..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > Dilek KIZIL




10 Kasým 2018
Hapishanedeki Kadýn 2  
Aynalý Suçlu

Dilek KIZIL


Bir kadýnýn kardeþi için intikam alýrken yaptýðý ilginç planlar ve yaþadýðý olaylar anlatan bir yazýdýr.


:BAFJ:
BULUNAMAYAN SUÇLU
AYNALI SUÇLU
Yoldaki kalabalýðý görünce
-sanýrým kaza olmuþ.Oraya gitsem iyi olacak diye geçirdi içinden.O tarafa yavaþça yaklaþtý.Kollarý çok acýyordu.Kalabalýkta merakla kendisine bakan kiþilere
-Doktorum ben þeklinde cevaplar verip kendine yol açýyordu.Ambulans daha gelmemiþti.Sonunda arabanýn yanýna geldiðinde kapýyý merakla açtý.Ýçerdekini görünce büyük bir þoka uðradý.Bu Tuana ‘ydý.Baþýndan akan kana bakarak
-bu olamaz ,umarým onu okumamýþsýndýr deyip eline siyah bir defter ve CD aldý.Sonra bu þoktan hýzlýca kurtuldu.Yaralýyla ilgilenmeye baþladý.Bir taraftanda konuþulanlarý dinliyordu.Kamyon þoförü kendisine sorulan
-Kaza nasýl oldu? Sorusuna verdiði cevap þöyleydi.
-Ne olduðunu anlamadým.Birden kendi þeridinden çýktý önüme geçti.Ne yapacaðýmý bilemedim.Frene bastým.Bana çarptý.Doktor verilen cevabý dinleyince içinden
-olamaz onu okumuþ…birden kendine sorulan soruyla irkildi.
-Senin burada ne iþin var?Sesin geldiði tarafa baktý.Bu Ali’ydi. Ters bir ifadeyle ona cevap verdi:
-benim nerede ve ne için burada bulunduðum seni ilgilendirmez.Doktor bunlarý çok öfkeli bir þekilde söylemiþti.Bunlarý Ali’nin yüzünden hapise girdiði için mi bu öfkeyle söylemiþti yoksa Tuana ‘ya mý sinirlenmiþti bilmiyordu.Ali onun öfkeli olduðunu anlayýnca yumuþak bir ifadeyle uyarmak için söze baþladý:
-Yeni hasteneden çýktýn ve halsizsin kollarýnýn acýsýný belli etmemeye çalýþsanda yüzünde beliren çizgiler bunu haykýrarak belirtiyor.Doktor onu duymazdan gelip :
-Olamaz çok kanamasý var.Beyin kanamasý olabilir.Hastaneye kadar çok kan kaybedecek.Ambulans gelene kadar baþýna tampon yapmalýyým.Ayrýca ambulansýn gelmesi on dakikayý geçerse ona kaný ben burada vereceðim.Ali:
-Deli misin sen? Ona kaný burada vereceðim de ne demek? Doktor onu dalgaya alýr biçimde:
-Eðer ambulans on dakikaya burada olmazsa ne demek olduðunu göreceksin.Sonra Tuana ‘ya doðru dönüp baþýndaki kanamaya müdehale etmeye baþladý. Biraz sonra saatine bakýp :
-On beþ dakika olmuþ üzgünüm ambulansý bekleyemem deyip arabanýn bagajýna bakýnmaya baþladý. Çok geçmeden iki tane sibop iðnesi ve takviye hortumu ile geri döndü. Orada bulunan birinden çakmak istedi.Ali ‘ye
-Baþýna ben gelene kadar tampon yap.Orada bulunan motorsiklet sürücüsüne:
-Motorsikletinizi kullanabilirmiyim lütfen, dedi.Sürücü herkes gibi doktoru merakla izleyip onay verdi.Doktor motorsikleti çalýþtýrýp yere yatýrdý.Az önceki sürücüden yavaþça gaz vermesini istedi. O gaz verdikçe hýzlanan tekerin jantýna sibop iðnelerini yaklaþtýrdý ve onlarýn ucunu sivrileþtirdi.Aldýðý çakmaðý takviye hortumunun ucunu eritmek için kullandý.Sibop iðnelerinin arka kýsmýný hortumun eriyen kýsmýna hýzlý bir hareketle yerleþtirdi.Eriyen plastiðin soðumasý için üzerine biraz su döktü.Plastik donup iðneler hortuma sabitlenince sibop iðnesinin birini aðzýna alýp üfledi.Elini hortumun diðer ucundaki iðneye koydu.Sonra kendi kendine:
-Güzel, hava çýkýþý var.Sonra hemen baðcýðýnýn birini kesti orada bulunan birine kolunu sýkýca baðlattý.Bir damar buldu.Ýðnenin birini kendi damarýna orada bulduðu elektrik bandýyla sabitledi.Ayný iþlemi Tuana ‘ ya da yapacaktý ki Ali ‘ nin engeliyle karþýlaþtý.Ali:
-Onun kanýnýn seninkiyle ayný olduðunu nereden biliyorsun? Doktor hastanýn kimliðini göstermeyi yeterli buldu.Sonra hemen hortumun diðer ucundaki iðneyi Tuana ‘nýn koluna sabitledi. Kendi kolunu biraz kaldýrdýktan sonra:
-Ali sen tampon yapmaya devam et ambulans gelene kadar yaptýðýmýz bu iþlemler hastanýn durumunun stabil kalmasýna yeter. Sözleri bittiðinde az önce merakla doktoru izleyen kalabalýktan alkýþ yükseldi.Doktor Tuana ‘yý yaþatmak için elinden geleni yaparken onu birinin izlediðini bilmiyordu.Kendisine kurulan tuzaktan ne yazýk ki habersizdi.Gelen ambulansa hastayla birlikte giden doktor hasteneden çýkarken Murat ile karþýlaþtý.Murat:
-Çok bitkin görünüyorsun hadi ben seni evine býrakayým.Doktor hayýr diyemedi. Çünkü bitkin halde yaptýðý bu kurtarma onu iyice yormuþtu.Onun yaþadýðý ev þehrin en sakin ve en ýssýz yerindeydi.Ýþte tam böyle bir bölgeye girdiklerinde araba þiddetle sarsýldý.Kendine geldiðinde kendini bilmediði bir yerde buldu.Elleri arkadan baðlanmýþtý.Murat tam karþýsýna baðlanmýþtý.Kar maskeli iki adam vardý.Biri kendi yanýnda diðeri Murat’ýn baþýndaydý.Ýkisininde ayýktýðýný gören adamlar doktorla konuþmaya baþladý.Baþýndaki adam:
-Hadi bir anlaþma yapalým. Biz sana soru soracaðýz.Eðer doðru cevaplar verirsen arkadaþýn ölmez.Eðer bize yalan söylemeye kalkarsan ikinizde ölürsünüz ama seni öldürmeden önce ona iþkence yaparým.Hadi baþlayalým.
ADAMLARIN SORULARI
Doktor söze þöyle baþladý:
-Siz kimsiniz ve ne öðrenmek istiyorsunuz bunlarý bilmeden hiçbir þey söylemem.Yanýndaki adam:
-Bizimle pazarlýk mý ediyorsun sen! Sonra diðer adama kafasýný yana doðru sallayýp iþaret etti. Adam iþareti görünce býçaðýný çýkarýp Murat ‘a doðru yürüdü.Doktor:
-Tamam. Yapmayýn.Sorunuzu sorun lütfen.Adam sormaya baþladý:
-Kardeþlerimizin ölümlerinden senin sorumlu olduðunu düþünüyoruz peki doðru mu düþünüyoruz? söyle bakalým.Doktor gülmeye baþladý. Adam sinirlenip doktora tokat attý.Doktor tokadýn verdiði acýyla sustu.Adam:
-Neden gülüyorsun sana bir soru sordum.Doktor:
-Kardeþlerinizi tanýtmadýnýz ki ölüm sebebini söyleyim. Hem týpta böyle hatalar olur. Adam bir tokat daha atýp:
-Biri ameliyatta öldü ama diðeri baþýndan vurulmuþ bu nasýl oldu söyler misin?Doktor :
-Ne demeye çalýþýyorsunuz siz onu ben mi vurdum.Adam:
-Evet bulduðumuz deliller bunu gösteriyor.Doktor:
-Ne delilinden bahsediyorsunuz siz? Adam:
-Gir içeri! Diye baðýrdý.Ýçeri elinde bir poþetle üçüncü kar maskeli adam girdi.Az önce konuþan adam poþeti eline alarak konuþmasýný sürdürdü:
-Bu delillerden bahsediyoruz.Arabanda her zaman tabanca bulunur mu? Dedi alaya alarak.Doktor:
-Evet o benim ruhsatlý silahým.Söze Murat girdi:
-Ayrýca dediðiniz adam LÝON þirketinin sahibisiyse balistik raporuna göre o intihar etmiþ.Adam:
-Sus sen! Diye azarladý.Sonra adamdan aldýðý bir laptoptan doktora bir görüntü izletti.
