..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




3 Haziran 2023
Bereli 3  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:AGD:
31 Aðustos 2013 Ali Abdullah Karaþahin’in evi

Ali Abdullah Karaþahin programlý bir toplantýsý yoksa iki veya üç günde bir týraþ olurdu. Týraþýný bitirip banyodan çýktý. Yatak odasýndaki kýyafetlerini giyindi. Kahvaltý için mutfaða geçerken telefonu çaldý.” Kýzým arýyor”
-Alo, efendim kýzým? Sana da günaydýn kýzým. Ýyiyim kýzým, teþekkür ederim. Var mý bir ihtiyacýnýz? Ýyi çalýþmalar kýzým. Kendinize dikkat edin. Tamam, görüþürüz.
Homurdanarak mutfaða geçti.
-Çalýþ çabala koskoca holding kur. Ýki çocuða gücün yetmesin.
Karýsý Kibar Karaþahin gülerek onu bekliyordu.
-Bir sorun mu var Abdullah Bey? Yine kendi kendine konuþmaya baþladýn.
-Ben konuþmayayým da kim konuþsun Kibar Haným? Üç çocuðum var. Benimle çalýþmaya ikna edemiyorum. Neymiþ efendim Akademik kariyer yapacaklarmýþ. Sanki benim akademik kariyerim var. Kahvaltý da bir þey söyleyeceðim diyordun sen.
-Kilerdeki sucuklarý vereceðim, haberin olsun.
      Ali Abdullah Karaþahin ne olursa olsun her hangi bir gýdanýn atýlmasýnýn teklif bile edilmesinden sinir olurdu. Dik dik karýsýna baktý.
-Niye veriyorsun haným? Küflenmiþler mi?
-Bozuk olduðundan deðil sarýmsak kokusunu sevmiyorum.
-Ben seviyorum Kibar Haným. Yiyorum da.
     Her zaman uyumlu olan Kibar Haným’ýn bu gün uyumlu olmaya niyeti yok gibiydi.
-O yüzden vereceðim, sucuk yemeyi seviyorsun, iyi de her yer sarýmsak kokuyor. Aðzýn, elbiselerin kokuyor. Dayanamýyorum.
-Kokarsa koksun haným! Kokarsa koksun! Sarýmsaðý da soðaný da severim. Tansiyonuma da iyi geliyor. Kokarsam banyo yaparým, kýyafetleri de atarsýn makineye kokusu çýkar.
-Abdullah Bey.
-Son sözüm bu Kibar Haným. Yiyeceklerin israf edilmesinden nefret ettiðimi kaç kere söyledim sana! Takýntýlarýný kontrol et artýk. Evimde rahat býrak!
     Kibar Karaþahin cevap vermedi. Ali Abdullah ekmek dilimine kaymak sürdü üstüne bal damlattý. Aðzýna attý. Sakinleþmeye çalýþýyordu.
-Akþam Harun Bey’le yemek yiyeceðiz. Ýstersen seni de býraksýnlar. Yemekten sonra beraber döneriz.
-Ýþim var. Ýþ yeri bakmaya gideceðim. Ýþ yemeði mi Harun’la?
-Bilmiyorum Harun bir þey söylemedi. Bana sitem edecek galiba.
-Harun kimseye sitem etmez bildiðim.
-Ortaklýk tekliflerinin hepsine atlamadým ya. Ona morali bozukmuþ. Akraba olduk, ortak olamadýk diyormuþ.
-Ýþlerinizi bilmem ben Abdullah Bey.
-Ýki yýldýr iþ kuracaðým deyip duruyorsun. Karar verebildin demek.
-Karar vermedim Abdullah Bey. Araþtýrma aþamasýndayým henüz.
      Ali Abdullah çaydan bir yudum içti. Kararsýz insanlara sinir olurdu. Kararsýz ve plansýz.
-Ýþte bu tavýrlarýnýz beni irrite ediyor Kibar Haným. Harun, kardeþin iþe girelim diyor. Para? Yok. Kredi ayarlarýz. Defalarca dedim. Ýþ ne kadar karlý olursa olsun ben banka kredisiyle iþe girmem. Bu güne kadar sermayenin en az yarýsýný ayarlamadan hiç bir iþe girmedim, girmem. Sana gelince Kibar Haným. Sen baðýmsýz bir iþ kuramazsýn, olsa olsa maaþ karþýlýðý bir yerde çalýþabilirsin. Nereden biliyorsun diye merak ettiysen söyleyeyim, evlendiðimizde ben çalýþmak istiyorum dedin diye gittim Harun kardeþinin oteline ortak oldum. Hisselerimin kullanýmýný sana devrettim. Bekledim ki ertesi sabah benimle birlikte evden çýkýp otele gideceksin. Ortak olurken þartým buydu çünkü. Bekledim ki otele gider mutfaða girer mutfaðýn baþýna geçersin. Sen ne yaptýn Kibar Haným? Benimle birlikte otel de kahvaltý yaptýn, ben iþe gittim sen gezmeye. Katalogdan kýyafet seçer gibi yer bakmaya gittin. Daha ne iþi yapacaðýna karar verilmeden yer ayarlanmaz. Buna dense dense “ Doðmamýþ çocuða don biçmek” denir. Ne yapmak isteðine karar verir sonra yer bakmaya gidersin. Mevkii, bina iþe uygun mu gibi?
-Ne dememi bekliyorsun Abdullah Bey karar veremedim.
-Önce bana Abdullah Bey demeyi býraksan Kibar Haným. Ýþ arkadaþlarým bana Abdullah der. Aile fertlerim Ali. Bana de ki Ali Bey ben en iyi yaptýðým iþi yapacaðým. Senin en iyi yaptýðýn iþ yemek yapmak. Elin lezzetli, maharetlisin de. Ha aklýna þu gelmesin ünlü þeflerle yarýþamam, yarýþma haným. Esnaf lokantasý aç. Çorbacý aç. Ben senin ailen gibi deðilim. Hiçbir iþi küçümsemem, ailemize layýk mý deðil mi diye laf etmem. Ýlkokul mezunu bir kamyoncunun oðluyum ben. Sizin gibi yalýda büyümedim. Mesele para kazanmak ta deðil, mesele çalýþmak. Çalýþýrsan kazanýrsýn, çalýþtýðýn halde kazanamýyorsan kader dersin. Esnaf lokantasý dediðime bakma istiyorsan lüks restoran da açabilirsin, pastane de. Bana de ki bu iþ yerini buldum kiralarým, satýn alýrým. Gerekirse yeniden bina yaptýrýrým. O benim iþim. Seni anlamaya çalýþýyorum. Ýlk eþinden ayrýlýp baba evine dönünce evin idaresi üstüne kalmýþ. Takýntýlarýnla kuruntularýnla baþ baþa kalmýþsýn. Hala neyi yanlýþ yaptým da eþim beni aldattý, terk etti diye düþünmekten vaz geç. Evlenmeden önce Harun kardeþin bahsetmiþti durumundan. Düþündüm ki, bir çocuðumuz olursa yeniden normalleþirsin. Hayata baðlanýrsýn. Karþý çýktýn. Yaþýndan dolayý tedirginsin diye düþünüp ýsrar ettim, hep karþý çýktýn. Benim bir çevrem var ne der dedin. Ben bu günlere çevrem ne der diye düþünerek gelmedim Kibar Haným. En son yaþýmý bahane ettin. Çocuðunun yetiþtiðini göremezsen dedin. Babam 69, ben 53, en küçük kardeþim 30 yaþýnda. Ýnanýyorum ki biz babamý 60 yaþýnda kamyondan indirmeseydik bu gün küçük bir kardeþimiz daha olabilirdi. Kuruntularýný takýntýlarýný bir tarafa býrak artýk. Takýntýlarýn sana normal geliyor olabilir. Ailemde ki herkes bu durumdan rahatsýz bilesin. Önceden bu evde aile toplantýlarý olurdu Kibar Haným. Kardeþlerim babamdan çekinirler ama benim yanýmda ve evimde rahat ettikleri için sýk sýk bana gelirlerdi. Artýk gelmiyorlar. Bu durumda senin katkýn çok. Tavýrlarýn bakýþlarýn insanlarý tedirgin ediyor. Böyle devam edersen doktora götürmek zorunda kalacaðým seni. Anladýn mý?
