..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Demirhan Ocak




22 Haziran 2003
Gaydýrý guppak mesele  
Demirhan Ocak
Tabi bizim medya “def-i hacetinde boncuk bulmuþ deli ibraam gibi” konuya kör kötük bir milliyetçi anlayýþla hatta yer yer ýrkçý yaklaþtýklarý için, konun aslý astarý sizlere rahmet. Yani bu zâti muhterem Hollandalý en azýlýsýndan ýrkçý olabili


:BHAE:

Merhaba ,

   Eðer biraz ablak birisi olsam ve geçen iki hafta boyunca bizim türk medyasýnýn yazdýðý her habere/yoruma biraz itimat etseydim? þu an Hollanda hapishanelerinde Hollandalý bir milletvekilini vurmaktan gün sayýyor olacaktým.

    Çünkü bizim medyanýn yazýp çizdiðine göre, azýlý bir Türk ve Türkiye düþmaný olan Hollandalý Ariel Oostlander’in raporunda hiç kývýrtmadan yok hemþerim “Türkiye AB’ye giremez” demiþ. Eh raporun detay kýsmýnda da hepimizin bildiði fakat iþmize gelmediði için kabul etmediðimiz, bazý ülke gerçeklerini þöyle dile getirmiþ;

    “AB ülkeleri için insan haklarý ve hukuk üstünlüðü çok önemli. Çatýþmalarýn sona ermesinden sonra çok þey oldu ama iþkence hala sürüyor. Ülke bütünlüðünün korunmasýný anlarým ama bu sýrada yapýlan bazý þeyler doðru deðil. ”..... Türkiye’nin birliðe girmeye hazýr olmadýðýný da savunan Ariel Oostlander, “...Geçmiþte bazý hatalar yapýldý ve Türkiye Avrupa’da hala bu hatalarla anýlýyor. Türkiye olmazsa olmaz koþullarý yerine getirmedikçe tarihten sözetmek doðru deðil....” demiþ ve haddinin sýnýrý konusunda azcýk cahil olduðundan gerek! bir de tutup “Ordunun siyasete karýþmamasýný”, “Milli güvenlik kurulunun kaldýrýlmasýný”, “Atatürk laikliðinin tam bir laiklik olmadýðýný” aðzýna geleni!söylemiþ.


    Tabi bizim medya “def-i hacetinde boncuk bulmuþ deli ibraam gibi” konuya kör kötük bir milleyetçi anlayýþla hatta yer yer ýrkçý yaklaþtýklarý için, konun aslý astarý sizlere rahmet. Yani bu zâti muhterem Hollandalý en azýlýsýndan ýrkçý olabilir, yada dünyanýn en þerefsiz adamýda olabilir. Fakat bunlar söylediði bazý gerçekleri algýlamamýza engel olmamalý diye düþünüyorum.... (Adamýn niyeti baþka bir yazý konusu)

    Ayrýca bu medyamýzda çokca bulunan diplomalý eþþeklerden bir kaçý es kaza çeþitli medya birimlerinde yöneticilik yapanlarý genelde puntolar arasýnda hitlercilik oynamaya çok heveslilerdir. Sözüm ona bu gazeteciler!! yýllardan beri þu insan haklarý olayýný adam gibi halka

anlatmadýlar,

anlatamadýlar,

anlatmalarýna engel olundu.

seçeneklerinden artýk siz meþrebinize göre þeçerseniz. Ama , siz neyi seçerseniz seçin olayýn önemi kaybolmayacaktýr..

    Mesela bu gazeteci olacak muhterem þâhýslarýn insanlýða ne gibi bir kötülük yaptýklarýný anlamak için gerek Türkiye’den gerek Avrupa’dan sokaktan yüz tane Türkiye vatandaþýný bir salona toplasan ve özellikle bir kamera karþýsýnda oturturup tek bir soru olarak “Sizce insan haklarý nedir?” diye bir soru sorsanýz?

    Bu yüz kiþiden yirmi tanesi hepside kameraya gülümseyerek “abi be sizin iþinizde çok zor valla... senin memleket nere?.. içindenmisin?” diye þaþýrtmaca yaparlar. Ama, baktý ki siz soruda ýsrar ediyorsunuz. Ýþte o zaman bu yirmi kiþiden beþi ya bayýlma numarasý yapar yada bayýlma olayýný biraz daha süslemek isteyenler gerçeðine taþ çýkartýrcasýna dandik bir sara krizi geçirir. Geri kalan onbeþ tanesi “lan aman! yanlýþ yunnuþ bir þey deyipte soluðu terörle mücadele de almayalým” diye düþündükten sonra derin bir nefes alýp belli belirsiz “efendim aslýnda bu insan haklarý oldukça zararsýz þeylerdir, hatta zaman zaman faydalý bile olurlar. Ama, zaman zaman da oldukça tehlikeli olabilir....” diye sessiz ve uzunca bir konuþma yaparlar. Fakat bir türlü sadede gelip de “ya iþte senin benim gibi insanlarýn hakkýdýr” diyemezler. Çünkü kafalarýnýn içinde terörle mücadele de de de de!...... diye yankýlanan ekolarýn eþliðinde lafý geveleyip dururlar.

