..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Ýnci Fügen Yýlmaz




17 Ekim 2001
Vapurlar Benim Ýçin Geçiyor...  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Biliyormusunuz? Akþamlarý deniz kýyýsýnda; gezerken vapurlar, ýþýl ýþýl geçiyorlar ya. Hani, ýþýklarý suya vuruyor, allý yeþilli.. Ben ilk günler, onlarýn da benim için geçtiklerini sanýyordum.


:BFCB:
Hani insan birine aþýk olunca; onun hayatýndaki herkesi tanýmak ister ya...Ben de öyleyim. Ben Ýzmir’e aþýk oldum ya, artýk konusunu komþusunu tanýmak isterim. Önce, yakýn çevreyle baþladým dolaþmaya. Foça, Kozbeyli ve Çeþme’ye gittim. Çiçekli Köyde piknik yaptým.

Foça’da güneþ batarken, denizin ve göðün rengi muhteþem bir kýzýla döndü.Beni etkilemek için gösteri yaptý diye, sevindim. Aslýnda böyle ikramlara gerek bile yoktu. Zaten çok beðendim. El deðmemiþliði, masumiyeti, doðallýðý sarhoþ etti beni.

Biliyormusunuz? Akþamlarý deniz kýyýsýnda; gezerken vapurlar, ýþýl ýþýl geçiyorlar ya. Hani, ýþýklarý suya vuruyor, allý yeþilli.. Ben ilk günler, onlarýn da beni mutlu etmek için geçtiklerini sanýyordum. Arkadaþým ‘’ Yok yahu, sana öyle gelmiþ. Saat baþý geçiyorlar, hem de senelerden beri ‘’ Dedi.. Ama laf aramýzda, ona inanmadým. Ben, hala gemilerin benim için geçtiklerini düþünüyorum. Kime ne zararý var ki?...

Çeþmeyi daha tam tanýdýðým söylenemez. Dalyan köyü, az biraz gezdim. Balýkçý Hasan’ýn yerinde hayatýmýn ilklerini yaþadým. Balýk Kebabý ve Sakýzlý muhallebi yedim. Parmak uçlarýmda biraz eksilme var ama olsun. Deðdi....

Yemekten sonra þömine baþýnda sakýz likörü içerken ki keyfimi görmeliydiniz. Þöminenin üzerinde, Atatürk’ün siyah beyaz, bir fotoðrafý var, Ýlk defa görüyorum. Bir kýr taburesine oturmuþ, önünde biri siyah beyaz, ikisi siyah köpek yavrularý kývrýlmýþ yatýyorlar. Nasýl sevimliler..Atam da nasýl þýk, nasýl yakýþýklý ve maðrur görünüyor.

Restaurantýn duvarýna, parasýz kalmýþ bir romen, yediklerinin içtiklerinin karþýlýðý olarak resim yapmýþ. Hasan anlattý... Ýyi ki de parasýz kalmýþ diye düþünüyor insan. Dalyan’ý ve nefis
bir yelkenliyi resmetmiþ...

Bu arada çalan müzikler de içime iþledi. Önce Hello.. sonra Rain.. I’ve just call to say I love you da... yeter artýk dedim.. Bu kadar romantizm insaný aðlatýr. Gözyaþlarým þömineyi söndürmesin diye kalktýk. Güzel bir gündü... Zaten, yaþamak nedir? diye sorulacak olursa, ben; ‘’aný býrakmaktýr.’’ derim... Güzel anýn çoksa, güzel yaþamýþ, kötü anýn çoksa, kötü yaþamýþsýn demek.

Bu þehirde, yani Ýzmir’de, bir iki akrabam yaþýyordu benim. Bir iki de dostum. Akrabalara da dostlara da eklemeler oluyor ben geldiðimden beri. Dayým Ayhan, yengem Rafet, on yýl önce geldiler Ýzmir’e. Kuþadasý’nda, Derya Motel adýnda küçücük, þirin bir motel iþletiyorlar. Yazýn ada, kýþýn Ýzmir, mutlu mesut yaþýyorlar.. Allah uzun ömürler versin.

Yeðenlerim Ayþegül ve Yaþar, Alsancak’ta bayanlarý giydirmek için gün boyu koþuþtururlar. Küçük bir butikleri var. Sapsarý, cici bir butik. Yaþar evlendi, dünya tatlýsý bir Ýnci aldý. Ayþegül’ün de bir niþanlýsý var. Adý, Burak benim de dostum oldu. Gördünüz mü? Nasýl çoðalýyoruz?.

Halamýn kýzý Nihal de bu þehirde yaþýyor yýllardan beri. Belki çoðunuzun öðretmeni olmuþtur. Kýzý Burcu, psikoloji okudu... O, benim ücretsiz danýþma hattým, sorun çözme ve rahatlama merkezim olarak faaliyetine devam ediyor. Henüz bekar.

Alev... adý gibi, alev gibi bir arkadaþ. Ýzmir’e gelmemde baþrol oyuncusu oldu. Canyoldaþým, sýrdaþým keyifdaþým. Dostluk, arkadaþlýk öyle güzel ki... Ýnsaný tanýmadan, yaþamý tanýmanýn imkaný yok diye düþünürüm ben. Her insan ayrý bir renk... Her insan ayrý bir hikaye... Yaþam da iþte bu hikayelerden ve renklerden oluþur. Oku oku bitmez bu insanoðlu... Þehir de gez gez bitmez. Tanýyamazsýn her sokaðýný her köþesini. Koca bir maðazaya girer de hiçbirþey bulamazsýn da, sokak arasýnda, küçücük bir dükkanda rastlarsýn aradýðýna.. Bir de üstüne üstlük, orta þekerli bir kahvesini içersin dükkan sahibinin, sýcacýk bir sohbetle, yeni bir yaþam hikayesi daha dinlersin.

Arkadaþým Alev, beni arkadaþlarýyla tanýþtýrdý. Kýbrýs asýllý minyon güzel Rima, buzluk diyeceðine; buz yeri, diyor. Süheyla, dünya tatlýsý bir çýlgýn.. süslenip, püslenip ‘’Yine size güzel görünmek için kýrdým kendimi ‘’ diyor. Çimen, evde çalýþan kadýnýn taklidini yapýp bizi gülmekten yerlere yatýrýyor. ‘’Çimen apla evde deðil.. biz de moniðnen oturduk, evde onu bekliyoz’’ diyormuþ.. Monik, Çimen’in köpeði...

Her insan eþþiz ve tek. Tanýmak emek istiyor insanlarý. Dinlemek lazým... Biri konuþurken dinlemez ve konuþma sýrasý, bana ne zaman gelecek? Diye düþünürsen, hikayeleri kaçýrýrýsýn.

Bir þehri tanýmak da emek istiyor. Gezmek yetmiyor, dinlemek lazým þehri.. Ege beni bekliyor dostlarým gezmeli, dinlemeli ve gördüklerimi, duyduklarýmý size anlatmalýyým..

Fügen Yýlmaz
01.11.2000





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anýlara Uçmak
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Niyetin Ciddiyse Evet De...
Þiirler, Þairler, Ben...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr
Ah Baþým, Vah Boðazým...
Bir Þehri Tanýmak Bir Ýnsaný Tanýmak Gibidir...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.