..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doðmalý. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ESRA BAYKAL




5 Nisan 2004
Elma Þekeri  
ESRA BAYKAL
Elma þekeri... Kýpkýrmýzý, dudaklarýmý boyayan, dilimde dayanýlmaz bir haz býrakan elma þekeri...Isýrdýkça içimi gýcýklayan tadý, tenimde býraktýðý ürperti...


:BHBC:

Özenle yaratýldýðý belli olan sessizliði bir cep telefonunun anlamsýz, metalik sesi bozar...

-“ Ceren Haným’ýn telefonu, buyrun?”
-“Merhaba, Ceren Haným yoklar mý?”
-“Kim arýyordu?”
-“ Ben Bahar, kendisine geldiðimi haber verecektim de”
-“ Malesef Ceren Haným þu an bir toplantýdalar, ben aradýðýnýzý ileteyim...”
-“ Teþekkürler.”

Sekreter iþini baþarýyla yapmýþ olmanýn verdiði hazla arkasýna yaslanýr, beklediði ilk telefon gelmiþtir; ikincisi için de hazýrlýklý olmasý gerektiðini hatýrlar. Aslýnda böyle bir iþ için tutulmuþ olmak ona saçma gelmektedir ama iyi para vermiþtir iþveren. Garip bir kadýndýr patronu, aslýnda oldukça varlýklýdýr, dýþardan bakýldýðýnda huzurlu bir yaþamý olduðunu düþünmektedir herkes. Belki de iþin en cazip yaný, herkesin dýþardan çok farklý sandýðý bu yaþamýn gizine ortak olmaktý. Gülümseyerek yerinden kalktý ve kendisine bir keyif kahvesi yaptý, masada duran yabancý sigaralardan bir tane yaktý ve beklemeye baþladý.

Bir saat sonra... Ayný melodiyi yeniden duyarýz.

-“ Ceren Haným’ýn telefonu, buyrun?”
-“ Merhaba, Dolunay ben, Ceren yok mu?”
-“ Yok efendim toplantýdalar.”
-“Öyle mi, iletir misiniz ben az sonra çýkýyorum, bilgisi olsun.”
-“Peki efendim, ileteceðim.Ancak Ceren Haným ne zaman müsait olurlar emin deðilim.” Telefonu kapatýr ve yandaki odaya doðru ilerler.

Bu sýrada camlarý sýký sýkýya örtülmüþ, karanlýk bir odada, siyah bir kanepenin üzerinde büzülmüþ bir kadýn görürüz. Odada sadece bir kütüphane ve kanepe bulunmaktadýr. Kadýn dizlerini karnýna çekmiþ, üzerindeki mavi battaniyeye sarýlmýþ halde durmaktadýr. Yüzü dizlerinin arasýnda yere bakmaktadýr. Birþeylerden korkmuþ, saklanmak ister gibi bir hali vardýr. Kapýnýn vurulmasýyla irkilir.