-Anladým Ali Bey.
-Son kez söylüyorum Kibar Haným. Ben yokluk nesliyim. Gýda baþta olmak üzere, her türlü israftan nefret ederim. Hiçbir gýdayý küflendirme, küflenmeyen hiç bir þeyi de atma, 35 yýllýk alýþkanlýklarýmý deðiþtirmeye de uðraþma. Ben çýkýyorum. Unutmadan; Bu pazar kahvaltý da babamýn evinde olacaðýz.
-Ali Bey...
-Menemen ya da kýymalý yumurta sevmiyorsan masada baþka þeyler de olacak Kibar Haným. Normalleþme zamaný. Sana araba gönderirim þirketten. Çocuklar seni istediðin yere götürürler.
Kibar Karaþahin kocasýný uðurlamak için kapýya kadar geldi. Vestiyerdeki çok gözlü çantayý uzattý.
-Ali Bey öyle silahlý adamlar falan, ben sevmiyorum.
-Dün tanýdýðým bir iþ adamý evinde öldürüldü Kibar Haným. Koruma olmadan bir yere gitmeni istemiyorum. Sana iyi gezmeler.
Ali Abdullah alaturka tuvaletin lavabosunda aceleyle diþlerini fýrçaladý. Çantasýný alýp çýktý.
-Hayýrlý iþler Ali Bey.



1 Aðustos 2013

Gerçek adý neredeyse unutulan tanýyan herkesin Küçük Aða olarak bildiði Ayhan Taþtekin baðlantý için kullandýðý eve gelmek için yaklaþýk 500 metre kadar yürümüþtü. 50 yaþýný çoktan geçmesine raðmen dinçliðinden bir þey kaybetmemiþti. Bir önceki apartmanýn önünde oyalandý. Etrafý kolaçan etti. Takip edilmediðine kanaat getirince kasketini gözlerinin önüne kadar indirip apartmana girdi. Cebinden çýkardýðý anahtarla 2 numarala dairenin kapýsý açýp içeri girdi. Anahtarý vestiyerin üstüne koyup mutfaktan küçük balkona geçti. Balkon camýndan dýþarýyý kolaçan etti. Ayný iþlemi diðer odalarda da yaptý. Takip edilmemiþti. En son salona girdi. Ali mekik çekiyordu. Ali salonun kapýsý açýlýnca bacaðýnýn altýndaki tabancayý kontrol etti. Küçük Aða’nýn geldiðini görünce silahý yan tarafa koydu. Banyodan aldýðý havluyla kurulandý. Eski köþe takýmýnýn bir ucuna otururken telefonu çaldý. Tanýmadýðý bir numara arýyordu.
-Alo.
-Ali Yýldýrým’ý aramýþtým.
-Benim buyurun.
-Karaþahin Holding Halkla Ýliþkiler bürosundan Funda. Ali Bey bize iþ baþvurusunda bulunmuþsunuz.
-Doðrudur Funda Haným.
-Yarýn saat 09,da vereceðim adreste bulunmanýz gerekiyor. Mülakat için.
-Tamam adresi mesaj atabilir misiniz lütfen.
     Telefonu kapatan Ali köþe takýmýnýn diðer ucuna oturan Küçük Aða’ya baktý.
-Ali Yýldýrým askerlere ve sivil halka þiddet uygulamak suçundan hakkýnda soruþturma açýldýðý için Uzman Çavuþluktan istifa ettin. Bir iki gün önce Karaþahin Holding’e iþ baþvurusunda bulundun.
      Küçük Aða ceketinin iç cebinden çýkardýðý iki plastik dosyayý köþe takýmýnýn üstüne koyup Ali’ye doðru itekledi.
-Yeni kimliðinle ilgili tüm bilgiler dosyada. Diðer dosyada görevinle ilgili bütün bilgiler var. Yarýna kadar hepsini okuyup ezberle sonra imha et. Yarýn mülakata büyük beden kýyafetlerle git. Karaþahin holding güvenlik müdürü Tuðrul Ercan eski bir askerdir. Þüphelendirme. Mülakata Helin ve aðabeyi Orhan Metin katýlacaktýr. Becerebilirsen Helin’in korumasý olmaya çalýþ. 30 Aðustos’taki icraatýn tuz biber oldu. Koruma ekibini güçlendirecekler.
     Ali alttaki dosyayý alýp açtý. Ýlk sayfada kendisini Marilyn Monroe’ ya benzetmeye çalýþmýþ, sarýþýn, genç bir kadýnýn fotoðrafý altýnda açýklamalar vardý. Zehra Helin Karaþahin.
-Mülakatlarý Helin Karaþahin mi yapýyor?
-Mülakat dediklerine bakma Ali. Helin Holding’in Basýn ve Halkla Ýliþkiler Müdürü. Baþvuranlarýn fiziklerini kontrol eder. Mülakat dedikleri bildiðin sokak dövüþü. Kendi aralarýnda bahis oynadýklarýný duydum. Kaçak dövüþ organizasyonlarý yapýyorlar. Kavgada bayýlanlar iþe alýnmaz.
-Referansým kim?
-Yolsuzluk soruþturmasýndan dolayý erken emekli olan Eryavuz Yarbay. Plana uygun hareket et. Komutanýn Eryavuz’un tanýdýðý. Senin için Eryavuz’u, Eryavuz da dün Tuðrul’u aradý. Karaþahin’lerden bahsedeyim biraz.
Ali dosyadaki sayfayý çevirdi. Yaþlý pala býyýklý esmer bir adam. Abdülkadir Karaþahin.
-Holdingin temelini atan ve onursal baþkaný Abdulkadir Karaþahin. Nakliyeci. Beþ kadýndan 10 çocuðu var. 6 erkek 4 kýz. Kýzlarýndan ikisi küçük yaþta ölmüþ.
     Ali üçüncü sayfayý çevirdi. Yuvarlak yüzlü bürokrat tipli Ali Abdullah Karaþahin.
-Ali Abdullah Holding Yönetim Kurulu Baþkaný. Karaþahin Trans ve Akaryakýt iþinin baþýnda.
     Dördüncü sayfada Orhan Metin vardý. Kare yüzlü boksör suratlý.
-Orhan Metin Karaþahin. Holding Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý. Güvenlik ve altýn iþinin baþýnda. Sarraf, Gazinosu var. Holdingin yasa dýþý iþlerini yürütür. Tam bir psikopattýr.
     Beþinci sayfa Mimar Ýbrahim Hakký Karaþahin’e aitti.
-Ýbrahim Hakký. Yüksek Mimar. Ýnþaat ve AVM sorumlusu.
     Ali sayfalarý ilgisiz çevirdi.
-Süleyman Yasin. Avukat. Ýdeolojik sebeplerden aileden ayrýldý.
-Ýlhan Murat. Otomotiv ve Sigorta iþinden sorumlu. Galerisi var. Sosyeteye araba ve uyuþturucu satar. Playboy.
-Nuri Fýrat ve Zehra Helin Karaþahin. Basýn ve Halkla Ýliþkiler Sorumlularý. Reklam ajanslarý var.
-Hýzma. Holding Baþ Mali Müþaviri. Bürosu var. Yasa dýþý iþlerle ilgisi yok. Karaþahin’ler radyo ve yerel televizyonu olan, Sektör dergileri basýmý, ulusal ve uluslararasý nakliye, Altýn, Ýnþaat ve Marketçilik yapan bir holding gibi görünse de asýl sermayesi kaçakçýlýk parasý olan SIS’in Türkiye ve Ortadoðu’daki yeni taþeronu.
     Ali dosyayý kapattý. Okumak için zamaný vardý.
-Diðerleri deðil de niçin Helin?
