..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Omerta Laxus




16 Kasým 2004
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - I  
I.Bölüm= Baþlangýçta Yalnýzca Matematik Vardý

Omerta Laxus


Az geliþmiþ cinsel organlarý olan, vahþi beyaz bilge kýllara sahip yassý sayýlar kabilesi tarafýndan bilinçaltýna ve diri bedenine her açýdan tecavüz edilen, egosu parçalanan güzeller güzeli genç, soylu prenses :-(’F (biz onz kýsaca üzgün ef diye


:BGAE:
Güzellik abidesi :-(’F girebileceði en lüks lokantaya girip hemen 31 porsiyon Uludað’da kayak yapan ýstakoz haþlamasý spariþ etti, etmez olaydý. Ben þahsen Niagara þelalesinde uçuþan kýluyruklu dinazor kavurmasý yemesini tavsiye ederdim. Spariþ ettiði yemek o kadar aðýrdý ki; akþam uzun kýrmýzý baþlýðýnýn altýnda çatýk kaþlarýyla 31 çekerek gelen olan kabus onu bastýrýr ve ilkel cinsel organlarý olan beyaz bilge kýllý yassý sayýlar kabilesi þefi de ilk tecavüzü eder bilinçaltýna, diðerleri de egosunu yýkým sýkým daðýtacaklardý þüphesiz. Ama gel gör ki :-(’F in insan üstü kakým gücüne sahip sevgilisi hemen imdadýna yetiþir ve baþ parmaklarýnýn yardýmýyla filin ayaklarýna týrmanýp bunlardan kaçýp Viktoryen çaðý Beyoðlu kavramsal birine girmesine yardým eder. :-(’F kapýyý kapatýr, kilitler ve de anahtarý pýntýsýnýn içine atýp iðne iplikle pýntýyý dikmeye koyulur, kafasýný ilk defa kaldýrýp içerdekilere bir bakmaya kalkar ki ne görsün; içerde pogo yapançýlgýn sayýlar fonksiyonlarý kümesini görür ve irkilmesiyle birlikte üzerine bu fonksiyonun baþ rahiplerinden yalnýz iki tanesinin geldiðini algýlar. Baþ rahipler yanýna gidip ona “Kaybolmaðan sakýz istioruz, sakýz kayboluor” deyip çýlgýnca pogo yapmaya baþlarlar. Yarý ilkel kalkýk pipileri Özgürlük Anýtý kadar diktir ve onlarý biribirlerine sokuþturup dururlar. Bu amansýz itiþ kakýþ içinde bulur kendini :-(’F ve birden sayýlarýn ∞’luk tanrýsýna þükreder bulur kendini az önce pýntýyý diktiði için, düþün bir kere dýþarda ilkel pipilerini sývazlayýp dolaþan beyaz bilge kýllý yassý sayýlar kabilesi tarafýndan bilinçaltýný tecavüze uðratýp egosunu parçalamak için amansýzca aramaktadýrlar onu; içerde ise dimdik pipileriyle erotik pogo yapan çýlgýn sayýlar fonksiyonlarý ve dikik bir pýntý.
Bara yaklaþýp bir tane taþþakoðlaný ezmeli cep telefonu kokteyli spariþ eder (ki bu da seçebileceði en kötü içecekdir, yine benim tavsiyem üzerine sen diye akan kalp sývýsý, yasemin, aþk, tutku karýþýmý ve aþk acýsý soslu þemsiye içkisi alabilirdi), kendine zekice gelen bu seçim sonucu cep telefonu manyetik dalga kýlýðýna girerek oradan kaçmaya çalýþacaktý ki, planý baþarýyla cereyan ederken binanýn etrafýnýn elektromanyetik dalgakýranlarla çevrili olduðunu algýlamasýyla aðlamaya baþlamasý ve kendini baþrahiplere sunmak zorunda olduðunu düþünürken, fil ayaklý, insanüstü kakým gücü olan sevgilisi dalgakýranlarý yýkarak onu havada yakalayýp içinde hava bile olmayan boþ kutular zincirine hapseder uzaya uçup kaybolmasýn diye.
