..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Gülþen ÖZALTAN




5 Eylül 2006
Sevginin Gücü  
Gülþen ÖZALTAN
Ýþte!” dedi “Sevgi olmasa anne olunurmuydu, sevgi olmasa acýlar hafifler, hastalýklar þifa bulurmuydu?” En etkili ilaç “SEVGÝ” tablet, tablet deðil, tabak, tabak yemeli, yedirmeliydi. Ne yan etkisi vardý, nede parayla anlýnabilirdi.


:BGEB:
Çocuk; “Hastayým.”dedi.
Anne çocuðun hasta olduðunu duymak bile istemedi.
Evde en iyisi hastalýðý yasaklamaktý. Hastalýðý ilk etapta redederek bertaraf etmekti niyeti. Aslýnda bu uygulama kendinde çok defa iþe yaramýþtý.
Hasta olduðu zamanlarda çocuðun sevdiði ve mutlu olduðu þeyleri yapamadýðýný görmesi, hastalýða karþý çocuðu daha da güçlü kýldý. Herzaman saðlýklý olmak, yaþamda isteklerini yapabilmenin ve mutlu olabilmenin ön koþulu olduðunu anladý çocuk.

Anne; “Neren aðrýyor kýzým?” dedi
Çocuk minik elleriyle karnýný gösterdi, acýdan yüzünü buruþturarak.
Anne, kýzýnýn acýlý yüzünü görmekten, caný yanarak, kýzýnýn acýsýný çekip atmak istedi. Sevgi ve þefkatle çocuðunun karnýna ellerini koydu.
“Ýyileþeceksin, geçecek.”dedi “Ellerim sana þifa olacak. Ellerini kýzýnýn karnýna koydu ve kýzýnýn tüm acýlarýnýn geçmesini diledi, en büyük güç olan Yaratan’dan ve içindeki sevgi gücünü kýzýnýn karnýnda yoðunlaþtýrdý. Çocuk annesinin temasýndan mutlu oldu. Kendisini güvende hissetti ve annesinin sevgisini tüm bedeninde hissetti. Sevilmenin ve sevmenin ne muhteþem bir duygu olduðunu minik kalbinde duydu. Þimdi çok daha iyiydi.

Çocuk bir süre sonra uykuya daldý, anne arada ateþine baktý, hala ateþi vardý. Ama anne artýk endiþelenmiyordu, Yaratan’nýn þifa vereceðini biliyordu. Çocuk 40 dakikalýk bir uykudan sonra aðlayarak uyandý. Gözleri açýktý ama sanki annesini görmüyor ve duymuyor gibiydi.

Anne, çocuðunu kucaðýna aldý. Onu rahatlatacak tatlý sözler söyledi. Anne tüm bir bedeniyle kýzýna sarýldý. Sevgi enerjisini bir kez daha çocuðuna aktardý, çocuk hemen sakinleþti. Anne, kýzýnýn minik ellerini öptü, öptü, öptü...

Birlikte sohbete baþladýlar. Çocuk artýk gülüyordu. Sanki az önce karný aðrýyan çocuk deðildi. Anne çok geç olmadan Yaratan’a teþekküretti bir kez daha kendisine yardým ettiði için.
“Ýþte!” dedi “Sevgi olmasa anne olunurmuydu, sevgi olmasa acýlar hafifler, hastalýklar þifa bulurmuydu?” En etkili ilaç “SEVGÝ” tablet, tablet deðil, tabak, tabak yemeli, yedirmeliydi. Ne yan etkisi vardý, nede parayla anlýnabilirdi.

Yaratan’ýn içimize koyduðu sevgi kaynaðýný sadece ikram etmekle çýkalým yola verdikçe alýr, aldýkça verirsin. Týpký, birçember gibi...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat Öykünü Kendin Yaz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delilik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgi Bitermi? [Þiir]
Bir Dosta [Þiir]
Dostum [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Bildim Seni [Þiir]
Senden Uzak [Þiir]
Özlem Yangýný [Þiir]
Tükettin [Þiir]
Hasret [Þiir]
Ýnsan Yok Olur [Þiir]


Gülþen ÖZALTAN kimdir?

Ýnsan olmak zor ve ben 38 yýldýr olmaya çalýþýyorum. Bu yolda pek çok bilgi edindim, pek çoðunu deneyimledim, kitaplar benim en iyi rehberlerim oldu, yazmak benim için vazgeçilmezim. Okumadan ve yazmadan hayatým eksik kalýr. öðrenmek ve düþünmek sonrada zamaný gelince onu hayata geçirmek en büyük eylencem. Denemediðim hiç bir bilgiyi kimseye tavsiye etmem.

Etkilendiði Yazarlar:
pek çok bilgi var, hiç kimse herþeyi bilemez, ben ihtiyacým olan ve ilgi alanýma giren tüm yazýlarý okurum, o nedenlede þu yada bu yazardan etkilendim diyemem hepsinde benden bir parça bulurken, aslýnda bende eksik ve yanlýþ olanlarýn peþine düþerim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülþen ÖZALTAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.