..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Dilbilim > Ahmet Zeytinci




20 Mayýs 2019
Hani Müslümanlýk Ortak Paydamýzdý  
Ahmet Zeytinci
Seksenli yýllarda iki büyük Müslüman Ülke, Ýran ve Irak birbirleri ile yedi sekiz sene süren savaþlar yaptýlar. Irak Devleti Sünni Mezhep'den Ýran Devleti ise Þia Mezhebi doðrultusunda Ýslam Dinine yorum getiriyorlardý... Hangi tarafta ölenler þehit olacaktý acaba, bilemedik? Bu savaþta haliyle süper güçlerin silahlarýnýn sahada denenmesine yol açtý. Müslümanlar birbirlerini kýrdýlar geçirdiler... Kazanan süper güçler, kaybeden Müslümanlar... Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?


:AEIB:
Dünya ve özellikle de Orta Doðu büyük karmaþa ve savaþ içinde... Savaþanlar da büyük çoðunlukla Müslüman Ülkeler... Müslüman ülkelerin birbiri ile kavgaya savaþa tutuþmasýnýn kendilerine hiç bir faydasý olmadýðý gibi, bu fayda dünyanýn en büyük silah þirketlerini bünyesinde barýndýran Yahudi ve Hristiyan Devletlerine yarar, unutmayalým. Gaza gelmeyin ey Müslüman Ülkeler ve onlarýn baþlarýnda bulunan liderleri... Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Seksenli yýllarda iki büyük Müslüman Ülke, Ýran ve Irak birbirleri ile yedi sekiz sene süren savaþlar yaptýlar. Irak Devleti Sünni Mezhep'den Ýran Devleti ise Þia Mezhebi doðrultusunda Ýslam Dinine yorum getiriyorlardý... Hangi tarafta ölenler þehit olacaktý acaba, bilemedik? Bu savaþta haliyle süper güçlerin silahlarýnýn sahada denenmesine yol açtý. Müslümanlar birbirlerini kýrdýlar geçirdiler... Kazanan süper güçler, kaybeden Müslümanlar... Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Cami ve Mescit ortak ibadet alanlarýmýz. Hangi mezhepten olursa olsun bütün Müslümanlar istedikleri zaman cemaat ile istedikleri zaman tek tek bireysel olarak namaz kýlarlar. Yok birisi elini baþka türlü baðlamýþ, öbürü baþka türlü baðlamýþ, olsun ne fark eder Kýble ayný Kýble deðil mi? Orasý Alevi Camisi, burasý Sünni Camisi, Yok þurasý Þafi Camisi diye bir ayýrým olur mu? Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Kur'an ayný Kur'an hepimiz okuyoruz, elimizden geldiðince... Sünnetullah, peygamberin sünneti hepimiz uymaya çalýþýyoruz, her ne kadar bazýlarý kabul etmek istemese de... O zaman bu füzeler müzeler fütursuzca niye birbirlerine gönderiliyor. Bu Orta Doðu'da acýlar aðýtlar hep Arapça, Kürtçe, Acemce de zafer çýðlýklarý da hep Ýngilizce mi olmak zorunda? Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Afrika'nýn fakir Müslüman ülkeleri açlýk ile yoksulluk ile boðuþurken bizlerin yediðimiz önümüzde yemediðimiz arkamýzda, onlarýn dertleri ile hiç dertlenmiyoruz... Avrupa'dan ithal ettiðimiz yiyecekler ile çatlayýncaya, patlayýncaya, aksýrýncaya, týksýrýncaya kadar yiyoruz da o bir deri bir kemik çocuklarý görünce sadece vah vah deyip geçiyoruz, ruhumuzda mý titremiyor hiç? Nerede kaldý insanlýk, Müslümanlýk? Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Var mý Kýbrýs'ý tanýyan bir Ýslam Ülkesi? Filistin Davasýna destek veren kaç Ýslam Ülkesi var? Lafta bütün Ýslam Ülkeleri Amerika'ya karþý da o zenginler tatillerini Miami'de geçirmekten de geri durmuyorlar, kendi halklarý fakirlikten kýrýlýrken... Rabbýmýz ''Altýn ve gümüþü biriktirip de Allah yolunda sarf etmeyenlere can yakýcý azabý müjdele.'' demesine raðmen, o Müslüman Ülkelerin baþýnda ki krallar, þahlar her ne iseniz altýn biriktirmekten, þatafat içinde gösteriþli yaþamaktan geri durmuyorsunuz hiç... Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Rabbýmýz Allah cc. Yüce Kitabýmýz Kur'anýn da ''Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekiþmeyin. Sonra gevþersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabýrlý olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.'' demesine raðmen bir sürü kavga çýkartýrsýnýz mezhepler arasýnda... Yoksa o Kur'aný hakký ile okumaz mýsýnýz? Her namazda ayný Fatihayý okuyup da ayný Kýblegâha yönelmiyor muyuz? Hani Müslümanlýk ortak paydamýzdý?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dilbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Noktalý Virgül
Virgülün Muhteþemliði

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pireyi Deve Yapanlar
Eþkýya Ekranada Hükumdar Olmamalý
Bende Seçimin ve Siyasilerin Nabzýný Tuttum
Þiddeti Körükleyin Bakalým
Bazen Kafayý Yer Ýnsan
Marsa Bir Ýki
Seçim Vaatleri
Holywood Neden Hep Felaket Tellallýðý Yapar
Uyku Problemi Olanlar
Filmlerde Dünyayý Kurtaranlar Gerçekte Dünyanýn Ýçine Edenlerdir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Papatyaya [Þiir]
Ýyi Misiniz [Þiir]
Bu Kadar mý [Þiir]
Hamdi ile Ýyi Arkadaþtýk [Þiir]
Ben Uyurken Oldu Bunlar [Þiir]
Belasýný Arayan Þair [Þiir]
9. 15 Þemsiyesi [Þiir]
Gökyüzü [Þiir]
Ölüm Kolay Be Oðlum [Þiir]
Yaþadýklarýmý Yazdým Sadece - 1 - [Þiir]


Ahmet Zeytinci kimdir?

1961 Ankara'da baþlayýp devam eden bir hayat. Ýlk ortaokul, lise ve iki yýllýk bir üniversite deneyimi, ticaret hayatý Ankara'da iki tane aslan gibi evlat biri diþi biri erkek aslan olmak üzere hayat mutlu bir þekilde akýp gidiyor. Biraz þiir, biraz öykü ve denemelerin sýcaklýðýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Erich Fromm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.