..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Utku Kocak




5 Þubat 2005
Trafik 2  
Utku Kocak
Eve gidersin aðýz burun kan içinde, ne oldu diye sorar sizinkiler bir panikle.Sende kaza yaptým dersin.Onlar sanarlarki araba haþat sen içinden zor kurtuldun.Yok öyle birþey; hafif tamponuna dokundurduðun arabanýn þöförü, hayvanat bahçesinden kaçmýþtýr o


:BBFG:
Trafik 2

Ah þimdi býr kolumu camdan çýkarýp, öbür elimle telefonla konuþup, bir yandanda birilerine baðýrarak araba kullanmak vardý 18 yaþýný beklerken heyecanla, bir yandanda trafiði anlamaya çalýþýyorum.Aslýnda trafiði deðilde þöförleri demek istiyorum.Yani çukulata deðilde çukulatalý süt(Ne alaka ya?).
     Arabanýn ön koltuðuna oturup, kontaðý çalýþtýrýnca o artýk o deðil baþka bir Utku baþka bir Ahmet olur.Aslýnda o bir þöför deðil Van Gölü Canavarý olmuþtur.(Yani karnýbahar deðil lahana)???.Artýk o kendini bir canavar olmasýna raðmen Battal Gazi zannetmektedir ve haberlerde Van Gölü Canavarlarýný izlerken onun kendi olduðunun farkýnda bile deðildir.Baþlar arabayý kullanmaya ve düðmesi olmamasýna raðmen kendini otomatiðe baðlamýþtýr,her gelene küfretmek, hareket çekmek ve kavga etmek onun için farz olmuþtur.Ve kendisine emredilen bu görevleri yerine getirmek onun için çocuk oyuncaðýdýr.
     Eve gidersin aðýz burun kan içinde, ne oldu diye sorar sizinkiler bir panikle.Sende kaza yaptým dersin.Onlar sanarlarki araba haþat sen içinden zor kurtuldun.Yok öyle birþey; hafif tamponuna dokundurduðun arabanýn þöförü, hayvanat bahçesinden kaçmýþtýr o kadar!Ama sen olay bittikten sonra bir kaza ve bir ayý yavrusu hatýrlýyorsan çok þanslýsýn!Hiç bir þey hatýrlamama riskinde var!Hani levyeyi yedin kafana, ‘aaa ben kimim, niye hastanedeyim de diyebilirsin!
     Sonra bir de yeþil ýþýk manyaklarý var.Onlar yeþil ýþýða programlanmýþ, levyeli robocob ordusudur ve heryerdedirler.Onlar yeþil ýþýk yandýktan sonra hatta sarý ýþýktan sonra 0.85 saniye bekleyebilirler yoksa korna sesi kod adlý, beyin çökertme operasyonlarýyla beyin çökertiler.Ve hareket etmekte biraz gecikirsen þekil ada görüldüðü gibi levyeyle sýcak iliþkilere girebilirsin.
     Evet geldik taksici artý dolmuþ sýkýþtýrmalarýna.Nedense bilinmez taksi ve dolmuþ þöförleri kendilerini yollarýn tek sahipleri görürler.Ve seni kendi yollarýndan çýkarmak isterler.Taksi ’Çekil lan buralar hep bizim,kime sordun girerken!’diyerekten üstüne sürerken sende o arada kaçabilirsen kaçarsýn kaçamazsan allah kerim.’Ben taksiciyim, yolda karþýma çýkma, adamý yerim!’þeklindeki yazýnýn takýlý olduðu taksiye veya bu yazýnýn dolmuþ versiyonunun olduðu dolmuþa çarpabilir ve tekrar levyenin o dillere damaklara destan tadýný tadabilir, hatta levyeyle yakýn akraba olabilirsiniz.
     Bir aný anlatsamda yazýnýn içine etsem diye aklýma geldi de, hadi edeyim.Geçenlerde Serkan abiyle(Saygý deðer kader kardeþim oluyor kendisi) Ankara’ya gittik arabayla.Bir kaza yaptýk, hatta yaptýrýldýk!Bir dolmuþ tarafýndan.Ben arkada yatýyordum ki biranda bir kaza oldu yere yapýþtým feleðimi þaþýrdým, apýþtým ama kalmadým, dýþarý çýktým.Sað ön haþat.Minibüsün teki biz tam sol þeride geçerken yolcu almaya kalktý ve bizde arabayý kurtaramadýk.Ve yorumlar yapýldý ‘Kaza geliyorum demezmiþ!’.Bize dedi!Daha Ankara’dan içeri girdik ki,ben bir minibüs gördüm ve ‘Ulan Ankara’nýn Minibüslerinde bile meymenet yok’ dedim.Evet kaza bize geliyorum dedi.Neyse minibüsün altýna girmiþtik.Minibüsü indirdik arabanýn üstünden polis geldi baktý falan bir adam vardý orda, çok yardýmý dokundu bize. Polis tanýdýðý çýktý.Böylelikle hiç olmassa polise rüþvet vermedik.Sadece 44milyon lira ceza yazdý!Sadece!Ve bizi ona biþeyler atmadýðýmýz için 8 de 8 suçlu buldu.Suçlu bizdik ani frenle yolcu almaya duran minibüs þöförü deðil!(Allahtan arabanýn kaskosu var... ve allahtan minübüsçü suçsuz, birde suçlu olsa ne yapacaktýk.)
     Evet trafik polisleri denen insanlýk dýþý varlýklara geçiyorum, hazýr zamaný gelmiþken.Trafik Polisi’nin tek amacý nedir?(Bilmiyorum nedir?)Trafik polisinin tek amacý maaþ dýþý parayla karnýný fazlasýyla doyurup arta kalan parayla da ev,araba almaya çalýþmaktýr.Pardon düzeltiyorum, çalýþmamaktýr!Herkesten özür diliyorum, beni affedin.Trafik polisinden nasýl korunurum derseniz, hemen anlatayým.4 sepet soðan, 3 bardak su, hep boþ olan benzin deposu (on milyon, on milyon alýn benzini.).Veya hepsinin yerine taþþaklý bir tanýdýk yeterli olacaktýr.Þimdi ulan bu manyak ne diyor, dört sepet soðan, beni nasýl koruyacakki diyorsunuz içinizden.Ama çok yanýlmaktasýnýz.Soðanlar her zaman þöför koltuðunun yanýnda yani sizin ulaþabileceðiniz bir yerde olmalý.Soðaný polis çevirdiðinde, hemen doðramaya baþlayýn, soðan yardýmýyla aðlayamýyorsanýz, hemen suyu yüzünüze serpip, aðlama taklidi yapýn, ve baþlayýn.’Benim 4 çocuðum var hepsini zor doyuruyorum, bokunu yiyim abi, araba da benim deðil zaten, þirkete götürüyorum’ veya genç arkadaþlar içinse ‘ben öðrenciyim abi, bak benzinim bile yok, babam paramý zor gönderiyor azým bile kokuyor açlýktan, kokla istiyorsan’ deme suretiyle onlardan kurtulabilirsiniz.Yaratýcýlýðýnýzý kullanarak daha da iyi aðlayabilme yöntemleride mevcuttur.Polislerden bir kurtulma yöntemi daha var.Arabanýzýn ön camýna bir sarýmsak asýp onlardan daha kolayca kurtulabilirsiniz.Çünkü onlar insan deðil, Romanya’dan ülkemize irtica etmiþ vampirlerdir.Ama çok dikkatli olun ve görünce, iki parmaðýnýzý artý þeklinde gösterip, varsa kalbine kazýk saplamayýda unutmayýnýz.
     Dersimiz burada bitmiþtir.Size biraz olsun ülkemizin trafiðinden bahsettim. Ülkemizin güzel trafiðinde iyi yolculuklar dilerim ve kestane kebap,patlýcan,börek efendim.Birdahaki dersimizde görüþmek üzere hoþçakalýn.