Bu arada iþler iyice karýþmýþ, Dünyayý yöneten, çýlgýnca pogo yapan baþ rahipler fonksiyonlarý Rectum barda mahsur kaldýklarý için bu diyarýn özel ajanlarý sayýlan (aynen CÝA gibi) 1 adet Türev, 1 adet Ýntegral, 1 adet matris ve 1 adet de Determinant Limiti 5’li organize birlikler (ki bundan böyle biz onlara TÝMDL (timdele) grubu diye hitab edeceðiz) halinde :-(’F in pýntýsý içindeki anahtarý aramaktadýrlar. Ýþler çok karýþtýðýndan :-(’F in sevgilisi de çok korkmaða baþladýðý için o da elektromanyetik pipi dalgasý kýlýðýna girip :-(’F in yanýna çok konforsuz vakkum yataðýna uzanýr. Gece 31 osuruk atarak uyuklamaða alýþan sevgili tam 31 tane zebellah irrasyonel sayý tarafýndan tecavüze uðramýþ gibi uyanýr sabah. O anýn konforsuzluðu tarafýndan tahrik katsayýlarýnýn limiti ∞/∞’u bulduðu anda inanýlmaz bir kakýþma fonksiyonu yazmaya baþladýklarý bir sýrada, küçücük kutuda TÝMDL grubunun baskýnýna uðradýklarýna aldýrmadan kakýþa kakýþa kaçýþmaya çalýþmalarý bir organizma olan volvox çokhücrelisinin kýlýðýna girme çevikliðini gösterdikleri için kendileri ile gurur duygusu hissetmeye baþlamýþlardý ki, bedenlerini bulup Orta Dünya da yüzüðün yok olduðu yanardað kaymaðýna atýlmasý gereken pýntý içindeki anahtarý bir sayý tanrýsý olan irrasyonel e sayýsýnýn yolladýðý þimþeklerden biri :-(’F in kafasýnda sonlanýr. Bu durumda volvox çokhücrelisi durumundaki :-(’F yanýlsamasýnýn çok hücreliden tek hücrelilik formuna gerilediði algýlandý evrimsel basamakta.
Ýnsanüsütü kakým gücüne sahip filayaklý sevgilisi panikten ne yapacaðýný þaþýrýp kozmik ruh güçlerine sahip sahip izafiyet teorisi c iþýk hýzý sabitinin kehanetlerde bulunduðunu hatýrlayýp onun padiþah sarayýndaki süslü E ve m lerden oluþan, üzeri 6 taþþaklý dev pipi baþlý ve 31 parmaklý yassý solucan diþli dinazor yumurtasý kývamýndaki kapýsýný çekimserce çalmaktadýr. C sabit sayýsý onu sevecenlikle ve kötü manyetik dalgalardan arýndýrarak akabinde iðren. TÝMDL vericilerini kovma ritüelini tamamlamak üzere 10 metre boyunda 31 cm yarýçapýnda bir ganca sarýp sarmalayýp üflemek sureti ile takýldýlar C ile birlikte. C bu iþlemler sonunda bakarak çocuða, unutma ki E=mc2 dir dedi ve lirik merkezli O(λ, β, r) koordinatlarýnýn ve bir de bunun simetriðinde bulunan O’(-λ, -β, r) yarým kürelerinin difüzyonu sonucu oluþan göte abanarak ýþýk hýzýnda (c) bir kakýþ kakarak paranoyaklýk çizelgesi boyunca kakýþa koþa yorulurken TÝMDL tarafýndan bir baskýn daha yapýlýr ve ceza olarak o yarým kürelerin integrallerini almak sureti ile çýkan sonuçlar insanüstü kakýþ gücüne sahip filayaklý sevgilinin kendi taþþak ucunun köþesindeki uçurumdan atlayarak diðer taþþak ucuna kaz tüðü kývamýnda bir düþüþ yapmak zorunda býrakýlýr. Eðer yapamaz ise Boðaziçi Üniversitesinde Math 101, 102, 201, 202 dersleri almak sureti ile düþük yapmaya teþvik edilecektir.
