..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Aylin Çiftçi




2 Mayýs 2005
Benim Adým Aþk  
Aylin Çiftçi
Aþk, iyi olduðu kadar da kötüdür ve ben kötü þeylere bayýlýyorum. Onun içindir ki benim adým aþk. Çünkü ben de kötüyüm.


:BFCF:
Bugün çok güzel bir gün. Havanýn günlerdir süren doðum sancýsý, yaðmurla son buldu nihayet. Ardýndan, o kaçýnýlmaz ýþýklý doðum da gerçekleþecek elbette!.. Ama þu yaðmur, uçurmaya yetti beni ýþýðý beklememe gerek kalmadan; “Romantizm!..” Yaðmur damlacýklarýnýn içinden tenime süzülen ve oradan da içime sýzan romantizm kaplayýnca tüm bedenimi, býraktým onun kollarýna beni. Ben her bahar deðil sadece, her yaðmurda da böyle olurum, her karda da!.. Çünkü, benim adým aþk!..

Ýçim, ucundan kopmuþ bucaðýný aramaya hazýrken, göz yaþlarým kendini sunuyor romantizmin kucaðýndaki yalnýzlýðýmdan. “Nerede O?!?” “Bir buçuk ay sonra yanýnda olacaðým hayatým” yanýtý, telefonu fýrlatmama yetiyor. Sarýlýyorum, elimdeki romantik yalnýzlýðýma, tenimde yiten yaðmuruma ve gözümden süzülen taneciklere!..

Birden romantik olasým geldi iþte. Peki, romantizmi paylaþacaðým kiþi nerede?.. Þu an yok ve þu an ki yokluðu sanki hiçbir an olmayacakmýþ gibi daha da çekiyor beni romantizmin içine. Ben de, “o olana kadar içimde saklayacaðým romantizmimi” diye söz veriyorum kendime. Ya sonra?.. Evet evet ya sonra?.. Onun varlýðýndaki ‘sonra’ da, hepsini bir çýrpýda serpeceðim suratýna, boðacaðým onu beni içine ittiði romantizmle!.. Yapacaðým bunu son kez olmasa da. Yakacaðým, kavuracaðým onu romantizmin sýcaklýðýyla. Çünkü benim adým aþk.

Saðýma soluma bakýyorum, hiçbir þey yok. Havaya bakýyorum, yaðmur damlacýklarý gýdýklýyor yüzümü. Elime bakýyorum. Evet evet, iþte elimde romantizm. Titretiyor elimi depresyon nöbetlerine taþ çýkartýrcasýna. Fakat benim depresyonlarýmda bir acayip!.. Salaklýða izin vermeyen depresyonlardandýr benimki. Üzüyor ama danstan da geri kalmýyor. Herhalde daha bir buçuk ay boyunca üzgün danslarýna devam edecek gibi. Dans ediyor, geziyor, tozuyor, süslenip püsleniyor. Ýçi de kýpýr kýpýr. Gelmekte olan tatile seviniyor, tatil hazýrlýklarýnýn bir parçasý olan alýþveriþe çýkmaktan da geri kalmýyor. Çikolata bile yiyor depresyonum. Ama iþ erkeklere gelince orda duruyor ve “sevgilimi asla aldatmam” diyor. Bu kadar farklý bir depresyon iþte. Ama depresyon neticede. Hem de, gerçek bir “sevgilisiz kalma depresyonu." Sözde “Benim Adým Aþk”... “hani nerede aþkýn” demezler mi?.. Ne dersiniz, kendimi mi kandýrýyorum, yoksa oyalýyor muyum?.. Ne yapýyorum ben?..

Aslýnda beni kimse durduramaz, geceler ve gecelerin içindeki uyku zamaný gelip çattýðý andan baþka. Ýþte o an, bütün gün geçiþtirmeyi baþarabildiðim korku, üzüntü ve acý, öyle bir ortaya çýkýyor ki!.. O þeyi parçalayacaðým geliyor. Resimlere bakýyorum ayna yerine o anlarda. Çünkü gerçeðimle karþýlaþmaktan korkuyorum. Sadece ve sadece depresyonumun vahim denecek boyutlarýnda, yani gecelerin içindeki uyuma zamaný gelip çattýðýnda böyle oluyorum. Vahim durumdayým þu an!.. Ama vahim durumda olduðumu kimse anlamýyor. Çünkü en iyi becerebildiðim þeyi yapýyorum; ‘kendimi saklýyorum.’ Çünkü, benim adým aþk!..

Neden hep geceleri? Neden þarkýlar hep geceleri anlatýyor? Gecenin özeliði ne olabilir ki hüzünden baþka?.. Neden hep geceleri yanýyorum ve geceleri yakýyorum?.. Neden ben hep geceleri ortaya çýkýyorum?.. Vampir miyim ne?!?

Aþk, iyi olduðu kadar da kötüdür ve ben kötü þeylere bayýlýyorum. Onun içindir ki benim adým aþk. Çünkü ben de kötüyüm. Dedikodu da yaparým, aleyhte de konuþurum. Ýnsanlarý terslerim. Asla kiþilerin yüzüne gülmem. Söylenmeyecek þeyleri veya en son söylenecek þeyleri, ilk basta söylerim can yakmak adýna. Kötüyüm iþte ve bu yüzden benim adým aþk. O kadar kötüyümdür ki, kimse benim kötülüðümü göremez, kimse kötülüðümün farkýna varamaz. O yüzdendir ki dünya kurulduðundan beri yaþýyorum. Ýyiliðim ise, saklanmamdan ileri gelmektedir. Acý çektirmekten zevk alýrým. Bazen de çok gýcýk olurum. Moralinin en iyi olduðu bir anda moralini bozarým aþýðýmýn. Kalp kýrmaya gelince, onu da çok iyi yaparým bak. Dedik ya, ‘benim adým aþk’ istediðim kalbi çalarým da, kýrarým da!..

Bugün çok güzel bir gün. Havanýn günlerdir süren doðum sancýsý, yaðmurla son buldu. Ardýndan, o kaçýnýlmaz ýþýklý doðum da gerçekleþecek elbet!.. Ama þu yaðmur, sadece þu yaðmur uçurmaya yetti beni ýþýðý beklememe gerek kalmadan; “Romantizm!..” Yaðmur damlacýklarýnýn içinden tenime süzülen ve oradan da kalbime sýzan romantizm kaplayýnca tüm bedenimi býraktým onun kollarýna beni. Ben her bahar deðil sadece, her yaðmurda da böyle olurum, her karda da!.. Çünkü, benim adým aþk!..

A. Çiftçi



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn
Kan Kurusu...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çoraplarým Hala Beyaz
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar
Burasýný Seviyorum
Beyaz Gül
Bir Haftalýk Vitrin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüzüme Bak [Deneme]
Tecavüz [Deneme]
Bu, Þimdilik 'Ben'im [Deneme]
Ruhum, Kendim ve Ben [Deneme]
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim [Deneme]
Perdeler Yanýyor [Deneme]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.