..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > osman kurt




23 Aralýk 2004
Nefes  
osman kurt
kimliði fýrlattým hýrçýn dalgalara..


:BEDC:
NEFES

Yaðmur çiseliyordu,"ahmak ýslatan" dediklerinden;belki de sadece beni Islatýyordu.Annemlerden çýktým, Karþýyaka sahile gittim,ýslak bir banka oturdum -ki kurusu yoktu-,bakmaya baþladým hýrçýn güzele,salýna salýna vuruyordu kýyýya.Bakýyordum ama nereye,"yak bakem bi gemici cigarasý "diyordu ya "uzak"ta Yusuf.Ýlk defa sigara içmediðime piþman oldum sanki
Delice koþmaya baþlýyorum bir anda,ilk gördüðüm mega markete dalýyorum,kasiyerlerin kilitli tutttuðu bölümü kýrýp elime geçirdiðim ilk sigara ve çakmaðý alýp,yazar kasanýn üstünden matriksvari zýplayarak ayaklarýmýn yere temasýyla deli koþuþuna devam ediyorum.Ardýmdan alternatif güvenlik mi,delta güvenlik mi,air force mi hangisinin elemanlarý koþuyor bilmiyorum artýk,tekrar sahile çýkýp devam.Koþarken ayakkabýlarým çýkarýp geriden gelenlere fýrlartýyorum teker teker.Cebimi yokluyorum,sigara çakmak orada.Gittikçe arayý açýyorum,ilk banka oturup hýzlýca paketi cebimden çýkarýp bir cigarayý çekmeye çalýþýyorum ki mesafe gittikçe kapanmýþ.Cüzdanýmý çýkarýyorum kimliði ayýrýp cüzdaný en öndekinin kafasýna fýrlatýyorum.Turbo dizel koþma ya devam.Ara açýlýyor ikinci banka oturuyorum,bu sefer de çakmaðý ararken ara kapanýyor,çakmaðý da buldum;cep telefonum elime takýlýyor, ayakta duruyorum niþan alýp ikinci sýradakinin boðazýna fýrlatýyorum.Tam isabet!!Aðzýna saplandý,hayata dair tüm sms’lerimle beraber.
Tekrar koþmaya baþlýyorum,çýplak ayaklarýma yer sýcacýk geliyor.Açtým gene arayý,üçüncü sýraya oturuyorum,elimdekini aðzýma götürüp yakmaya çalýþýyorum.Oda ne kimliði ucundan tutuþturdum,elimi ucuna bastýrýp söndüyorum,paketten ikinci cigarayý çýkardým,ilki düþtü kesin.Hangi garip nasiplenir artýk.Tekrar ayaða kalktým,gez,göz,arpacýk ve evin anahtarlarý üçüncünün suratýnda.Koþmaya devam,hala kuvvetim yerinde.Kimliði,cigarayý ve çakmaðý çorabýma sýkýþtýrýp,koþarken elbiselerimi çýkarmaya baþladým.Kaban,gömlek,koþuyorum banka oturdum pantolonumu çýkarmak için.Cebimde ki paralarý savurdum,tüm eþyalarý dertop yaptým,ayaða kalktým.Geliyorlardý,yorulduklarý belliydi,iyice yaklaþmalarýný bekledim.Arka ikilinin bacaklarýna doðru tüm gücümle fýrlattým,helal be.. Ayaklarý dolandý.Koþmaya devam,her damla, "ten" den bir "ben" götürüyor.
Son banka yaklaþtým iyice.Oturdum..Çoraplardan çýkardým cigara,kimlik,çakmaðý,götürdüm aðzýma çaktým çakmaðý,çektim çektim olmuyor.Arayý iyi açmýþým hala gelemediler,bir daha denedim..öhö.. öhhööö...iþte oldu..derinnn bir nefes çektim.Kafamý geriye atýp,öyle bir üfledim ki havaya doðru,kaybolmuþ ruhumu gördüm sanki dumanýn arasýnda.Denize doðru koþmaya baþladým,arayý kapatýyorlar.Kimliði fýrlattým hýrçýn dalgalara.Tam atlayacaðým ayaklarým kitlendi.Çorap..haklý tabi,çorabý çýkarmamýþým, onu da çýkardým fýrlattým bi yana doðru.Tekrar gerildim ve geliyorum Yusuf..Deli gibi koþmaya baþladým deryaya doðru.Az bir mesafe kala zýpladým,havadayým yere paralel.Az kaldý..Artýk son nefes kaybolmaya.. nefesim kesildi,ayaklarým üþümeye baþladý ve "ten"e deðen "ben" buz gibiydi
Asýldý kalmýþtým havada.Durdum,durdum durdum.Sað ayak bileðimde ki eli hissettim...
Banktan "ben"i seyrediyordum..

Baktým baktým baktým..

Keþke kaybolabilseydim..




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ,,,,
Gönderen: uður açýkalýn / Aðrý/Türkiye
23 Mayýs 2005
,,,,yaþama direnen yazýlarýný dostlukla okuyorum,,,

:: ,,,,
Gönderen: uður açýkalýn / Aðrý/Türkiye
23 Mayýs 2005
gözüm osman,, yazýný bir daha okudum,,




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðmamýþ Sevdaya Mektuplar - 1
Bir Gölge Kadar Yalnýzým...
Un Kokulu Yarim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dövüþ Kulübü
Soluklanma
Sýyrýk Yürek
Ak Damla
Hüzün Boyalý Duvarlar
8 Nolu Dosta Aykýrý Terennümler...
Kanayan Dizler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
"An" [Þiir]


osman kurt kimdir?

Diyeceðim odur ki,yazar deðilim ama hakkýný veren bir yazar olmak isterim. Fuzuli yaþamdan sýyrýlmak için okumanýn ve yazmanýn gerekli olduðuna inanýrým. Yoksa manayla nasýl yüzleþebilirim. .

Etkilendiði Yazarlar:
nihat genç,sezai karakoç,hakan albayrak,selahattin yusuf,kemal tahir,dostoyevski,stendhal,rimbaud,nerval..ve niceleri..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman kurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.