-Ailenin en eðitimlisi, en þýmarýðý, ikinci en psikopatý o çünkü. Abdulkadir’in en küçük kýzý, her iþe burnunu sokan, bütün gizli toplantýlara izin istemeden katýlan þýmarýk prenses. Kirli iþleri ört bas etmek, basýna yansýmasýný engellemek Helin’in iþi. Çok tanýdýðý var. Çok gezer, çok para harcar. Holding’te dikkat etmen gereken ikinci kiþi. Birincisi holding genel müdür yardýmcýsý Alber Dikici. Babasý Dönme, annesi ermeni. SIS temsilcisi. Bu operasyonda unutmaman gereken en önemli husus, Karaþahin’lerin yurt dýþý baðlantýlarýný çözmemiz ve bertaraf etmemiz gerekiyor. Buna mecburuz. Bir buçuk yýldýr yaptýðýn infazlarýn son halkasý Yeþiltepeli katliamýyla sýranýn kendilerine gelmek üzere olduðunu fark ettiler. En ufak bir þüphede gözlerini kýrpmadan seni ortadan kaldýrýrlar.
-Bu kadar bilgiye sahipsin, bana ihtiyacýn yok.
-Benim ihtiyacým olan kiþi sensin Ali. Elimdeki bilgilerin hepsi yasa dýþý dinlemeler ve muhbirlerden gelen bilgiler. Hiçbir savcý ciddiye alýp soruþturma açmaz. Zaten sana yardým ve yataklýk etmek, üstüne sana katliam yapman için gerekli lojistik destek vermek suçlarý beni ömür boyu içeriye sokmaya yeter de artar. Merak ettiðin baþka bir þey?
-Var Küçük Aða. Bu operasyonu kiþisel hesaplarýn yüzünden planladýðýný düþünüyorum. Anlattýklarýn ikna etmedi. Bunlarla alýp veremediðin nedir? Para. Ortaklýk. Bana göre gereðinden fazla bilgilisin. Tuðrul, Eryavuz, Karaþahin’ler. Bunlarý nereden tanýyorsun? Elindeki bilgiler yasa dýþýysa üstlerinden habersiz kalkýþtýðýn bu operasyonda beni maþa olarak kullanmana izin vermem. Þüphelendiðim anda seni öldürmekten çekinmem bunu bil. Hikâyemi dinleyecek ve herkesi ayaða kaldýracak birilerini bulmam zor deðil biliyorsun. Adliyeye teslim edildiðin gün seni ortadan kaldýrým.
     Ali yüzünde kas oynamadan konuþuyordu. Aðzýndan çýkan her kelimeyi yerine getireceðine olan güveni belli oluyordu. Küçük Aða bir an ürperdi.
-Operasyonu kiþisel menfaatlerin için planladýðýný düþündüm bir anda. Düþündüm de: belki de sen yüksek ücretle, üst düzey bir görev için Karaþahin’lere baþvurdun ama reddedildin ve intikam almaya karar verdin. Güç ve para insanlarýn ortak zaafýdýr öyle deðil mi?
      Küçük Aða hayatýna yön veren prensiplerinden dolayý her zaman kendine güvenirdi.
-Benim böyle bir zaafým yok Ali. Hiç olmadý. Tarzým farklý olsa da devletime sadakatimden ve milletime sevgimden asla þüphe etme. Neyse devam edeyim. Abdulkadir Karaþahin. Benim için bazý iþler yaptý. Devlet yanlýsýdýr. Bu sebepten dolayý gayri resmi olarak devlet tarafýndan desteklendi. Devlet demeyelim de devlet görevlileri tarafýndan desteklendi. Küçük çaplý kaçakçýlýk iþlerini bile devletin yani bizim iznimizle yaptý. Örgütle baþýndan itibaren bir temasý olmadý. Çocuklarý onun gibi deðil. Ali Abdullah ve Orhan Metin örgütle kurduklarý iliþkiyi ranta çevirmeyi baþardýlar. Benim Karaþahin’lerle hiçbir menfaat iliþkim olmadý Ali. Eryavuz ve Tuðrul’a gelince:
     Diþlerini sýktý.
-O þerefsizlerin ordudan ayrýlmalarýný ben saðladým.
-Biraz önce Eryavuz’un bana referans olduðunu söylemedin mi?
-Benden haberi yok. Eski bir okul arkadaþý benim de arkadaþým olur. Zamanýnda birlikte bazý operasyonlara katýldýk. Tanýyorsun Altay Binbaþý. Ali Yýldýrým’ýn komutaný. Altay telefon için Eryavuz’a para verdi. Sen bunlara kafaný takma istediðin, sana lazým olacak bütün bilgiler dosyada var. Kimseyi þüphelendirmeden bu iþi al. Arkadaþlarýna yapýlanlarýn intikamýný alacaksýn sana söz veriyorum.
     Ceketinin yan cebinden çýkardýðý küçük poþet içindeki sim kartlarý Ali’ye uzattý.
-Gerektiðinde bu numaralardan seni arayacaðým Yarýn iþ baþvurun kabul edildikten sonra gerekmedikçe görüþmemiz olmayacak Ali. Verdiðim numara bir bankanýn müþteri hizmetleri numarasý. Sen arayýp kimlik numaraný tuþladýðýnda bana baðlanacaksýn. Geçmiþte bu bankadan sürekli kredi çektin ve borçlarýný ödedin. Kampanya duyurularý bilgilendirmesi için sýk sýk seni arayacaklar. Üçten fazla çalarsa en kýsa sürede cevap ver. Mesajlarý mutlaka oku.
-Bu iþ sadece bize yapýlan saldýrýnýn intikamý meselesi deðil. Öyle deðil mi?
-Eðitiminin hakkýný veriyorsun Ali. Haklýsýn tek baþýna size yapýlan saldýrý intikam sebebi olarak benim için yeterli. Ama olayýn farklý bir boyutu daha var elbette ki. Yýllardýr devlet içinde paralel bir yapý var Ali. Nüfuz edemediðimiz bir yapý. Devlete düþman bir yapý. Zirvedekiler zor olsa da ikna oldular. Biraz geç kalýndý. Size yapýlan saldýrýnýn arkasýnda bir þekilde bu yapýnýn olduðunu düþünüyorum. Ali Abdullah’ýn baþýnda olduðu konsorsiyum Londra’da kuruldu. Plan okyanus ötesi ve Londra’nýn ortak planý. Bu planda okyanus ötesi varsa mutlaka camia da vardýr. Karaþahinlere yakýnlaþman çamiayý çözmek için bize avantaj saðlayacak.
-Camia dediklerin Karaþahin’lerin ortaðý mý?
-Tüm ýsrarlara raðmen Ali Abdullah camiayla hiç ortak olmadý. Ali Abdullah’ýn dostlarýný ve düþmanlarýný takip ederek derin iliþkilere ulaþýp deþifre edebiliriz. Gerekli yakýnlaþmayý saðlayabilirsen camia seni takibe alacaktýr. Adamlarý biliyorum ancak delil lazým.
-Hem bana devlet için yapacak çok iþin var diyorsun, hem de beni farklý ortamlara sokmaya çalýþýyorsun Küçük Aða. Þimdi de beni tetikçilikten yer altýna indirmeye çalýþýyorsun gibi anladým. Yanlýþ mýyým?
      Küçük Aða bacak bacak üstüne atýp geriye yaslandý.
-Yanlýþýn var, doðrularýn var Ali. Sadece bizde deðil tüm dünyada bir mafya yapýlanmasý var. Geldiðimiz durumda mafyayý tamamen ortadan kaldýrmak maalesef mümkün deðil. Doða boþluk kabul etmiyor. Bari bizim kontrolümüzde olsun, olmadý bize düþmanlýk etmesin istiyoruz. Düþmanlarýmýza silah satmasýn, uyuþturucu satýlmasýn istiyoruz. Mafya’ya dýþarýdan müdahale edemeyiz, bir þekilde içinde olmak lazým. Mesele mafyayý ortadan kaldýrmak olsa en fazla bir haftalýk iþleri var.
-Benim paranýn cazibesine kapýlýp taraf deðiþtirmeyeceðime nasýl inandýn peki?
-Ýnsanlar söz konusu olduðunda hiç bir þeye inanmam Ali. Eðitimine, geleneðine güveniyorum. Ýsyan edersen savcýnýn önüne koyarým olur biter. Sende bitersin bende biterim. Gerçek kimliðin ortaya çýkarsa bana gerek kalmadan öldürülürsün. Karaþahin’leri bitirmeni istemiyoruz Ali. Karaþahin’ler bize, devlete mahkûm olmalý. Mecbur demiyorum dikkat et mahkûm olmalý ve tüm iliþkilerini öðrenmeliyiz.