-“ Özür dilerim Ceren Haným rahatsýz ettim, tam dediðiniz gibi oldu, beklediðiniz her iki telefonda geldi, sizin toplantýda olduðunuzu söyledim. Yeniden ararlarsa ne yapayým?”
-“ Her seferinde atlat onlarý, hatta benim numaramý deðiþtirdiðimi, beni tanýmadýðýný, nerede olduðumu bilmediðini söyle...Onlarý benden uzak tutmak için ne gerekiyorsa yap! Anladýn mý?!!! Ne gerekiyorsa...Yeniden onlarý görmek istemiyorum!”
-“ Lütfen sakin olun, ben ne gerekiyorsa yapacaðým, size bir bardak çay getireyim mi, rahatlarsýnýz.”
-“ Onlarý benden uzak tut, sakýn perdeleri açma! Dolunay gökte yükseldiði anda içimde canlanan duygulardan, baharýn kokusu etrafa yayýlmaya baþladýðýnda hissetiklerimden kurtulmam lazým. Kanýmdaki bu zehir beni birgün yalnýz bir kadýn yapacak, bundan çok korkuyorum. Kanýmdaki zehir benim tüm ilkel duygularýmýn su yüzüne çýkmasýný, her gün baþka hayatlar yaþamamý, kaygýsýzlýðýmý, edepsizliðimi, kadýnlýðýmý ortaya çýkarýyor. Ama böyle devam edemem, burada olmaz. Benden çok þey bekleyen insanlar var, sonunda yine yalnýz kalacaðým. Yalnýzlýða tahammülüm yok, aþka tahammülüm yok. Sakin bir hayat istiyorum, içimdeki zehirden kurtulmak ve normal bir kadýn olmak istiyorum. Tek eþliliðe sýcak bakmak istiyorum. Çocuðumun gurur duyacaðý bir anne olmak istiyorum. Entel dantel ortamlarda bulunup bohem bir hayat yaþamaktan, bu hayatýn benden aldýklarýndan býktým. Bahar ve dolunay...Onlarý benden uzak tut!”
-“ Radyoyu açmamý ister misiniz? Belki sizi rahatlatýr”
-“ Hayýr! Sakýn açma radyoyu, orada çalan melodiler bile benim camý açmamý, dýþarý çýkmamý saðlayabilir. Ýçimde dýþarý çýkmaya çalýþan birisi var, karanlýkta, sessizlik içinde durmalýyým, belki gider...Benim normal, sýradan birisi gibi yaþamaya baþlamam için son þansým bu!”
-“ Neden bu kadar korkuyorsunuz?”
-“ Elma þekerinin tadýndan...”
-“ Efendim?”
-“Elma þekeri... Kýpkýrmýzý, dudaklarýmý boyayan, dilimde dayanýlmaz bir haz býrakan elma þekeri...Isýrdýkça içimi gýcýklayan tadý, tenimde býraktýðý ürperti... Yemek için sarfedilen güç, diþlerimdeki zorlanma hissi...Sahip oldukça daha derine gitme, daha fazla tadýna varma arzusu... Daha üzerindeki poþeti çýkarmadan elime deðen yuvarlaklýðý, pürüzsüzlüðü, sertliði... Daha yemeden kanýný ýsýtmasý, daha tadýna bakmadan neler yaþayacaðýný hayal ettirmesi, ilham vermesi, zorlamasý, korkutmasý, sonrasýnda da “ Neden yedim ben bunca þekeri, ay bir sürü kalori hemen yürüyüþe çýkayým” dedirtmesi. Týpký aþk gibi...Aþkýn bana yaþattýklarý gibi...Aylardýr sadece sebze yiyorum, haþlanmýþ sebze, buharda piþmiþ sebze, salata... Kýrmýzý et yememek için zorluyorum kendimi, çikolata, þeker satan yerlerden uzak duruyorum. Beni baþtan çýkaracak herþeyden uzak duruyorum. Aþktan, heyecandan, þekerden, çikolatadan...Yeniden ben olmamý engelleyecek herþeyden uzak duruyorum. 1 hafta kaldý, biraz daha sabretmeliyim.Evet, sabretmeliyim...”

Telefonun melodisi yeniden çalmaya baþlar, kadýn korkulu gözlerle telefona bakar. Sekreter kadýn telefona cevap verir:

-“ Ceren Haným’ýn telefonu, buyrun? Evet, evet...Peki bir saniye...( kadýna döner) Terziniz arýyor, gelinlik provasý için bu akþam müsait olup olmadýðýnýzý soruyor ne diyeyim? “
-“ Hemen gelmesini söyle, sonra da babamý ara ve nikah tarihini erkene alabilir miyiz sor. Bir an önce olsun bitsin bu iþ yoksa aklýmý kaçýracaðým...”
-“ Cemil Bey, Ceren Haným müsaitler, hemen gelebilir misiniz?”





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Yine Geç Kaldým...
Bana Ait
Ben Evlenirken
Sana Bir Özür Borçluyum
Amacým Gidiþimi Anlamlandýrmak
Satýyorum. Satýyorum... Satt... Týmm
Bir Lanet Edilesi Kitap Daha!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?
Hatun Kaçmýþ Sen Hala…
benimle

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.