U.K.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gülümsettiniz......
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
9 Þubat 2005
Merhaba; Konuþur gibi, sohbet eder gibi tarzýnýz; yazýyý okutturuyor okuyucuya.........Ben bu filmi çok izledim.Ama sizden okumak keyifliydi.Güldüm, aðlanacak halimize....Baþarýlar dilerim.....Sevgiyle kalýn....Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanlar Garip Yaratýklar
Münasip Bir Yerde Ýnebilir Miyim?
Maganda Yaný, Teker Üstü
Yaþam Tarifleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutsal Meslek Öðretmenlik
Hayat, Yazý, Hüzün, Mutluluk, Sözler, Beklenti, Ýlham, Ego
Hýrslý Adamýn Ýç Dünyasýyla Savaþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Orospu [Þiir]
Seller Mucizelerle Doludur [Þiir]
Hacýyatmazlar! [Þiir]
Dizi Hayatým, Hayatým Dizi [Þiir]
Ben O Kaldýrýmda Yürüyen Çocuk [Þiir]
Elif [Þiir]
Bir Yudum Suya Hasret Bir Kulun [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Türban Mýdýr? [Þiir]
Aptalým [Þiir]


Utku Kocak kimdir?

Ben bir garip yollarda dolanýrým Bir aþýk, Bir kaþýk, Ona buna sataþýrým, Ne uslama bilirim, Ne de puslanýrým, Açýk kapým ardýnda, Bazende dýþarda dolanýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Sir Alfred Mehran, Aziz Nesin, MEsut Soyadýnýunuttuðumyazar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Utku Kocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.