-Ben deðil biz diyorsun Küçük Aða, biz kim?
      Küçük Aða bir an düþündü. Ali’nin gerçekleri duymaya hakkýnýn olduðuna karar verdi.
-Müsteþar Ali. Amirim.
-Yaptýklarýmdan Müsteþar’ýn haberi var mý?
-Bir kýsmýndan var. Bana kalsa Karaþahin’leri ortadan kaldýrmaný isterdim. Baðlantýlarýný çözme talimatýný Müsteþar verdi.
     Ali’nin merak ettiði bir konu daha kalmýþtý.
-Seni dinlemek güzel demeyeceðim Küçük Aða. Hýrsýzlýk süsü vermek için infaz ettiklerimin kasalarýný patlattýrdýn, paralarý ne yapayým?
-Emanetleri kasaya koymadýn mý?
-Koydum, kasada mý duracak?
-Þimdilik dursun, lazým olduðunda kullanýrsýn. Ýnþallah lazým olmaz demek isterdim ama bu gidiþle lazým olacak gibi gözüküyor. Bekir’le aranýz nasýl?
-Ýyi. Birkaç icraata çýktýk. Þüpheleniyor ama sormuyor. Delikanlý sýfatýný hak ediyor.
-Bekir delikanlý çocuktur. Amcasý gibi þartsýz devlet yanlýsý olduðu için sorun çýkarmaz sana. Merak etmez. Kullanýldýðýný düþünürse sana sýkmak için tereddüt etmez, bunu unutma.
-Unutmamam gereken o kadar çok þey söyledin ki Küçük Aða. Bunu da unutmamaya çalýþýrým.
     Küçük Aða gitmek için ayaða kalktý.
-Unutmadan Ali. Orhan Metin’e karþý dikkatli ol. Orhan Metin önce vurup sonra düþünenlerden ve psikopat lakabýný tam olarak hak eden biridir. Normal iþ adamý gibi görünmesine aldanma.
     Ali Küçük Aða’yý hemen gönderme niyetinde deðildi.     
-Beni oyalýyorsun Küçük Aða dedi.
Küçük Aða mutfaða geçip çay bardaklarýndan birine çeþmeden su doldurdu. Gömlek cebindeki paketten bir sigara yaktý. Salona geçip Ali’nin karþýsýna oturdu. Dinlemeye hazýrdý.
-Aylardýr bana birilerini infaz ettiriyorsun. Canýmý sýkmaya baþladýn. Haberin olsun. Beni oyaladýðýný, yanlýþ yönlendirdiðini hissedersem seni de infaz eder, savcýya giderim.
-Seni oyalamýyorum Ali. Meyvenin olgunlaþmasýný bekliyorum. Ýstediðin zaman beni infaz et ama savcýyý unut. Adliyeden çýkmadan ölürsün. Çýktýn, cezaevindeki ilk gecende öldürülürsün. Sen bu devlete lazýmsýn.
-Beni bir tetikçiye dönüþtürdün Küçük Aða. Bu saatten sonra devletime hayrým olmaz. Yarýn iþi alýrsam Karaþahin Holding’te gözden çýkarmadýðýn kimse var mý?
-Holding’te gözden çýkarýlamayacak kimse yok Ali. Tek sorun bunlarý ortadan kaldýrdýðýmýz zaman yerlerine geleceklerin deþifre edilmesi bize zaman kaybettirir. Ýnfaz kararlarýný buna göre almalýsýn.
-Tuðrul, Orhan Metin, Helin bunlardan bahset.
      Ali dosyadaki kâðýtlarý yeniden çevirdi.
-Tuðrul para için kendisini satmaktan çekinmeyecek bir piyondan baþka bir þey deðil Ali. Önemli deðil ama dikkat et. Ortadan kaldýrýp yerine geçebilirsen holdingin pek çok sýrrýna vakýf olabilirsin. Orhan Metin’in tüm pis iþlerini Tuðrul organize eder. Ali Abdullah ve Ýbrahim Hakký merkezin saðýnda, Orhan Metin Ýlhan Murat solunda yer alýr. Orhan Metin kürt mafyasý diye bilinen kiþilere karþý milliyetçi kimliði olan mafya gruplarýný el altýndan destekler. Sevdiði için deðil can güvenliði için. Karaþahin’ler prensip olarak merkezin saðýnda ve solundaki partilere seçimlerde araç desteði verir ve para yardýmý yaparlar. Bütün partilerle ve siyasi görüþlerle seviyelerini korumaya özen gösterirler. Holding’le baðý olmayan avukat Süleyman Yasin ve karýsý Eylem Radikal bir sol parti teþkilatýnda aktif görevliler. Ali Abdullah, Orhan Metin, Ýbrahim Hakký, Helin ve diðerlerinin her hangi bir parti üyelikleri yok. Bölücü örgüt ve partisiyle iliþkileri varsa bile bunu çok gizli yürütüyorlar.
-Helin niye bu kadar önemli? Bana þýmarýk ve hayatý maðazalarda geçen biri gibi geldi.
-Öyle zaten. Helin’in hayatý maðazalarda, lüks kafelerde geçer. Helin’in lise ve üniversite hayatý yurt dýþýnda, Ýngiltere’de geçti. Okurken Holding’in Londra ofisini kurdu. Bu sayede Ýngiltere üzerinden kaçakçýlýk yapýyorlar. Tahmin edeceðin gibi Ýngiliz Gizli servisinin kontrolünde. Baðlantý Alber Dikici. Helin’in Yüksek Lisans yaparken Alber’le tanýþarak Gizli Servis’le temasa geçtiðini düþünüyorum. Alber’i Ali Abdullah’la Helin tanýþtýrdý. Dört yýl önce Helin’in daveti üzerine Londra’ya üç günlük bir ziyaret yaptý. Londra’dan Türkiye’ye ye yeni taþeron olarak döndü. Holding 4 yýlda kazandýðýný 45 yýlda kazanmamýþtýr.
-Bütün bunlarý biliyorsun madem arkadaþlarýmýn öldürülmesini niye beklediniz?
-Hayýr Ali üç yýl önce bunlarý bilseydim zaten müdahale ederdim. Bahsettiðim kirli iliþkileri arkadaþlarýna yapýlan saldýrýlardan sonra öðrendik, müdahale etmek için çok geç kalmýþtýk anlayacaðýn. Yurt dýþýyla çalýþan þirketleri uzaktan takip etmeye çalýþýrýz. Farklý iliþkilerini tespit edersek Türkiye’de sýký takip altýna alýrýz. Saldýrýlardan sonra geçmiþe yönelik yaptýðýmýz araþtýrmalar sayesinde pek çok kirli ortaklýðý çözdük. Uyuþturucu ve silah kaçakçýlarýna çok ciddi darbeler indirdik. Karaþahin’lerin iliþkilerini takip etmekte doðrusunu söylemek gerekirse geç kaldýk. Abdulkadir Karaþahin 45 yýl çalýþtý. Bu zaman zarfýnda devletten izinsiz ve habersiz bir iþ yapmadý. Bizi iki þey yanýlttý, daha doðrusu hazýrlýksýz yakaladý. Birincisi; Yabancý gizli servislerin Türkiye taþeronluðunu BÜSÝAD yani Baðýmsýz Sanayici ve Ýþ adamlarý derneði yaptý. 2004 ten sonra taþeronluk BÝAD yani Baðýmsýz Sanayici ve Ýþ Adamlarý Derneði üyesi holding sahiplerine geçti. 2002-2009 arasýndaki yedi yýl içinde hükümet taþeron holding sahiplerini etkisizleþtirince istihbaratta bir rehavet oluþtu. Karaþahin Holding’in yeni taþeron seçileceðini kimse hesap edemedi. Ýkincisi bu kadar büyük bir operasyon yapýlabileceði asla düþünülemeyecek bir þeydi. SIS organize ettiði operasyonla Türkiye’ye kafa tuttu. Operasyon için holdinge 450 Milyon dolar aktardý. 200 milyon komisyon 50 milyon masraflar için ve arkadaþlarýn için kiþi baþýna 20 Milyon. Holding altý ay içinde makine parçasý adý altýnda 30 milyon dolarlýk silah malzemesini ülkeye soktu. Parçalar çeþitli fabrikalarda monte edilerek silah haline getirildi ve çeþitli olaylarda kullanýldýlar. Silahlarýn bir kýsmý aðalara bir kýsmý da örgüte hediye edildi. Böyle bir kafa tutmayý beklemediðimiz için hazýrlýksýz yakalandýk.