-Peki bu görüntülerde aldýðýn CD ve siyah defterin içinde ne vardý ki hastanýn hayatýndan daha önemliydi.Neden ilk hastayla ilgilenmek yerine onlarý hastanýn elinden aldýn.Doktor:
-Özel hayatýmdan size ne? Adam bir tokat daha atýp baðýrdý:
-Yalan söylemee! Kaza yerindeyken cebindeydi peki þimdi nerede? Eðer onun içindekiler dediðin kadar önemsiz olsaydý onlar þimdi yanýnda olurdu.Murat bu sözlerden sonra Doktordan þüphelenmeye baþladý.Hemen soru yöneltti:
-Bu doðru mu Dilek? Doktor:
-doðru deðil benim içime kapanýk biri olduðumu biliyorsun.Ona duygularýmý yazýp sakinleþiyorum. Kimsenin okumasýný istemediðim için kaza yerinde ilk onu aldým.Ve onu hastaneden çýkmadan önce sakladým.Murat:
-Madem içindekiler önemsiz onlara yerini söyle de bizi býraksýnlar.Doktor isteksizce :
-Onlar hastenede odamda.Üçüncü katta zaten adým yazýyor görünce anlarsýnýz . Adýmý biliyorsunuz deðil mi? Dedi dalga geçer biçimde.Yanýndaki adam çok sinirlenmiþti.Yanýndakilere:
-Kardeþlerim, þunlarý bayýltýn yoksa doktor elimde kalacak.Sonra bu ikisine ne yapacaðýnýzý biliyorsunuz zaten, dedi.Doktor daha ne olduðunu anlamadan baþýnda hissettiði acýyla kendinden geçti.Ayýktýðýnda iki kar maskeli adamýn etraflarýna benzin dökerken gördü. Baygýn taklidi yapýyordu çünkü onlarýn ne yapmak istediklerini merak ediyordu.Üçüncü kar maskeli adam:
-Kardeþlerim kamera hazýr onlarýn nasýl öldüklerini keyifle izleyebiliriz.Biri:
-Aðabey peki kurtulurlarsa onlarý nasýl göreceðiz? Az önceki adam:
-Bunu da düþündüm kardeþim.Deponun içini ve dýþýný kameralarla kapladým.Ayrýca kayýdýn yapýldýðý kasedi iki bilgisayara baðladým.Buraya baðladýðým polisler için bizi boþuna aramasýnlar,dedi.Üçü arasýnda kahkaha koptu.Sesleri depoda yankýlanýyordu.Sesleri doktorun tüylerini ürpertiyordu.Bu sözleri duyunca az sonra yakýlacak ateþin sýcaklýðýný boynunda hissetti.Birinin konu açmasýyla dinlemeye devam etti:
-Peki diðerini nereye koydun? Adam:
-onlarýda bizim çýkacaðýmýz gizli çýkýþa koydum.Oraya tek kamera koydum.Orayý bulacaklarýný sanmýyorum.Orada görünen demir kapýyý göstererek:
-þurayý asla açamazlar. Kapýyý dýþardan zincirle baðladým.Kapý sadece dýþardan açýlabilir.Doktor bu sözleri duyunca onlar gittikten sonra harekete geçmeliyim o gizli çýkýþý bulmalýyým diye düþündü.Bu sözlerinden sonra adam:
-Kardeþlerim hadi iþe baþlayalým.Üçüde ayný anda kibritleri yakýp attýlar.Sonra ateþ çoðalmadan oradan kaçtýlar.Onlar çýktýktan sonra doktor ayaða kalktý.Ateþ gözlerini yakýyordu.Duman çoðalmaya baþlamýþtý.Az daha oyalanýrsa nefessiz kalacaklardý.Hemen ceketini çýkarýp ateþin üzerine vurdu.Ceketini vurup söndürdüðü yer tekrar alevle kaplanmasýn diye yârdeki kumlardan oraya attý.Kapýnýn önündeki kamera kayýtlarýna baktý.Ýþte çýkýþý bulmuþtu.Hemen az önce alevlerin arasýnda açtýðý yoldan gidip Murat’ý kaldýrdý.Baþý dönüyordu.Nefes alamamaya baþlamýþtý.Murat ayakta zor duruyordu.Ara sýra bilinci gittiði için doktor için yürümek zorlaþýyordu.Sonunda çýkýþa ulaþmýþlardý.Ama doktorun deðerlendirmeye almadýðý bir cümle vardý “kamera hazýr onlarýn nasýl öldüklerini izleyebiliriz” Dýþarý çýktýðýnda ýssýz bir ormanda bulunduklarýný gören doktor yardým bulmak için oradan ayrýlmadan önce baygýn yatan Murat’ýn üzerini dal yaprak ve deponun dýþýnda bulduðu kasalarla kapattý.Oradan biraz uzaklaþmýþtý ki :
-Kardeþlerim yakalayýn onu orada doktor kaçmýþ.Ormanda birden kaybolan doktor onlarý þaþkýna çevirmiþti.Hemen yakýnýndaki konuþmalara kulak veren doktor çok sessiz olmaya çalýþýyordu.Adam:
-Az önce buradaydý.Nereye kaçtý.Acaba arkadaþý içerde mi? Diðeri:
-Ölüm diyince akan sular durmuþ onun için.Aðabeyleri:
-Hayýr onu da çýkarmýþ telefondaki kayýda bakýn.Kardeþlerden biri:
-Peki nerede?
- bunu bilmiyorum onu kameranýn görmediði bir tarafa götürmüþ.Tamam o zaman arkadaþýný bulalým.Onu bulmak daha kolay olacaktýr.Eðer arkadaþýný bulursak doktoru tehdit edip ayaðýmýza kadar getiririz.Aðabeyleri:
-Haklýsýn hadi bulalým.Doktor buna göz yumamazdý.Yanýnda bulduðu dalý ses çýkartacak þekilde fýrlattý.Sesi duyan adam:
- hala yakýnlarda arkadaþýný býrakacak birine benzemiyor.Siz ikiniz arkadaþýný arayýn ben de sesin geldiði tarafa bakacaðým, dedi.Ancak hata yapmýþtý.Doktor aðacýn üzerindeydi.Onun geldiðini görünce aðaçtan atladý ne olduðunu anlamayan adam baþýna aldýðý darbeyle yere yýkýldý.Doktor diðerlerini çaðýrmasýn diye aðzýný kapatýyordu.Adam direnmeye baþlayýnca doktor yerdeki taþý alýp adamýn baþýna bir kez daha vurdu.Adam bayýlmýþtý.Sýra diðerlerindeydi.Bunun için taklit yeteneðini kullanacaktý.Aðabeylerinin telefonu aldý.Taklit yaparak:
-Kardeþlerim hemen buraya gelin.Onu buldum tek baþýma yakalayamam.Bunlarý söyledikten sonra telefonu kapattý.Hemen polis çaðýrdý.Polisler gelmeden kardeþleri bayýltmalýydý ve arkadaþýný korumalýydý.Þimdi o ikisini ayýrmanýn yollarýný düþünmeye baþladý.O sýrada aklýna gelen bir fikirle gözlerinde þeytani bir bakýþ belirdi.Tekrar kardeþleri arayýp:
-Kardeþlerim doktor deponun yanýnda biriniz deponun arkasýndan diðeriniz önünden gelsin.Onu böyle kolaylýkla yakalayabiliriz.Ýþte kardeþleri ayýrmýþtý.Bu onun iþini kolaylaþtýracaktý.Hemen deponun önüne geçip saklandý.Tam adamý bayýltmak için eline bir sopa aldý.Ancak bir aksilik olmuþtu.Aðabeylerinin baygýn olduðunu görmüþlerdi.Bunun bir oyun olduðunu anlamýþ.Ve doktorun oynayacaðý oyunu bozmak istemiþlerdi.Ýkisi birlikte deponun önüne gelmiþlerdi.Doktor bunu görünce saklandýðý yerden az sonra olacaklarý düþünmeye baþladý.Kardeþlerden biri:
-Bak bakalým elimde ne var? Doktor þaþýrmýþtý.Onlarý bu kadar kýsa sürede nasýl almýþlardý.Konuþmaya devam etti:
-Ýçinde ne yazdýðýný biliyoruz.Bunlarý ilgili yerlere teslim etmemizi istemiyorsan sana bize gelmen için beþ gün veriyoruz.O sýrada polis arabasýnýn siren sesi duyuldu.Kardeþler panikledi.Diðer kardeþ:
-Çabuk olalým polis geldi.Aðabeyimizi arabaya götürüp buradan uzaklaþalým.Aðabeylerini kaldýrýp kaçarlarken biri:
-Unutma! Beþ günün var.Doktor kardeþler gittikten sonra oradan uzaklaþtý.Polisler etrafta arama yapýnca Murat’ ý buldular.Murat çok bitkindi.Bir þeyler anlatmaya çalýþýyordu ama konuþamýyordu ,boðazý kurumuþtu.Ambulansla hastaneye gönderildi.Olay yerine gelen Komiser Çetin kapýnýn açýlmamasý durumunda içerden nasýl çýkacaklar diye düþünürken dýþardaki kameralarý fark etti.Kablolarý takip ederek gizli çýkýþa ulaþtý.Ýtfaiye ekipleri içeri girip yangýný söndürdü.Komiser Çetin gizli çýkýþýn önündeki bilgisayarý gördü.Hemen kamera kaydýnýn yapýldýðý kasedi aradý ama bulamamýþtý.Biri kasedi almýþtý.Ýçeride bulunan kamera ve bilgisayar tamamen yanmýþtý.Komiser Çetin bir þey bulamamanýn siniriyle þapkasýný yere attý.Sonra hýrsla yere eðilip þapkasýný alacaktý ki yerde bir yaka kartý buldu.Üzerindeki bilgileri okuduktan sonra hemen dýþarý çýkýp:
-Doktor haným ,doktor haným ! diye baðýrdý.Hemen Memurlara bilgi verdi ve onlara daðýlmalarýný emretti.Memurlardan biri Çetin’in yanýna gelip:
-komiserim þu tarafta ayak izleri ve teker izleri var.Komiser Çetin hemen memurun dediði yere gidip baktý.Sonra kendi kendine:
-sanýrým burada bir kavga olmuþ.Ýzler biraz karýþýk biri direnmeye çalýþmýþ.Doktoru zorla götürmüþ olabilirler.Ýþte tam bunlarý söylerken yanlarýnda olmamasý gereken birisi onlarý dinliyordu.Komiser:
-Ýhbarýn kim tarafýndan yapýldýðýný tespit edin þimdilik yapabileceðimiz bu kadar.Birde bu deponun kime ait olduðunu bulun.Komiser Murat uyanýnca ondan aldýðýmýz bilgilerle iþimiz daha kolay olacaktýr.Ben bu yüzden hastaneye gidiyorum.Komiser Çetin’in bu sözlerinden sonra memurlar daðýldý.Çetin hastaneye gittiðinde doktordan komiserin biraz daha uyutulacaðýný öðrendi.Baþýna aldýðý darbe tramva geçirmesine neden olmuþtu.Komiser Çetin düþünceli bir þekilde dýþarý çýkaken birinin koþarak Murat’ýn odasýna doðru geldiðini gördü.Çetin onun kötü niyetli olduðunu düþünüp durdurdu.Hemen ona soru yöneltti:
-Sen kimsin ve Murat’ýn odasýnda ne iþin var ki bu kadar aceleyle yanýna gidiyorsun? Ali sorularý aceleyle cevaplamaya baþladý:
-Ben doktor Ali .Komiser Murat’ýn arkadaþýyým.Arkadaþým Dilek de onunlaydý.Eve götürecekti Murat onu.Ne oldu bilmiyorum ama yolda Murat ‘ýn arabasýný kaza yapmýþ biçimde gördüm.Ýçine baktým ama onlarý bulamadým.Siz polissiniz deðil mi? Lütfen bana yardým edin.Çetin:
-öncelikle sakin olun.Birileri onlarý kaçýrmýþ.Bir þekilde oradan kurtulmuþlar ama doktor Dilek ortalýkta yok.Sanýrým adamlar kurtulduklarýný anlayýp onlarý yakalamaya çalýþmýþlar.Doktor Murat’ ý iyi saklamýþ onu bulamamýþlar.Ali bunu duyunca kapýnýn yanýndaki koltuða yýkýlmýþ biçimde oturdu.Komiser Çetin bir soru daha sordu:
-Peki bunu onlara kim yapmýþ olabilir? Bunu biliyor musunuz?Ali:
-Bilmiyorum.Dilek birkaç gün önce intihar etmeye çalýþtý.Yoðun bir þekilde aranýyordu.Bugün bulunmuþtu.O hastaneden çýktýðýnda yolda bir kaza görmüþ.Hastayý mucizevi bir þekilde kurtardý.Hastayý hasteneye býraktý.Murat’la karþýlaþtýlar.Dilek çok bitkindi.Murat onu evine götürecekti .Sadece bunlarý biliyorum.Komiser Çetin:
