..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > kal ya da gitme




21 Þubat 2005
Nereden Aklýma Geldi Bilmiyorum  
kal ya da gitme
Öyle büyük bir sevda da deðil aslýnda. Cahilliðimdi seni seviþim, emanet kelimelerdi sevdamý anlatan. Uyduruk bir romanýn ucuz bir repliðinden oluþuyordu her þey...


:BGDA:
Nereden geldi aklýma bilmiyorum. Anlatmalýyým belki her þeyi ve ayyuka çýkmalý bütün bilinmeyenler. Ve biraz da senin için anlatmalýyým…
Trabzon’un bir sonbaharýydý.. ve sonbahar Trabzon’u böyleydi:


Aþk için anlamlar yükleyemiyordum kelimelere ve oyunbaz sevdalara sahne oluyordu durmadan yüreðim. Trabzon’du bu iþte. Hafif ýslatýrdý önce seni, sen sarhoþ olacakmýþsýn gibi olduðunda anlardýn olup biteni.
Yarým kalmýþ cümleler, yarým kalmýþ sevdalar ve yarýmlarla…
Böyle bir anda çýktýn karþýma, senin bir suçun yok! Þehir buðusu akþamdan kalan düþüncelerime hakimdi sadece. Seni düþünmek varken, seni düþünürdüm..
Öyle büyük bir sevda da deðil aslýnda. Cahilliðimdi seni seviþim, emanet kelimelerdi sevdamý anlatan. Uyduruk bir romanýn ucuz bir repliðinden oluþuyordu her þey. Sen çok yüceydin sevdan da belki. Ama her þey bende bitiyordu. Bütün düðüm bende çözülüyordu. Ya da bir türlü çözemiyordum.
Sana yazdýðým ilk þiiri hatýrlýyorum þimdi. Evet eskiden þiir de yazardým. Hani sana yazardým. “…seni ayazda güneþ gibi seviyorum sen bunu bilmiyorsun…” Aðladýðýný söylemiþtin okuyunca.
Aðlamýþ mýydýn?..
Sahi mi?
Ben onu bir gece yarýsý hafif þafak sabaha sökerken karalamýþtým müsvedde defterime sen halaylarýma demir atmýþken. Mavililiklerde kaybolurcasýna seni yazmýþtým. O akþam sana deðil senin sevgine aþýk olmuþtum!
Sonrasý geldi tabi. Her iki satýr seni anlatýr oldu, her iki kelime, dize, þiir aklýna ne gelirse… Bunu bana yapmaya hakkýn yoktu! Beni böyle deðiþtirmeye, beni adam etmeye, beni mahvetmeye hakkýn yoktu!
Yaðmuru sevdiðim kadar sevmiþtim seni oysaki. Hani yaðmur nasýl yakýþýyorsa Trabzon sokaklarýna bana da öyle yakýþýyordu senin sevdan.
Trabzon’du bu! Hazan mevsimi hakimdi her kareye. Yani senin bir suçun yok…

Kurutacaðýný söylemiþtin ilk buluþtuðumuzda sana verdiðim kýrmýzý gülü. Defterinin arasýna koyacaktýn. Orada kalacaktý her þey! Yaþadýklarýmýz ve bitmeyenler herhangi bir defterin herhangi bir sayfasýnda ebediyeti tadacaklardý. Ben hep sana kýrmýzý güller verecektim, sen hep bana üzümkarasý gözlerle gülümseyecektin, ben hep sana þiirler yazacaktým…sen okuyacaktýn..
Ve bu hengame nasýl yakýþýyorsa sevdamýza öyle devam edecekti…
Ama bunda bir eksik vardý;
Senden sonra sana yazdýðým þiirlerden haberin olmayacaktý hani? Bu sonuncusu..
Ne kadar korkunç deðil mi? Yazýyorsun ve yazdýðýn, yazdýklarýn hakkýnda hiçbir fikre sahip deðil. Asýl korkunç olan bu da deðil aslýnda. En korkuncu ne biliyor musun? O yazdýklarýný beþ dakika sonra parçalara ayýrcasýna yýrtýyorsun, geride hiçbir iz kalmýyor senden ve her þeyden…
Trabzon’du bu iþte beni asileþtiren; senin bir suçun yok…

Sonra düþünürdüm. Sevdamýzda çok eksik vardý. Haklýydýn… en azýndan bir þarkýmýz olmalýydý deðil mi? Söyleyeceðimiz, dilimize aþina edeceðimiz bir þarkýmýz, elini tuttuðumda mýrýldandýðým þarkýmýz… bir çok eksiðimiz vardý senle her sevdada olmasý kalýplaþmýþ tabulardan. Ama bizde yoktu. Yýldýzlarýn altýnda sevdamý ilan etmemiþtim sana hayal maviliklerde öðrenmiþtin. Hayal maviliklerde sevmiþtik birbirimizi. Herhangi bir sinemada herhangi bir filmin en duygusal anýnda elini tutmamýþtým, akþam yürüyüþlerinde sana sarýlmamýþtým, öpmemiþtim seni koklamýþtým sadece…
Trabzon’du bu. Yaðmur yaðarken kendinden geçiyordun, sokaklar sýrýlsýklam, bir uyanmýþsýn her þey baþkalaþmýþ. Ruhun su çekiyor yaðmurda… Ruhun sýrýlsýklam..
Ýþte,
Böyle bir anda sevdim seni… senin bir suçun yok!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilme Seni Sevdiðimi
ve Aylar Sonra Suçlu Sevgiliye Mektup
Senin Bilmediklerin
Azrailim Olurdun...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Siz Ya da Sen Ne Fark Eder

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kal Ya da Gitme [Deneme]


kal ya da gitme kimdir?

Tanýmsýz. . . ama sýfýrdan farklý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
tuna kiremitçi, orhan pamuk, iclal aydýn..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kal ya da gitme, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.