Bunu duyan :-(’F her nerede ise koþarak, uçarak, çekerek, dikiþleri sökerek, ne yaptýðýný farketmeden, pýntý içindeki anahtarý pýntý dýþýna taþýdýðýný da farketmeden sevgilisinin yanýna gider. Tam sayýlar mitolojik gezegenindeki ruh okuyucu -1’in ona vermiþ olduðu cesaret ixirini ℓn e31 defa yani kýsaca 31 defa damlatmak zorundadýr pipi kasesi içine ki insanüstü kakýþ gücü özelliðine bir de sayý üstü özgüvene sahip olsun ve de atlamayý baþarýyla sonlandýrýp TÝMDL’nin elinden türevsiz, integralsiz (aynen kazasýz, belasýz gibi) kendi olarak kurtulabilsin.
:-(’F acele ile sayý piramitlerinin kamburuna basarak, hop hop zýplayan çegirgemsi üsttel sayýlar belirsiz iþleminin yapmýþ olduðu o belli belirsiz UFO aðacýnýn yardýmý ile hemen kendini μ (mikro) olarak sevgilisinin aðzýnda bulur.
Sevgili daraðacýna gidercesine neþeli, saldýrgan tavýrlar sergileyerek TÝMDL baþkaný Ýntegral(∫)’in suratýna tükürüp attýrmaya karar verir ve hemen uygulamaya koyulur. Zavallý :-(’F tükürülme ya da attýrýlma sureti ile estetikliði iðrençlik boyutuna çileþmiþ Ýntegral'in suratýnda bulur kendini, üzüldüðü nokta bu μ(p) hali ile sevgilisinin aðzýna giderek ixiri ℓn e31 akýtmasý için yürüme μ yürüme hýzýyla tam 31 ýþýk yýlýna ihtiyacý vardýr fak-at ixir geçmek bilmeyen 31 saniyede sevgilinin aðzýna damlamaz ise zorlanarak ilkel pipili beyaz bilge kýllý yassý sayýlar kabilesi tarafýndan 31 damla pýntýya, 31 damla da köte damýtýlmak sureti ile adSýz kahraman ERlik Kurumunun yýkýlmAsýNý þiddetle arzulayan (bizim çaðýmýzda bu tip insanlara kýsmi Anarþist diyorlar) bütün bireyleri yok edecek olan modern peygamberler fabrikasýnýn (buna da üniversite diyorlar) zorunlu yöneticisi olacaktýr. Ne var ki sevgilinin tükürüp, attýrmasý sonucu had safhada tahrik olan ve kendini bilmezlik sonucu sevgiliyi bir anda öpüveren Ýntegral :-(’F i bilinçaltýndan geri iade etmiþtir. :-(’F þaþýrmýþlýðýný engellemek istercesine ixiri açýp hemen ℓn e31 defa oral yolla sevgiliye boþaltmýþtýr ve buna ek olarak sevgilisinin dilinin üzerindeki pütürlerin(μ düzeyde bir insan için) top büyüklüðünde olmalarý onu tahrik ve tetkik eder(bundan sonra ona üzgün ef deðil de azgýn ef de diyebilirsiniz). Bunun üzerine dikiþleri alýnmýþ pýntýyý hýzla sürtmeye koyulur pütürlere, nehir gibi akan pýntý suyu ℓn e31 kere damlatýlmýþ ixiri aktive eder etmezayný anda sevgilinin sýfatý deðiþmiþ ve (hem) insanüstü kakýþ gücüne sahip hemde sayýüstü özgüvene sahip filayaklý erdemli biri oluvermiþ. :-(’F ise ancak sayýlar imparatorluðunun en erotik, marjinal ve maskulin sayýlarýn birinin onu uçurabileceði uzaklýkta bir ∞’luk bulutunun üzerinde Orgazm oluverir sürtünme sonucu. Ýþte en inanýlmaz þey o an gerçekleþir ve pýntýsuyuna