..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nilay Aksu




31 Mart 2005
Sahi Siz Kimsiniz?  
Nilay Aksu
Sahi siz kimsiniz söylesenize? Bir bankanýn genel müdürü? Çocuðunuzun annesi? Anne babanýzýn büyümeyen çocugu? Patronunuzun eli ayaðý?


:BHGG:
Aþk… Þiirlerde, þarkýlarda, sohbetlerde tanýmlamaya çalýþtýðýmýz benlik hali… Oysa sadece kendini tanýmlayabilen insan tanýmlayabilir aþký. O yüzden denmez mi “aþk anlatýlmaz, yaþanýr” diye. Týpký benliðimiz gibi; anlatmaya kalktýðýmýzda þaþýp kaldýðýmýz, ancak “olma haliyle” tanýmlayabildiðimiz...

Aþk insanýn “kendi olduðu” haldir; yaþamdaki pek çok rolümüzün aksine. Rollerimizi unutturur bize ve görevlerimizi; bu yüzdendir ki pek çok kisi; aþkýn insaný kendinden uzaklaþtýrdýðýný düþünür. Aþýk olana “aklý bir karýþ havada” demez miyiz?

Aþýksanýz; ilk hissettiðiniz; ayaklarýnýzýn yerden kesildiði deðil midir? En önemli iþ randevunuzu unutabilirsiniz; hatta ütüyü prizde, yemeði ocakta, kendinizi deniz kenarýnda bir bankta da unutabilirsiniz. Bütün bunlar size aþýk olduktan sonra artýk “eski siz” olmadýðýnýzý hatýrlatýr durur. Eski siz deðilsinizdir elbette..

Sahi siz kimsiniz söylesenize? Bir bankanýn genel müdürü? Çocuðunuzun annesi? Anne babanýzýn büyümeyen çocugu? Patronunuzun eli ayaðý? Öðrencilerinizin öðretmeni? Takýmýnýzýn en iyi koþucusu? Arkadaþlarýnýzýn dert ortaði??? Sahi kimsiniz siz? Bunlarýn hepsi mi?

Peki bu rollerinizin dýþýnda kimsiniz siz? Genel müdürü olduðunuz banka battýðýnda, iþsiz kaldýðýnýzda kimsiniz? Hala genel müdür mü? Anne ve babanýzý yitirdiðinizde kimin çocuðusunuz; yoksa artýk çocuk deðil misiniz? Öðretmenliði býrakýp sigortacýlýða baþladýðýnýzda; artýk bir öðretmen deðil; sigortacý mýsýnýz yoksa? Ýþinizden ayrýldýðýnýzda kimsiniz? Talihsiz bir sakatlýk geçirdiðinizde “ koþuculuðunuz” devam ediyor mu hala?

Söylesenize siz kimsiniz? Zamana ve koþullara göre deðiþmeyen bir kimliðiniz olmalý elbet; nerede o? Yoksa bir hiç misiniz? Hadi bir kaç saniyeliðine soyunun rollerinizi, hepsini hepsini, hiç bir þey kalmasýn üzerinizde. Hadi aynaya bakýn þimdi; sahiden , siz kimsiniz?

Hani gecenin en ýssýz anýnda tanrýya yakardýðýnýzda, hani bir arabanýn içinde ani bir kaza anýnda, hani sarhoþ olduðunuzda, hani büyük bir acýyý hissettiðiniz anlarda, hani bir film gözlerinizi yaþarttýðýnda, hani en umutsuz anýnýzda gözyaþlarýnýz yanaklarýnýzý yýkarken, hani bir fýkraya katýla katýla gülerken, hani mide aðrýsýndan kývranýrken, hani zor bir anýnýzda uzanan dost bir eli tutarken, hani bir çift göz gecelerinize ýþýk ýþýk düþerken, hani özlerken, hani seviþirken…

Bütün bunlarý yaþadýðýnýz siz ; sizin hayatta sahip olduðunuz kimliklerden nasýl da baðýmsýzdýr deðil mi? O an ‘sizsinizdir’ iþte. Þimdi yakaladiniz deðil mi sizi? Hayatta hiç bir kimliðinize, hiç bir rolünüze baðýmli olmayan haller. Sadece “siz” olduðunuz hani.

