..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Aylin Çiftçi




10 Þubat 2005
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar  
Aylin Çiftçi
Ýlk baþlarda çok yüzsüzdü, þýmarýktý arkadaþým. Bakmayýn sonradan onu bu kadar çok sevdiðime. Gelir-gelmez, her yere girip çýktý izinsizce. Sonra da benden kaçmaya baþladý. Kýsa bir süre sonra da, iyice alýþtý. Bu kez de, ne yiyip içiyorsam, o da yiyip iç


:BGEJ:
Birkaç gündür yeni bir arkadaþým oldu. Yeni arkadaþým ve ben!..Çok çabuk kaynaþtýk. Tanýþmamýz, çok yeni olmasýna raðmen birbirimizi çok iyi tanýdýk kýsacýk zamanda. Aramýzdaki arkadaþlýk iliþki, hayli farklýydý, bilindik iliþkilerden deðil di yani!..

Ýki gün önce, bir akþamüstü geliverdi hayatýma ansýzýn. Dizime kondu. Bir de baktým gelir gelmez bana gülümsemeye baþladý. Bende ona gülümsedim, tabi ki!..

Ýlk baþlarda çok yüzsüzdü, þýmarýktý arkadaþým. Bakmayýn sonradan onu bu kadar çok sevdiðime. Gelir-gelmez, her yere girip çýktý izinsizce. Sonra da benden kaçmaya baþladý. Kýsa bir süre sonra da, iyice alýþtý. Bu kez de, ne yiyip içiyorsam, o da yiyip içmeye yöneldi. Kendi tabaðýný ellemiyordu bile!.. Kýzdým, hem de çok kýzdým ve patlattým bir tane!..

Tokadýn etkisiyle, sersem sersem dolaþtý ortalýklarda. Ben bir sigara yakýnca, onun kokusundan biraz kendisine geldi, "demek ki o da sigarayý seviyor" diye, düþündüm.

Onun, yediði tokada gösterdiði çekingen tavýrlardan, hassas birisi olduðunu anladým. Artýk, ona karþý daha dikkatli davranmaya karar verdim. Fakat öðlen uykusuna yattýðýmda, henüz daha tam uykuya dalmamýþken gelip beni uyandýrdý. Neymiþ, ilgiye ihtiyacý varmýþ. Üstelik uyandýrmasý da öyle normal uyandýrmalardan deðildi. Sinir bozucu bir tarzý var onun. Ama olsun, alýþtým iþte.

Ha, adýný mý merak ediyorsunuz. Adý Výzvýz. Bana da garip geldi, ama sorduðumda öyle dedi, kendisi. "Çoluðun, çocuðun yok mu?" diye, sorduðumda, hiç oralý olmayýp, dolabýn arkasýna sakladý kendini. "Utandý herhalde, yalnýzlýðýndan" diye, düþündüm. Uykum, Výzvýz sayesinde, gelmeden kaçtýðý için, ben de televizyonu açtým, baþucumdaki kumandayla. Hayatýnda hiç televizyon görmemiþ herhalde, þap diye yapýþtý televizyona. "Výzvýýýz" diye, baðýrdým. "çekil oradan, hiç bir þey göremiyorum" dedim. Sesimin sert tonundan etkilenmiþ olacak ki, bu kez de ayaðýmýn dibine geldi, oturdu. Müzik kanalýný açtýðýmda öyle bir dans etmeye baþladý ki, görmeliydiniz!.. Havada yok olacak zannettim. Gözlerimin atikliði bile yetmiyordu onun dansýný takip etmeme. Oradan, oraya dönüp duruyordu, çýlgýncasýna. Korktum bir an, bir þey olacak , bir yere çarpacak, caný acýyacak diye. Daha, "dur, yeter" diyemeden, olan oldu, duvara çarptý. Duvara bir þey olmadý.

Výzvýz, yine mahzunlaþtý, o çarpýþmadan sonra. Öylece oturdu, kýmýldamadan bir süre daha. Baktým nefes alýyor, hiç dokunmadan, üstünü örttüm. Oracýkta uyuyup kaldý. "Halýmýz Allah'tan kaliteliydi de, kalktýðýnda beli aðrýmayacaktý" diye düþündüm o mýþýl-mýþýl uyurken. "E bütün gün böyle koþturursan, yorgun düþersin iþte" dedim, içimden Výzvýz'a.

