..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Timur KOHEN




5 Nisan 2023
Beyaz Melek 5. Bölüm  
Timur KOHEN
Beyaz Melek, bir hastane görevlisi ile bir hastanýn öyküsünü anlatýyor. Doktor Bilge Göker'in hastanedeki görevi, komaya girmiþ ve hayatý makinaya baðlý hastalarý son yolculuklarýna uðurlamaktýr. Çalýþtýðý yýllar içerisinde onlarca hastayý bu þekilde makinalardan ve hayattan koparmýþtýr. Bir gün Bayýndýr Hastanesine Melek Bilen isimli gizemli ve tuhaf görünümlü bir hasta gelir. Ancak Melek Bilen’in bu tuhaf ve gizemli görünümünün altýnda oldukça saf ve o dünyaya ait olmayan bir ruh yatmaktadýr. Melek Bilen'in günden güne gün yüzüne çýkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkýnda yeni ipuçlarýný anbean ortaya çýkaracaktýr.


:CBG:
Huzuru bulduðumuzu sandýðýmýz günlerin sonlarýna gelmiþtik. Çünkü o gün ilk defa bir mahkûmu konuk edecektik. Ambulansla getirilmiþti ve baygýn bir haldeydi. Hapishane doktoru mahkûmu hastaneye sevk etmeye karar vermiþti. Sanýrým Adý Uslu Han Akýn’dý. Bu isim bana hep ilginç geldiðinden olsa gerek unutmuyordum. Devlet hastanelerinin depremzedelerle dolu olduðu bir dönemden geçiyorduk. Bazý acil konular Bayýndýr Hastanesine gönderiliyordu. Bu mahkûm da o acil konulardandý. Uslu Han Akýn’ýn yolu böylece bizlerle kesiþmiþ oldu. Önlerinde rütbesinden anlamadýðým bir rütbeli asker, onun hemen arkasýnda iki askerin kelepçesiz olan kollarýna girdiði Uslu Han sürüterek müþahede odasýna almýþlardý. Muayene iþlemleri devam ederken ismiyle müstesna bir durum sergiliyordu. Kendinden geçmiþ, baygýn bir halde yatýyordu. Fakat hiçbirimiz az sonra yapacaklarýný önceden bilemezdik.
Adý Uslu kendisi deli olan bu adam birdenbire baygýn numarasý yapmayý býrakmýþtý. Doktor Ercan’ýn bir tespih gibi salladýðý stetoskopuna bir þey sýçratmýþtý. Boktu bu. Uslu, bir psikopat gibi sýrýtarak, donuna pislediði bokunu avuçladýkça Doktor Ercan’ fýrlatýyordu.
Doktor Ercan girdiði þok yüzünden ne yapacaðýný bilemez bir haldeydi. Üzerine bulaþan boku temizlemek istiyordu fakat boka dokunmayý midesi kaldýrmýyordu. Doktor Ercan daha sonra (Temizlendikten çok sonra) delirmiþ bir halde ‘O adi adam eminim on gündür tuvalete gitmemiþtir.’ Demiþti.
O gün gerçekten rezil bir gündü. Hasta bakýcý Burhan Kýlýç ve Hatice Hemþire Uslu Han’ý temizlemek için hazýrlýk yapýyordu. Ben Hatice hemþireye gelmemesini söyledim. O sýrada hastane yoðundu ve bir bayanýn bu iþe bulaþmasýný istemiyordum. Uslu Han Akýn’a refakat eden iki askerle birlikte hastaneden daha az kullanýlan ikinci kattaki tuvaletteydik. Burhan bir hortum bularak musluða baðladý. Sýcak suyu açtý ve hortumun baþýný sýkarak Uslu Han’a doðru tuttu. Uslu ‘Yandým ulan!’ diye feryat etmeye baþladý. Ona uslu durmasýný söyledim. O sýrada ilgilenmemiz gereken bir sürü hasta vardý. Gündüz gurubu üç doktor üç hemþire, iki temizlik görevlisi ve bir hasta bakýcýdan oluþuyordu. Gece gurubunda baþka görevliler vardý. Zamanýn þartlarýna göre kötü bir çalýþma sistemimiz yoktu.
Burhan ‘Kýpýrdamadan dur.’ Diye baðýrarak elindeki fýrçayla öðüre öðüre Uslu Han’ý yýkýyordu. Bizler de üzerimize pis suyun sýçramamasý için elimizden geleni yapýyorduk. Ýþin açýðý hastabakýcýya bir katkýmýz yoktu.
Uslu Han küfürler ediyor ve debelenip kendi bokuna basýp kayýyor, yýkama iþlemi içinden çýkýlmaz bir hal alýyordu. Neyse ki Burhan Beyin gayretiyle bu iðrenç adamý herhangi bir yara bere almadan yýkamayý baþarmýþtýk!
Askerler onu giydirdiler ve bu defa kelepçeleyip muayene odasýna götürdüler. Uslu Han Akýn’ýn hiçbir þeyinin olmadýðý raporunu verdikten sonra askerlere ‘Allah yardýmcýnýz olsun.’ Dedim. Gerçekten iþleri çok zordu. Böyle bir psikopatla meslek hayatým boyunca bir daha karþýlaþmadým.
