..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > pelin onay




11 Þubat 2004
Kadýn Olmak  
pelin onay
kadýn olmak çok zor Jale..dudaklarýmýzdan çýkan kelimelerin sorumluluðunu biliriz../..herkesi kendimiz sanýrýz../..yanýlýrýz..


:EHAJ:


Pelin’e:

Biri bana bu olanlarýn mantýklý bir açýklamasýný yapsýn. Biri bana Jale þimdi bunu söyleyeceksin ve Jale þimdi bunu yaþamalýsýn, desin. Devekuþu gibi kafamý kuma gömmek istiyorum. Biri bana “yeter artýk düþünme” desin, “ben ikimiz içinde düþüneceðim” desin, biri artýk yumruðunu masaya vursun ve “benimsin” desin, “gidemezsin, býrakmam, nereye gidersen git bulurum seni” desin. Biri beni göðsüne yaslayýp sabaha kadar kucaðýnda sallasýn. Þefkatle ama þehvetsiz, sevgiyle ama beklentisiz, sade ve sadece benim için bu kez.

Bir insaný kendinden bile çok severken, bir baþka insana dokunabilir misin Pelin..? Sevdiðin adamý bilmediðin bir yere gönderirken ve sana dönmeme ihtimali varken, ona “git” diyebilir misin..? Ve içinden bir þeyler koparcasýna nokta diyebilir misin..? O uðruna her þeyden vazgeçtiðin adam, sadece senin “gitme” demeni bekliyorsa, ona “git” diyebilir misin..? Yüreðin bir baþka yürekte, bedenin bir baþka bedende, korkularýn ve umutlarýn birbirini kovalarken, kaçmayý en kolay çözüm yolu gördüðün halde, gidemezsen eðer, kendini nerede ve nasýl avutursun Pelin..? Ne o bedene ne de o yüreðe ait hissetmiyorsan kendini nereye gidersin..? Ve öylesine korkuyorsan yalnýzlýktan ve aþka dair, sevgiye dair, seviþmeye dair yani her þeye dair bildiðin, tanýdýðýn tek adres deðiþmek üzereyse ve gidebileceðin bir baþka adres bilmiyorsan eðer, kendini neyle kandýrabilirsin ki..Kendini tanýyamýyorsan üstelik, kendini bulamýyorsan artýk yüreðinde...

Jale..


Jale’ye:

kelimelerin dansý mý bu yoksa yüreðin hodri meydaný mý..?...kadýn olmak çok zor Jale..hele ki seven bir kadýn olmak../..baðýþlayýcý olmak bile biz kadýnlara verilmiþ...gideni affetmek../..bekleteni beklemek../..onun uygun olduðu saatlerde kalmak../...ihtiyacýn olduðunda kimseyi bulamamak../..kýrýlmak ve o kýrgýnlýklarýn kabuk baðlamasýný saðlamak../..aðlamak gecelerce../..aðlamak kimsesizce../..aðlamak yokluklarda../..aðlamak kýrýlmamaya çalýþarak.

kadýn olmak çok zor Jale..hasret hep bizim yüreklerimizde yeþerir ve büyür../..kimse fark etmez ne kadar çok çoðaldýðýmýzý../..affetmemiz kolay sanýlýr../..suskunluklarla boðarlar, boðulduðumuzu ve nefessiz kaldýðýmýzý görmezler../..oysa ki bir el bekleriz bu derinlikte dibe doðru çökerken../..kimse kanadýðýmýzý bilmez../..yaralarýmýzý sarmak bile hep bize düþer..

kadýn olmak çok zor Jale..sevince tam severiz çünkü../..kaybetmek istemeyiz../..bir bumerang gibi fýrlatýrlar olmadýk zamanlarda../..ayný hýzla geri döneriz../..çünkü sevmek bizim özelimiz../..sevince kolay kolay vazgeçemeyiz..

kadýn olmak çok zor Jale..düþünceli olmak nedense hep bize düþer../..birileri de bizim yerimize düþünsün isteriz../..þehvetle deðil þefkatle sarýlsýn diye bekleriz../..sarýlmayý seviþmek anlamasýn diye düþleriz../..bizi çekip alsýn, sahip çýksýn, inadýna “gitme” desin, “sen benimsin” desin diye yýllarca bekleriz../.bir garip yalnýzlýktýr bizlere düþen../..çaresizce kabulleniriz..

kadýn olmak çok zor Jale...sessizce giderler ve dönerlerse eðer bizi bulacaklarýný sanýrlar../..lanet olsun, yanýlmazlarda../..bulurlar../..ama içimizden çok þey geçse de, yüreðimizi kýrgýnlýklar baðlar../..dönemeyiz../..kesin kararlý yürekler olsun yüreklerimizde deriz../..kimseye dinletemeyiz../..þarkýlara sýðýnýrýz../..þarkýlar bize sarýlýr../..durduk yere “seni seviyorum” demeyi özleriz..

