..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > BuZ_LaLe




12 Mart 2004
Beni Okumalýsýn Yoksa Yarýn Tepene Çýkarým!  
BuZ_LaLe
"Ve bir kelebek depresyon sancýlarýnda parçalar kozasýný"


:AIED:
    Yazý defterimin arkasýndan o küçücük harfleriyle Genel Biyoloji kitabý sýrýtýyor bana ve "Beni okumalýsýn, yoksa yarýn tepene çýkarým' diyor.
    Gene klasik öðrenci bunalýmlarý geçiriyorum. Öðrenciliði sorguluyorum. LGS denilen illete hazýrlanýrken de yaþamýþtým bu duyguyu, ki zaten LGS'ye 4. sýnýfta baþlamýþtým hazýrlanmaya, ben zorla masanýn baþýna oturtulup önüme test kitaplarý yýðýlýrken, arkadaþlarýmýn 'laylaylom' hayatlarýna imrenirdim. Onlar zamanlarýný, hem de içleri sýkýlmadan, oyun oynarak, arkadaþlarýyla buluþarak, bilgisayarda zaman kaybederek geçirebilirlerdi. Anne-babama bu 'acýmasýzlýðý' her hatýrlatma teþebbüsümde bana 'hayat senin, istediðin gibi kullan!Ama göreceksin ki çalýþanlarla çalýþmayanlar bir olmayacak!' derlerdi, gizli bir tehditle. Yaz tatillerinde kitap bitirmeye çalýþýrken ben de, diðer çocular nasýl sýkýlacaksa, sýkýlýrdým. Ama gene de tatilden her dönüþümde az çalýþtýðýmla ilgili ikaz alýrdým. Sonuca geliyorum. Haklý çýktýlar: çalýþanla çalýþmayan bir olmadý. Ve þimdi ÖSS hastalýðýyla baþbaþa kalmaya hazýrlanýyorum. Ama ÖSS'den önce uðraþmam gereken okul derslerim ÖSS çalýþmaktan daha aðýr.
    Bu yazýyý tabiki öyle boþboþuna yazmýyorum. Birþeyler oldu ki , ben gene kafamý kaldýrdým masamdan. Özel bir okulun son sýnýfýnda okuyan arkadaþým dönem içinde okulundan izin de alarak 1 hafta Uludað'a kaymaya gidiyor. Kýz lise son olmasýna raðmen gözünü bile kýrpmadan kendisine 1 hafta izin verdi. Oysa bizimkiler arkadaþlarýyla konuþurken benim 1 hafta okuldan uzak kalmamýn tartýlmayacak bir þey olduðunu söylüyorlar. Gene herþeyimizi bir þeylere odaklamýþýz. Ama aklýmdan geçmiyor da deðil: hayatý daha ne kadar erteleyeceðim? Lisede arkadaþlýklarýmýn daha düzgün olacaðýný, bu yüzden arkadaþlarýma takýlmamamý, ders çalýþmamý söylediler. Þimdi kaç tane arkadaþým var? Bugün üniversite sýnavýna hazýrlanýyorum, bir yandan da okul, gene bu arkadaþlýk konusunda babam kökten çözümü getiriveriyor: ' Boþver, üniversitede gezecek çok zamanýn olacak!' Yalnýz deðilim belki ama yine de içim gidiyor. Benim ders çalýþmak uðruna gidemediðim filmlerin kaçýþýna da yanýyorum. Ya da Ýstanbul'un en güzel baharýný beynim kitaplarýn arasýna sýkýþmýþ geçiriyor olmama da yanýyorum. Hayatý daha ne kadar erteleyeceðim?!
    Tamam, Genel Biyoloji... Sus artýk! Çalýþacaðým þimdi sana.. Annem- babam; haklýsýnýz, çalýþanla çalýþmayan bir olmaz!...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Mutasyonunda Son Nokta!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
"Yazý"lý Kanunlar
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Kelimeleri Görmek
Sessizlik Defterinden Notlar II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.