Onun, onca yýkamaya raðmen bok kokan bedenini muayene etmek hayatým boyunca yaptýðým en kötü deneyimlerden biriydi.
Biraz dinlenmek için odama doðru yöneldim. Yoðun bakým ünitesinden geçerken Melek Bilen’le göz göze geldik. Yüzünde tatlý bir tebessüm vardý. Sanki o da bana ‘Allah kolaylýk versin.’ Der gibi bakýyordu.
Sonra Doktor Ercan ile karþýlaþtýk. O tuhaf bakýþlarýyla bana bakýyordu. ‘O pis adam, sýcak suyun þokuyla kalp krizi geçirip ölseydi zerre kadar üzülmezdim.’ Dedi. Ona dostane bir gülümsemeyle karþýlýk verdim önce. Sonra da ‘Bir sürü soruþturma, ifade… Uðraþýr dururduk.’ Diye konuþtum.
‘Haklýsýn.’ Dedi Stetoskopu boynunda olmadýðý için elini sanki oradaymýþ gibi tutmaya çalýþtýðý attýðý anda hemen geri indirdi. ‘Ýþimizi bile kaybedebiliriz. Sen dediklerime aldýrma.’
‘Neyse ki vücudunda kýzarýklýk falan oluþmadý.’ Dedim.
‘Bir þeyler uydururduk.’ Dedi. Bu son sözünün üzerine düþünmem gerekiyordu. Çünkü ‘Bir þeyler uydururduk.’ Derken beni iþlediði bir suça hem ortak ediyordu hem de bir takým iþi yapmýþýz gibi bir ifade vermiþ oluyordu. Onun hangi maksatla bu sözü söylediðini sormadým. Belki de soramadým.
O hafta Almila’nýn yoðum baký ünitesinde geçirdiði son günleri yaþýyorduk. Çünkü durumu tamda tahmin ettiðim gibi iyiye gitmiyordu. Ailesiyle yaptýðým görüþme biraz olsun onlarý saracak olan kötü günlere hazýrlamýþtý. Ama ben hazýr deðildim. Hüzünlüydüm de... Ýçten içe yanýyor gibi hissediyordum. Size üzen kötü bir olayý yaþadýðýnýz zamanlarda karnýnýzýn tam orta yerine oturan hissiyat vardýr ya iþte o his bir insanýn ölüm fermanýný her imzaladýðýmda karnýmýn orta yerine otururdu.
Almila ile bu hissi tekrar yaþamaktan korkuyordum. Bir doktor olarak her türden kesik, yara, kan, irin, ölüm vs… görmüþ olsam da bir çocuk ölümü beni hep derinden sarsardý.
Barýþ Manço’nun bir þarkýsýnda dediðinin tam zýttý þeyler olmak üzereydi. Uzaklarda bir yerlerde güneþler batýyordu. Gök bir üvey baba misali gök gürlüyordu. Þimþekler bir korku filmini andýran derinlikte ve þiddette çakýyordu.
Gerçekten de bu havalardan hiç haz almýyordum. Karanlýk bir sokakta yürürken hep kötü bir þeyler olacakmýþ gibi hisseder ve korkardým. Ayný korkuyu kapalý ve yaðmurlu havalarda da hissederdim.
Hislerimde yanýlmamýþtým. O gün korkunç bir þeyin olacaðýný önceden anlamýþtým. Olmuþtu da… O gün Doktor Ercan Karaca, belki de Almila’yý hayatta tutan tek varlýðýn, Mýrnav’ýn ölmesine sebep oldu.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beyaz Melek 4. Bölüm
Kýsa Saç '. Bölüm
Beyaz Melek 8. Bölüm
Renkli Düþler Dükkâný
Nicole Beatrix'in Atarisi 2. Bölüm
Beyaz Melek 6. Bölüm
Beyaz Melek 7. Bölüm
Nicole Beatrix'in Atarisi
Kod. X
Kýsa Saç

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüm Iþýklarý Yak!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kemer [Öykü]
Kayýp Yol [Öykü]
Secret War [Öykü]
Reli Hermanni'nin Ýlginç Hikâyesi [Öykü]


Timur KOHEN kimdir?

Çalýþmalarýmý neredeyse her gün gözden geçiriyorum. Büyük bir emekle yazdýðým romanlarýmý nasýl daha çarpýcý, sürükleyici, gizemli ve fantastik hale getirebileceðimin çalýþmasýný yapýyorum. Okuyucunun geçmiþte, þimdi ve gelecekte vermek istediðim düþünceyi almasý için elimden gelen her þeyi yapýyorum. Zamana yenilmeyecek, yaþamaya devam edecek eserler oluþturmak için uðraþ veriyorum. Ýmgeleri merak öðesiyle iþlemeyi seviyorum. Gizemin ve merak öðesinin son ana kadar fantastik bir atmosferde sürüp gitmesini seviyorum. Okuyucunun gözünde ve ruh dünyasýnda küçükte olsa bir yer etmek için gizemle yazma serüvenime devam ediyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Timur KOHEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.