..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Birkan ASKAN




4 Haziran 2003
Ýsmini unuttuðum bir zamandý  
Kim kimi seviyor bir an için..

Birkan ASKAN


Beni anladýðýný sandýðým bir hayat varmýþ.. Benim onu anlamaktan býkmadýðým bir hayat içinde.. Kendi kendine../Binlerce hayattan sadece bir tane.. Ne kadar uzaklaþýyorum kendimden..


:DGCJ:
Yazmanýn sonu yok gibi görünse de, týkanýyorum bir zaman sonra../Hatýrlamak için geriye dönüp bakabilecek gücü bulmanýn zayýflýðýný taþýyorum üzerimde.. /Herþeyin öylesine çabuk geçip gittiði bir yolda, kendimi zorla birbaþýma býrakýyorum.. /Bu hoþuma gitmese de, kelimeler zamansýzca siliniyor hafýzamdan..

Bu kelimelerle birlikte, silinen birçok -miþli geçmiþ hayaller../Kendimi asýyorum tutunamadýðým aynalarýn soðuk yüzüne.. / Benimle birlikte ölen bir yaným var artýk../Ýsmini unuttuðum zamanlarýn öfkesine bulanýyor yalnýzlýðým..

Bu yalnýzlýðý mý daha çok seviyorum þimdi../Yoksa, tarifini hiçbir kitapta, hiçbir kelimede bulamadýðým bir yalnýzlýðýmý..Kim kimi seviyor bir an için.. Böyle kalmak bana zor geliyor.. Umurumdan taþýyor zamansýzlýðým../Hiçbir zamana yeniden duramadýðým, tertemiz bir sayfa olamadýðým hayata bakmaktan.. Yorgunluk çekiyor gözlerim.. Ýçinde kendime dair birikintilerimi bile derleyip toparlayamamaktan yorgun düþmek, silinip bir müddetsizliðin çemberinde, ben vardým sahiden diyebilmek bana ait olan birþey deðil artýk biliyorum..

Bilmek sorumluluklarýmý bana geri getirmez bu anlamda.. /Hata yapmaktan býkmayacaðým bir hayatý kabullenemedim bir ölçüde..Sýnýrlarýn içimi ateþlere veren tarafýnda susuyorum binlerce defa.. /Tam konuþacaðým, susuyorum.. Susmaktan býkmayan bir ben, bir daha olmayacak sanýrým..

Beni anladýðýný sandýðým bir hayat varmýþ.. Benim onu anlamaktan býkmadýðým bir hayat içinde.. Kendi kendine../Binlerce hayattan sadece bir tane.. Ne kadar uzaklaþýyorum kendimden.. Utanarak.. Ama anlaþýlmayacak derecede sýkýlarak, kýskacýnda yarýný umuttan silerek bir parça daha, nasýl da uzaklaþýyorum gerçekliðinden kendi yüzümün../

Kapýlarý araladýðýmda gözlerimi alan her satýrda aþk yatýyor.. Aþk çýkýyor karþýma okuduðum her kelimede.. Her cümle kendini doðuruyor yalnýzlýðýndan.. /Bir zaman geliyor ki, unutturuyor kendini bana.. /Kelimeler eriyor sevdanýn düþlerinde.. /Ne býrakýyor geriye.. Ben biraz daha olgun, biraz daha yaþlanýrken bu sürgitin avuçlarýnda../Uzak yine uzak kalýyor hayata.. /Biraz daha uzaklaþarak.. Uzaklýðýn acýsýný yaþamak, artýk yok satýyor aþk.. /Aþk yoksa, yoksa zaman mý daha uzak../..

Ne kadar ayrý kaldým yazmaktan, bir doðumgünü geçti bu yalnýzlýkta../Yaðmurlu kimbilir kaç gece, ve düþlerine takýlan kimbilir kaç düþünce.. Elimin kaleme kaðýda gittiði her yalnýzlýk, sen diyerek baþladý ve sen diyemeden bitti..

'Otelin çiçekleri gökyüzü, /Perdesiz evlerde bakýþan hýrsýzlar, /Buðulu bir yorgunluk, /Ama ne ölümdür bu, /Ne düþlerime saplanmýþ bir uykusuzluk..Suskunluk sadece, sadece suskunluk..'.. Bildiklerimi, tanýdýklarýmý, yaþadýklarýmý nasýl anlatsýn zaman, anlattý diyelim, nasýl dinlesin zaman..