kadýn olmak çok zor be Jale..sadakat, bekleyiþ ve özlem hep bize düþer..hep bizi sarar lanet olasý beklemeler.. /..kimse anlamaz beklemekten yorulduðumuzu../..belki de anlatamayýz../..sancýlý bir acýdýr göðsümüzde kabaran../..sesimizi duyuramayýz..

kadýn olmak çok zor Jale..sahibi olmadýðýmýz sorular hep bizde kalýr../..cevaplarý bizde deðildir ama yine de, ýsrarla bulmaya çalýþýrýz../..kimse çýkýp da “bunlar bize ait” demez../..yürekte cevapsýzlýklar önümüze bakmaya çalýþýrýz../..bakmasýna bakarýz ama erkekliðin sessizce gitmek olmadýðýný onlara öðretemeyiz..

kadýn olmak çok zor Jale..bir tren garýna uðrar gibi yanaþýverirler yüreðe../..bir sonraki terenle de giderler../..ve biz kalýveririz raylarýn ortasýnda, bir elimizde umutlar, diðerinde düþlerle../..birileri de çýkýp söylese “ekspres” olduðunu, belki de almayacaðýz yüreðimize..

kadýn olmak çok zor Jale..biriken acýlarý atmaya çalýþýrýz, düþük yapmak ister gibi../..o kadar kolay deðil bu, canýmýz yanar, canýmýz kanar../..tüm beden kan içinde, iyileþmeye çalýþýrýz..

kadýn olmak çok zor Jale..dudaklarýmýzdan çýkan kelimelerin sorumluluðunu biliriz../..herkesi kendimiz sanýrýz../..yanýlýrýz../..sevmek deðil bir roman okur gibi../..sevmek deðil bir tatil gibi../..sevmek deðil bir anlýk gibi../..biz sevince yüreðimizi açýp da severiz../..ve üþümesin diye içine aldýklarýmýz, kendimiz üþür onlarý hep sýcak çorbalarla besleriz..

uzun lafýn kýsasý, kadýn olmak çok zor Jale..ne kadar konuþsak da yalnýzlýk hep bize, yorgunluk bize, beklemek bize, sabýr bize, sadakat bize, anlayýþ bize../..sýnýrsýzca sevmek hep bize düþer..

kadýn olmak çok zor Jale..bildikleri ve bilmedikleri kadar..bildiðimiz ve bilmediðimiz kadar..ama artýk öðrenmemiz lazým, hak edene hak ettiði kadar..çünkü kadýn olmak çok zor Jale..

Pelin..


(duygularýný paylaþmama izin verdiði için, sevgili Jale’ye yürekten teþekkür ederim. )






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yüreðine saðlýk
Gönderen: Levent Koçak / Bursa
2 Nisan 2004
Senden ayrý çarpan bir yüreði hissedebilmek, bazen kendinde bulmak seni, bazen bizleri kendine getirmek ve yüzümüzün kýzardýðýný gizlettirmek bize. Yazmak yaþatabilmekse kendi sözlerinden dünyayý,biliyorum! kabul etmekte zorlansamda; ben yaþadým, kaçmaya çalýþtýðým en zavallý anlarýmý.Yüreðine saðlýk...

:: zor olan...
Gönderen: arih hüseyin / bursa
14 Þubat 2004
zor olan kadýn olmak deðil..zor olan, kadýn olupta aid olacaðý erkeði bulamamak..demekki erkek olmak daha zor, o kadar zorki, tüm kadýnlarýn þikayeti hep ayný, hemde erkekler baþýný göðsüne yaslamak isteyecek kadýný ararken...kadýn, adam gibi adam ararken, erkek gerçek diþi kadýn arar....ama her ikiside bulamazlar..bir yerde yanlýþ var demekki..büyük bir yanlýþ olmalý bu, binlerce yýldýr aranan ama birtürlü bulunamayan aþk..insanlar artýk þunu sormalý, neden hep aranýyor aþk,bir türlü bulunamýyor?...neden aþk hep yokluðuyla anlatýlýyor, acýsýyla anlatýlýyor da bir tek pozitif aþk anlatýmý yok? hemde binlerce yýldýr..

:: Haklýsýn...
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ANKARA
14 Þubat 2004
Ne denir ki..? Yazý mükemmel ve Kadýn olmak çok zor Pelin.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Gidiyorum
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?
Gidiþimin bir derinliði olmalý
Benim için yapar mýsýn..?
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum
Prematüre Aþklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.