-Peki bizi doktorun evinin adresini verir misiniz?Ali adresi hemen verdi.Komiser Çetin daha doktorun evine varmadan yolda Ali’ nin bahsettiði kaza yerini gördü.Hemen þöforü durdurdu.Yardýmcýsý Mert’e:
-kaza þu çivilerle saðlanmýþ olmalý.Bunlardan birkaç tane alýn ve üzerinde parmak izi var mý bakýn.Komiser Çetin gelen telefonla konuþmasýný bitiremedi.Depo LÝON þirketinin sahibinindi ve o iki gün önce intihar etmiþti.Komiser Çetin bu bilgileri öðrendikten sonra doktorun evine gitmekten vazgeçip LÝON þirketine gitmeye karar verdi.Þirkete vardýðýnda birkaç soru sorup karakola döndü.Öðrendiði bilgileri düþünmeye baþladý.Þirket hissesi beþe ayrýlýyordu.Kardeþlerden biri iki gün önce diðeri bir ay önce ölmüþtü.Biri intihar etmiþti.Diðeri doktor Dilek’in operasyon yapmasýna izin vermemiþti ve geçirdiði kalp kriziyle ölmüþtü.Peki doktorun tedavi etmesine neden engel olmuþtu?Hemen yardýmcýsýna bunu araþtýrmasýný söyledi.Aklýna takýlan bir þey daha vardý.LÝON þirketinin sahiplerinden biri baþýndan yaralýydý.O kardeþlerden þüphelenmiþti.Onlarý verdikleri karttan aradý ve karakola çaðýrdý.Memurlardan birine adamlarýn robot resmini verdi ve :
-Bu adamlarýn geldiði arabayý takip et.Onlar anlamadan o arabanýn tekerinden toprak al.Bunu yaptýktan sonra yanýna birkaç kiþi alýp deponun yanýndan toprak örneði alýn.Sonra onlarý labaratuvara göndermenizi istiyorum.Kardeþler geldiðinde memur hemen denileni yaptý ve örnekleri labaratuvara yolladý.Onlar bu iþlerle ilgilenirken hiç ummadýklarý bir sorun onlarý karþýladý.Daha olayýn ikinci günüydü.Lion þirketinin sahipleri karakoldan þirkete geçmiþlerdi.Þirketleri þehrin çýkýþýna çok yakýndý.Bu yüzden olmalý ki kardeþler hep eski otabandan gidip yolu kýsaltýrlardý.Ama bu yol onlar için çok tehlikeliydi ve öylede olacaktý.Akþam þirketten çýkarlarken aðabeyleri:
-Kardeþlerim,ben yarýnki anlaþma için avukatýmla görüþmeye gideceðim.Kardeþlerden biri:
-o zaman bizde Cenk’le burada kalýp anlaþma maddelerini tekrar gözden geçirelim.Aðabeyleri:
-Ýyi fikir Savaþ. Avukatýmla görüþtükten sonra ben de size katýlýrým.Bu sözlerinden sonra arabasýna bindi ve herzamanki yoldan avukatýyla buluþmak üzere gitti.Ama biraz ilerlediðinde gözlerinin kamaþmasý ona direksiyon hakimiyetini kaybettirdi.Ýleriden týr geldiðini ancak ona çok yakýnken görebildi.Direksiyonu çevirmesiyle demir bariyerlere çarpýp þarampole yuvarlanmasý bir oldu.Bilincini kaybetmiþti.Ona doðru gelen siyah kýyafetli adamdan habersizdi.Adamýn geldiðini ara ara gelen bilinçle görebiliyordu.Adam arabanýn içine ve dýþýna bakýp bir þeyler aradýktan sonra alaylý bir ifadeyle:
-Burasý çok fena benzin kokuyor.Sence seni burada býrakýp kaçmalýmýyým.Aðzýný açýp bir þey söylemek istiyordu ama bunu yapamýyordu.Siyah kýyafetli adam gecenin karanlýðýnda sanki kaybolup karþýsýda tekrardan beliriyordu.Onun söylediklerinin hepsini anlayamýyordu.Adam þirket sahibine dönüp :
-Adýn Zafer deðil mi? Zafer neden konuþmuyorsun?Alaylý bir þekilde:
-Dilini mi yuttun, felç mi geçirdin?Sonra Zafer’ e dokunup onu kontrol ettikten sonra:
-Vay canýna gerçekten felç geçirmiþsin.Bunlarý söylerken sesi biraz tuhaflaþmýþtý.Arkasýna dönüp birilerinin geldiðini fark edince hemen Zafer’i arabadan çýkartýp biraz uzaklaþtýrdý.Gitmeden önce Zafer’e þu cümleyi fýsýldadý:
-Ölmek istiyorsun deðil mi? Üzgünüm seni o arabada býrakýp ölmene izin veremem.Ayrýca herkes cezasýný çekecek.Az sonra araban patlayacak manzaranýn keyfini çýkar.Neyse halledecek iþlerim var.Þu adamlar buraya gelmeden gitmeliyim.Bunlarý söyledikten sonra koþarak oradan uzaklaþmýþtý.Motoru yüz metre ilerideydi. Mobese kameralarýnýn göremeyeceði bir yerde plakasý ve markasý kapalý halde park edilmiþti.Bu bulunamayan suçluydu.Oysa herkes onu ölü biliyordu.Þimdi tekrardan belirmesi þaþýrtýcýydý.Motoruna binmeden önce son kez geldiði tarafa baktý.Bir þeyler duymak istercesine elini kulaðýna götürüp dinledi.O sýrada gelen þiddetli patlama sesi onu memnun etti.Sonra piþmanlýðýn verdiði duyguyla içinden” keþke onu bu þekilde býrakmasaydým.Bu þekilde defalarca ölecek ama onun için yapacaðým þeyle…”cümlenin kalanýný devam ettiremedi.Çünkü uzaklardan siren sesi geliyordu.Ve bahsettiði þeyi yapmak için yola koyuldu.
DOKTOR TEKRAR DÖNDÜ
O gece acil yoðundu.Kimse köþede darp edilmiþ ve kolunun verdiði acýyla kývranan kiþiyi görmüyordu.Gelen ambulansla hemen birkaç kiþi kapýya koþuþtu.Ambulanstan indirilen kiþinin bilgileri verilmeye baþlandý.
-Otuz yaþýnda,erkek.Omurgasýnda kýrýk var ayrýca dokularý hasar görmüþ.Bilinci gidip geliyor.Ýç kanamasý ve bazý yerlerinde doku zedelenmesi.Doktor merakla ayaða kalktý.Burasý þehrin çýkýþýna yakýn küçük bir hastaneydi.Böyle aðýr bir hasta buraya nasýl getirilirdi.Stajerler aralarýnda konuþmaya baþladý:
-Tüm hocalar ameliyatta.Bu hastaya nasýl müdehale edeceðiz.Birinin yaklaþtýðýný görerek sustular.Stajerlerin arasýndan geçerek:
-Eldiven! Diye baðýrdý.Stajerler:
-sende kimsin?Doktor:
-pekala tanýþalým.Ben doktor Dilek yani þu dövüþçü doktor dedikleri.Stajerlerden biri:
-o siz misiniz?Doktor:
-Daha fazla konuþmak isterdim ama hastayý kaybetmek istemeyiz deðil mi?Bu sözlerden sonra doktor hastayý ameliyata aldý.Doktor aslýnda o hastanede çalýþýyordu.Ama oraya yeni geldiði için tanýyan kiþi sayýsý çok azdý.Doktor hastaya müdehale edip onu vücudunun her yerinin felç olmasýndan kurtarmýþtý.Az da olsa konuþabilecekti.Sadece fizik tedaviye ihtiyacý vardý.Komiser Çetin kazayý duymuþ ve hastaneye gelmiþti.Doktoru orada görünce çok þaþýrdý.Tam söze baþlýyacaktý ki doktor:
-Ellerinden kaçmayý baþardým.Komiser Çetin:
-En kýsa zamanda bana ifade vereceksiniz ayrýca içerdeki hastayla konuþmak istiyorum.Sonra benimle karakola geleceksiniz.Doktor:
-pekala, hastayla konuþabilirsiniz ama fazla yormayýn.Komiser Çetin baþýyla onayladýktan sonra içeri girdi.Söze þöyle baþladý:
-Size soracaðým sorularý kýsaca cevaplamanýzý istiyorum.Yorulduðunuz yerlerde biraz dinlenebilirsiniz.Zafer baþýyla onayladý.Komiser Çetin:
-Kaza nasýl oldu? Görgü tanýklarý , yanýnda bir adam olduðunu ve seninle konuþtuktan sonra kaçtýðýný söyledi.Zafer kekeleyerek:
-O,o adam b,beni ööldürmekk istedii.Sözleri bittikten sonra yorulduðunu belirtircesine inledi.Çetin:
-Peki o kimdi? Seni neden öldürmek istedi ve kazayý nasýl saðladý? Zafer:
-yyüzünü g,görmedim.Benni neden öldürmek iss….sözleri burada kesilmiþti.Zafer’in kardeþleri gelmiþti.Çetin Zafer’in zorlandýðýný görünce onu fazla yormak istemedi.Sonuçta kaza kasýtlýydý ve mobese kayýtlarýndan öðrenilebilirdi.Ama ilk önce halletmesi gereken bir iþ vardý.Doktoru karakola götürdü.Onun ifadesini alacaktý.Ýlk sorusunu sordu:
-Kaçýrýldýðýnýz gün ne oldu? Doktor:
-Murat beni eve götürüyordu.Araba birden sarsýldý ve baþýmý cama çarptým.Uyandýðýmda baðlanmýþtýk.Bana soru sormak istediklerini söylediler.Yüzlerini görmemiþtim.Sözlerini ciddiye almayýnca beni Murat’ý öldürmekle tehdit ettiler.Çetin :
-Peki…durakladý.Doktorun anlattýklarýný deðerlendirmeye aldý.Sonra eline kalemliðindeki kalemi alýp çevirdi.Tekrar söze baþladý:
-Size ne sordular? Doktor:
-Kardeþlerinin ölümünde benden þüphe ettiklerini söylediler.Çetin doktora þüpheli biçimde baktýktan sonra
- peki neden sizden þüpheleniyorlar? Doktor:
-birgün mafyanýn arabasý benim arabama çarpmýþtý.Aramýzda çok büyük bir tartýþma çýktý.Ayný gün ayný mafya aðýr yaralý bir þekilde acile getirildi.Mafya bedeninde kalan son hamlelerle benden tedavi almayý reddediyordu.Adamlarýný üzerime göndermiþti.Hepsiyle kavga etmeye baþladým.Hasta kalp krizi geçiriyordu.Adamlarý tamamen etkisiz hale getirmiþtim ama hasta hayatýný kaybetmiþti.Ölüm saatini ilan ettiðimde kardeþlerden biri bana “ bende seni öldüreceðim senden en deðerlini alacaðým.”dedi.Çetin bir þeyler çözme umuduyla:
-Peki sonra.Doktor biraz su içtikten sonra söze devam etti.Doktor:
-Birkaç gün sonra bir telefon geldi.Hemen oraya gitmem söylenildi.Bir adres verildi ve telefon yüzüme kapatýldý.Ýlk önce kaideye almadým.Ama ayný numara beni tekrar arayýnca oraya gittim.Daha kimseyi göremeden boynumda hissettiðim acýyla bayýldým.Ayýktýðýmda ellerim kandý.Yaralandým zannettim ama kan benim deðildi.Etrafa göz gezdirdim.Sanki biri sürünerek çýkmýþ gibi her taraf kandý.Daha ne olduðunu anlamadan kendimi hapiste buldu.Bir ay sonra suçlu olmadýðým anlaþýldý.Serbest býrakýlýðým gün intihara kalkýþtým çünkü herkes bana katil gözüyle bakýyordu.Üç gün sonra yaralý bir þekilde bulundum.Murat bana sorulan sorularý saçma buluyordu.Çünkü biri kendi hatalarý ile ölmüþtü.Beni tehdit eden adamsa benim bulunduðumdan bir gün önce baþýndan vurulmuþ bir þekilde bulunmuþ.Murat balistik raporu onun intihar ettiðini gösteriyor dedi.Bunlarý öðrendikten sonra depoyu yakýp kaçtýlar.Çetin baþýný kaþýdýktan sonra:
-Peki bu ölen kardeþlerin adýný verir misin?Ve iftira ile ölü gösterilen kiþi bulundu mu?