-Ülke olarak neye hazýrlýklý yakalandýk ki Küçük Aða?
-Öyle deme Ali. Ülkemizin ezikliði doðal olarak bize de yansýmýþtý. Onlarca yýldýr bir türlü krizlerden kurtulup gözümüzü yukarýlara dikemedik. 2002 seçimlerinden sonra hükümet deðiþince hiç umutlu deðildik. Agresif tavýrlar hepimizi irrite ediyordu. Sen bilmezsin ama ben hatýrlýyorum. Ýstihbarat’a ilk girdiðimde ustalarýmýz bahsederlerdi. Birkaç yýl içinde 50 Devlet görevlisini katleden ASALA örgütü Siyasi otoritenin kararlýlýðý sayesinde 3 ay içinde çökertildi. Ayný yýllarda Rahmetli Baþbakan Özal’ýn kendine olan güveni herkese yansýmýþtý. Türkiye’de Siyasi otoritenin istikrarýndan en çok etkilenen birinci deðilse ikinci kurum istihbarat teþkilatýdýr. Ýstihbarat’ta geçirdiðim yýllar içinde en rahat ayný zamanda en yoðun günlerimi son 10 yýlda yaþadým diyebilirim. Hükümetin aþýrý derecede kendine güvenli ve agresif tavýrlarý bize doðrudan yansýdý. Bu güvenle baþarýlý operasyonlara imza attýk. Her baþarýlý görev kendimize olan güvenimizi artýrýrken bizi rehavete soktu. Komplo teorilerine olan bakýþýmýz deðiþtiði için uzun araþtýrmalar sizi sýkmaya baþladý. Seninle alakalý olmadýðý için anlatamayacaðým þeyler var Ali. Umarým þüphelerim gerçekleþmez, gerçekleþirse…
      Küçük Aða sigaranýn külünü bardaða silkeleyip derin bir nefes çekti. Ýzmariti bardaða attý.
-Arkadaþlarýnýn baþýna gelenleri anlattýklarýmla birlikte deðerlendirmeni istiyorum. Bana hak vereceksin. Onlarca yýldýr iyi niyetimizin kurbanýyýz. Son kurban edilme töreni 4 yýl önce baþladý. Arkadaþlarýnýn þehadetleri bahsettiðim. Türkiye’nin bütün zenginlerini bu güne getiren devlet olmasýna raðmen hepsi velinimetlerinin paçasýna sarýlmayý marifet saydýlar. Bedel ödetme zamaný geldi. Sayende birileri bedel ödeyecek Ali. Seni yetiþtiren devletine olan borcunu ödemenin en iyi yolu bu. Neyse… Ýki yýldýr planladýðým ve uygulamaya soktuðum operasyon tamamen Müsteþar’ýn bilgisi, desteði ve onayýyla bu güne geldi.
-Ýnfazlardan Müsteþar’ýn haberi var diyorsun.
-Tam olarak deðil Ali. Müsteþar delilsiz, belgesiz infaza onay vermez. Bizim bir devlet geleneðimiz var. Ýnfazlar öfkeni dindirmek için planlandý, ben planladým. Müsteþar operasyondan ve sebebinden haberdar o kadar. Özel ekip için destek verdi.
-Niye biz hedef seçildik?
-Basit bir sebebi var Ali. Güç ve Para. Apo yani Ali Abdullah Karaþahin Ýngiliz Para Baronlarýnýn yeni Türkiye taþeronu. Örgüt’e en aðýr zayiatlarý siz verdiniz. Dört yýl kadar önce terörü toptan bitirmek için Kandil’in ortadan kaldýrýlmasý fikri dillendirildi. Size operasyon yapýlmasaydý Kandil’e gönderilecektiniz. Örgüt’ten nemalanan Batýlý ülkeler bu ranttan vazgeçmek istemiyor. Örgüt yýllardýr küresel bir holding. Sizlerin Kandil’e gönderilmesi fikri devletin sinir merkezlerinde ciddi tartýþmalara sebep oldu. Böyle bir operasyonun yararlarý, zararlarý enine boyuna irdelendi öyle sanýyorum ki bu aþamada plan sýzdýrýldý. SIS Ali Abdullah Karaþahin‘e kurdurduklarý konsorsiyumla gerekli planlamayý yaptý. Yapýlan bu operasyonla devletin terör mücadelesi büyük çok büyük bir darbe aldý. Sizler vazgeçilemeyecek ve deðerli bir ekiptiniz çünkü. Bunlarýn hiç birisi olmasa bile þehit edilen ekip arkadaþlarýnýn intikamlarýný almak benim için çok önemli Ali. Hem ülkeme hem vicdanýma karþý bir borç. Yýllardýr ülkenin rantýný yiyerek büyüyen iþ adamlarý deþifre olduðu için büyüme konusunda bu kadar hýrslý olduðunu tahmin etmediðim Ali Abdullah Karaþahin taþeron olarak seçildi. 3 yýldýr yabancý gizli servislerin Ortadoðu ve Türkiye sorumlularý defalarca ülkeye giriþ yaptýlar. Bazý toplantýlardaki görüþmeleri kayýt ettik. Yabancý gizli servisler yenisini faaliyete geçirene kadar örgütten elde ettikleri rantýn devam etmesini istiyorlar. Ülkeye zarar veren çok büyük bir rant. 150–200 milyar dolarlýk bir ranttan bahsediyorum Ali.
-Suçlu olduklarýndan bu kadar eminsin madem, adreslerini ver bana görevimi tamamlayýp huzur içinde nereye gerekiyorsa oraya teslim olayým.
-Ýþte orada dur Ali. Görev bittikten sonra teslim olmayý kafandan çýkarsan iyi olur. Yaptýðýn infazlar seni ömür boyu hapiste tutmaya yeter. Senin gibi özel biri hayatýnýn kalanýný hapiste geçiremez. Yapacak çok iþin var senin.




31 Aðustos 2013 Terapist Eylem Cansu’nun Ofisi

     Kibar Karaþahin terapist Eylem Cansu’nun yýllardýr müþterisiydi. Ýlk eþiyle ayrýldýktan sonra depresyon tedavisine baþladýðýnda görüþmeye baþlamýþlardý. Eylem Cansu’nun müspet yönlendiren tavsiyelerinden çok fayda gördüðünü düþünüyordu. Kocasýnýn sabah ki net tavrýndan sonra yeniden görüþmesi gerektiðini düþündüðü için hemen randevu almýþtý. Eylem Cansu her zamanki gibiydi. Güler yüzlü ve dinlemeye hazýr. Müþterileri rahat etsinler diye terapi odasýný evlerin oturma odasý ve mutfak arasý dizayn etmiþti. Duvar kenarýndaki çay setinden kendine bir fincan çay doldurdu. Bir çay da Kibar Karaþahin’e hazýrladý. Koltuðuna oturdu. Dinlemeye hazýrdý.
-Eylem Haným kusura bakmayýn lütfen. Hafta sonunuzu rezil ettim.
-Estaðfurullah Kibar Haným, olur mu öyle þey. Umarým bir sorun yoktur.
-Hem var hem yok Eylem Haným. Malum takýntýlarým hayatýmý zehir etmeye devam ediyor. Bu sabah eþim Abdull-Ali Bey biraz aðýr ve sert konuþtu. Ne diyebilirim ki adamcaðýz haklý. Ýki buçuk yýldýr takýntýlarýmla hayatýný zehir ettim. Benim yüzümden aile toplantýlarýný iptal etti veya yalnýz gitti. Benim yüzümden kardeþleri evimize gelmez oldular. Ne yapacaðým bilmiyorum.
-Kibar Haným bildiðim kadarýyla iki buçuk yýldýr evlisiniz. Yanlýþ hatýrlamýyorum deðil mi?
-Doðru hatýrlýyorsunuz Eylem Haným.
