..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Modern > Aylin Çiftçi




10 Þubat 2005
Bir Haftalýk Vitrin Aþký  
Aylin Çiftçi
Senin gerçekten yaþadýðýný hissetmek için, "derinlere dalmak lazým"mýþý da anladým. Ama, derinler, bana çok uzak. Ayný, yaptýklarýmýn, yapmak istediklerime olan uzaklýðý gibi iþte. Yavaþ yavaþ sende kendi kayboluþumu hissediyorum. Tamamen kaybolduðumu anl


:BAII:
"Seni Seviyorum Aþkým" dediðim o gün, kendimden emin deðildim. Yaptýðým, ne kadar doðru ya da ne kadar yanlýþ, onu da kestiremiyordum aslýnda.

Ama aþýktým sana iþte!.. Hem de deliler gibi!.. Belki baþkasýna da aþýk olabilirdim öylesine. Ama Allah seni çýkarmýþtý karþýma ve bende sana deliler gibi aþýk oldum iþte... Ama, nereden bilebilirdim ki sendeki aþkýn sevgiye, sevginin tutkuya, tutkunun da tutsaklýða dönüþeceðini!.. "Acaba her zaman aþk olarak kalsa ne olurdu?" diye, sordum içimden.

“Sevildiðin kadar sevilebilirsin”in bilincindeydim. Ve o bilinçle sevdim iþte!.. Çok uðraþtým, ama yapamadým, beceremedim. Çünkü, “tutsaklýk nedir”, hiç yaþamadým. Gördüm ki herþey sana güzel ve herþey senin için. Dayanamadým, ben de senin için yaþamaya baþladým. Ama olmadý iþte; göremedim, hissedemedim, duyamadým ve yaþayamadým. Sen, bir baþlangýca ihtiyaç duydun, ben ise bir bitimi aradým hep!.. Ve sonunda anladým ki, insan olmaktan çok daha zormus aþýk olmak!..

Senin gerçekten yaþadýðýný hissetmek için, "derinlere dalmak lazým"mýþý da anladým. Ama, derinler, bana çok uzak. Ayný, yaptýklarýmýn, yapmak istediklerime olan uzaklýðý gibi iþte. Yavaþ yavaþ sende kendi kayboluþumu hissediyorum. Tamamen kaybolduðumu anladýðýmda, çok mu geç kalmýþ olacaktým acaba?.. Ama kaybolmuþ olmak da yetmeyecekti o zaman. Bulunmak, önem kazanacaktý sanki, o an geldiðinde.

Sonra bir gün, sevgiden çok uzaklarda olduðumu hisseder gibi oldum. “acaba kayboluþum mu geldi?” diye, sordum, kendime. Anýlarým paramparça oldu o an. Ya, zaman yok etmiþti, ya zamanýn getirdiði zorunluluklar. Ama ikisinde de zamanýn rol oynadýðý bir gerçekti iþte!..

Sana baktýðýmda …. “Yok Yok!.. Hayýr!.. Aþk olamaz”ý görüyordum artýk, gözlerinde. Her þey rengarenk olsa da çevrende, çok uzaklýk oluþmuþtu çehrende!.. Senin her yükseliþinde, ben alçalýyordum, kayboluþumun geliþiyle.

Sonra, farkýna vardým; her gün, her an içimde bir þeyler yön deðiþtiriyor. Sanki tek deðiþim içimde oluþuyor. Yaþlanýyor muyum ne?!? Geride kalmýþ günleri de hatýrlýyamadým, baþlangýçla sonu da karýþtýrdým.
Geçmiþi ölesiye sevme kavramýyla, karþýmda duran sen!.. Farklý yönden sevme taktiði ile vitrinde yüzümü inceleyen ben!.. Ardýma bir an dönüp bakmaya cesaretim de yok aslýnda. Kendime soru sormaktan da kaçýnýyorum. Elimi daima tutmak, benimle sevismekten de zor; ayný, sana birsey kabullendirmenin anlatmaktan da zor olduðu gibi.

Artýk hiç bir þey yapamazdým, yapmam gereken her ne ise þimdi yapmalýydým. Sadece gelecek deðil, geçmiþ de tamamen önümde, her noktasi ölümsüz, cennet ve cehennemden de öte… Ve gerceðin, beklenenden ne kadar daha korkunç olduðunu anladým o an. Gerçek korkunçtu, kayboluþum ise, ekþi. Biri titretti, diðeri ekþitti.

Senin gözlerinde ben hayal ürünü bir aþkým aslýnda. Ve, mükemmel olanýn ben deðil sen olduðunu da anladým sonunda. Haydi sende anlasana, mükemmel olan sensin iste!.. Ancak mükemmel olan, mükemmel bir hayal yaratabilir. Yani sen ve senin o bitmek bilmeyen düþlerin. Kayboluþum, onun bitiminden baþka bir þey deðildi. O, benim bundan sonra saklayacaðým ve üzerine biriktireceðim yaþamlardan biriydi iþte.

Hüzün, aþk ve doðallýk; içimizden, içimize doðdular ve oralarda da yittiler!.. Sevindirici yaný ise, ardýnda sadece kýrýk bir vitrin camý býrakmasýydý!..
A.Ç.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: derinlik 44 metre
Gönderen: Mehmet Aydin / Ankara/Türkiye
22 Þubat 2005
sevgili seni bu derinlikte bekler yaþadýðýný hissetmen için.Bu maviler sana çok uzaktýr,yapamadýklarýn gibi...aþk gibi...sonra kaybolursun! Cinayet; fail-i meçhul olur. Ýçinde yetiþen hüzün ve aþk nasýl yitip gider ardýnda yosun kokulu bir gözyaþý býrakmadan...Kalemine saðlýk..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn modern kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çoraplarým Hala Beyaz
Beyaz Gül

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lütfen Gözlerimi Kapatmayýn
Kan Kurusu...
Ýyi Arkadaþlar 'Výz'ýldarlar
Benim Adým Aþk
Burasýný Seviyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüzüme Bak [Deneme]
Tecavüz [Deneme]
Bu, Þimdilik 'Ben'im [Deneme]
Ruhum, Kendim ve Ben [Deneme]
Bana Yakýþmalýydý Gidiþim [Deneme]
Perdeler Yanýyor [Deneme]


Aylin Çiftçi kimdir?

Yazmak; maðaraya, aðaca, deriye, kumaþa, kaðýda ve bir büyüðümün tabiriyle "bilumum kutsal kitap" a. . . . Yazmak; sevgiliye, anneye, arkadaþa, kuþa, çiçeðe ve bazende "Allah'a". . . Kime? Neye? Niye? Nasýl? olduðuna aldýrmadan özgürce yazmak için buradayým. Eðer yazmak bir alfabe ise, daha ilk harfinde "A" diyerek yazýyordum ve "B"ye sýçrama özgürlüðümü kullanmak için buradayým iþte. . .


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin Çiftçi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.