..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




6 Mayýs 2019
Düþünmeden Hareket Etmeyelim  
Hüseyin Ýbiþ
aðýz tadý ile yaþamak dururken neden kendimizi ateþler içerisine atýyoruz?


:GEH:
DÜÞÜNMEDEN HAREKET ETMEYELÝM
Aðýz tadý ile yaþamak dururken, neden boþ iþlerle uðraþarak kendimizi ateþler içerisine atýyoruz? Biz insanlarda bir huy var, o da baþýmýza gelenlerden ders çýkarmadan yaþamaya devam etmek. Ders çýkarmak þöyle dursun, hayattaki güzelliklerin sonlanmasýnda en büyük rolü oynamanýn çabasý içine girmekten çekinmiyoruz. Hiç düþünmüyoruz baþýmýza neler geleceðini ve aðzýmýzýn tadýný bozmak için elimizden ne geliyorsa el çabukluðu ile onu yapýyoruz. Hayatýmýzýn en önemli köþesinde yer alan insanlarýn dünyasýnýn kararmasýnda en büyük sebep biz oluyoruz. Düþüncesizliðimizin bizlere ve yanýmýzdakilere neler kaybettireceðini göz önünde bulundurmuyoruz. Halbuki bir düþünsek, kendimizi attýðýmýz ateþin sadece bizi yakýp kavurmayacaðýný, etrafýmýzý da yakýp kül edeceðini ama yok, biz inadýna etrafýmýzdakilerin de yanmasý çabasýnda olmaya devam edeceðiz. Etrafýmýzda olan bütün kötü olaylarý göz önüne alarak hareket etsek hayatýmýzdakileri büyük bir yangýndan kurtarmýþ oluruz.
Evet deðerli okurlarým, bu yazýmda kaleme aldýðým konu, düþünce ile hareket ederek, kurmuþ olduðumuz küçük dünyada yer alan insanlara zarar vermeden onlarý nasýl kurtarabileceðimiz konusudur. Benim düþüncem, içinde bulunduðumuz bu hayatýn aðýz tadý ile yaþanýlabilir bir hale getirilmesi için boþ iþlerle uðraþarak deðil toplumumuz için daha yararlý iþlerle uðraþýlarak kayýplarýmýzýn kazanca çevrilmesi gerektiði yönündedir. Eðer boþ iþleri hayatýmýzdan çýkarmamaya devam edersek kendimizi atmýþ olduðumuz ateþten çýkýp kurtulmamýza imkan bulunmamaktadýr. Bu imkansýzlýðýn oluþmasýnda baþ rol oynayan da maalesef bizler oluyoruz. Bizim yapacaðýmýz tek bir þey var; baþýmýzdaki kötü olaylardan ders çýkarýp bizleri zarara uðratan kayýplarýmýzý büyük kazançlara çevirmemiz lazým gelmektedir. Bu düþündüklerimi faaliyete geçirmememiz halinde bizlerden alýp götürdüðü her þeyin bir daha elimize geçmeyen büyük fýrsatlar olduðunu aklýmýzdan bir an olsun çýkarmamalýyýz. Aklýmýzdan çýkardýðýmýz anda Bor’un pazarý çoktan geçmiþ olur ,eþeðimizi Niðde’ye sürmek zorunda býrakýrýz kendimizi. Elimizdeki büyük fýrsatlarý kaçýrmamak için direncimizin kýrýlmasýna izin vermemeliyiz. Direncimizin kýrýlmasý demek bizim düþündüðümüz her þeyin bitip tükenmesi anlamýna gelmektedir. Yani hayatýmýzýn aðýz tadý ile yaþanýlabilir bir hal almasý için büyüklerimizin söylemiþ olduðu ‘Geçti Bor’un pazarý ,sür eþeðini Niðde’ye.’ sözünden büyük dersler çýkarmamýz hayatýmýzda büyük bir önem arz etmektedir.Elimizdeki fýrsatlarý kaçýrmamamýz gerektiðinin büyük bir göstergesidir bu güzel söz. Akýlda kalmasý gereken, bizim biz olmamýz için önümüze çýkan büyük fýrsatlarý kaçýrmadan deðerlendirmemiz. Bor’un pazarýný geçirmeden, hayatýmýzý en önemli deðerlerine kavuþturup hayatýmýzda boþ iþleri yok eden güzelliklere yer vermemiz. Demem o ki Bor’un pazarýnda iþimizi halledelim, Niðde’ye eþek sürmek zorunda kalmayalým. Hayatýmýzý her daim aðýz tadý ile yaþayalým, bizlerde iz býrakan anýlara yüreklerimizde yer vermeyelim. Kendimizi yangýnýndan kurtaramayacaðýmýz ateþlere atarak, çevremizde bizlere destek verenlerin yüreklerinde acý seli akmasýna sebep olmayalým. Bahsetmiþ olduðum acý selinin akmasýna sebep olmamýz bizim hayatýmýzda yanan ýþýklarý söndürmemiz anlamýna gelmektedir. Bahsetmekte olduðum bu sel hayatýmýzýn en önemli deðerlerini elimizden alarak bizim içimize söndürülmesi imkansýz olan kor ateþi düþürmektedir. Yaþamakta olduðumuz bu güzel hayatýn yok olup bitmesine sebep olmak bizim aðzýmýzýn tadýnýn bozulmasý anlamýna gelmektedir. Dünyamýzý aydýnlatan umut güneþinin bir anda batmasý günlerimizin aydýnlýða hasret kalmasý demektir. Umut güneþimizin batmamasý için ilk önce önümüze çýkan ve bizlere büyük kayýplar vermemize sebep olup kör olmamýzda büyük rol oynayan tehlikelerden kurtulmak için yapmamýz lazým gelen tek þey gelen büyük tehlikelerin yolunu kesmektir.
Deðerli okurlarým, ben istiyorum ki hayatýmýzda her zaman güzelliklere yer olsun, aðzýmýzýn tadý bozulmasýn, boþ iþlerle uðraþýp kendimizi ateþler içinde yakan tehlikeleri hayatýmýzda barýndýrmayalým. Hayatýmýzda büyük öneme sahip olan insanlarýn da gözyaþlarýný döküp onlarýn yüreklerine de kor ateþler düþürmeyelim. Baþýmýza gelen,bizim hayatýmýzý olumsuz yönde etkileyen olaylardan ders çýkararak yaþamasýný bilelim. Baþýmýza gelecekleri hesap ederek yaþamaya devam edelim.Hesapsýz hareket etmemiz halinde dünyamýzda yer verdiðimiz yüce gönüllü insanlarýn da zarar göreceðini unutmayalým. Sevdiklerimizin bizim düþüncesiz davranýþlarýmýzýn kurbaný olmalarýna izin vermeyelim. Bizleri kalplerinde taþýyanlarýn her daim gülümsemesinde en önemli etken olmanýn çabasýný gösterelim. Düþüncesizliði bir kenara býrakalým etrafýmýzda bizim biz olmamýzý saðlayan güzelliklerin payidar kalmasý için gereken özeni gösterelim.
Kendimizi kurtaramayacaðýmýz tehlikelerden uzak kalalým, kazanamayacaðýmýz kayýplar vermeyelim. Beynimizi manasýz düþüncelerin iþgal etmesine müsaade etmeyelim.Hiçbir zaman elde edemeyeceðimiz þeylere gözümüzü dikmeyelim.
Boþ hayallere kapýlýp hiçbir zaman rotamýzý kaybetmeyelim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.