..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Tayyibe Atay




23 Kasým 2003
Aynamda Terör Var  
Tayyibe Atay
patlamanýn þiddetiyle uzaklara savrulmuþ; uçup uçup bir solucanýn tüysüz bedenine yapýþmýþ...düþünsenize tüylü bir solucan!...züðül züðül!...saçlarým burgam burgam olu...


:BAFE:
Býktým artýk hep ayný,yusyuvarlak bu yüze bakmaktan...sýkýldým ya!...her aynaya bakýþýmda kaþlarým ayný yerinde,gözlerim ayný yerinde...burnum,aðzým,yanaklarým,kulaklarým ayný yerinde durmuyor mu,sinir oluyorum...gözümün üstünde kaþ,kaþýmýn altýnda göz...alt dudaðýmýn üstünde üst dudaðým,üst dudaðýmýn altýnda alt dudaðým...çenem hep aþaðýsýnda yüzümün,sipsivri!...söyleyin allahaþkýna hanginiz sýkýlmaz ki bu tekdüzelikten?doðrusu ben çok sýkýldým,çokkk!...sonra bu sýkýntýmý hafifletmek,içine düþtüðüm kaostan kurtulmak için yüzümde karýþýklýk çýkarmak istedim...biraz anarþi yaratmak iyi gelecek diye düþündüm ve baþladým eylemlerime...
 Gün ortasýydý, herkes ayakta...aynanýn tam ortasýna yerleþtirdim molotof kokteylini,dinamiti,bombayý,bubi tuzaklarýný...burnumun ucunu oraya deðdirdiðim an, iþ tamam olacak..adým gibi eminim bundan...öyle dikkatli,öyle profesyonelim ki en azýlý teröristler bile hiç kaldý yanýmda...onlar insanlarý öldürüyorlar hiç uðruna,binalarý yýkýyorlar,toplumda korku yaratýyorlar...yürekten kýnýyorum onlarý!..bir yere varamayacaklarý kesin!..bu ülkede 70 milyon insanýn  hepsini öldüremeyeceklerini, binalarýn hepsini yýkamayacaklarýný bile bile manyaklýk yapýyorlar...hele ‘din uðruna, tanrý adýna’ eylem yaptýklarýný söylemiyorlar mý bir de, deli oluyorum!...demek diyorum “Tanrýnýn gücü yetmiyor,bu iþi size havale ediyor ha!...”böyle düþünsem de tanrýlarýn gücünün yetmediðini görüyor, hayal kýrýklýðýna düþüyorum  gene de...neden mi? eðer tanrýnýn gücü varsa bu kötü niyetli kiþilerin onca yýkým yapmalarýna,onca can almalarýna  izin vermezdi!..bence tanrýnýn gücü geçerli bile olsa yüreði yok!...ben bunu, sadece terörist eylemlere ‘dur’ diyemeyen yanýyla  deðil, bana çektirdikleriyle de anlamýþ bulunuyorum...þimdiye kadar ne istedimse ondan, hep es geçti!...onca aðlamalarým, yakarmalarým, dualarým karþýsýnda  istifini bile bozmadý...ne yalan söyleyeyim, gitgide uzaklaþtým tanrýdan ve kendime döndüm.
Konu kendim olunca, onda deðiþiklik yapmaya yüzümden baþlamaya karar verdim. öyle býçak altýna falan yatarak deðil ama, bu iþi köþeli bir aynanýn karþýsýnda gerçekleþtirdim.daha önce hazýrladýðým bubi tuzaklarýný depoladýðým üssüme deðdirdim burnumun ucunu: BOM!..öyle bir daðýldý ki yüzüm toplayabilene aþk olsun! gözlerim  ayrýlmýþ birbirinden;biri aynanýn bir köþesine, öteki diðer köþesine fýrlamýþ...birazdan köþe kapmaca oynayacaklar sankiJ)))kaþlarým ise tam tersi köþelere yerleþmiþ; hem de yaylarý ters dönerek....burnum ikiye ayrýlmýþ, kulaklarýmýn yerine;kulaklarým birleþip burnumun yerine oturmuþ....sen misin onca yýl konuþmaktan býkmayan, öpülmeyen, ruj yüzü görmemiþ olan...bedelini iyi ödemiþ þimdi...en büyük  zararý dudaklarým görmüþ yani...üst dudaðým çenemin altýnda sallanýyor; alt dudaðým saçlarýmýn arasýnda kaybolmuþ...saçlarým darmadaðýn...patlamanýn þiddetiyle uzaklara savrulmuþ; uçup uçup bir solucanýn tüysüz bedenine yapýþmýþ...düþünsenize tüylü bir solucan!...züðül züðül!...saçlarým burgam burgam oluyor o toprak üstünde yuvarlandýkça...ah!..benim pýrasa saçlarým!..nasýlda dalgalý hale gelmiþsiniz böyle!?..aferin solucana!...berber parasý bulamayýp ondülo yaptýramamýþtým onlarý;sen baþardýn bak!öpüyorum sonradan uzayan kuyruðundanJ))gördüðünüz gibi bir gülmedir aldý beni, çatlayacaðým!
 Sonra mý?sonra yüzüme olanlarý  anlatmaktan vazgeçip  sevgilime seslendim!”Bak!..dedim,bir kere olsun uzanýp öpmedin dudaklarýmý, þimdi hava alýrsýn!..Ýstersen terörist ol, istersen aþkýný ilan et cümle aleme hiç fark etmez !..ne adresini bulabileceksin artýk dudaklarýmýn, ne de tadýný tadacak cesaret!..hatta kaçacaksýn bile beni görünce...çünkü korkunç çirkinleþtim”
 Onca aramama raðmen yanaklarýmý bulamadým!sanýrým göz yaþlarýmýn debisine karþý koyamadan nehirlere karýþýp,oradan denizlere gittiler.. met-cezir  yaratmaya...kirpiklerimi de yanlarýna alarak...hepsi birer balýk olmuþtu kocaman; pullu, etli, kýrmýzý...bir dalýp bir çýkýyorlardý su yüzüne...belki  yunus olmuþlardý, belki de balina!...uyyy hamsi!.. ne habersin bakimmm!J)))
 



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (3)
Kývrýk Hasan
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (2)
Kesitler -6- Ekran Aþklarým (1)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Hýyar
Acý Tatlý
Türlü Yaptým Türlü
Selam Efendim
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Hey Kadýnlar
Bakla

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Makas [Þiir]
Nohut [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Çek As [Þiir]
Mektup [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.