-Ameliyatta ölen sanýrým Kaan aslan’dý.Diðerini inanýn bana bilmiyorum.Ayrýca kaçýrýlan kiþi bulundu.Çetin, baþýyla onayladý.Sonra doktora dönüp:
-Eðer isterseniz size eþlik edip korumasý için birkaç memur gönderebilirim.Doktor:
-Yoo hayýr gerek yok.Bugün kardeþim gelebilir.Hapse girdiðimden haberi yoktu yeni öðrendi.Yanýmda memurlarýda görürse endiþelenebilir.Çetin:
-Peki.Size iyi günler.Eðer bir telefon yahut tehdit alýrsanýz bize bildirin lütfen.Doktor gülümseyip baþýný salladý.O evine gittikten sonra Çetin yardýmcýsý Mert girdi:
-O bölgedeki mobese kameralarýna baktýk.Ayrýca görgü tanýklarýnýn ifadesini aldýk.Görüntülerde siyah kýyafetli ve yüzü görünmeyen bir adam, Zafer ‘in gözüne aynayla ýþýk yansýttýktan sonra Zafer direksiyon hakimiyetini kaybediyor.Gözleri kamaþmýþ olmalý ki kendine doðru gelen týrý fark edemiyor son anda direksiyonu çevirip demir bariyerlere çarpýyor.Kazayý yaptýran kiþi o tarafa doðru gittikten sonra kameralarýn göremeyeceði noktada olduklarý için görüntüler burada sona eriyor.Görgü tanýklarýnýn ifadeleriyle devam ettiðimizde adam Zafer’le biraz konuþuyor arabanýn etrafýný gezip sýzma olduðunu farkediyor ve Zafer’i oradan çýkarýyor zaten o gittikten sonra araba patlamýþ.Çetin:
-Hepsi bu kadar mý? Bunlar onu yakalamamýza yardýmcý olmaz.Yarýn o bölgedeki kameralarý biraz çoðaltýn.Mert:
-Bana göre bu kasýtlý bir þey deðil yani Zafer’i hedef seçmiþ olsaydý onu arabadan kurtarmazdý.Ayrýca o civarda hýrsýzlar varmýþ.Týr þoförü bazen silah zoruyla durdurup arabalarý soyduklarýný söyledi.Bana göre hýrsýz aynayý gözüne tutup durmasýný saðlamak istedi.Böylece onu soyacaktý ama Zafer durmadý ,kaza yaptý.Benzin sýzýyordu ve araba patlamak üzereydi.Bu onu panikletti bu yüzden para almadan kaçtý.Çetin:
-Haklý olabilirsin.Peki o zaman oraya birkaç tane sivil polis yolla eðer o hýrsýzý görürlerse yakalasýnlar.Eðer bir kiþi daha böyle kaza geçirirse kameralarý arttýrýrýz.Mert baþýyla komiseri onayladý ve çýktý.Ertesi gün Savaþ aðabeyini görmek için hastaneye gidiyordu þirketteki toplantýyý yönetmesi için Cenk’i býrakmýþtý.Dünkü olanlarý düþünürken gözüne gelen ýþýkla irkildi ne yapacaðýný bilemedi.Aðabeyine kurulan tuzaðýn aynýsýna düþmek istemiyordu.Ama iþte sadece bir metre ilerisinde týr vardý artýk çok geçti.Ya hýzla gelen týra çarpacaktý yada direksiyonu kýrýp kurtulmaya çalýþacaktý.Hemen direksiyonu çevirdi.Hýzla bariyerlere çarpttý ve takla atmaya baþladý.Baþýný cama feci þekilde vurmuþtu.Baþýndan akan ýlýk kaný hissedebiliyordu.Baþý çok dönüyordu.Az sonra gelen sesle tüyleri diken diken oldu.Elleri soðuk soðuk terlemiþti.Adam dün yaptýðý gibi arabanýn etrafýnda gezdi sonra kapýyý açýp arabayý aramaya baþladý. Bir yandan da Savaþ’la konuþuyordu:
-Adýn Savaþ deðil mi? Hadi tanýþalým.Yeni adým aynalý suçlu. Nasýl güzel mi? Aðabeyin kadar þanssýz deðilmiþsin. Kahkaha atmaya baþladý sonra birden sustu. Arabadan inip koþmaya baþladý. Hemen yirmi metre gerisinden ona doðru koþan tabancalý üç kiþi vardý.Aynalý suçlu hýzla motoruna atlayýp kaçtý.Bunlar komiser Çetin’in görevlendirdiði memurlardý.Ama suçlu kaçmayý baþarmýþtý.Memurlar Komisere rapor verdiler Çetin çok sinirlenmiþti.Yardýmcýsýna hýrsla dönerek:
-Sana göre basit bir hýrsýzlýk olayý öyle mi?Mert ne diyeceðini bilmiyordu.Çetin öfkesini etraftaki memurlara kusmaya baþladý.Ama yararsýzdý.Olay ayný zamanda ve ayný yerin birkaç metre ilerisinde gerçekleþmiþti.Çetin :
-Bir sonraki hedef Cenk aslan.Yarýn burasý kameralarla kaplanacak.O suçluyu yakalamak þart oldu.Arkasýndan gelen sesle irkildi:
-Peki sana yardým edebilir miyim? Bu Murat’tý.Komiser Çetin:
-Pekala,ilk önce ifadeni vermen gerekiyor ama.Murat:
-Dilek’in verdiði ifadeyi okudum.Ona aynen katýlýyorum.Ama unuttuðu bir þey var sanýrým.Þu siyah defter ve CD meselesi.Onlarý söylememiþ.Komiser Çetin biraz þüphelenerek:
-O zaman doktorun evine gidiyoruz.Doktorun evine gittiklerinde tüm lambalar sönüktü.Komiser Çetin kapýnýn ziline bastýktan sonra Murat’a doðru dönüp:
-Sence o defterin içinde ne var ki bana ondan bahsetmedi.Murat cevap vermek için aðzýný açtý fakat doktor kapýyý açmýþtý.Çok uykusuz görünüyordu.Çetin:
-uykusuz görünüyorsun bir þey mi oldu?Doktor elindeki CD ‘yi ,kaðýtlarý ve kitabý göstererek:
-Bir hastam hakkýnda iki gündür araþtýrma yapýyorum.Bu yüzden çok az uyuyorum.Ýçeri buyurmaz mýsýnýz? Komiserler içeri girdiler.Murat söze baþladý:
-Aslýnda biz seninle þu CD ve siyah defteri konuþmak için geldik.Doktor:
-Çok,çok özür dilerim ben onu tamamen unutmuþum.Sonra saðdaki kolonun yanýnda bulunan çekmeceyi açýp:
-Neden bilmiyorum ama onu almamýþlar.Ama okunduðu belli kilidi kýrýlmýþtý.Komiser Çetin’e uzatýp:
-Bu benim günlüðüm ayrýca…az önce elinde bulunan ve kaðýtlarla beraber masanýn üzerine býraktýðý CD’yi alýp:
-Bu da hastamýn tomografi görüntüleri.Onlarý bulduðumda kaza yapan arkadaþým Tuana’nýn elindeydi.Bizi kaçýran adamlar hastaya müdehale etmem yerine ilk önce onu almamdan þüphelenmiþti.Ama içime kapanýk olduðumdan sanki biriyle konuþurmuþ gibi deftere duygularýmý ve yaþadýklarýmý yazarým.CD ‘nin kaybolmasýný istemediðimden ilk onlarý aldým.Onlar intihar etmek istediðimde montumun cebindeydi.O da merak ettiðinden olmalý ki ben hastanede uyurken onlarý cebimden almýþ.Söylemeyip sizi þüphelendirdiðim için özür dilerim.Komiser Çetin defterin birkaç sayfasýna göz gezdirdikten sonra baþýný sallayýp:
-Sizi rahatsýz ettiðim için özür dilerim.Doktor:
-Aslýnda ben de çýkmak üzereydim.Hastaneye gitmem gerekiyor.Bugün nöbetçi doktor benim.Çetin:
-Pekala,size eþlik etmemizi ister misiniz?Doktor:
-Hayýr teþekkür ederim.Kapýdan çýkarlarken Dilek aðzýný açýp bir þey diyecekti ki komiser Murat sözünü kesti:
-Söyleyeceðin baþka þeyler var mý?Doktor:
-Aslýnda var.Þehir dýþýna çýkmamda sakýnca var mý?Ailem benim hapse girdiðimi duymuþ eðer oraya gidip olanlarý anlatmazsam aramýz çok fena bozulur.Komiser Çetin:
-Çok kýsa süreliðinde bir sakýnca yok,dedi gülümseyerek.Doktor:
-Zaten çok kýsa süreliðine gideceðim.Yarýn sabah gider gece dönerim.Çetin baþýný sallayarak onu onayladý.Ardýndan Murat’la arabalarýna binip karakola gittiler.Arabada Murat:
-Sence suçlu kim olabilir?diye bir soru yöneltti.Çetin baþýný kaþýyýp:
-Ýnan bana hiçbir fikrim yok.Bana göre rakip þirket patronlarý ortadan kaldýrýp rekabeti azaltmak istemiþ olabilir.Murat baþýný salladý.Bir süre camdan dýþarý baktý.Camda oluþan buðuyu silerek meraklý bir ifadeyle tekrar sordu:
-Peki bizi kaçýranlar hakkýnda ne düþünüyorsun?Lion þirketinin sahibi intihar ettiðinde üzerinde bir kaðýt vardý ve üzerinde “ikisinin hayatýnýda mahvettim” yazýyordu.Sence buradaki ikisinden kasýt ne olabilir?Çetin:
-Bu yazýyý neden daha önce söylemedin.Bak þimdiye kadar iki kiþi kaza geçirdi.Bence yaptýðý bir hata o ikisinin ölümüne sebep olacaðýný düþünmüþ ve bu yüzden intihar etmiþtir.Murat bu sözlere cevap vermeden tekrar cama döndü.Mavi gözlerini etrafa düþünceli bir þekilde gezdirirken Çetin defterine not alýyordu.Çetin:
-Bundan sonra yapýlmasý gereken son kalan kardeþi korumak ve o kardeþ hakkýnda araþtýrma yapmak.Yarýn onunla konuþalým.Suçlunun ona zarar vermemesi ve onu sona býrakmasý biraz þüphe çekici.Murat:
-Yani sana göre tüm o suçlarýn altýnda küçük kardeþin bir parmaðý mý olduðunu düþünüyorsun? Çetin baþýný sallamayý yeterli buldu.Ertesi gün komiserler olay yerini kontrol ettikten sonra þirkete gidip Cenk Aslan’la görüþtüler.Ama onlara suçluyu bulmakta yarar saðlayacak hiçbir þeyden bahsetmemiþti.Komiserler daha þirketin çýkýþýna yeni gelmiþlerdi ki Cenk asistanýna aceleyle bir þey söyleyip çýktý.Komiserler bu durumdan þüphelenmiþti.Cenk’i takip etmeye baþladýlar.Cenk aðabeyinin hatasýný tekralayarak ayný yoldan gitmiþti.Suçlu,gündüz vakti olup kýþ mevsimi olduðundan farklý bir strateji deneyecekti.Cenk hýzla gidiyordu.Bir týr ona çok yaklaþýp dar yolu kapatacak þekilde durduðunda durma ihtimali bulamadan týra çarptý.Sanki bu yer özenle seçilmiþti.Yol buzluydu.Cenk fren yapsada çarpacaktý.Cenk burnundan akan kan aðzýna girip ona demirsi bir koku verdiðinde kendine kurulan tuzaðý anca anlayabilmiþti.Suçlu hemen arabayý aradý.Ýþte sonunda istediðini bulmuþtu.Bir þey söylemek istedi ama yaklaþan arabayý fark edince týr kasasýnýn kapaðýný açýp motoruna bindi ve hýzla oradan kaçtý.Týr yolu kapatmýþtý.Oradan geçme ihtimali çok zayýftý.Ambulansý arayýp ters yönden gelen motora bindiler.Çok geçmeden suçluyu buldular.Aralarýnda bir kovalamaca baþladý.Murat takip ettikleri motorun tekerine ateþ ettiðinde suçlu motordan düþtü.Destek olarak istedikleri birkaç memur bunu fark edip suçlunun etrafýný sardýðýnda artýk çok geçti.Suçlu yenilgiyi kabul etmiþ biçimde yere diz çöküp ellerini kaldýrdý.Murat temkinli bir þekilde ona yaklaþýrken bir elini indirip cebinden bir þey çýkarmak istedi.Murat bunun silah olacaðýný düþündü.Daha o elini cebinden çýkarmadan tetiði çekti.Suçlu:
-Dur! Diye baðýrdý ama artýk çok geçti.Murat onu baþýndan vurmuþtu.Ýçini ürperten ve üzülmesini saðlayan bu ses nedense ona çok tanýdýk gelmiþti.Suçlunun nabzýný kontrol edip:
-Ölmüþ dedikten sonra suçlunun yüzündeki atkýyý indirdi.Çetin’e dönüp:
-Böyle birini daha önce görmüþ müydün?Onu vurmadan önce çýkardýðý ses bana çok tanýdýk geldi.Çetin hayýr anlamýnda baþýný salladý.Murat suçlunun cebinden çýkarmak istediði þeyi buldu.Bunlar sadece bir defter ve CD’ydi.Murat defterin daha ilk sayfasýný okuduðunda:
-Lütfen o sen olma! Diye koþarak geldi.Suçlunun yüzünde bulunan sakalý çektiðinde yýkýlmýþ bir þekilde oradan biraz uzaklaþtý.Çetin onun böyle üzülmesinin nedenini merak edip cesede yaklaþtýðýnda doktorun yüzüyle karþýlaþtý.Beþ gündür aradýklarý suçlunun cana yakýn biri ve Murat’ýn arkadaþý olduðunu düþününce içi cýz etti.Bir adým geri attý ve:
-Aman Allah’ým ,dedi.Yerde duran defteri görerek eline aldý ve okumaya baþladý.