karýþmýþ sayýlar bulamacý fonksiyonu kilitli bir þekilde doðar :-(’F pýntýsýndan. :-(’F ise eski vicuduna büyüyüp doðurduðu sayýmsý fonksiyon kümesini sevgilisine uzatýr. Sevgili bunu alýp ritüel biçimde Empire State den bile daha uzun olan pipisini çocuðun kilidinden içeri sokarak 31 ýþýk yýlý boyunca sonuna kadar girmesini beklerler TÝMDL ve :-(’F ile birlikte. En sonunda 31 ýþýk yýlý 31 rasyonel kök saniyesi kadar kýsa sürer ve pýntýsuyuna karýþmýþ sayma sayýlarý bulamacý fonksiyonunun kilidi açýlýr. Ýçinden ur topu gibi bir anahtar çýkar. Bunun nerenin anahtarý olduðunu hemen kavrayan insanüstü kakýþ gücüne ve de sayýüstü özgüvene sahip fil ayaklýsevgili :-(’F i alýp kucaðýna inanýlmaz özgüven gerektiren kendi taþþak ucunun köþesindeki uçurumdan bir çýrpýda atlayarak diðer taþþak ucuna, kaz tüðü kývamýnda bir düþüþ yaparlar beraberce. Þoka uðrayan TÝMDL grubu ve mütemadiyen sayýsal tahrik katsayýsý artan baþkan Ýntegral dumurize olup, kaskatý taþ kesilip, iki boyutlu bir düzleme hapsolmuþtur o çaðlardan bu yana. Ýntegral baþkan kendini diyalektik geliþim süreci sonucu yine hareketlenip hemen kendi kendisinin integralini alýp çoðalmaya baþladý ve iki boyutlu düzlemde üçlü yýlancýklar olarakdan dallamalýk ededurdular mühendislik öðretisi öðrencisi havarilerine, TÝMDL grubunu fesh etmiþ olarak tabii.
Ýþte mutluson sayýlar çaðý çaðlayanlarý devrinde :-(’F ile insanüstü kakýþ gücüne ve de sayýüstü bir özgüvene sahip, erdemli bilge filayaklý sevgiliye taþþaklarýný sallaya sallandýra orta dünyaya gidip yüzüðün yok edildiði yanardað kaymaðýna atýlmasý gereken pýntý dýþýndaki anahtarý, dünyayý yöneten, dimdik pipileri ile çýlgýnca erotik pogo yapan baþ rahipler fonksiyonunu sonsuza dek Rectum kavramsal bara kendi hallerinde hapsolmalarý için yanardað kaymaðýna atmak kalmýþtý. Ve netekim öyle olup, evrimsel bir dönüþümle bir birlerine dönüp inanýlmaz, bir üçgen boyutlamasý açýsýndan deðersiz, ulusal sayma sayýlarýndan korkusuzca kesiþme kümelerinin altsayýsý kývamýnda bir kakýþtýlar, bir kakýþtýlar......
Bu incelenmesi zor olaylar zinciri sonucunda ise soyut felsefe dünyasýnýn diðer adý olan Matematik sonsuza dek iki boyutta -kaðýt üzerinde- tekerrür üzerine tekerrür ederek zararsýzca hapsolmuþ ve sevgilisiyle :-(’F e ise üç boyutlu olma yeteneði bahþedilmiþ matematiðin tanrýlar tanrýsý yüce ℓn üsttel alttal fonksiyonu tarafýndan ve sonsuzluðun kuyruðuna takýlarak yolalmýþlar zamana ve de mekana...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýzlýk Senfonisi
Eþik
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
2. Eþik [Deneme]


Omerta Laxus kimdir?

Çok Önemi Yok!!!

Etkilendiði Yazarlar:
Ýtalo Calvino, Virginia Woolf, Douglas Adams, Mehmet Yaþýn


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Omerta Laxus, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.