..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat > Aysel AKSÜMER




30 Nisan 2023
Yýldýzlarýmýz  
Aysel AKSÜMER
Yýldýzlar hayatýn en güzel ýþýltýlarýdýr.


:DGB:
"Yýldýz" olmak, herkese nasip olmaz "Yýldýz olunmaz, doðulur" derler çoðu zaman.

Güzellik yarýþmalarda pek çok kiþi arasýndan birinci, ikinci, üçüncülüðe layýk görülen genç kýzlarýmýz ve erkeklerimizden bazýlarýnýn adý, saný hafýzalardan çabucak siliniveriyor.

Edebiyat ve sanat aleminde de nice yetenek bir þekilde sivriliyor ama çoðu saman alevi gibi sönüp gidiyor.

Konuyu þu noktaya getirmek istiyorum aþýrý güzellik, en iyi ses, en güçlü oyunculuk, en usta kalem özelliði hepsi bir kiþide toplansa bile sadece yýldýzý parlak olan, dünyanýn neresinde olursa olsun ýþýl ýþýl parlýyor, ilahlaþýyor, devleþiyor bazen bir köyden bir kasabadan bazen de büyük bir þehirden.

Ýlk yýllarda hedefine ulaþamayýp ýsrarla þöhret basamaklarýný çýkmaya devam eden, kendini yenileyen, uðraþtýðý dal her ne ise kendini tekrarlamaktan kaçýnan, yýlmayan ve gecesini gündüzüne katýp didinen, sonunda kendini farkettirenler de var. Pes etmeyenler benliklerindeki fitili kendileri ateþleyenlerdir, diye düþünüyorum.

Baþka þarkýlarý da olsa "Kan ve Gül" ile bir döneme iz býrakmýþ hala da unutulmayanlar arasýnda yer bulan bir Ýskender Doðan örneði çýkýyor karþýmýza. Lise yýllarýnda sesinin güzelliðini duyurmuþ sonra geniþ kitlelere yayýlmýþ adý keza Nilüfer de bu þekilde çok küçük yaþta meþhur olmuþ.

Mevsimin ilk karý yaðdýðýnda Akrep Nalan'ýn seslendirdiði "Karlar Düþer" þarkýsý herkesin dilindedir. O da bir yýldýzdý; sesiyle kucakladý, gözleriyle ýsýttý, gülüþüyle güneþ açtýrdý içimize.

Ýki veya üç þarkýyla hafýzalara kazýnýp yýllar geçse de kalplerdeki sevgisi tükenmeyen, posterleri, kartpostallarý hala hayranlarýnca itinayla saklananlar var. Onlar sanki dünyaya yýldýz olmak için gelmiþlerdi þimdi aramýzda olmayan genç yaþta yitirdiðimiz Kerim Tekin, Barýþ Akarsu gibi.

Müzik, tiyatro, sinema ve edebiyat çocukluk, gençlik yýllarýmda olduðu gibi bugün de vazgeçilmezim. Bu yaþýma kadar sayýsýz konsere gittim. Çocukluk yýllarýmda Ankara Gençlik Parký'ndaki Aile Gazinosuna götürürdü rahmetli babam bizleri. O yýllarda Fatma Girik, Nükhet Duru, Ali Poyrazoðlu daha pek çok ünlüyü yakýndan gördüm, dinledim. Rahmetli Kemal Sunal ve Barýþ Manço'yu çok yakýndan gördüm. Ajda Pekkan, Tarkan, MFÖ, Ayna Grubu, Erol Evgin'i de Ankara'da gerçekleþen çeþitli etkinlikler vasýtasýyla görme ve o güzel þarkýlarýný hayranlýkla dinleme þansým oldu. Ýnanýlmaz yüksek enerjileri var sahneye çýktýklarýnda resmen yýkýlýyor ortalýk. Ýnsanlar mutluluktan aðlýyor, çýðlýklar atýyor, çýldýrýyor adeta.

Elvis Presley ve Michael Jackson'ýn da inanýlmaz biçimde enerjileri vardý. Ses, dans, karizma, duruþ, etkileyicilik, sahne kostümleri, tarzlarýyla sanki insan ötesi, doða üstüydüler. Hiç yakýndan görmesek de zevkle izledik, þarkýlarýyla coþtuk. Varlýklarýnda yýldýzlardý, yokluklarýnda da birer yýldýzlar gökyüzünde hep parlayan, hem bize çok yakýn hem de çok uzakta olan. Günümüzde hala çocuðuna kostüm partileri için Michael Jackson þapkasý arayanlar mevcut.

ATO'daki kitap fuarýnda kitabýmý imzalarken ne büyük bir þanstý Türkan Þoray'ýn da ayný salonda bulunmasý ve onu anlatan bir kitabý imzalamasý ama yoðun ilgi ve aþýrý kalabalýkta güzel Yeþilçam Yýldýzýmýz fenalaþmýþ bir süre ara verilmiþti imza etkinliðine. Öyle fanatik bir hayraný vardý ki tanýtýmda kullanýlan Türkan Þoray maketini kapýp kaçarken güvenlik peþine düþmüþtü. Cansýz maketi bile çalýnýrken nasýl korunmasýn ki ünlüler. Fazla ilgi de bazen tehlikeli boyutlara ulaþabiliyor. Bazý hayranlarý, onlarý sahipleniyor, aþýk oluyor ve paylaþmak istemiyorlar kimseyle. Bir çok ünlü bu dozu kaçan ilgiden dolayý zarar görmekten korkuyor, sokaða dahi rahat çýkamýyor.

Halkýn özümsediði, aileden biri gibi sevdiði, sesini duyduðunda uzaklara daldýðý, hayraný olduðu o kadar çok yýldýzýmýz var ki sayfalar yetmez yazmaya. Gerçek adlarý olmadan onlara verilen unvanlar, lakaplarla da kim olduklarý biliyoruz "Sanat Güneþi, Mega Star, Süper Star, Minik Serçe, Ýmparator, Diva, Dört Yonca, Futbolda ise Þeytan" gibi.

Sizin bu konudaki fikrinizi bilmiyorum ama hiç bir baþarý tesadüf eseri deðildir diye düþünüyorum. Torpilli yýldýz hiç görmedim. Belki tepeden birileri yýldýz olmalarýna aracý olmuþlardýr ama halk gerçekten baþarýlý bulduðu, kendinden bir þeyler bulduðu, samimiyet yakaladýðý, içinin ýsýndýðýný sever ve zirveye taþýr. Bunu yýldýzlar da çok iyi bilir. Ýnanýlmaz güçlü ve özel bir köprü oluþur aralarýnda. Seyirci, dinleyici ve yýldýzlar bir bütündür.

Zirvedeki sevilen, sayýlan bütün yýldýzlarýmýza buradan selam olsun. Iþýðýnýz, ýþýðýmýz bunu bilin istiyorum. Aramýzda olmayan bütün yýldýzlarýmýza da Allah'tan rahmet diliyorum. Iþýðýnýz hiç sönmeyecek.


















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sanat kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Müzisyen Onur Þener'i Unutmayacaðýz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhumun Ýçi
Ýnsan Profili
Buyur Buradan Yaz
Fýrça Günlüðüm
Bakýþ Acýsý
Taksiler Kan Kýrmýzýsý
Ýnsan Sýnýfý
Uygulamalý Atasözleri
Kendini Sev
Öteleme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.