SÝYAH DEFTER VE CD’NÝN ÝÇÝNDEKÝLER
Defterin kapaðýný açtýðýnda büyük harflerle þu yazýyý gördü “ikisininde hayatýný mahvettim” ikinci sayfaya geçtiðinde büyük harflerle yazýlmýþ “ çoðu zaman intikam soðuk olarak yenen bir yemek deðildir.Ýntikam almaný hýzlandýracak bir deðerlin herzaman vardýr”Sayfalar zor okunuyordu ve önceden ýslandýðý için buruþmuþtu.Çetin aklýna gelen bir fikirle kendi kendine:
-Tabi ya ben bunu neden düþünmedim intihar ettiðimde yanýmdaydý demiþti.Eðer denize düþmüþ olsa ýslanýrdý.Kendine kýzgýn bir þekilde okumaya devam etti. Bugün hapse gireli yirmi dört gün oldu.Bu gün bir kýzla tanýþtým.Sanýrým beni araþtýrmak istiyor ona karþý dikkatli olmalýyým.Avukatýmla görüþtüm.Bana kardeþimin öldüðünü söyledi.Sanýrým hastanede beni senden en deðerlini alacaðým diyen adam bu iþin altýnda.Neyse ne yapýyorum ben? Hemen bu sayfayý yýrtmalýyým eðer bu sayfa o spiker kýzýn eline geçerse benim için iyi olmaz.Sinir krizi geçirdiðimde bana çok yakýndý.Eðer defteri ele geçirirse…
Sözler burada kesilmiþti.Komiser Çetin eline gelen bir çýkýntýyla defterin dýþýný çevirdi.Defter siyah bir ciltle kaplanmýþtý.Bu defter aslýnda yeþildi.Sanýrým kamufle olsun istiyordu dedi kendi kendine.Diðer sayfaya geçti.
Düþündüklerimde haklý çýktým.Spikeri defteri alýrken yakaladým.Ayrýca bu gün ona saldýran bir kadýný etkisiz hale getirip ona birkaç soru sordum.Sanýrým spikerin de benim de düþmanýmýz ortak.Bu yüzden ona daha fazla ilgi göstereceðim ve onu koruyacaðým.Onun beni araþtýrmasýna gelirsek bu benim için önemli deðil.Bugün heyecanlý bir gündü benim için.Hapiste çýkan bir kavgada kalp krizi geçiren yaþlý bir kadýnýn aort atardamarýný tuttum.Hastaneden geldiðimde defterin okunmuþ olduðunu görmek beni sinirlendirdi.Tuana ‘ya tam tokat atacaktým ki kendime verdiðim sözleri hatýrlayýp kendimi durdurdum.Yarýn ziyaret günü sanýrým Murat gelecek.
Çetin sayfada yazanlarý deðerlendirmeye aldýktan sonra okumaya devam etti.
Bugün ziyaret günü.Hapiste geçirdiðim zamana bakýlýrsa yirmi altý gün bitmiþ.Ailem beni evlatlýktan reddetti.Sanýrým onlarýn anýlarýyla yaþayacaðým.Kardeþimi öldürüp hapse girdiðimi sanýyorlar.Ne yazýk.Akþamüzeri yazmaya devam ederim…
Ayný sayfada bir iki satýr boþ býrakýlmýþtý.
Bugün Murat adýmý neredeyse söyleyecekti.Tuana’nýn beni dinlediðini biliyorum.Adýmý bilsin istemiyorum.Ailemin sevgisini kaybettikten sonra bu ismi kullanmak istemeyeceðimi bilmiyordum.Her neyse ifademi Murat’a da verdim.Yarýn mahkemeye gideceðim.
Çetin okumayý býrakýp:
-iyi ama Dilek bana ifade verdiði gün kardeþim gelecek demiþti ve daha dün akþam ailemi görmek için þehir dýþýna çýkacaðný söylemiþti.Tabi ya kendinden þüphelenilmemesi için böyle söylemiþti.Okumaya devam etti.
Bugün mahkemede yaþananlarý anlatmayý istemiyorum.Ama yinede yazacaðým çünkü eðer yazmazsam ölecek gibiyim.Avukatým kan sonuçlarýný hakime verdi.O gün boynumdan iðne vurulmuþtu.Hakim delili yeterli bulmadý.Eðer Murat kendinden istediðim kask kamerasýný bulursa buradan çýkarým.Mahkemem ay sonuna ertelendi…
Diðer sayfayý çevirdi.
Bugün önemli bir þey olmadý.Tuana bana birkaç soru sordu.Bende karar verdiðim þekilde davranýp ona bilmesi kadarýný anlattým.Ama anladým ki eðer ona böyle yakýn davranýrsam benden ayrýlmayacak.Mahkemede bereatimize karar verilirse ona bir daha bana yaklaþmamasýný söyleyeceðim.Eðer bana yakýn durmaya devam ederse intikam almam olanaksýzlaþýr.Bu arada ikimizinde mahkemesi yarýn.Ona beklemediði bir sürpriz yapacaðým.
Komiser Çetin bu sayfayýda çevirmek istediðinde okuduðu sayfalarýn koparýldýðýný ve defterin arasýna sýkýþtýrýldýðýný anca anlamýþtý.Sayfanýn arkasýna baktý ama hiçbir þey bulamadý.Hýrsla birkaç sayfa daha atladý iþte devamýný bulmuþtu.Baþlýk mavi bir kalemle yazýlmýþtý.Aynalý suçlu.
Komiser çetin okumaya devam etti.
Bugün mahkeme bereatime karar verdi.Tuana tam düþündüðüm þeyi yapmak istiyordu.Ama onu uyardým hýzla adliyeden çýktým.Ýþe ilk olarak evimde bulunan takma sakal,lens,peruk ,erkek kýyafetini alarak baþladým.Daha sonra defterimi ciltledim.Bunlarý yazýyorum çünkü eðer suç iþlediðimde bir hata yapmýþsam bu hatama karþýlýk bir plan yapmam gerekecek.Daha sonra yýllar önce aldýðým motorumu erkek kýlýðýna girerek tamirciye götürdüm.Aslýnda hasarý yoktu ama garajýn köþesinde durmaktan hasar görmüþtür belki diye götürdüm .Motorumun plakasýný,markasýný ve yanýnda yazan numaralarý boyadým.Bu yazýlar beni ele verebilirler.Ýþe nereden baþlasam diye düþünüyorken Tuana ile düþmanlarýmýzý ortak olduðu aklýma geldi.Bana göre onu öldüreceklerdi çünkü hapiste yakaladýðým katil kadýn suçluyu bilmesede Tuana biliyordu.Oraya gitmeye karar verdim.Gündüz yaptýðým araþtýrmada bazý sokaklarda kamera olmadýðýný gördüm.Üstelik bu yollar evime kestirme yollardý.Bu iþimi kolaylaþtýrdý.Adliyeden ayrýlmadan önce Tuana fark etmesede onu izleyen birini görmüþtüm adamý feci þekilde dövüp kaçtým.Tuana’nýn evine gittiðimde onu dýþarýda bekleyen bir adam gördüm sanýrým uyumasýný veya dýþarý çýkmasýný bekliyordu.Onu biraz izledim.Evet o kesinlikle Tuana’yý öldürmekle görevlendirilmiþti.Orada bulunan ankesörlü telefonu kullanarak Tuana’nýn dosyasýnda gördüðüm telefon numarasýný çevirdim.Bu numarayý biliyordum çünkü mahkemedeki avukatý Tuana’yý kurtarmasý için ben tutmuþtum.Avukatý ben tuttuðum için dosyaya bakmamda sakýnca görülmedi.Tuana’ya dýþarý çýkmamasýný tembihlediðimde adam beni duymuþtu.Taklit çýkararak konuþtuðum için sesim yüksek çýkmýþtý.Adam bana doðru geldiðinde hemen ona bir yumruk savurdum .Adam belinden silah çýkardýðýnda aramýzda vurulmamak için bir boðuþma oldu.Onu ne kadar vurmak istemesemde silah patladý.Kurþun ona gelmiþti.Tuana’nýn evine baktýðýmda bizi camdan izlediðini gördüm neyse ki aðzýmý atkýyla kapatmýþtým ayrýca atký çýksa bile tanýnmayacak haldeydim.Kýlýk deðiþtirdiðimden beni tanýmayacaktý.Ayrýca bu bölgede kamerada yoktu.Sanki her þey ben intikam alabileyim diye kolaylaþtýrýlmýþtý.Hýzla bir sokak aþaðýda býraktýðým motoruma bindim.Keþfettiðim yollardan geçerek evime gittim.Üzerimi deðiþtirip evime yakýn olup denize kýyýsý olan uçurumun yanýna gittim.Murat’ý aradým.Ýntihar edeceðimi söyledim.Deniz çýldýrmýþ gibiydi.Atlamak çok tehlikeliydi ama gözümü hýrs bürümüþtü iþte.Eðer buradan hasar almadan kurtulursam kimseyi þüphelendirmeden intikamýmý alacaktým…
Sayfada yazanlar burada sona eriyordu.Mavi kalemle ikinci gün diye baþlýk atýlmýþtý.