-Eþinizle aranýzda bir problem yok deðil mi?
-Yok Eylem Haným. Hiçbir problemimiz yok. Eþim bana karþý tahminimden fazla anlayýþlý çýktý.
-Sorumu yanlýþ anlamayýn Kibar Haným. Eþinizle cinsel bir problem yaþýyor musunuz? Bunu þunun için soruyorum. Evlilikte yaþanan her türlü duygusal, bilhassa cinsel problemler takýntýlarýnýzý artýrabilir.
     Kibar Karaþahin yetiþtiði aristokrat geleneðinden taviz vermeden gülümsedi.
-Hiç bir problemimiz yok derken hayatýmdaki her þeyi kast ettim Eylem Haným. Erkek ve kadýn arasýndaki her þeyi.
-Yanlýþ anlamayýn Kibar Haným. Aile hayatýnda ufak gibi gözüken pek çok þey biriktikçe çok büyük problemlere sebep olabiliyor maalesef. Farkýndaysanýz yýllardýr nerede hata yaptým diye düþünüyorsunuz. Ýlk evliliðinizin kötü sonuçlandýðýný bunun da sizde büyük bir travmaya sebep olduðunu biliyoruz. Ýlk evliliðinizin bitme sebebi siz deðilsiniz. Bu konuda anlaþmýþtýk sizinle. Üstelik evlendiðinizde takýntýlarýnýz olmadýðýný söylemiþtiniz hatýrladýðým kadarýyla.
-Doðru hatýrlýyorsunuz Eylem Haným. Evlendiðimde böyle takýntýlarým yoktu. Mesela koku takýntým yoktu. Evlenmeden önce de sarýmsak gibi kokulardan rahatsýz olurdum ama bu kadar deðildi. Evliliðim süresince yaþadýðým sýkýntýlar bende aþýrý koku, temizlik ve düzen takýntýsý oluþturdu. Ýlk eþimin beni aldatmasý ve boþanarak babamýn evine dönmem psikolojimi tamamen bozdu. Ailem de boþanmamýn sorumluðunu bana yýktýlar. Tam hissettirmeseler de beni sorumlu tuttular.
-Þimdi ki eþinizle bunlarý konuþuyor musunuz?
-Ali Bey. Kocam ilk evliliðimle ilgili pek soru sormaz. Boþanma sebebini bile sormadý. Evlenmeye karar verdiðimizde eski eski de kaldý dedi sadece. Ýki yýldýr da son derece anlayýþlý davranýyor. Sorun bende Eylem Haným. Adam sucuk yemeyi seviyor. Ben sarýmsak, soðan kokusuna dayanamýyorum. Her gün temizlik yapmaktan caným çýkýyor ama duramýyorum. Kocam bu sabah kesin konuþtu. Haklý ama benim zoruma gitti.
-Bu iyi bir þey Kibar Haným. Yaptýklarýnýzýn yanlýþ demeyelim de aþýrý olduðunu kabul etmeniz doðru yolda olduðumuzu gösterir. Öncelikle sorumlu olmasanýz da baþarýsýz ilk evliliðiniz sebebiyle aþýrý bazý davranýþlarýnýzýn olduðunu kabul edeceðiz. Ýkinci olarak temizlik takýntýsýnýn hem sizin hem de ailenizin saðlýðýna zarar verebileceðini unutmamanýz gerekiyor. Biliyorsunuz ki çamaþýr suyu gibi temizleyiciler kimyasal içerikli ve fazla kullanýmýnda ciddi sorunlara sebep olabilir. Size rahatsýzlýk veren kokulara doðal yollardan mesela havalandýrma ve çiçek kokularýyla çözüm bulabilirsiniz. Eþinizin anlayýþlý olduðunu kabul ediyorsunuz. Diþ fýrçasý ve aðýz spreyi kullanýmý konusunda eminim anlayýþlý davranacaktýr.
-Eþim bu konularda hassas zaten Eylem Haným.
-Kibar Haným, anlattýklarýnýzdan anladýðým sizde tamamen bir zihniyet deðiþikliði gerekiyor. Þöyle düþünün: Evlilik iki kiþilik bir toplumsal bir kurumdur. Bu kurumdaki iki kiþinin farklý zevkleri olacaktýr. Evliliðe zarar vermeyecek özel hayatý olabilir. Olmalýdýr da. Evliliklere zarar verenlerden biride rutinliktir. Eþinizin sizden önce de bir hayatý vardý, uzun yýllar içinde pek çok alýþkanlýðýnýn olduðunu, sizden önceki hayatýnda da mutlu olduðunu, mutluluðunu artýrmak için sizinle evlendiðini düþünmek lazým. Madem eþiniz size karþý anlayýþlý, anladýðým kadarýyla beklentinizin üstünde bir anlayýþ gösteriyor. Sizde ona ve ailesine karþý anlayýþ gösterin. Belki bir iþe girmelisiniz. Evde yemek yapar mýsýnýz?
-Gastronomi eðitimi aldým Eylem Haným. Elim lezzetlidir.
-Farklý konulara odaklanmanýz faydalý olacaktýr. Restoran iþine girebilirsiniz mesela.
-Bunu ben de düþünüyorum Eylem Haným.
-O zaman bana sorarsanýz hiç vakit kaybetmeyin Kibar Haným. Aþýrýlýklarýn farkýna varmýþsýnýz, bir mesleðiniz de var bence hiç vakit kaybetmeyin. Konuþtuklarýmýzý düþünün haftaya yine görüþelim isterseniz. Ýyi haberlerinizi bekliyorum.
-Teþekkür ederim Eylem Haným. Rahatladým. Restoranýma yemeðe bekliyorum sizi.
-Ýlk müþteriniz ben olacaðým Kibar Haným. Þüpheniz olmasýn. Görüþürüz.




31 Aðustos 2013 Akþam Elit Otel

      Ali Abdullah Karaþahin her zaman doðal olmayý seven biri olmuþtu. Bulunduðu her ortamda da doðallýðý tercih ederdi. Sahte kibarlýk gösterilerinden nefret ettiði için resmi toplantýlara katýlmayý sevmez ve istemezdi.
Kayýn biraderi Harun Saraylý’nýn yanýnda kendini hiç rahat hissedemiyordu. Harun Saraylý parasýyla sýnýf atlayan sonradan görmelerden deðildi. Aðzýnda gümüþ kaþýkla doðan aristokratlardandý. Konuþmasý, tavrý, tarzý doðaldý ama tedirgin edici bir tavrý vardý. Her zaman kontrollü ve resmiydi. Aristokratlýðýndan dolayý kibarlýðý doðaldý ama irrite ediciydi. Her durumda kontrollü olmasý insaný tedirgin ediyordu. Ne iþ yaptýðýný pek kimsenin bilmediði Harun Saraylý iki buçuk yýldýr kendisine sürekli iþ teklifinde bulunsa da hep reddetmiþti. Sahibi olduðu Elit Otel’in ultra lüks yemek salonunda karþýlýklý otururken Ali Abdullah’ýn aklýndan bunlar hýzla geçti.
     Harun Saraylý tedirgin edici kibarlýðýyla söze baþladý.
-Sana kýrgýn olduðumu biliyorsun Abdullah Bey’ciðim.
-Biliyorum Haruncuðum. Her yerde akraba olduk, ortak olamadýk dediðini duydum.
-Doðru duymuþsun Abdullahcýðým. Ýki buçuk yýldýr akrabayýz ama bir türlü ortak olamadýk. Yalan olmasýn, küçük bir ortaklýðýmýz var. Hisselerinin kullaným hakkýný kýz kardeþime verdiðin için onu ortaklýktan saymýyorum. Ben veya ailemle ilgili bir problem mi var?
-Herhangi bir problem yok Haruncuðum. Ýki buçuk yýldýr tek sýkýntým senin ve ailenin resmiyeti. Ýki yýldýr bana eniþte diyememenden baþka bir sýkýntým yok. Bu yüzden bende sana kayýnço diyemiyorum. Ýki yýldýr restoranlarda yemek yiyoruz farkýnda mýsýn? Akrabalar birbirlerine ev ziyareti yapar deðil mi?