Oysa radyodan sýzan sekiz ajansý, tükendiðini yineliyor durmadan yaþanýlan her aný..Uzun süredir, karaladýðým bir kaç cümle, yatýp duruyor kaðýt üzerinde.. /Yok saydýðýn þu hayat, /Ne çok düþünür oysa seni, /Kim sustuysa gözlerine, /O konuþur gözlerini../..

Deðiþmiþ kurgusu bozuk cümlelerim.. Bir sessizlik, ya da bunun gibi binlerce sessizlik, ne anlatacak sonrasýna, içinde boðulduðum zamanýn yanýsýra... Ýsmini geceden alan þiirlerimin koynunda uyuyorum þimdi../Kendimi vuruyorum ansýzýn köþesiz harflerin gölgesinde..

Sen baktýðýnda, ya da bir baþkasý..göremiyorum düþlerimi.. Böylesi daha kötü..Daha iyisinden, daha iyi bir ölüm seçiyorum þimdi, hiç yaþanmamýþ olan.. daha beter bir suskunluk.. Nereye kadar../

Ýsmini unuttuðum bir zamandý, sadece ismini..Hatýrlayabildiðim, benden daha çok sevilmen.. Daha çok sen, içimden.. Þimdi aynaya, son kez bak benim için.. /..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok baþarýlý bir iç hesaplaþma...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
19 Haziran 2005
Ýnanýlmaz usta bir kalem bu...Her satýr savurdu beni...Kelimeler saplandý kaldý yüreðime. Kendimden çok þey bulduðum bir deneme...Kalemindeki ustalýkla kal...Sevgiler.

:: Çok baþarýlý bir iç hesaplaþma...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
3 Ocak 2005
Ýnanýlmaz usta bir kalem bu...Her satýr savurdu beni...Kelimeler saplandý kaldý yüreðime. Kendimden çok þey bulduðum bir deneme...Kalemindeki ustalýkla kal...Sevgiler.

:: gidiþ
Gönderen: reyan / Ýstanbul
14 Temmuz 2003
Ne kadar uzaklaþýrsan uzaklaþ kendinden, asla istediðin kadar uzak olamazsýn, olma da zaten. En zoru gidiþler sonrasý o elin sende var olan yazma sihrini de alýp götürdüðünü sanarak boðazýný sýktýðýný sanmak; ama o el sonsuza kadar boðazýmýzý sýkmýyor inan bana... Ýnadýna daha yaz. Hep güzel kal... Gönlüne saðlýk en çok... Selamlar... reyan

:: ...
Gönderen: pelin onay / izmir
16 Haziran 2003
"..ismimi unuttuðun zamanlardý../..kimbilir, belki de sadece ismimi.." kelimelerin sustuðu anlar vardýr..kelimelerin sustuðu ama dudaklarýn konuþtuðu..iþte bu yazýn da konuþturuyor insaný,öncesi susturuyor..Oysa bilirsin, geride býrakýlan bir yürekse eðer, yalnýzlýklar büyür ve gider..ne kendinden uzaklaþ../..ne de sevgiden.. Kutlarým Birkan..biliyorsun, bu yazýn bir þiirime ilham oldu..belki de en büyük yorumum oydu..Bir iç hesaplaþma bu kadar hoþ anlatýlabilir..ama bu hesaplarýn sonunda güzel olabilmeli herþey..Kaleminle kal..ve sevgimle..ismimi unutma...!

:: ????????
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
16 Haziran 2003
Zeskümnesbiüt. (Not: Þifresi bende.)

:: Perfect
Gönderen: iRFaN / izmir
16 Haziran 2003
Çok Güzel bir deneme olmush hatta Gercekten iyi denemeydi diyebilirim Yazilarinin Devami Dileði ile... iRFaN iNFiNTy Ankh

:: yalnýz deðilsin
Gönderen: ebru / ankara
16 Haziran 2003
keþke gidiþleri anlayabileceklerin olduðu bir kürede hapsolmuþ olsaydýk... belki gitmeler ve vazgeçmeler daha anlamlý olurdu o zaman... bir zaman sonra anlýyoruz ki vazgeçmiþliðimizn tek þahidi de aynada gördüðümüz. bu girdapta olduðun için üzüldüm... ama yalnýz deðilsin...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Aþk Kimin
Aðlatan kadýnsýn sen

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.