Çýlgýn denizden nihayet çýkabildim.Kurtarma ekipleri gelmeden kýyýya çýktým.Ayaðýmda doku zedelenmesi var.Bu benim için çok kötü oldu.Benim için kaçmak zor olacak.Kýyafetlerimi deðiþtirdim.Akþamüzeri Tuana’nýn evine gittim.Evin arkasýndan dolandým çünkü oraya gitmeden önce yaptýðým keþifte evin önünde iki kiþi gördüm.Tuana onlarla konuþuyordu.Sanýrým onlar polis.Evin arkasýndan geçtiðim sýrada Tuana çay vermek için dýþarý çýktý.Sesinden tanýdýk gelen kiþiyi ancak o zaman gördüm. Bu Murat’tý.Bir þaþkýnlýk aný yaþadýktan sonra kýrmýzý ýþýðýn Tuana’yý takip ettiðini gördüm.Karþý evin çatýsýnda silahlý bir adam vardý.Adam tetiði çektiði sýrada ses çýkardým ve Tuana’nýn göreceði þekilde taþ fýrlattým.Tuana taþ çarpmasýn diye eðildiðinde silah ateþ aldý.Onu kurtarmýþtým.Ama Tuana eðildiðinde Murat beni görmüþtü.Hýzla koþmaya baþladým.Ayaðým hasarlý olduðu için aksýyor arada bir durup dinleniyordum.Sonunda motoruma binip kaçmayý baþardým.Ama biraz sonra arkamda beliren trafik polisleri moralimi bozdu.Hýzla keþfettiðim dar,kamerasýz sokaklardan ilerledim.Polisler bana çok yaklaþmýþtý.Aklýma gelen fikirle sokak motorcularýnýn bulunduðu yere gittim.Burada eþgale uyan birçok kiþi vardý.Beni yüzümü görmemiþlerdi ve nasýl biri olduðumu bilmiyorlardý.Sadece siyah kýyafetler giyen bir motorcu olarak biliniyordum.Ýþte telsizden gelen emir iþleri bozmayý baþarmýþtý.Suçlunun ayaðýnda aksama var onlarý yürütün emri baþýmda yankýlanmaya baþlamýþtý.Ýki polis motorcularý teker teker yürütürken biri arabada bekliyordu.Polis arabasý yavaþ manevralarla dönene kadar ben kaçmýþ olacaktým.Hemen motoru çalýþtýrdým ve hýzlý bir kalkýþla onlarý atlattým.Ertesi gün dikkat çekmemek için arabama binip Tuana’nýn evinin yakýnlarýnda tur attým.Neden bilmiyorum ama dün Tuana’ya ateþ edilen yere gittim.Yerde bir kurþun kovaný vardý.Yerden aldýðým sýrada içinden bir kaðýt düþtü.Üzerine yazýlmýþ bir adres vardý.Oraya þimdi gitmeye karar verdim.Gündüz benim için tehlikeliydi ama akþama baþka planlarým olabilirdi.Oraya gidersem Ali’nin ölüp ölmediðini öðrenirdim ve eðer ölmemiþse onu kurtarmaya çalýþacaktým…
Çetin diðer sayfayý çevirdi.Siyah bir kalemle ve büyük harflerle “zor bir görev” yazýlmýþtý.
Karar verdiðim üzere oraya gündüz gittim.Burasý bir depoydu.Yanýnda ahþap bir ev vardý.Burasý özellikle seçilmiþ gibiydi.Eski ahþap evde yaþlý bir adam kalýyordu.Görgü tanýðý olarak kullanýlmak için ona yakýn bir yer seçilmiþ olmalýydý.Ona görünmeden içeri girdim.Kapýda oklarla yön gösterilmiþti.Hepsini okudum ama biri ilgi çekici geldi. “Ölüme giden yol” buradan gitmeye karar verdim.Ýþte þimdi karþýmda sandalyesine kapýya arkasýný dönecek þekilde oturmuþ siyah kýyafetli bir adam vardý.Ýþte onu görür görmez aklýmda þeytani bir fikir belirdi.Adam geldiðimi anlamýþ olmalý ki bana doðru dönüp:
-Sonunda teþrif edebildiniz.Sözleri çok kibirli bir þekilde söylemiþti.Sonra devam etti:
-Hadi bugün gizemi çözelim.Bu siyah kýyafetli iki adam kimmiþ.Bunlarý söyledi ve baþýndaki kar maskesini çýkardý.Kar maskeli kiþinin kim olduðunu görünce sað elim titremeye baþladý.Kulaklarýmda “senden en deðerlini alacaðým” sözleri yankýlandý.Sonra bana dönüp:
-Bu odaya senin gibi gizemli ve meraklý birçok kiþi geldi.Ama biri hariç beni gören herkes öldü.Baþýmý öne eðip:
-Biri hariç de ne demek? Adam iðrenç bir kahkaha attýktan sonra:
-Þu doktor adam var ya o. Sen þu dövüþçü doktorun adamý mýsýn?Kahkaha atma sýrasý bana gelmiþti.Aðzýma sardýðým atkýyý çözerek:
-Hayýr ta kendisiyim.Adam bir anlýk þok yaþadýktan sonra bana kameralarý göstererek:
-Ne yazýk herkes bunu öðrenecek.Onun hakkýnda yaptýðým araþtýrmada öðrendiðim bilgileri kullanmaya karar verdim.Telefonuma kaydettiðim fotoðraflarý gösterip:
-Eðer en deðerlilerini kaybetmek istiyorsan hadi durma o görüntüleri herkese göster.Takma sakalýmý takýp atkýmý sardým.Adam biraz kekeleyerek:
-Böyle bir þey yapamazsýn.Telefonuma kaydettiðim bir silah sesini ona dinleterek:
-Yazýk biri öldü.Adam korkuyla :
-dur ne istiyorsun? Sözlerime devam ettim:
-Ýlk önce Ali’nin yerini bana söyleyeceksin sonra kamera kayýtlarýný bana vereceksin.Son olarak kalan iki kardeþin için kendini vuracaksýn.Adam :
-Hayatta böyle bir þey yapmam.Pekala sýra diðer kardeþinde telefonuma indirdiðim þaka uygulamasýný açtým telefonla konuþuyormuþ gibi yaptým ve orada bulunan silah sesine bastým.Sonra bir silah sesiyle irkildim.Evet istediðim olmuþtu.Düþmaným kendi kendini yok etmiþti.Ama ondan öðrenmek istediðim bilgilere henüz ulaþamamýþtým.Ali’nin nerede olduðunu bilmiyorum.Onu bulmalýyým ve þu kamera kayýtlarýný.Aklýma binaya girmeden önceki harita geldi.Odalar oklarla belirtilmiþti.Dikkatlice binanýn alt katýna indim.Oklardan birinde kayýt odasý yazýlýydý.Okun gösterdiði yere gittim.Az önceki görüntüleri izleyip CD ‘yi aldým.Orada bulduðum boþ CD’yi yerine yerleþtirdim.Tam gitmek için kapýya yönelmiþtim ki bir defter elimin çarpmasý ile yere düþtü.Bu kayýtlarýn yapýldýðý CD’lerin arþivlendiði defterdi.Aklýmda “biri hariç” “þu doktor adam var ya” hemen otuz dört gün önceki CD’yi taktým.Ýþte Ali deponun yanýndaki eve götürülmüþtü.Her CD’nin üzerinde tarih ve saat vardý.Ben az önceki CD ‘yi aldýðýmda bilgisayardaki saatle bu CD arasýnda kýrk beþ dakikalýk fark oluþuyordu.Hemen ilk kayýdýn üzerindeki 10.05 yazýsýný sildim ve 10.50 yazdým.Tüm kayýtlarýn saatlerini deðiþtirdim.Eðer biri bu defteri bulursa kýrk beþ dakikalýk farký görüp birinden þüphelenecekti.Oysa ben bu olayý intihar olarak göstermek istiyordum.Benim yaptýðým iþlem kameralarýn her sabah 10.50’de kayýda geçiyormuþ gibi gösteriyordu. Adam bu saatten önce intihar ettiði için kameralar intiharý kaydetmemiþ sayýlacaktý ve iþte þüphelenecek kimse kalmamýþ olacaktý.Kayýt baþlamýþtý ve sadece kayýt odasýnda kamera bulunmuyordu.Ama kapýnýn önü çok sýký güvenlikle korunuyordu bu odadan dýþarý çýkarsam beni kayýda alacaklardý.Ama pencereden çýkarsam kimse görmeden deponun yanýndaki eve gidebilirdim.Pencereden atladým ama hasarlý bacaðýmýn üzerine basar basmaz bunun iyi bir fikir olmadýðýný anladým.Ayaða kalktým.Birkaç adým attým.Bacaðým çok acýyordu.Aksamam biraz artmýþtý.Eðer kaçmak zorunda kalýrsam zorlanacaðým ortadaydý .Motorum dört yüz metre kadar ileride aðaçlarýn arasýndaydý.Oldukça uzaða koymuþtum eðer teker izlerini görselerdi þüphelenebilirlerdi.Evin yanýna gittiðimde dört adam gördüm.Bir de yaþlý adam vardý.Bu adamlarýn bakýmýyla ilgileniyordu.Ben içeri girer girmez üzerime gelmeye baþladýlar.Kendimi savunmak için onlarla dövüþüyordum.Ýþte sonunda onlarý etkisiz hale getirmiþtim.Hepsinin cebini aradým ama Ali’nin tutulduðu odanýn anahtarýný bulamadým.Yaþlý adama yaklaþtýðýmda adam korkuyla cebinden anahtarý çýkarýp fýrlattý.Kapýyý açýp içeri girdiðimde iki adam bana doðru geldi onlarla dövüþürken karnýma gelen darbeyle aðzýmdan çýkan ses beni ele verecek þekildeydi.Ali beni þüpheli gözlerle süzüyordu.Gözlerini orada bulduðum bir mendille baðladým.Baþýndan yaralýydý ve halsizdi.Onu ayaða kaldýrdým.Sendeledi tam düþmek üzereyken yakaladým.Ona destek olarak yürüyordum.Ayaðýmdaki acý giderek artýyordu.Az önceki adamlar depodan baðýrarak çýktýlar.Aceleyle bir arabaya binip uzaklaþtýlar.Yaþlý adam bana kekeleyerek :
-Beni kurtardýðýnýz için teþekkür ederim.Ýki yýldýr onlarýn pis iþlerini görüyorum.Eðer ifade vermek için çaðrýlýrsam sizden bahsetmeyeceðim.Sonra bana bir anahtar uzattý.Evimin arkasýnda araba var onu kullanabilirsiniz.Ayaðýnýz aksýyor.Kaçmak isterseniz zorlanýrsýnýz.Anahtarý aldým.Adam:
-Ýzninizle deyip bana yaklaþtý. Amacý Ali’yi taþýrken bana yardým etmekti. Onu hýzlý bir hareketle durdurdum. Evin arkasýndaki arabaya bindim ve oradan uzaklaþtým. Depodan uzaklaþýrken Ali’yi akþamüzeri Tuana’ nýn evinin yakýnýna býrakmayý düþünüyordum. Bu olayla Murat ilgileniyordu. Ayný zamanda Ali’yi tanýyordu. Tuana’nýn evine giden kamerasýz sokaða kestirme yolu görünce aniden firen yaptým. Neyse ki yol boþtu. Ýþim yoktu. Arabayý kenara çektim. Bagajda bulduðum birkaç tahta, çivi ve çekiç düþündüðüm þeyi yapmamda bana yardýmcý olacaktý. Çivileri tahtalara çaktým. Hazýrladýðým düzeneði kestirme yola koydum. Saatim yaklaþýrken evin yakýnlarýnda dolaþmaya karar verdim. Evin yakýnlarýnda çok sayýda adam vardý. Sanýrým
onlar polisti. Benim þüphelenmemem için sivil giydirilmiþti. Evin arkasýndaki dar yoldan geçtim. Yolda oynayan birkaç çocuða yaklaþtým. Onlara birine sürpriz yapacaðýmý, tanýnmamak için yüzümü kapattýðýmý söyledim. Sesim bir ara tuhaflaþtý. Çocuklardan biri sesimin deðiþik çýkmasýnýn sebebini sordu. Hemen ona sürpriz yapacaðým kiþinin yakýnda olduðunu sesimden tanýrsa yaptýklarýmýn mahvolacaðýný söyledim. Çocuklar bana inanmýþtý.Ne yapmalarý gerektiðini sordular.Birine para verip torpil almasýný söyledim.Sonra diðerlerine dönüp torpiller geldiðinde bir dakika sonra hep beraber patlatýn ve yüksek bir ses çýkarýn dedim.Hemen arabaya doðru gittim.Eve biraz yaklaþtým.Torpillerin patlatýlmasýný bekledim.Ýþte planým harika iþlemþti.Gelen yüksek sesle tüm polisler evin önünden uzaklaþmýþtý.Hemen evin önüne gidip durdum.Ali’yi yan koltuktan dýþarý itekledim.Murat beni görmüþtü.Hýzla döndüm.Ateþ etmiþti neyse ki yaptýðým hýzlý manevrayla vurulmaktan kurtulmuþtu.Hýzla ilerlemeye baþladým.Murat’la aramýzdaki mesafe açýlmýþtý.Ýþte Murat tam düþündüðüm þeyi yapýp tuzaðýma düþmüþtü kestirme yola döndüðünde hýzýmý biraz düþürdüm.Kamerasýz yollardan deponun yanýndaki eve gittim arabayý ayný yere durdurduktan sonra atladýðým pencerenin yanýna geldim.Tek kamerasýz yer burasýydý.Buradan týrmanýp ölen adamýn yanýna gitmek istedim.Nasýl týrmanacaðýmý düþünürken gözüm çatýdan yaðmur suyunu indirmek için kullanýlan gri metal boruya takýldý.Her yirmi santimde borunun kenarlarýndan duvara sabitlenmiþ demir kelepçeler bulunuyordu.Bu demir kelepçeleri kullanarak yukarý çýktým.Fakat o da ne kamera kaydýnýn yapýldýðý bilgisayar,kayýt defteri,kameralar,kablolar hepsi sökülüp götürülmüþtü.Olanlarý görünce içimin ýsýndýðýný hissettim.Ensemden akan soðuk terler kollarýmdaki tüyleri diken diken etmiþ ürpermeme neden olmuþtu.Ya atkýmý çýkardýðým sýrada biri beni görmüþ olsaydý.Hemen bu þoktan kurtuldum.Bununla sonra ilgilenecektim.Cebimden çýkardýðým kaðýda “ikisinin de hayatýný mahvettim” yazdým.Aslýnda bu notu polislerin kafasýný karýþtýrmak için yazmýþtým.Çünkü eðer intiharýn sebebini araþtýracak olurlarsa bu not onlarý düþündürmeye neden olacaktý.Bu notu adamýn cebine koydum.Adamýn baþýndaki kar maskesini çýkardým.Kapýnýn arkasýndaki askýlýkta atký ve þapka görmüþtüm.Bunlarý adama giydirdim.Çünkü onun benim gibi görünmesini istiyordum.Çýkmak için kapýya yöneldiðim sýrada aksamam bana yaptýðým hatayý hatýrlattý.Ben aksýyordum ama onun bacaðýnda hiçbir þey yoktu.Az önce þapka ve atkýyý aldýðým metal askýlýðý adamýn bacaðýna sert biçimde vurdum.Sonra kontrol ettim.Bacak iki yerden kýrýlmýþtý.Kimse beni tanýmadýðýndan bacaðýmýn neden aksadýðýný bilmiyordu.Ýþte bu kýrýkta bu adamdan þüphelenilmesine yardýmcý olacaktý.Askýyý yerine yerleþtirdim.Kapýdan gitmekten vazgeçtim.Dün gece yaðan yaðmur ayak izlerine neden olacaktý ters yöne giden ayak izi polisleri þüphelendirirdi.Ayný pencereden aþaðý atladým.Çýkardýðým ayak izlerini kapatmaya çalýþýrken arkamdan gelen sesle irkildim.
-Oðlum ben hallederim.Sen git.Bu bana yardým eden yaþlý adamdý.Bana doðru dönüp:
-Burada bekle.Birkaç dakika sonra elinde yuvarlak biçimde kesilmiþ odunlarla geri döndü.Bunlarý belirli aralýklarla ormanýn içine kadar dizdi.Yanýma yaklaþýp:
-Bunlara basarak ormanýn içine git.Zaten orada yapraklar var ayak izin fazla belli olmaz.Ben bu odunlarý kaldýrýrým þu izleri yok eder polisi ararým.Baþýmý ona memnunluk belirten ifadeyle salladým.Odunlarýn üzerine basarak ormanýn içine kadar gittim.Biraz daha ileride üzerini otlarla örttüðüm motoruma bindim ve uzaklaþtým. Þimdi sýra benim bulunmama ve kurtarýlmama gelmiþti. Herkes beni intihar etti biliyor ve arama çalýþmasý yapýyordu. Atladýðým yerden uzaða gittim. O gün dalgalarýn yönüne çok dikkat etmiþtim. O yöne doðru gittim. Bulduðum yer demir korkuluklarý bulunan ýssýz bir yerdi. Kendime yaralanmýþ süsü vermek için kolumu bu korkuluklara çizdireceðim. Kendime geldiðimde hastanede uyuyordum. Ýyi de ben nasýl bayýlmýþtým. Tabi ya tüm günün yorgunluðuyla uyumuþ olmalýydým. Biraz sonra doktor geldi. Hayati tehlikem olmadýðýný eve gidebileceðimi ve evde istirahat etmem gerektiðini söyledi.
Çetin diðer sayfanýn boþ olduðunu gördü. Anlaþýlan yazamadýðý günler için bir sayfa boþ býrakýyor diye geçirdi içinden.
Bir gün sana yazamadým. Dün çok acayip þeyler oldu. Hastaneden çýktýðým sýrada yolda bir kaza gördüm. Ambulans henüz gelmemiþti. Hastanenin önündeki yol çok dar ve sýkýþýktý .Anlaþýlan ambulans ilerlemekte zorlanýyor ve geç gelecekti. Kalabalýðýn arasýndan kaza yerine geldim. Kapýyý açtýðýmda gördüðüm kiþi beni þaþýrtmýþtý. Bu kiþi þu hapiste tanýþtýðým spiker kýzdý. Baþýndan boþalan kana bakarken elindeki CD ve defteri gördüm. Cebimi kontrol ettikten sonra onlarýn bana ait olduðunu anladým. Hemen onlarý alýp cebime koydum. Sonra baþýna tampon yapmaya baþladým. O sýrada arkadan gelen:
-Senin burada ne iþin var? Sözü ve söyleyen kiþi beni sinirlendirmek için yetmiþti. Bu Ali’ydi. Ona birkaç cevap verdikten sonra hastayla ilgilenmeye baþladým. Kan durmak bilmiyordu. Hastanýn kan kaybý arttýkça nabzý güçsüzleþiyordu. On dakikaya ambulans gelmezse hastaya müdahale edeceðimi söyledim. Ali bunu uygun bulmadý. Biraz sonra saatimi kontrol ettiðimde on beþ dakika olduðunu gördüm. Tampon yapma iþini Ali’ye devrettim. Ýþime yarayacak bir þey var mý diye arabanýn bagajýna baktým Ýlk yardým çantasý yoktu. Bagajý kapatmak üzereyken supap iðneleri gözüme çarptý. Bunlarý kullanarak bir þeyler yapabilirdim. Hemen bunlarý ve takviye hortumunu aldým. Orada bulunan birinden çakmak istedim. Herkes merakla beni izliyordu. Bir motor sürücüsünden motorunu kullanmak için izin istedim. Beni onaylarcasýna baþýný salladý. Motoru çalýþtýrýp yan yatýrdým. Supap iðnelerini jantlara sürüp uçlarýný sivrileþtirdim. Hortumun uçlarýný çakmakla erittim. Sonra iðneleri hortuma sabitledim. Birini kendi koluma elektrik bandýyla sabitledim. Hortumun diðer ucuna kan gelmeye baþladý. Diðer uçtaki iðneyi spikerin koluna sabitlemek istiyordum ki Ali beni durdurdu. Onun kanýnýn seninkiyle ayný olduðunu nereden biliyorsun dedi. Ona orada bulduðum kimliði göstermeyi yeterli buldum. Spikerin kolundan bir damar buldum ve iðneyi oraya sabitledim. Baþýna yaptýðýmýz tampon ve verdiðim kan onun durumunun stabil kalmasýný saðlayacaktý. Biraz sonra ambulans geldi. Hastayý hastaneye götürüp iþimi bitirince CD ve defteri hastanede saklamaya karar verdim. Onlarý odamdaki çekmeceye býraktým. Oradan çýkarken Murat’la karþýlaþtým. Bana bitkin göründüðümü evime býrakabileceðini söyledi. Bu teklifi geri çeviremedim. Yolda giderken aniden sarsýldýk. Baþýmý cama çarpmýþtým. Kendime geldiðimde baþýmýzda iki adam vardý. Ayýktýðýmýzý görünce biri bana yaklaþtý. Bana soru soracaðýný söyledi. Kardeþinin ölümünde benim parmaðým olup olmadýðýný sordu. Birden aklýma depoda yok olan kamera ve kablolar geldi. Soðuk soðuk terledim. Belli etmemek için alaycý bir þekilde kahkaha attým. Adam sinirlenip bana tokat attý. Sorduklarý birkaç soru Murat’ýn þüphelerini üzerime çekmiþti. Neyse ki söylediðim þeylerle bundan kurtuldum. Ancak ters giden bir þey vardý. Adamlar defterimin ve CD’min yerini biliyorlar. Eðer kaçmazsam ölürüm. Bunlarý düþünürken baþýmda ani bir acý belirdi. Sonrasý yoktu. Uyandýðýmda adamlar kamera taktýklarýný bizim ölümümüzü seyredeceklerini söylüyordu. Gizli çýkýþtan bahsedilmiþti. Etrafýmýzý ateþ kaplayýp adamlar gittiðinde ayaða kalktým. Yerde kumlar bulunuyordu. Bu kumlarý ateþin