-Bu konuda haklýsýn Abdullahcýðým. Ama yýllarýn geleneðini bir anda deðiþtirmem mümkün deðil. Biz böyleyiz. Nikâhtan önce sana söylemiþtim.
-Doðrusun Harun ama davulun sesi uzaktan hoþ gelir derler ya. O hesap.
-Beklentinin olmasýný umarým Abdullahcýðým. Umarým daha samimi akrabalýk iliþkilerimizi hayata geçirebiliriz. Evliliðiniz nasýl gidiyor? Kibar Haným’la aranýzda bir sorun yok deðil mi?
-Aslýna bakarsan var. Bu cuðumlu cýðýmlý konuþmayý býrakalým artýk Harun. Kibar Haným takýntýlarýndan kurtulamadý maalesef. Karaþahin ailesi geniþ bir ailedir Harun. Ýki yýl öncesine kadar evimde aile toplantýlarý olurdu. Kardeþlerim benim yanýmda rahat ederler o yüzden de evime gelirlerdi. Kibar hanýmýn tavýrlarý yüzünden aile toplantýlarýný iptal etmek durumunda kaldýk. Takýntýlarý ve kararsýzlýðýndan baþka problemimiz yok.
-Bahsetmiþtim. Kýz kardeþim mutsuz bir evlilik yaþadý. Boþandýktan sonra baba evine döndü. Eski eþi karaktersizin tekiydi Abdullah. Kýz kardeþim evliliðinin kendi hatalarý yüzünden bittiði düþüncesinden kendisini bir türlü kurtaramadý maalesef. Bir türlü normalleþemedi. Bunda bizimkilerin de payý var elbette. Kýz kardeþimi normalleþmeye zorlamamakla kendi haline býrakmakla hata ettiðimizi görüyorum. Çocuklarla görüþmelerinden eskisine göre iyiye gittiðini düþünüyordum. Söylediklerine bakýlýrsa deðiþen bir þey yok galiba.
-Bu sabah kesin dille bir þeyler söylemeye çalýþtým. Bakacaðýz artýk. Yine bir ortaklýk teklifin var galiba.
-Ýki yýldýr her yemekte olduðu gibi Abdullahcýðým. Üç yýldýr dernek yönetimi olarak Karaþahin Holding’le ortaklýk kurmak için deðiþik formüller üzerinde çalýþýyoruz. Senden olumlu bir yanýt alamadýk henüz. Dernek baþkanýmýz baþta olmak üzere yönetim bu suskunluðuna anlam veremiyor. Yapýlan teklifleri kibarca geri çeviriyorsun. Çoðunlukla sebebin ayný: Öz kaynak yetersizliði. Abdullahcýðým sende gayet iyi biliyorsun ki sana ortaklýk teklif edenler gerek ülke içinde gerekse ülke dýþýnda açýk çekle çalýþýrlar. Ýstediðinden çok daha fazla kredi alman sýkýntý olmaz. En çok ta Ali Bey teklifini geri çevirmene çok bozuldu bilmeni isterim. Ýnþaat þirketiniz gayet iyi durumda ama gayrimenkul yatýrýmýna girmemenizi anlamýyorum. Ýnþaat yýllardýr ülke ekonomisinin bel kemiði. Büyümemekte ki ýsrarýnýn sebebi nedir merak ediyorum.
-Mesele büyümek veya az kazanma isteði deðil Harun. Prensip meselesi desem.
-Ben de sana prensibini sorarým Abdullah. Para kazanmayý reddetmek gibi bir prensibin mi var?
-Çalýþýp kazanmak gibi bir prensibim var Harun. Þu Ali dediðin adam. Avrupa bankalarýnda milyonlarý olduðunu duydum doðru mu?
-Doðrudur Eniþte. Tam bir gayrimenkul zenginidir.
-Bu parayý nasýl kazandý?
-Ýþ camiasýnda böyle sorular sorulmaz eniþte. Bilmiyorum. Merak ta etmiyorum doðrusu.
-Ben merak ediyorum Harun. Helalliðini sorgulayamam ama meþruluðunu merak ediyorum. Büyümek diyorsun, kabul ama kiminle büyüyeceðimi ve kime güveneceðimi merak ederim. Getirdiðin tekliflerin hepsi uykumu kaçýracak kadar büyük teklifler. Anlamak istemediðin Karaþahin Holding tamamýyla kontrolüm altýnda. Ýþlerimizin tamamý. Bilmediðim iþlerde büyüdüðüm zaman kime nasýl güvenebilirim? Bir sabah kapýma icra veya polis memurlarýnýn gelmeyeceðinin garantisi var mý? Yok.
-Ýþ dünyasýnda kimsenin böyle bir garantisi yok ki eniþte.
-Tam olarak istediðim yere geldik. Harun. Bilirsin insanlarýn bir rol modelleri bir de iþ dünyasýndakilerin hayatlarýna yön veren hatýralarý vardýr.
-Bilmez olur muyum eniþte? Elbette biliyorum.
-Benim rol modelim-özel hayatý hariç-babamdýr. 45 yýl kamyonculuk yaptý. Ýþ felsefemi belirleyen hatýrama gelince; sýkmýyorum deðil mi?
-Can kulaðýyla seni dinliyorum eniþte. Seni bu günlere getirdiðine göre çok önemli olmalý.
     Harun Saraylý her zaman muhataplarýný dinleme konusunda aþýrý özenli olmuþtu. Bu özelliði yüzünden adý dost çevrelerinde adý Marko Paþa’ya çýkmýþtý.
-15 yaþýmda babamýn kamyonlarýnda muavinlik yaparak çalýþmaya baþladým. O zamanlar okula da gidiyorum. Hafta içinde okuldan çýkýnca kamyonla yük taþýyoruz. Bazen gece yarýsýndan sonra eve geliyor sabah yarý uykulu okula gidiyorum. Devamsýzlýk yapamýyorum, babam kýzýyor çünkü. Askerden sonra babam iþi Ýstanbul’a taþýmaya karar verdi. Daha sivilleþemediðimiz zamanlar. Ýstanbul’da rica minnet altý ofis üstü ev bir yer buldum. Üst katta kardeþim Orhan ve ben kalýyoruz. Yük getiren þoförleri misafir ediyoruz. Alt katta þirketleþmeye çalýþýyorum. Ýki ay sonra babam geldi. Binayý aylýk kiraya tutmuþum, param var. Lazým olur diye aylýk veriyorum kirayý. Ýlk ve son tokadýmý babamdan o gün yedim. Babam param olduðu halde binayý aylýk kiraladýðýmý öðrenince bir tokat attý. Tokat kýzgýnlýk tokadý deðildi. Acýtmadý ama iz býraktý. Birlikte bina sahibine gittik. Sýký bir pazarlýk yaptý. Peþin para karþýlýðý ciddi bir indirim aldý. 10 aylýk kiraya 12 ay oturma garantisi. Parayý verdikten sonra bina sahibine kontrat bitmeden ölürse binadan çýkmayacaðýmýzý, iþi býrakýrsak kalan parayý almayacaðýmýzý, seneye de yýllýk kirayý peþin vereceðimizi söyledi.
-Baban kamyonculuktan iyi para kazanmýþ demek eniþte.
-Kaçakçýlýk biz de aile geleneðidir Harun. Neyse uzatmayayým. O tokattan sonra hangi iþe girersem gireyim borçla girmedim. Bankadan veya tefeciden borç almadým. % 50 naktim olmadan hiç bir iþe girmedim, girmem. Bu yüzden senin tabirinle fazla büyümek yerine hazmede hazmede büyüdüm. Altýn iþine girdik. Orhan iþin baþýna geçti. Ýbrahim Hakký mimar oldu inþaat iþine girdik. Ýlhan Makine okudu otomotiv iþine girdik. Nuri ve Helin Reklam pazarlama okudular Reklam ajansýný açtýk. Bu arada amca ve hala çocuklarýyla akaryakýt iþine girdik. Anlayacaðýn aile fertlerimle bildiðimiz iþleri yaptýk.
-Yanlýþ anlama eniþte. Sana ortaklýk teklif edenlerin neredeyse tamamý senden zengin insanlar, dolandýrýlacaðýný düþünüyorsan eðer…
-Yanlýþ anladýn Harun. Dolandýrýlmak iþ adamý olmanýn riski. Hayatýmýzýn bir anýnda mutlaka baþýmýza geliyor. Mesele güven meselesi. Ýkincisi benim korkaklýðým.
