..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Simten K. Ataç




23 Ocak 2002
Hayatýmýzý daire kýlmak  
Simten K. Ataç
Ne hayatlar gördüm zamaný tüketmiþ , ne hayatlar gördüm zamanda tüketilmiþ.


:BGFH:
Siz günlerin üzerinizde býraktýðý izleri , nasýl temizlersiniz?
Üzerinizde ne býraktýðýný düþünür müsünüz hiç , güne el sallamadan önce? yeni gelen güne sýcak bir sevgiyle mi hoþ geldin dersiniz yoksa gözlerinizde ki o karamsar ifade ile mi?
Beklentileriniz var mýdýr , sabahýn ilk ýþýklarýndan? Zaman aksama dönerken býrakacaðý izleri hayal eder misiniz? Senaryolar yazýp , oynamak için bir yirmi dört saat daha yasansýn diye yer almak hayat sahnesinde , keyif verir mi size? Veya son sahneyi de oynayýp , kabuðunuza çekilmek için "daha ne kadar vaktim var" diye düþünerek harcar mýsýnýz diðer oyuncularýn heyecanlarýný da.
Bilir misiniz , o yeni günde neler olacaðýný? yada , "ne olursa olsun ama bir þeyler olsun artýk" mýdýr hayat sizin beklentilerinizde.
Ýyi ve kötünün yan yana resmedildiði kartpostallarý biriktirir misiniz tecrübe daðarcýðýnýzda ? Ýlk baktýðýnýzda kötü olduðuna inanmak bile istemediðiniz resim , sonra ki bakýþlarýnýzda acabalar býrakýr mý aklýnýzda."Bu sefer" diye baþlayan cümle ve temenniler dilinizin ucundan kurtulmak isterde , yüreðiniz salývermez mi uçup gitsinler dinleyen kulaklara diye.
Görmek istediklerimiz orantýsýnda yer aldýðýmýz varolmak savaþýnda , sadece kendi doðrularýmýzýn aslýnda doðru olmayabileceði endiþesini taþýmaz mýsýnýz hiç? Yaþadýklarýmýzdan iyi olanlarýn anýmsanmasý güldürürken , kötüler neden sadece aðlatýr; düþündürmesi gerekirken?Üstelik , iyi nedir ve kötü ne demektir bilenlerden misiniz? Menfaatler doðrultusunda olana iyi , olmayana kötü demekse anlamýn içerisinde gizlediði , benim gibi bilmek istemeyenlerden misiniz?
Sorumluluklarýnýzý alýþýnýzý , yaþlý bir adamýn elinde ki bastonu sayesinde bir torbayý taþýmasýna mý yakýn sayarsýnýz , yoksa elinde bir boya tezgahýný , kirli ama gülen suratýyla taþýyan bir çocuða mi?
Hayat sizin için bir dairemidir ? Ekseni etrafýnda dönüp durduðunuz , ayný þeyleri daha az veya çok acýtarak yaþatan ve sürekli ayni monologlarýn tekrarlanýp durduðu .
Yoksa , üçgen , dikdörtgen veya kare midir ? Köþelerinde farklý heyecanlar saklayýp , kenarlarýnda koþabileceðiniz.
Boþa geçtiðine inandýðýnýz bir hayatýnýz oldu mu sizin , " ne dolu yaþamýþým" dediðiniz anlarda bile.
"Hayýr" derken kendinizi kötü hissettiðiniz , "Evet" derken düþünmeye bile gerek duymadýðýnýz. Ve sonunda , "benim tercihlerimdi " dediðiniz. Aslýnda sadece baþkalarýnýn satýn alýnmýþ beklentilerini yaþadýðýnýzý hiç düþündünüz mü?
Kendi beklentilerinizi satýn almak için , güne sevgiyle baþlamayý düþünüp de ertelediniz mi hiç? Bugün peþinden koþtuðunuz doðrularýn , geçmiþten gelip yolunuzun ortasýnda oturan tecrübelerinize bakmadan yoluna devam ettiklerinden misiniz?
Merkezinde sadece sizin oturduðunuz bir hayatý yaþamak için , o merkeze daha önceden kendi isteðinizle yerleþtirdiðiniz baþkalarýndan uzaklaþmayý göze alanlardan mýsýnýz?
Kimlerden olursanýz olun , kendi beklentilerinize doðru yürüyün. Ve unutmayýn her yeni gün , dünden gelen ve geçmiþe taþýyan bir basamaktýr. Önemli olan kaç basamak birden atladýðýnýz deðil , hiç bir basamaðý atlamamýþ olmanýzdýr.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otogar Hikayeleri
Önyargýlarýn Gölgesinde
Kar Tanesi
Yalan
Eski Sevgili
Eksik Parça
Pandora'nýn kutusu
Ýnadýna Zamaný Yaþamak
korkularla yaþamak
70'lerin çocuklarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gönülsüz Gidiþler
Mutluluk Kaçýnýlmaz
Dostluk Gönüldedir
Nereye Kadar?
Benim Küçük Kadýným
Kaybolan Yýllar
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti
Cehennem Artýk Sevmemektir
Yalancý Çoban
Sevgi ve Özür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.