Akþam üzeri, bir baktým, yorganýn altýndan çýkmaya çalýþýyor. Hemen yardým ettim ona. Arkadaþýz ya, yardým ederiz iþte, biz birbirimize. Sofrayý hazýrlarken hissetmediðim yardýmsever arkadaþlýðýný tabaklar sofraya konunca nihayet hissedebildim. Arkadaþlýðýnýn büyüklüðünü gösterdi, yalnýzlýðýma yoldaþ olarak. Ama hiç kendi tabaðýndan bir þey yemedi. Hep, tabaðýmýn kenarýndan uzanarak doyurdu karýncýðýný. Yemekte, havadan, sudan olmayan türden bir sohbet ettik. Çünkü, hayatý boyunca havada, suda gezen biriyle havadan, sudan sohbet etmenin onu sýkacaðýný düþünmüþtüm. Ondan bundan konuþtuk iþte. Ben sofrayý toplarken yine hiç yardýmcý olmadý ama gazete okumasý beni sevindirdi. “Kültürlü biriymiþsin be Výzvýz” dedim, güldü. Gazetenin içinde kaybolacak zannettim, hararetli hararetli gazete okumasýndan.

Sonra nasýl oldu, farkýnda deðilim, tam buzdolabýnýn kapaðýný kapatýyordum ki, bir de ne göreyim Výzvýz orada oturuyor. “Ulen Výzvýz, donmaya mi niyetlisin orada buzbuz. Gel hemen buraya.” Dedim. Sertleþen ses tonumla, biraz korkutmuþ olacaðým ki, oradan havalanarak doðruca salona gitti. Peþinden bende salona geçtim ama o, ortadan kaybolmuþtu. Bütün gün görmeyince, “küstü mü acaba?” dedim, kendi kendime.

Baktým ortalarda yok, “banyoya girip de, duþumu alayým bari” dedim. Banyodan çýktýðýmda, caným sigara çekti. Duþ, sanýrým nikotinlerimi de alýp götürmüþtü, kýsmen de olsa. O da ne, Výzvýz ortaya çýkmýþ yeniden, koltuðun üstüne kurulmuþ gazete okuyor, “Gel bakalým Výzvýz, bir sigara içelim” dedim. Kafasýný bana doðru çevirip, “zýýýzzz” dedi. Onun bu söylediðini, ben, “içelim, efkarlanalým be arkadaþ” olarak yorumladým. Çünkü hemen yerinden kalkarak, gelip omzuma konmuþtu iþte.

Balkon kapýsýný açtým, hava güzeldi. “Hadi gel balkonda sürelim sigaranýn keyfini” diyerek, balkona çýktým, omzumdaki Výzvýz’la. Sýcak havayý bulunca hemen baþladý güneþlenmeye. “Esmer güzeli caným arkadaþým” dedim, ona gülerek. Yine baþladýk, ondan bundan konuþmaya. Bir ara, bana çok güzel bir þey söyledi; "ssseni ssseviyorumzzz" dedi. Bunu duyduðumda çok mutlu oldum ve “sað ol be Výzvýz, ben de seni” anlamýnda, omzuna vurmak istedim. Bir de baktým gitmiþ.

Panik bir halde, aradým, taradým, bulamadým. Seslendim, baðýrdým, çaðýrdým, bir “Výz” bile yoktu. Üzüldüm, ama aðlamadým. Çünkü, o beni seviyordu ve bir gün yine sevdiðine dönecekti iþte...

A.Ç.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: Alparslan ZENGÝN / Ýzmir/Türkiye
7 Eylül 2006
ben bu výzvýz'ýn kuþ mu sinek mi olduðunu anlayamadým. ama ne önemi var ki anlamanýn? ne olduðunu anlamadan hayatýmýza dahil ettiðimiz onca þeyin yanýnda bir arkadaþýn kuþ ya da sinek olmasý neyi deðiþtirir ki? hatta výzvýz'ýn kuþ veya sinekten baþka birþey olabileceðini aklýna bile getiremeyen bir için hiç deðiþmez. výzvýz'ýn sizi sevmesine sevindim vesselam. hem sevenler dönmese de olur. haksýz mýyým? sevgilerimle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çoraplarým Hala Beyaz
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn
Kan Kurusu...
Benim Adým Aþk
Burasýný Seviyorum
Beyaz Gül
Bir Haftalýk Vitrin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüzüme Bak [Deneme]
Tecavüz [Deneme]
Bu, Þimdilik 'Ben'im [Deneme]
Ruhum, Kendim ve Ben [Deneme]
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim [Deneme]
Perdeler Yanýyor [Deneme]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.