ýnsanla baþlar, günümüze kadar ulaþmýþ ve tarihin sonuna kadar da gidecektir. Nihayet bu iki kavram tarihi sonlandýracak! Bu ikili ayrýlmaz kavramýn belirli bir fert, toplum ya da cografya için sunulmasý pek fazla önem arz etmezler. Elbette bulunduklarý yer için belirli bir tehlike ve tehdittirler.

Ancaak; Ataða kalkmýþ bu tür hareketlerin Felsefesin de coðrafyalar ve ýrklar üstü temel deðerler varsa ( ki, buda olgun anlamda ancak Ýlahi orijinal mesajlarda var) iþte bu noktada mevcut yeryüzü'nün bütün ideologlarý tarafýndan alternatifsiz potansiyel tehdit olarak algýlanýrlar. Zira olasý baþarýda yerine koyacaklarý hiçbir Felsefe kalmamýþtýr anlamýný çok iyi bilen salt akýlcý ideologlar, mensubu olduklarý rejimler vasýtasý ile harekete geçerek Tedrici veya bütünsel imha eylemine giriþirler.

1- Ýzolasyon
2- Manüpülasyon
3- Toplu Ýmha

Eskisi:
1- Ýzolasyon: Ýslam peygamberi kutlu mesajýný sunduðu (Mekke'lilerin fikri ve ruhi kuraklýk) dönemde karþýlaþtýðý ilk olumsuz eylemdir. Nihayet mesajýn birey ve kitle tarafýndan algýlanmamasý için öyle ki kulaklarý týkatma politikasý izlenmiþtir. Olmadý, ideolojinin ilkleri ve öncü kadro iþkence ve imhasý,anbargo, olmadý, baþka bir yöntem nihayet hiç bir kural tanýmadan kendi alanýnda bütün tedbirlere yönelir. Öncü -Resul- nün kendisine Fa'il'i meçhul cinayet! ama tutmaz.

2- Manüpülasyon (Baþkalaþtýrma): Mekke'nin Ulularý birinci aþamadaki önlem ve savunma stratejilerinin baþarýya ulaþamadýðý þöyle dursun belki kutlu mesaja olan ilgiyi daha da artýrdýðýný farketmiþ; o halde yeni bir metod denenmelidir. Gerekli bütün önlemler alýnýr ve uygulanýr. Edebiyat, Þiir, çeþitli firki etkinliklerle Kutsal mesaja alternatif arayýþý! Hayýr hayýr, çözüm bulunmuþtur." Ýkili Tanrý metodu!" sonuç: 6 Ayet'le* son bulur!
3- Toplu imha: Ýslam peygamberi ve Kutlu mesajýna karþý baþlatýlan ciddi imha eylemleri; Bedr,Hendek, Uhud ve...Sonuç: Mekke,Kayzer ve Kisra'nýn sonu!


Yenisi:
Ýzolasyon,Manüpülasyon ve Toplu imha'nýn birlikte Uygulanmasý:
Ne var ki; Yeni ve tek dünya düzeni öncüleri eski Seleflerinden daha akýllý hareket etmesini biliyorlardý, hem seleflerinin tarihlerini çok iyi tahlil etmiþ ve onlarýn geçmiþteki hatalarýndan yüklü bir tecrübe elde etmiþlerdi...
Ýslam inkýlabýnýn ilk yýllarýnda dünya dengesini saðlayan güçler eskinin yenisi! olan mesajin tehdit'ini algýlamada gecikmedi!
Ve istisnasýz dünya medya'sý bu görevi üstlenerek temiz akýl ve fýtrat sahipleri ve kitlelerine hitap eden bu mesajý yerine ulaþýlmamasý için en olunmadýk seviyesiz eylem ve propagandalara giriþmiþ - 2006 ÝIsrail-Hizbullah savaþýnda da durum aynýydý- bu arada ikinci aþamayý da ihmal etmiyor. Mekke ve Moskova yada Mekke ve Washington menþe'li bir bileþkeyi din olgusu adýna seçmesi Ýslam'i toplumlarýn en tabii hakkýdýr, ve bu seçime itiraz sözkonusu bile deðildir. Nitekim Demokrasi -batýlý anlamda-ye kaydý kayacak hezeyanlarý yýllarca dünya'nýn dörtbir köþesinde Raks etti. Bunun anlamý Ý. Huseyn'nin Yezid'in önerisini kabul edip dilediði biryerde ömrünün sonuna kadar rahat! bir hayat sürmesi idi. Elbette farklý boyutta tezler antitezler hatta sentezler geliþtirildi ve eyleme konuldu.....

Peki bunun ortadoðu ile ne alakasý var!
Ortadoðu'ya bugüne kadar çözümler Atlantik ötesinden gelirdi. Özellikle Irak,Filistin, Lübnan ve diðer ülkelere. Çözümü kendisinin olan, ama daha tam keþfedememiþ öz deðerleri ile kendi yörüngesine oturmak isteyen ortadoðu. Evet halklar bunu anlamýþ ve dinamiðini harekete geçirmiþ, bunu baþarmak zorunda baþka bir alternatif de yok. Atlantik ötesi'nin ne kaybý var bunda? Kaybý yok-ekonomik hariç- Ancaak! Sorun otadoðu nun halledilmesinin ötesinde kozmik ve evrensel bir tehlike yi beraberinde taþýyor!. Mikro yada bölgesel olan bu çözüm Makro'laþýrsa, varýn gerisini siz düþünün! Neden? Transatlantik'ten ziyade Atlantik ötesi berbat olur da ondan!
sonuc: Eski'nin sonucu ile ayný olur!!! Düþünce, idrak ve Akl'ýn Us vurma yetisi Ýlah'i Adalet`'in taksimi gereði kiþioðlu arasýnda eþit orantýlýlýðý gerektirir. Ve bu sahada inançlý inançsýz fark etmez diye düþünelim!

* Kafirun Suresi

Muhammed CAN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcýlarýn Mele/molla Planý!
Türkiye"nin 2009 Dýþ Politikasýnda Þu Ana Kadar En Onurlu Çýkýþ Ve...
Yeni Süreç Üzerine Anekdotlar
Akp ve Türkiye; Diklenmeden Dik Duruþu Sergileyebilecek mi?
Gümüþ Hilal Ýmparatorluðu Mu?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu? - 2
Kim Kazanacak?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu?
Ninova'da Olanlar Bizi Ürkütmesin
Sevdamýzýn Adý ve Sýrrý Kudüs!

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam
Kürt Ýslam Tarihine Farklý Bir Bakýþ (I)
Gündem Özel - 2 Ýslam ve Medeniyet
Gündem Özel - 3 Mýsýr ve Ýslam
Afrika’da Nal Toplamak!
Ýslamda Kadýnýn Rolü - 1
Bugün Tek Baðýmsýz Devlet Ýran’dýr
Afrika’da Nal Toplamak!
3. Dünya Savaþýnda Ýraný'ý Anlamak!
Ýslam Dünyasýnýn Arayýþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor [Eleþtiri]


Mehmet CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.