-Korkaklýk? Þaka yapýyorsun!
-Þaka yapmýyorum Harun. Bilmediðim iþlerden korkarým. Psikolojide çift kiþilik diye bir þey var duydun mu?
-Duydum da. Seninle ne alaka?
-Yaþadýklarým Harun. Holding’deki binlerce kiþiye karþý sorumluluklarým var. Aile fertlerime karþý, müþterilerime karþý sorumluluklarým var. Bunlarý bir tarafa atýp karlý bile olsa yeni bir iþe girmekten korkuyorum. Anlayacaðýn garanticiyim. Ýþ dünyasýnýn duayeni merhum Sakýp Sabancý bir röportajýnda paranýzý üçe ayýrýn biriyle borsa oynayýn, birini faize birini de döviz ve altýna yatýrýn tavsiyesinde bulunuyordu. Borsa’da ya batar veya çýkarsýnýz. Batarsanýz döviz ve faiz sermayenizi korur. Borsa’ya hiç girmedim. Borsa’da riske edecek param olmadý. Dövizi sevmiyorum ama sermayemi korumak için mecburum. Arazi ve altýn her zaman güvenli liman benim için. Sana garip gelecek bir þey söyleyeyim mi?
-Seni dinliyorum eniþte.
-Türkiye tarihi bildiðin gibi ayný zamanda krizler tarihidir Ekonomik, siyasi. Hayatým ekonomik krizlerle geçti desem yalan olmaz Harun. Bu krizlerden ihtiyat akçem sayesinde en az hasarla kurtuldum.
-Senin ihtiyat akçen mi var?
-Ýhtiyat akçesi dediðim yastýk altý kayýt dýþý para. Ýþ yapmaya çalýþan biri olarak her türlü krizden nefret ederim. Tefeciler ve bankalar dýþýnda krizden fayda gören kimseyle tanýþmadým henüz.
-Senin devlet yanlýsý olduðunu biliyordum eniþte ama Milliyetçi olduðunu bilmiyordum.
-Milliyetçilikten deðil Harun. 2001 Þubat krizini hatýrlýyorsun deðil mi?
-Unutmam mümkün mü eniþte? Gecelik faiz %7500’lere çýktý. Döviz fýrladý. Borsa’daki çöküþ yüzünden intihar edenler, intiharýn eþiðinden dönen tanýdýklarým oldu.
-Gecelik faizin %7500 ler seviyesinde olmasý dolarýn %100 deðer kazanmasý bankalar ve tefecilerden baþka kimsenin iþine gelmez Harun. Piyasalarda kriz beklentisi olduðu için yastýk altýndaki paralarýmýzý dövize yatýrmýþtým. Kriz patlayýnca dolarlar iki misli oldu. Ardýndan ne oldu biliyor musun?
-?
-Nakliye piyasasý krize girdi. Krizden önce kamyon sipariþ etmiþtik. Kamyon fiyatlarý ikiye katladý. Yediðimiz içtiðimiz her þey zamlandý. Kriz öncesi düþük kurdan aldýðým dolarlarý bozdurdum, kamyon aldým, çalýþanlarýmýn maaþýný ödedim. Krizden kar etmedim, zararýmý ancak kurtarabildim. Bunca yýllýk tecrübemle biliyorum ki piyasadan dolar çekilmeye baþlayýnca ardýndan kriz gelir. Kriz demek iþlerimin aksamasý demektir ki bu beni strese sokar. Bu yüzden piyasadan dolar toplayanlara öfkelenir hatta kin tutarým desem yalan olmaz. Ortaklýk için aracýlýk ettiðin bazýlarý dolar toplayýp yurt dýþýna kaçýrýyor. Bu adamlarla ortaklýk yapmam bindiðim dalý kesmek demek. Sen bana son bir ortaklýk teklif edecektin galiba.
-Söylediklerinden sonra teklifin geçerliliði kalmadý Abdullah Bey. Bazý tanýdýklar yakýn zamanda yastýk altýndaki dolarlarý yurt dýþýna transfer etmeyi planlýyorlar. Bilahare kayýt dýþý dövizi sisteme sokarak yasallaþtýracaklar. Paradan para kazanmak istemez misin diye sormamý istediler benden. Anlattýklarýný düþününce yok diyeceksin sanýrým.
-Tahmin ettiðin gibi Harun. Üç yýldýr kayýt dýþý dövizimi zaten kayýt altýna alýyorum. Dediklerinden anladýðým yakýn zamanda dövizde bir dalgalanma olacak. En azýndan sermayeyi korumak lazým.
-Realiteyi kabul ediyorsun, uygulamaya niye karþý çýkýyorsun anlamadým Abdullah. Sana ortaklýk teklif edenlerin hepsi realist insanlar.
-Realist dediklerin krizlerin tetikçileri deðil mi Harun?
-Konuþmaya devam etmenin lüzumu yok. Arkadaþlara ortaklýðý kabul etmediðini söyleyeceðim. Fazla naz aþýk usandýrýr sözünü unutma. Bir gün sen ortaklýk istersin ama ortak bulamayabilirsin.
-Bulurum Harun. Piyasada hala benim gibi çalýþarak para kazanmak isteyen insanlar var.
-Dernekteki arkadaþlarýn merak ettikleri bir konu daha var Abdullah Bey.
-Dinliyorum Harun.
-Üç yýldýr kayýt altýna girmeye çalýþýyorsun. Tüm dikkatler üzerinde haberin olsun.
-Ben eskilerin yanýnda bulundum Harun. Eskiden tefecilik kötü meslekti. Þimdilerde popüler oldu. Kayýt altýnda olmayý seviyorum Harun. Devlet özel sektörü koruyor. Yeni iþ alanlarý açmak için teþvikler veriyor. Kayýt dýþýysan bu teþviklerden faydalanamazsýn. Biliyorsun holding temel olarak beþ ana iþ kolunda faaliyet gösteriyor. Nakliye, Akaryakýt, Altýn, Otomotiv ve sigortacýlýk, Ýnþaat ve reklam. Kayýt altýna girme operasyonlarýyla farklý alanlar keþfetmeye baþladýk. Emlak bunlardan biri. Babam 55 yaþýna kadar parasýný topraða ve altýna yatýrdý. Sadece Ýstanbul’da deðil. Gittiði her yerde arazi aldý. Satýn aldýðýnda deðersiz olan arazilere bugün deðer biçilemiyor. Toplu konut iþi yýllardýr cazip bir alan. Ýnþaat için araziye ihtiyacýmýz var. Þirket kurtarma ve emlak iþiyle hem paramýzý kayýt altýna alýyor hem de para kazanýyoruz. Kayýt altýndaysan hem korunuyor, hem para kazanýyorsun. Bundan iyisi Þam’da kayýsý derler ya.
-Seni anladýðýmý söyleyemem ama saygý duyuyorum eniþte. Umarým hayal kýrýklýðýna uðramazsýn.
-Kendimi anlatmakta sýkýntýlarým var Harun. Konuþmalarýndan anladýðým bir kriz beklentisi var. Sermayemi korumak için teklifini kabul ediyorum. 100 milyon verebilirim. Ýleri ki zamanlarda daha fazla olabilir. Muhatabým sensin. Seni bilirim. Yurt dýþýna transfer sýrasýnda bir sorun yaþanmaz deðil mi? Peþin peþin söyleyeyim. Ben taþýmam.
-Merak etme eniþte. Kara, hava, deniz hiç bir þekilde sorun olmayacak. Her þey ayarlanmýþ durumda. Kahvelerimizi lobide içelim mi?
-Olur.
      Ali Abdullah otelden ayrýlýrken mutluydu. Harun Saraylý konuþurken kontrolünü kaybetmiþti. Abdullah Beyciðimle baþlayan konuþma bir ara eniþteye dönmüþ ardýndan yaþadýðý hayal kýrýklýðýyla yeniden Abdullah Bey’e evrilmiþti. Kayýn biraderini kontrolsüz görmek Ali Abdullah’a iyi gelmiþti.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 25
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 19
Bereli 31
Bereli 20
Bereli 29
Bereli 21

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.