..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > eylül




18 Mayýs 2005
Pencere  
eylül
Pencerenin dýþýnda olanlarý izlemek, düþüncelerin doldurduðu bir çukura atlamaktý.


:BABF:




Pencere

"Ne kadar büyük bir pencere..." diye düþündü. Aslýnda ofisin en dar duvarýndaydý pencere, yine de onun için çok büyüktü. Bina iki yolun tam birleþme noktasýnda yer alýyordu, bu sebeple bir kenarý oldukça kýsa olan bir dörtgen biçiminde tasarlanýp inþa edilmiþti. Dörtgenin bu daralan ucunda bulunan odasýndan, neredeyse tavana kadar yükselen pencerenin arkasýndan hayatý seyrediyordu.
Ýçindeki durgunluðun adýný henüz koymamýþtý. Sebebini bilmiyordu, merak etmiyordu, sadece onu bunaltmasýna izin veriyordu. Ruh halini bir silikon yastýða benzetti. Bu fikir birden aklýna düþtü, nereden geldiðini düþünemedi bile. Kendisiyle ilgili ne varsa onlarý benzetmelerle açýklamayý tuhaf bir þekilde huy edinmiþti. Batur'un, bu benzetmeleri kabul etmemesini, önceleri kýsa cevaplarla, sonra sessiz gülümsemelerle tepki vermesini hatýrladý ayný anda... Silikon yastýk... Ruhu, ona dokunan, çarpan, saran, sýkan ne varsa üzerinde býraktýðý anlýk etkiye teslim oluyor ve o "þey"in þekli üstünde kalýyordu. Kýsa bir an için de olsa... Tek baþýna kaldýðýnda dirayeti bir yerlere uzaklaþýrdý. Hayata ait ne kadar düþünce ve kaygý varsa hepsi baþýnýn üstünde görünmez bir bulutta toplanýp üzerine saldýrmaya hazýrlanan bir kara sinek ordusu gibi bekleþtiklerini düþündü.
Müthiþ bir gitme arzusu içinden çýkmaya çalýþýyor, beyin hücrelerini zorluyordu...
Elindeki fincaný hatýrladý. Kalan son yudumu almak için aðzýna götürdü..
Kahvenin dilinde býraktýðý acýmtýrak tadý ile silkindi. Birkaç damlayý dudaðýnýn ucundan aþaðýya düþmek üzereyken yakalamýþtý. Zamaný yakalayamadýðýný düþündü... Zaman kavramýný yitirdiðini... Her þey dýþarýda yaþanýyordu, camýn diðer tarafýnda. Ya burada?..
Ya o?.. O neredeyi?.. Zamanýn neresindeydi?.. Masasýna doðru döndü; alt çekmeceyi açýp içinden küçük bir makyaj çantasý çýkardý. Rujunu tazeledi. Bunu günde birkaç kez yapýyordu.
Sebebini hiç sormamýþtý kendine. Ne alýmlý olma kaygýsý vardý içinde ne de birilerini etkileme arzusu. Bu hareketiyle kimliðini deðiþtirmek ister gibiydi. Birkaç dakika önceki halinden sýyrýlmak, kaçmak... Rujun dudaðýnda býraktýðý parlak ýslaklýðý hissetmeye ihtiyacý vardý. Acaba, yüzüne geçirdiði bir maskenin arkasýna gizlenmek isteði miydi?.. Yoksa saklamak istediði baþka bir þey mi?..
Pencerenin dýþýnda olanlarý izlemek, düþüncelerin doldurduðu bir çukura atlamaktý. Atlayýp kaybolmak... Výzýr výzýr iþleyen yola düþüp herhangi bir arabanýn içinde kendini bulabilir miydi?.. Bilinmeyen bir yöne gidebilse keþke... Düþünceler öyle bir süratle deðiþiyorlardý ki, yetiþemiyordu, yakalayamýyordu hiç birini... Çukurun içinde ezilip kalmaktan korktu. Nefes alamayacaðýný sanýp cama iyice yaklaþtý. Aþaðýyý görmeye çalýþtý. Bina giriþinin önündeki taþ zemine düþtüðünü gördü. Her tarafa daðýldýðýný... Düþüncelerini duydu, bozuk paralarýn zeminde çýkardýðý metalik ses ile yuvarlandýklarýný gördü... Düþerken gözlerinde kalanlara baktý; lila rengi bir parça gökyüzü...
Baþý dönüyordu. Koltuðun arkalýðýna sýmsýký tutundu. Parmaklarýnýn sýzýsýný hissedene kadar, gözleri kapalý, öylece bekledi, bekledi...
Ne kapýnýn açýldýðýný ne de ayak seslerini duymuþtu...



18.05.2005                                                   eylül




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umut, Hayal ve Aþk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat/zaman
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Sayfa Boþ
Yol Bitene Kadar
Ýnsaným Ben
Eksik Olan
Ruh Hali
Otobüs
Ýyilik Daima Kazanýr
Kimi Suçlayacaksýn?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.