..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Asuman Dölek




23 Þubat 2002
Omuz  
Asuman Dölek
Þimdi sen yoksun, rahatça dertleþebilirim artýk seninle.Hatta nasihat bile edebilirim


:BEEF:
Saatlerce omzumda aðladýðýn o geceyi unutmadým hala.Evet, omuzum sýzlýyor hala, yorulduðundan deðil, seninle acýlarýný paylaþtýðý için.Çýkýþ yollarý aradýk beraber, umut kapýlarý daralýyordu senin için.Hem artýk ben de yardýmcý olmuyordum sana.Omzum tek çýkýþ yoluydu senin için.
     Þimdi sen yoksun, rahatça dertleþebilirim artýk seninle.Hatta nasihat bile edebilirim.
     Ufkunu daraltmaktan korkma, býrak geniþlemesin.Dar alanýna daha çok sevinçler sýðdýrabilirsin.Evet, bu sevinçler küçük olabilir, ama en azýndan üzeri balçýkla sývanmýþ korkularýn sahte sevinçleri deðiller.
     Kendini zaman zaman demir parmaklýklar ardýnda hissettiðin de oluyor, biliyorum.Ama unutma ki elinde bu demirleri kesebilecek kadar güçlü bir dal parçasý var.Atma bu dalý sakla.Çýkmaya karar verdiðinde kullanýrsýn onu.Hatýrlýyor musun bu dalý ben vermiþtim sana.Dostluðumuzun simgesi olsun bu sana her kapýyý açar diye..
     Demir parmaklýklardan dýþarý çýktýðýnda elbet bocalayacaksýn, olaðandýr.Belki görmeyi, hatta iþitmeyi bile unutacaksýn.O zaman sakýn beni arama.Benden yardým da isteme.Eðer sana yardým edersem bu sana yaptýðým en büyük kötülük olur.Þimdi neden sana o gece yardým etmediðimi anladýn mý? Her þeyin bir zamaný var.Sen ne zaman bu omzu bir sýðýnak olarak kullanmaktan vazgeçersen o zaman yanýnda olacaðým. Hem de mutlu bir þekilde.Ne olur beni bencillikle suçlama.Ben bencillik ederken sana ne kadar yardýmcý oluyorum bir bilsen..
     Kaç zamandýr yapmayý planladýðýn o tedavülden kalkmýþ düþünceleri bir kenara at, hatta yok et. Rotaný deðiþtir de demiyorum. Sadece geç kalýnmýþlýklarýn sýzýsýný yaþatma bana.Elinden tutmadýðým için cezalandýrma beni.
     Dün aðlarken farkýnda olmadan hýçkýrýklarla sayýklýyordun.”Yapmalýyým, kaldýramýyorum’ diyordun.Yeter artýk diye isyan ediyordun.Þimdi olsa sayýklamazsýn.Çünkü seni yadýrgayacaðýmdan, yadsýyacaðýmdan korkuyorsun.Seni tanýyorum, ama yadýrgamayacak kadar saygý duyuyorum.Senin bana ne kadar uzak bir kendinin olduðunu düþünsen de bana o kadar yakýnsýn ki..
     Hatalarýný gizli gizli yapýyorsun benden. Kaybettiklerinin peþi sýra beni de onlarýn ardýnda görmek istemiyorsun besbelli.Ya O da giderse diye temkinli davranýyorsun. Beni kaybetmeyi göze alacak kadar büyüyeceðin zamana kadar býrakmayacaðým seni.
     Zaman zaman baþýn öne eðik, zaman zaman arkan bana dönerek bu korkulu ifadeni benden saklamaya çalýþtýðýný da biliyorum.
     Artýk büyük yaralanmalar acý vermemeli sana.Hatta hissetmemelisin bile.Unutma, daha küçükleriyle uðraþmalýsýn, asýl sana zarar verecek onlar çünkü.Yer ederler insanýn içine.Asalak gibi yaþarlar seninle beraber.
     Yapmak istediklerinle þu an yaptýklarýnýn arasýnda daðlar kadar fark var deðil mi.Bu neden kaynaklanýyor biliyor musun? Sen ufukla gözünün önünü karýþtýrýyorsun.Onlar ayný yerde deðiller.Hatta hiç olamazlar da.Bunun ayýrdýný yapacak kadar yürek yok sende.Bu gücü ancak ufka yol almak için bulacaksýn kendinde.Hatta bu gücü bulduðun zaman kendinde söz ben de gelirim beraber seninle.
     Saatlerdir konuþuyoruz farkýnda mýsýn?Sensiz seninle konuþmak ne kadar da keyifliymiþ.Bana kýzmak, gücenmek gibi bir þansýn yok.Ama olsun, yine de seninle konuþurken mimiklerini takip etmek, kýzdýðýnda bana dönüþünü izlemek isterdim.
     Anlaþýldý, bu böyle olmayacak, hani o canýný çok sýkan nasihatlerimi daha da can sýkýcý yapýp seninle yüz yüze konuþmam gerekecek. Ayrýca bana yaþattýðýn hayal kýrýklýklarýný da bir þekilde yüzüne vurmam lazým sanýrým. Çünkü sen bana demin de bahsettiðim o geç kalýnmýþlýklarýn sýzýsýný aðýr ödetiyorsun.Evet, yüreðim sýzlýyor ama sana dargýn da deðilim.
     Biliyor musun seni kendi yerime koyup kendi sorunlarýmý çözmeye çalýþmaktan da býktým artýk.
     Bak ayakkabýlarýmý giyip geliyorum senin yanýna.Hem biliyor musun çok güçlü itiraflarla geliyorum yanýna.
     Söz veriyorum aðlamayacaðým mezarýnýn yanýnda.Bak baþkasý senin mezarýnýn baþucundaysa kaçar giderim ona göre. Bu düþünceye beni alýþtýrmalarýna izin vereceðimi mi sanýyorsun?Bekle, köþedeki çiçekçiden o çok sevdiðin nergislerden bir demet alýp geliyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dip [Deneme]
Karanlýk Boyutlar [Deneme]


Asuman Dölek kimdir?

bensiz uçurumun baþýna gelemeyen benim; bir adým daha diye, kendi elleriyle daha derine iten de benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
kafka,nietzche,murathan mungan,erich fromm,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Asuman Dölek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.