bir kýsmýný kapatarak ateþ çemberinden çýktým. Kapýnýn önünde kayýt yapýlan bilgisayardan çýkýþý buldum. Murat’ý alarak çýkýþa yöneldim. Gidip gelen bilinçle Murat ayakta duramýyor yürümemi zorlaþtýrýyordu. Çýkýþa ulaþtýðýmda kapýnýn önünde kayýt yerini gördüm buradaki kaseti de ben aldým. Çünkü onlarda kimsenin bulmasýný istemediðim þeyler vardý. Murat’ýn durumuna bakýlýrsa iki, üç gün hastanede yatardý. Bunlar bana zaman kazandýracak ve o defteri almam için bana ortam hazýrlayacaktý. Hemen onu orada bulduðum odunlar ve kasalarýn altýna sakladým. Bu iþi bitirdikten sonra oradan biraz uzaklaþmýþ ve yardým bulmak için ne yapabileceðimi düþünüyordum. Biraz sonra “iþte orada yakalayýn” sözü beni bu düþüncelerden kurtardý. Hemen aðaçlarýn arasýna girdim ve kolay týrmanýlabilecek birine týrmandým. Birden ortadan kaybolmam onlarý þaþýrtmýþtý. Oysa hemen bulunduðum aðacýn altýnda konuþuyorlardý. Onlarý dinlemeye baþladým. Murat’ý bulup beni onunla tehdit ederek yakalamaktan bahsediyorlardý. Buna izin veremezdim. Hemen yanýmdaki dalý gürültü çýkartacak þekilde biraz ilerime fýrlattým. Ýþte iþe yaramýþtý. Biraz önce kardeþleriyle beraber giden adamlardan biri onlardan ayrýlýp sesin geldiði tarafa doðru gelmeye baþladý. Aðacýn hemen altýnda bir taþ vardý. Aðaçtan atladým ve taþý alýp adamýn baþýna vurdum. Anlý kanýyordu ama bayýlmamýþtý ve bana direniyor, diðerlerini çaðýrmak için hamleler yapýyordu. Aðzýný elimle kapatarak taþý baþýna bir kez daha vurdum. Sonunda bayýlmýþtý. Diðer kardeþleri de etkisiz hale getirmeliydim. Onlarý etkisiz hale getirebilmek için ayýrmam gerekiyordu. Bayýlttýðým adamýn telefonunu alýp ilk önce polisi aradým. Böylece beni yakalayacak olurlarsa polis beni kurtarabilecekti. Sonra ne yapacaðýmý adamýn telefonuna bakarken planladým. Kardeþ Cenk, kardeþ Savaþ yazýlarýný görünce onlarý aramayý düþündüm. Ýkisini de ayrý ayrý aradým ve aðabeylerinin sesini taklit ederek birini deponun önüne diðerini deponun arkasýna çaðýrdým. Deponun arkasýndaki odun yýðýnlarýnýn arkasýna geçip saklandým. Elime bir sopa aldým ve gelecek kardeþi bekledim. Ancak az sonraki karþýlaþtýðým sürprizle büyük bir hata yaptýðýmý anladým. Aðabeylerinin bayýldýðýný görmüþ ve bu iþte bir terslik olduðunu anlamýþlardý. Yapabilecek hiçbir þey yoktu. Sadece saklandýðým yerde daha sessiz olmaya çalýþýyor ve az sonra neler olabileceðini kestirmeye çalýþýyordum. Kardeþlerden biri CD ve defteri gösterip çýkmam için iðneleyici bir þekilde konuþtu. Daha sözü bitmemiþti ki az sonra gelen siren sesleri onlarý panikletti. Gitmeden önce kardeþlerden biri bana onlara teslim olmam için beþ günüm olduðunu söyledi. Ardýndan aðabeylerini arabaya bindirip kaçtýlar. Bende hemen aðaçlarýn arasýna girdim ve orada gördüðüm kalýn ve yaþlý çýnar aðacýnýn arkasýna geçtim. Polislerden biri gizli çýkýþý bulup itfaiye erlerinin içeri girip yangýný söndürmelerini saðladý. Biraz sonra içeriden koþarak çýkarak “doktor haným” diye baðýrmaya baþladý. Etrafýndaki memurlara beni aramalarýný emretti. Olduðum yerden olanlarý izlemeye baþladým. Az önce adamla boðuþtuðumuz yere bir memur komiserini çaðýrdý. Oradaki izler benim kaçýrýlmýþ olma ihtimalimi veriyordu. Bu benim iþime gelmiþti. Beþ günüm vardý. Ýki günümü onlarý takip edip plan yaparak geçirdim. Ýki günün sonunda þirketlerine eski yoldan gidip geldiklerini bu yoldaki güvenliðin çok düþük olduðunu öðrendim. Üçüncü gün þirketin karþýsýndaki yolda þirketi gözetlerken kardeþlerden birinin tek baþýna arabasýna bindiðini gördüm. Hemen biraz ötede plakasýz motorumu sakladýðým yere gittim. Onun her zamanki yoldan gideceðini tahmin edip büyük bir hýzla planý kurduðum yere motorumu sürdüm. Bu yol çok kalabalýk olmadýðýndan ve kameralar az olduðundan buradan genellikle týr þoförleri hiçbir hýz sýnýrýna uymadan ilerlerlerdi. Cebimden aynamý çýkarýp kurbanýmý beklemeye baþladým. Biraz sonra onun arabasýnýn yaklaþtýðýný gördüm. Tam o sýrada tek þeritli yolun karþý tarafýndan hýzla týr geldiðini gördüm. Doðru zamaný bekleyip aynayý kurbanýmýn arabasýnýn farlarýna doðru tuttum. Birden yansýyan bu nesne onu panikletti. Direksiyon hakimiyetini bir an kaybetti. Tekrar toparlanmýþtý ki karþýdan gelen týrý gördü ve çarpmamak için direksiyonu çevirdi. Ama demir bariyerlere çarpmaktan kurtulamamýþtý. Hemen arabanýn yanýna gittim. Kaza yapan Zafer’di onunla sesimi deðiþtirerek konuþtum. Hem konuþuyor hem de arabayý arýyordum. Ama aradýklarýmý bulamadým. Aradýklarýmýn arabalarýnda olmama ihtimali bana müthiþ korku veriyordu. Bir benzin kokusu genzimi yakýp geçti. Bakýnca benzin sýzdýðýný gördüm. Ayný zamanda Zafer’in boynunda zedelenme vardý ve kýpýrdayamýyordu. Onun ölmesini istemiyordum. Neden bilmiyordum ama sadece kendimi kurtarma isteði vardý içimde. Onu arabadan çýkýp uzaklaþtýrdým. Motoruma doðru koþtum biraz sonra araba müthiþ bir sesle patladý. Zafer’in ameliyatýna ben girmek istiyordum. Kaçýrýlmýþ olarak biliniyordum ve bulunmam gerekiyordu ameliyata girebilmem için. Hemen biraz ileride týr þoförlerinin yemek yediði büfenin yanýna gittim. Birine erkek sesi çýkartarak baðýrdým ve elimdeki býçaðý park edilmiþ týrýn lastiðine sapladým. Ýki kiþi bana doðru koþarak geldi. Beni feci þekilde dövdüler. Benim istediðimde buydu zaten. Böylece kaçýrýlmýþ ve darp edilmiþ görünecektim. Motorumu kamerasýz yollardan sürüp evime gittim. Arabama binip hastaneye gittim. Þirket þehir dýþýnda olduðundan en yakýn hastane benim evimin yakýn olduðu hastaneydi. Hemen hastaneye gidip bir köþeye oturdum ve etrafý izlemeye baþladým. Zafer hastaneye geldiðinde stajyerlerin konuþmalarýný duydum. Ýþte bir fýrsat daha doðmuþtu. Nöbet zaten bugün bendeydi. Zafer’i ameliyata aldým. Çýkýþta komiseri gördüm. Beni ifade vermem için karakola götürdü. Planým iþe yaramýþtý. Benim kaçýrýlýp darp edildiðimi düþündü. Üçüncü gün için plan yapmam gerekiyordu. Sabah arabamla gidip yolu kontrol ettim. Hiçbir güvenlik önlemi alýnmamýþtý. Bugün yaptýracaðým kaza dün yaptýrdýðýmýn birkaç metre ilerisinde olacaktý. Evime gidip biraz dinlendim. Akþam motorumla þirkete gittim ve gözetlemeye baþladým. Birazdan Savaþ çýkýp arabasýna bindi. Ayný yoldan gidip hata yapacaðýndan þüpheli de olsam planladýðým yere gittim. Ýþte geliyordu. Gözlerim kazayý saðlayacak bir týr arýyordu. Savaþ çok yaklaþmýþtý. Ýþte bir týr göründü. Hemen aynayý çýkardým. Ýþte kaza yine gerçekleþmiþti. Hemen arabayý aradým. Silahlý adamlar geliyordu. Anladým ki bunlar sivil polisti. Kaçýp evime gittim. Bugün nöbet bendeydi. Hastaneye gitmem gerekiyordu. Üzerimi deðiþtirip çýkýyordum ki kapý çaldý. Murat ve Komiser Çetin gelmiþti. Bana CD ve defteri sordular. CD’nin hastama ait olduðunu söyledim. Defteri de önceden hazýrladýðým diðerine benzeyeni verdim. Çetin birkaç sayfasýna baktýktan sonra defteri bana geri verdi. Komiserlere yarýn ailemi ziyarete gideceðimi söyledim çünkü yarýnki saldýrýyý gündüz yapacaktým. Bu gece yollar buzluydu. Havanýn durumuna bakýlýrsa yarýn da öyle olacak. Cenk için baþka planlarým var. Ona sevdiði kiþinin adýný vereceðim ve paniklemesini saðlayýp kaza yaptýracaðým…
SON
Çetin okumayý bitirdi. Defter burada son buluyordu. Daha olaylarý algýlamaya çalýþýyordu ki silah sesiyle irkildi. Arkasýna dönüp baktýðýnda Murat’ýn þakaðýndan boþalan kaný ve Murat’ýn kanlý cesedini gördü. Yüzündeki son ifadeye baktýðýnda yanaklarýnda kurumamýþ göz yaþlarý ve teslim olmak isteyen silahsýz birini, arkadaþýný, öldürmenin piþmanlýðýný gördü



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hapishanedeki Kadýn


Dilek KIZIL kimdir?

Düþünmeyi ve gizemli þeyleri seven, çözüme ulaþmak için tüm yollara baþvurmaktan kaçýnmayan ,çýlgýn biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Arthur Conan DOYLE ,Suzanne COLLÝNS


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilek KIZIL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.