..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




29 Ocak 2003
Düþlerim beni vurursa..  
Her kelimenin yerini tuttuðu kadar sarýlmak yokmu sana..

Birkan ASKAN


Bir taraftan, tarafsýzlýðý durmayan zamanýn.. acýmasýzlýðý..anlaþýlmazlýðý.. Bildin deðil mi.?.Midilli’yi anlatan geceydi, rüzgar getiren dokunuþlar..


:BDBA:
Düþlerim beni vurursa../dönüþünde..

Þu çapraz gülüþün, /Ferforje parmaklýklý balkondan, /Uzanan asma yapraðýna, /Düþtü geceyle.. /Birde öpüþün, /Ah ki o öpüþün../Su yüzünde, /Aynalanmýþ yüzümde..ne kadar yasaklanýr sessizce.. Bilemem dersem, yanýltmýþ olur muyum kendimi sence.. Ama yine de bilmemekle sýnýrlý kalmak istemem.. Bildiðin herþeyde bir bilinmezi oynamak, dahasý düþlerimle sana olaðan bir zamaný yazmak kolay olmasa gerek.. Düþlediðim yerde duruyorum ben../Bir dahasýna..

Her kelimenin yerini tuttuðu kadar sarýlmak yokmu sana.. kendi yerine bile dar gelen her düþüncenin kuralsýzlýðýna aldýrmadan.. takýlý kalmak yokmu gözlerine.. Bir taraftan yollar.. Meraklý bakýþlarýn gölgesine sýðýnýp, yabancýlýðýmýzý ele veren suskularla..Yarým dünya adamlarýn, Galya çýkartmasý kuþkularýyla..Býyýklarýnýn altýnda gizlenen, kurumuþ dudaklarýnda, dilsiz, çýplak gözlerinde yabansý..ezik bir havanýn yalnýzlýðýný solumak.. aldanmayý kabullenmek yokmu aþk’ýn yerine..

Bir taraftan, tarafsýzlýðý durmayan zamanýn.. acýmasýzlýðý..anlaþýlmazlýðý.. Bildin deðil mi.?.Midilli’yi anlatan geceydi, rüzgar getiren dokunuþlar.. Karanlýðýn iki renginden göz kýrpan ýþýklarýna karþý.. Oturup yalnýzlýðýna fenerin.. ellerin, sadece ellerin..ah ki, bir Greek þarkýsýnda düðümlenen düþlerim..Kane stin akri../

Hangi þarkýsýný dinlemiþti yüreðim dilinden.. Henüz açýlmamýþ pencerelerin kimsesizliði vardý ara sokaklarýnda..Kapalý kapýlarýn ferforje kývrýmlarý sessizlikten.. okudular bize aþk’ý..Dalgakýran kenarýndaki taþlar nasýl da yalnýzdýlar durduklarý yerde.. Beklemekten.. bekleþmekten saðýr dilsiz..Üþüyen yanlarýmý tutan bir yangýndý alevlenen gözlerinde.. Midilli’nin bakýþlarý arasýnda..Sanrýsýz bir geceden, kayýtsýz bütün günahlarýmýzý örttü, kalýn perdeleri odanýn..Bir þiir gibi, dokundu mu sonrasýna gözyaþlarýn.. karýþtý mý gözyaþlarýma yaðmur sesinden..Seslendi uzaklardan Midilli, rüzgarla menteþesi kýrýk pencereden bakan yüzümüze. ’Açýn perdeleri, görmek istiyorum þimdi daha yakýndan gözlerinizi..’..Uykuya beþ kala.. beþ geçe yorgunluk seviþmelerimizi..Yediðimiz içtiðimiz bizim../Suskunluklar kalacak geriye.. bütün soru eklerinden aþk düþüren.. Pervasýz nefesi ile büyücü kýlýðýnda, yaðmuru çaðýrýyor adaya zaman.. eriyor düþlerim..ah ki, gözlerin.. gözlerim..

Bitmek üzere olan bir yolculuðun adýný koymak gerekir þimdi.. /Belki de yeni baþlanýldýðýna daha fazla inanmak için.. Ne kadar yasaklanýr öpüþün tenimde, özlemi sancý çektiren bir yokluðun yerine..ah ki, o çapraz gülüþün yokmu yattýðýn yerde.. öpüþün týlsýmlanmýþ bir kadeh þaraptan yudumsu.. aynalanmýþ yüzümün susturulduðu gece içinde../Ah ki doyamayýþým sana.. Dönerken vuracaktý beni düþlerim.. Kaçýrdým bakýþlarýmý gözlerinden.. Ne var ki, kaçamadým..gözlerinden.. Midilli’den../..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: düþler katil olamaz..
Gönderen: pelin / izmir
31 Ocak 2003
çapraz gülüþler,midilli\'ye yansýyan / yanaþan bir sevda, suskunluk ve sessizlik..yoo, düþler katil olamaz..vuramaz düþler..düþlerini koru ve tut /..düþlerini tutanlar da olur elbet..kutlarým, yüreðine sevgiler..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým (02)
Omuzlarýmda binlerce kuþ çýðlýðý..
Bal köpüðü
Olmayan kýrlangýçlar mevsimi
Alabros traþlý çocuk
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým.. (01)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Kendimi elde ettiðim gün
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.