    Geri kalan seksen kiþiden ellli tanesinin kadýn olanlarý oturmalarý için gösterilen sandalye ye oturmayarak ellerini göbeðinin üstünde birleþtirip boynunu 45 dercelik bir açý ile kýrýp, Kameramanýn tüm uyarýlara raðmen konuþma boyunca yere bakarak “Valla beyim senin dediðin bu insan hakkýna hukkuna ben pek karýþmýyom. Bizim evde bu hak hukuk iþlerine benim bey karýþýr.. eh baþka sorunuz yoksa? ve müsadeniz olursa? ben gidem ocakta yemeðim var daha...” derler.

    Bu elli kiþinin erkek olanlarý ise “Abi benim bu tür siyasi! sorularla alakam yok inanmazsan bizim kahveci Yakup abiye sor hem valla hem billa ben bu iþlerle ilgilenmiyom. Ama sen illada cevap isterim dersen? o zaman bizim takýmýn geçen haftadaki derbide bal gibi penaltýsýný vermeyen avradýný biip hakeminin yaptýðý biip çocukluðu deðilde nedir ha?. Eðer bu memlekette insan haklarý varsa? O pezevenk gibi vatan haini biip biip çocuðu hakemleri mapuslarda süründürmek lazým. En böyüükkk bizim dakým avrupa avrupa duy sesimizi aha iþte bunlar bizim biipp sesleri lay lay lom lay” derler.

    Eee elde kaldý yirmi. Bunlarýn da beþi bana dokunmayan yýlan ne b.k yerse yesin hesabýyla “ben bu konuda çekimser kalmak istiyorum” der. Ondört tanesi kameranýn karþýsýnda týð gibi esas duruþa geçip, þehitlerin ruhuna iki fatihâ okuyup birde yüksek sesle Ýstikâl marþýný okuduktan sonra “Bu insan haklarýný isteyenlerin yarýsý gominist artýklarý yarýsýda pekakalý teröristlerdir. Ama biz Türk gençliði olarak......” diye baþlayan söylemlerini akýllarýnýn yettiðince vatan sakarya muhabbeti yaparlar.

    En sona kalan bir vatandaþ ise “Ýnsan haklarý demek insana dair ne varsa hepsinin özünde insana ve insan yaþamýna saygý göstermektir.” Der ve ardýndan sesini yükselterek “.....Ama, gerek bu insan haklarý ve gerekse iþci sýnýfýnýn haklý mücadelesi ölene dek sürecektir. Kahrolsun faþizim, kohrolsun..” deyip sapla samaný karýþtýrdýðý için, çekimler sýrasýnda bu gibi SÝYASÝ!!! bir soru sorulan ortamda ne olur ne olmaz ?? diye bekleyen terörle mücadele timine mensub iki sivil memurun kollarý arasýnda salonu terk eder.....

    Anlama özürlü olup bu konuda ýsrar edenlerin yazýda ne demek istenildiðine dair muhtemel sorularýna, muhtelif cevaplarým;



1.Yok ben gominist deðilim.

2.Vatan haini senin babandýr....

3.Korkma! bu "insan haklarýný " savunmakla delikanlýðýn bozulmaz.

4.Bu haklar bu hukuklar AB için deðil azcýk gözünü açýp kendin için istemelisin.

5.Devleti, Hükümeti eleþtirmek, yermek, yanlýþ yunnuþlarýný gözüne gözüne göstermek vatan hainliði ile bir alakasý yoktur.

6.Medya'dan her duyduðuna inanmayacaksýn. (bana bile)

7.Yok sizin köyden "Galgýmýþlarýn Halil'ini" tanýmýyom.

8.Komik senin babandýr!... Bu yazý sen kakara kikiri gülesin diye yazýlmadýðýný anla ki, hakkýna hukukuna sahip çýk.

9. Savcý beyler bu yazýyý yazma amacým milleti gaza getirip, bilmem hangi kanuna muhalefet ettiðimden hareket ederek vataný bölme teþebbüsü filan diye dava açýp boþu boþuna kirtasiye masrafý yapmayýnýz...

10. Siz akýllý geçinenler hödükler! Sapla samaný bir birine karýþtýrmayýn ki milletin kafasý bulanmasýn insan haklarý denildiðinde kedi görmüþ fýndýk faresi gibi tabanlarý yaðlayýp ortalýktan sývýþmasýn.

Mýsmýl olun kendinize ve hakkýna sahip çýkýn.

Demirhan OCAK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lotus Çiçeði 2 Temmuz
Sýtkýmýn Striptizi
Hrant Dink Ermeni Deðildi
1400 Vs 85
Bu Þehitlerin Bu Savaþýn, Bu Vatanýn, Hiçbiri Bizim Deðil!
Muhterem Bankonotlar
'62 Milyar Ödedik, Daha Ne Yapalým?'
Sorulu Tavsiye

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim! [Öykü]
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi [Öykü]
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor... [Öykü]
Dandini dandini dastana [Öykü]
Tü Rtük Ýye [Öykü]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.