..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > ERDEN ERKÝN




14 Mayýs 2005
Þairin Tükeniþi  
ÞAÝRÝN TÜKENÝÞÝ

ERDEN ERKÝN


Aslýnda hoþ bir seda býrakmak isterdim gelip geçerken; ya da buruk bir veda...ERDEN ERKÝN...


:DJFFB:
ÞAÝRÝN TÜKENÝÞÝ



Sanki baþarýný kadehlerde kutlamak için yaratýldým ben. Bursa yetmedi, Ýstanbul gecelerinin de müdavimi oldum ben. Aslýnda hoþ bir seda býrakmak isterdim gelip geçerken; ya da buruk bir veda...Belki de hüzünlü bir sonbaharda
dalgalar kumsalý ninnisiyle öperken seni düþünmek en güzeliydi martý çýðlýklarýný dinlerken.

Sanki acý çekmek için yaratýldým ben. Acý içime iþledi, hüzün gözlerime! Bu ben miyim hohlanmýþ aynalarda sana bakarken ve sen bir deniz olup ummanýna akarken ey ömrüm bittin iþte, geldin geçtin! Kahpe gülüþler vurdu beni hep arkamdan! Bir türlü kýyamadým en yaþlý toteme; en sultan yýllarýmý adadým kuþkusuz...Çok bekledim zifiri gecelerde uykusuz! Setler çekildi önüme taþtan bir duvar!...


Sanki içmek için yaratýldým ben. Gün oldu Marsilya'da alkol komasýna girdim. Gün oldu Cannes'da barmaidler en yakýn arkadaþlarým oldu. Gün oldu Paris'teki bulvar cafelerinin garsonlarý beni anladý; arkadaþlarým oldular, masama çifter kadeh Bordo þarabý getirdiler; biri senin içindi, biri benim!

Aslýnda ben senin için yaratýldým; seni sevmek, seni övmek ve seni benden ayýran denizlere karþý sövmek! Mutluluk þarkýlarý hep uzaklarýmdaydý! Beni en iyi anlayanlar barmenlerdi. Hep içkiler sundular bana, sevgi adýnaydý bunlar, bir daha, bir daha hadi þerefe, iþte yeni bir kokteyl, iþte bir sek viski daha, 'bu nefis þarabýn üretim yerini bilir misin' gibi bir sürü saçmalýktý benim gecelerim... Bir kokteyl de ben icad etmiþtim, barmenlere ben öðretiyordum kokteylin içeriðini. Bir ölçek Rus votkasý, iki ölçek nane likörü, bir ölçek cin ve bir ölçek vermut...Bu kokteyli barmenlere yaptýrýp içerdim, sonra seninle konuþurdum otel odalarýnda, bazen yanýmdaki bir gecelik yabancý aþklarýma adýný sayýklardým sana sarýlmýþým gibi, seninle seviþiyor muþum gibi seviþirdim onlarla...Ne riyaydý bu Tanrým! Sanýrým ben de benliðimi yitiriyordum ve her sarhoþ gecenin sabahýnda kendime kýzýyordum; yokluðuna kýzýyordum, bu kalabalýk kentlerde, bu insan çokluðunda içime atýp susuyordum.

Ben turizm için yaratýldým aslýnda. Ya yýlýn en az yedi ayýný geçirdiðim ve duvarlarýnda kimsesizliðimi oynadýðým otel odalarýnýn sarýþýn saçlarýný anýmsatan perdeleri? Rengini gözlerinden alan yeþil denizlerdi benim mutluluk sebebim. Her gün deðiþik bir deniz kasabasýnýn sessiz koylarýnda sabahladýðým ve çamýn reçine kokusunu içime çekerek uyandýðým gecelerin sayýsýný unuttum. Bazý yanýmda bir kadýn olurdu, sabah uyanýp da anýmsamadýðým, kimdi, neydi, aslýnda çok yanlýþ bir seçimdi; çoðunluk yabancý olurlardý, en çok da nedendir bilinmez, Fransýz, Ýngiliz ve beyaz Ruslardan olurdu bu bir gecelik arkadaþlarým. Bu özgür, bu sýnýrsýz ve barlarda alkol denizlerinde boðulduðum yalnýz gecelerimin sýrdaþýydý onlar. Bir gecelik tatil aþklarý en güzeliydi, sana bir ömür verdim yetmedi mi? Artýk arayýþlarým tükendi.


Sanki baþarýný kadehlerde kutlamak için yaratýldým ben. Bursa yetmedi, Ýstanbul gecelerinin de müdavimi oldum ben. Aslýnda hoþ bir seda býrakmak isterdim gelip geçerken; ya da buruk bir veda...Belki de hüzünlü bir sonbaharda dalgalar kumsalý ninnisiyle öperken seni düþünmek en güzeliydi martý çýðlýklarýný dinlerken.

Sanki arayýþlar için yaratýldým ben. Arayýþlarým tükendi, beni yitirdi. Ne varsa en güzel, en özel, gitti oldu el! Ve ben bittim artýk, iþte bu kadar...

ERDEN ERKÝN


....................................................................

(SON SÖZ : Yukarýdaki öykünün önceki adý, "Þairin Ölümü"ydü. Gerçek bir yaþamöyküsüydü. Hayatta olmayan çok deðerli bir þairin yoklukla geçen acý yaþamýný ve ölümünü anlattým size.
Bu þairin þu anda hayatta olan orta yaþýn biraz üstünde bir oðlu var. Babasýnýn acý yaþamýnýn duyulmasýný istemedi. Ben de çok sevdiðim bu þairin oðlu üzülmesin diye yazýmý çektim ve yerine yukarýdaki benim "Bir Deniz Masalý" adlý eserimden bir kesit ekledim. )

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Oktay ERTUÐRUL / , Türkiye
11 Eylül 2010
güzel bir yazý okudum. duru, akýcý, zorlamayan... ikincisi de: þair. þair'i çok güzel anlatmýþsýnýzda ne ismini ne de þiirlerden örnek veriyorsunuz? merak ettim. kim bu þair? hayali bir karakter de olabilir, ama þiirlerinden birkaç dize verilebilirdi. ama yine de yaratýcý sizsiniz. öyküyü çok sevdim. kafama takýlanlarý paylaþmak istedim. emeðinize saðlýk. takipçinizim bundan sonra.

:: ...
Gönderen: Ersin Karaterzi / , Türkiye
15 Aralýk 2008
Þair olmanýn,þair ruhlu doðmanýn bir bedelidir bunlar. Ne yazýk, ülkemizde sanata ve sanatçýya deðer bile belli kollara mahsus kalmýþ... Ve bir diðer nokta, doðma büyüme Ýskenderun'lu biriyim, bu þairimizin adýný 21 yaþýmda öðrendim.Bu bir utanç mýdýr benim için yoksa mazereti olan bir gaflet mi? Karmakarýþýklaþtým...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yabancý
Pardon
Dans Et Deniz Dans Et Seni Kim Tutar?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mazi Ýçimde Yaradýr
Gidenin Ardýndan...
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Bayramýn Ýlk Günü...
Samanyolu
Gonca Gül
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný
Mankenler Dünyasý
Tuhaf Bir Raslantý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.