Haydi aþýk olduðunuz zamanlarý düþünün þimdi. Gözleriniz aþkýn çocuk gözlerinden bakarken, uzaklarý yakýn kýlan, imkansýzý imkanlý yapan, sizi gerçekteki siz yapan o anlarý. Sol tarafýnýzda bir yüreðin olduðunu ve ‘onu’ her düþündüðünüzde gürültüyle çarpan yüreðinizin sesine kulak verdiðiniz anlarý. Duyduðunuz her aþk þarkýsýnda; kendinizi, þarkýnýn sözlerinden anlamlar çýkarýp gülümserken yakaladýðýnýz anlarý. Dünyanýn gerçekten de yaþanýr olduðunu hissettiðiniz, güzellikleri daha çok farkeder olduðunuz anlarý. Ýþte o an kendinizi de daha çok sevdiðinizi anlamaz mýsýnýz birden bire? Nasýl sevmeyeceksiniz ki kendinizi; sizi en az sizin kadar seven biri vardýr artýk; sizin gözlerinizde bin ayrý anlam bulan, sizi özleyen, dinlediði bir þarký, okuduðu bir kitabýn satýrlarýnda birden bire aklýna düþtüðünüz… Bir bardak çayi yudumlarken; sizinle içmiþ olduðu çayý düþünüp sizi özleyen, sizi “sadece siz” olarak seven biri vardýr artýk ve siz sevilmeye deðersinizdir; çünkü seviyorsunuzdur. Sadece bu bile sizi sevilmeye deðer kýlar ve kendinizi sevmenize yeter; bunu bilirsiniz artýk.

Kendi iç sesinizle daha çok konuþur bulursunuz kendinizi, aþýkken. Oysa yaþamýn koþturmacasý, iþler, roller, görevler, kurallar, hýrslar arasinda nasýl da saðýr oluruz iç sesimize? Kendimizi unuturuz bütün bu koþuþturma içinde. Oysa roller
deðiþir, görevleri verenler de..kurallar bizden önce konulmuþtur zaten. Hiç biri, hiç biri tek baþýna veya hep beraber bizi ifade etmezken…aþk, bir tek aþk , tek baþýna, o yürek fýrtýnasý, o hiç bir kimlikte farklý yaþanmayan, o her yürekte ayný deli yangýný yakan aþk; tek baþýna yapar bunu. Sizi sizin avuçlarýnýza koyar bir anda: "Ýþte sen busun" der!

En çýplak, en yalýn, en kendi halinizle mi görmek istiyorsunuz kendinizi? O halde haydi; gidip sevdiginizin gözlerine bir kere daha bakýn. Ama bu kez daha bir dikkatle, ha?...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk "Sensin"!
Hemen!
Ilk Bakista Ask

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Caným Halam ve Atilla
- Aþka Ýnat - Evlenin!
Taciz..Tecavüzcük..
Kadýnlar Ne Ýster?
Gerçek Hayaller

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Frezya [Þiir]
Sorgu [Þiir]
Aforizmalar [Þiir]
Anne Beni Bi' Daha! [Þiir]
Son Ek [Þiir]
Enkaz [Þiir]
Yüreksiz [Þiir]
Sen Bana Bir Dil Sürçmesi [Þiir]
Çoksesli [Þiir]
Tanýk Ýstemem Yalnýzlýðýma [Þiir]


Nilay Aksu kimdir?

Düsüncelerin, imgelerin, cagrisimlarin savasi. . . Ve galip gelmesi kimi sözcüklerin digerlerine. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilay Aksu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.