..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Emre Acemi




18 Ekim 2001
Yarým Temmuz Günlüðü -1-  
Emre Acemi
Duvarýn içinden geçebilir miyim? Sen yanýmda olsan belki. Dýþarý çýkacaðým. Kasabayý kurtlarla kuzular basmadan önce.


:BEFB:
11. Temmuz ...16:20

Ya hava çok sýcak, yada ruhum terliyor. Ayný güne uyanmaktan býktým usandým. Kabus gibi sarýp sarmalýyor bedenimi. Sýyrýlmak istiyorum, bilincimi tokatlýyorum ama baþaramýyorum. Üç özel isimden – ikisi asýl biri yedek - ibaret kimliðim hiçe düþtü. Kendimi sözcüklere saklamaya çalýþýyorum, onlarda en ufak esintide evrenin kaosuna kapýlýp gidiyorlar. Çýrýl çýplak kalýyorum. Duvarýn içinden geçebilir miyim? Sen yanýmda olsan belki. Dýþarý çýkacaðým. Kasabayý kurtlarla kuzular basmadan önce.


12. Temmuz...02:10

Portreci, Arap Muharrem, Deli Güngör ve ben. Bilinç kaymasý öncesi ayþafaðý üstünde güne baktýk. Kimliðimi bulamadým. Kalýn bir zýrh giydim, þekerci dükkanýndan alýnma. Düþ bu, her þeye gebe. Ayný yaþam gibi. Ben umudumu yitirmedim. “Eppur sie muove”* Acaba Galilei gerçekten söyleyebildi mi bunu engizisyon salonunda? Yarýn farklý bir güne uyanmak istiyorum. Eðer baþarýrsam renklerin tanýmýný yeniden yapacaðým.

13 Temmuz...11:40

Aþk ve sýfýr. Ýki hiç. Ýki yok. Ama olmazsa olmazlarý yaþamýn. Çok uðraþtýrdýlar insanlýðý. Birini bulup tanýmladýlar. Diðeri hala sürüncemede. Bir kuþun kanadýna takýlsam Thales’in yýldýzlarýn sýrlarýný düþünerek , baþý göðe doðru yürürken görmemeyi yeðlediði çukura varabilir miyim? Matematiði seviyorum. Sýnýrý yok. Vakit öðle üstü, yarým yamalak ruhum, kaldýðý yerden güne devam etme derdinde. Dýþarý çýkmak için önce soyunmak gerek. Gün ayný gün. Haydi rastgele.

13 Temmuz...16:10

Yaþamý beðenmeme küstahlýðý, elinin altýnda sakladýðýnýn deðerinden bihaber olmak...Sayýsýz potansiyel piþmanlýk taþýyor insan yaþamýna. Er yada geç, önünde sonunda yüz yüze kalmak zorundayýz. Her þeyi bilmek, yaþamý anlamamaktýr. Sahip olmak kaybetmenin ikiz kardeþidir. Cebimden çamura düþen bir yaþam kýrýntýsý, bin bir piþmanlýk pýrýltýsýdýr. Keþke, keþkelerime hiç sahip olmasaydým...Çok þeyi bilmemeyi yeðlerdim. Nem hala üzerimde. Küçük bir oda orkestrasý Pazar akþam üstüne zevk muþtuluyor. Gerçeðin tanýmlý olduðunu varsayarsam sýkýntým kaybolacak. Ne demiþti Ernst Mach ?...”Her gerçek problem çözülebilir ve çözülecektir.” Farklý güne uyanma umudumu bu kez gömlek cebimde saklýyorum. Uyanmadan önce uyumak gerek. Tanrý gerçekten Nil kýyýsýnda mý öldü?

14 Temmuz...21:10

Deniz üstü korkusuz bir ýþýk saðanaðý...Antik tiyatronun üzerinden bakýyorum kasabaya...Dudaðýmda son birkaç sevi kýrýntýsý var ; Milano’da Luppo’dan kalma Fettucini tadýnda. Yaþam farklý limanlara atýyor insaný. Sen sýðýnmak istemeden de. Ýþte o anda mezarlýk kýyýsýndan geçercesine, Çiçekçi’de Üsküdar’da , ýslýk çalasý geliyor insanýn. Aþiyan’da, Þubat’da kanyak içerken korkmam bu yüzdendi iþte. Fýrtýnaya açýk, korunaksýz bir yeri tercih ederdim ben. Ýþte sabah ayazýnda seni burada, gün doðumunda, öperken titremem de bundandý. Zaten pek hatýrladýðýný da sanmýyorum. Geçenlerde seni gördüm, gözlerinde eskisinden daha farklý bir pýrýltý. “Kaybol” der gibiydin bana, ben zaten hiç var olmamýþken...

14 Temmuz...23:45

Kabus görmeye karar verdi bu gece Portreci...Dudaðýnýn kenarýna yapýþýk üç damla salyangoz salgýsý...Yaþama gönderme yapar gibi...Tersanede gulet kýçýna yapýþýk dört kiþi...Sýcakla soðuk arasý dört düþ kýrýntýsý...Deli Güngör belinden silahý çýkardý. Falýmda yeni bir güne uyanamamak var. Sabah, gece yarýsý...Umudumu cebimden çýkarýyorum, duvarýn içinden geçerken bir þey olmamalý üzerimde. Üzerine bastýðým çilek tadýndaki öpüþmelerimiz.Kimliðim zaten kayýp.














.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yarým kalan günlük yarým kalan bir yaþam olmamalý.
Gönderen: Ömür / ÝST
4 Ekim 2007
Bazý cümleler o kadar etkileyici ki, ilk sayfalarda rastlaþmamýþ olmamýza þaþýrýyorum daha çok... Defalarca okuduðum Yarým Temmuz günlüðünün devamýný bekliyorum. Yazýlarýnýzý bekliyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gece Düþleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsimsiz'e Mektup
Havadan, Sudan


Emre Acemi kimdir?

Beni ancak yazýlarýmý okuyunca tanýyabilirsiniz, en güzel açýklama satýr aralarýnda zaten.

Etkilendiði Yazarlar:
Ö.Asaf, E.Ayhan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Acemi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.