..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Feray Korkmaz




22 Aðustos 2005
Eyvah! Beynime Giriyorlar  
Feray Korkmaz
...evet, þimdi çocukluðunuza dönüyoruz, yok yok biz en iyisi önceki hayatýnýza dönelim. Bakalým siz nerenin prensesisiniz...


:BFJA:



Doktorun kapýsýnda, hemþireyle galoþlar yüzünden tartýþýyoruz. Aslýnda O, sevimli sevimli bana galoþlarý uzatýyor, bense bir o kadar sinirli, sýrf bunlarý giymemek için hastaneye bile gitmediðimi söyleyip duruyorum. Zafer hemþirenin oluyor. Hýþýr hýþýr bir sesle doktorun odasýna atýyorum kendimi: ben çok kilo almýþým kurtarýn beni! Bütün sinir hücrelerinin alýndýðýna emin olduðum sevgili doktorum bana dönüp, az önce hemþirenin yüzünde gördüðüm o gülümsemeyle: bütün bayanlarýn daima birkaç kilo fazlasý vardýr nedense, önce çýkalým þu tartýya diyor.
- Bakýn bakýn gördünüz mü size demiþtim
- Bende daha önce boyunuza göre ideal kilodasýnýz demiþtim...

Doktorum beni kandýrýyordu ama odanýn içindeki rehabilitasyon müziðinin etkisiyle ben zaten buna hazýrdým çoktan. Aslýnda benim kafamda oluþturduðum o gerçeði, kendine has cümlelerle bana anlatýyordu – kimse manken olmak zorunda deðil ki Feray haným! Hele ki saðlýk, böyle bile bile yitirilecek kadar önemsiz olur mu hiç?

Ne diyebilirdim ki, haklýydý. Sýrf çok sevdiðim bir eteðin fermuarýyla sorun yaþadým diye bu kadar evhamlanýp, soluðu doktorun yanýnda aldýðýma inanamamýþtým o an. Mahcup bir pembeliðin yanaklarýmda yer deðiþtirmesine izin verirken doktorum sesini biraz daha kýsarak bir þey söyledi. Bence sizin hipnoza ihtiyacýnýz var!!! Oturduðum koltuktan nasýl ayaða kalktýðýmý hatýrlamýyorum. Korku filmlerindeki hani o baþlarýna bir þey geleceðini bile bile girilen karanlýk odalarda mahsur kalmýþ gibiydim. Sanki þimdi dýþardan iri yarý birkaç adam gelecek, zorla beni bir sürü elektrikli cihaza baðlayýp beynime gireceklerdi. Gitgide sesini daha çok iþittiðim müzikse, bir Türk filminin ilaçlý kolasý gibi tehlike arz ediyordu. Nihayet, doktorcuðumun adýmý söylemesiyle kurtulmuþtum kendi kendime saçmalamaktan. Masadan suyu alýp geri yerime oturdum usulca. Sonra bunu bana neden söylediðini daha önce yaptýðýmýz sohbetten yola çýkarak uzun uzun anlattý. Geç uyuyormuþum, son bir yýldýr çok daha sinirliymiþim vs. vs...

Sonuç olarak nazikçe hayýr dedim. Ýnsanýn bazen, kendi kendine bile itiraf etmekten zorlandýðý sýrlarý vardýr. Beynimizin alt sýnýrý dediðimiz yani su üstünde olmayan her istediðimizde hafýzamýza sýçramayan ama var olan gerçeklerin, içimizdeki o kilitli çekmecede sürekli kalmasýný isteriz. Bazý alýþkanlýklarýmýz, çevresel ya da ailesel etkenlerle yönlendirilebilir. Hatta oturduðunu düþündüðümüz karakterimizden, fedakârlýk yaptýðýmýz anlarda olabilir. Ama beynimizi koþulsuz teslim etmek, ipleri daima elinde tutmak isteyen bizler için gerçekten zor iþ. Yoga yaparým, pozitif enerjinin olumlu geri dönüþlerine binlerce kez þahit oldum, mucizelere ve evrenin olaðanüstü görkemine de inanýrým ama hayýr, kontrolüm altýnda olmayan bir beyni kendi aðzýmla dillendiremem. Aslýna bakarsanýz, televizyon programlarýnda þov amaçlý yapýlan bu tür gösterilerin ticari yanlarýný, en azýndan çocukluðuna dönüyoruz yok yok biz önceki hayatýna dönelim bakalým sen nerenin prensesisin gibi tuhaf diyaloglarýn insan saflýðý üzerine yazýlacak bir tez konusu olabileceðini, doktorum anlatmadan da biliyordum ben. Çünkü enerji uygulayarak ablamýn baþ aðrýsýný ya da arkadaþýmýn bel aðrýsýný geçirebilmemi sadece odaklanmalarýna ve kendi beyinlerine verdikleri komutlara baðlamýþtým her zaman. Ayný zamanda hipnoz uzmaný olan doktorumla bazý konularda hem fikir olmamýz bana yetti de arttý bile. Bu durumun hiç de düþündüðüm gibi bir þey olmadýðýna beni ikna etme çabasýna gelince, kaygýlarým daha baskýn çýktýlar. Üstelik akupunktur yapmasý için onu ben ikna ettim. Þimdi kulaðýmda görmek istediðim birkaç tane akupunktur iðnesiyle ve galoþlardan kurtulmuþ ayaklarýmla mutlu mesut yolumuza devam ediyoruz.

Sýrlarýmý beynimde, beynimi de bedenimde tutarak hem de...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: konuþur gibi
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
29 Aðustos 2005
Anlýk, aðýzdan çýktýðý gibi þýkýr þýkýr ilerliyor okuma... Merak;bir kerede mi yazýldý, üzerinde çalýþýldý mý?

:: Mutlu Yolcuklar.
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
26 Aðustos 2005
''Sýrlarýmý beynimde, beynimi de bedenimde tutarak hem de... '' en güzelini yapmýþsýn bir kalenin surlarý gibi yýkýk kapýsý olmasa bile halen ayakta olmanýn anlatýlmaz tarifi ile.Neme lazým iyi olayým derken birden geriye tepmek namluyu kendimize çevirip niþan bile almadan sýkmak hem de ýskalamadan en iyisi namluyu hayata çevirmek ki öyle yapmýþsýn zaten yolun açýk olsun dost.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Unutmakta Gömülesi Birþey mi?
Boþ Vaktiniz Var mý Acaba?
Raftan Düþen Günlükleri Yazmamak Lazým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.