..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




30 Eylül 2017
Emrah Serbes'e...  
Alp Þahin
Emrah Serbes ve benzeri gibi ozgur, istedigi gibi yasayan insanlar kotu diye adlandiriliyor; medyada karizmatik, lider ve inancli pozu verenler iyi diye adlandiriliyorsa unutmamali, iyiler kotulerden daha sabikali!


:BAGE:
Isten cikmis, eve gitmek icin arabama binmistim. Arabayi calistirdigim anda telefonum calmis, can dostum Murat beni meyhaneye cagirmisti. Once yarin ameliyatim var diye reddetmis, daha sonra Murat iki dubleden bir sey olmaz deyince ikna olup kabul etmistim.

Murat; tip okulundan tanidigim cok iyi bir arkadasimdir. Kendisi devam edemeyip bolum degistirmis, ben ise basariyla mezun olmustum. O kendi yolunu eczacilik alaninda cizip hastalara sifa olurken, ben ise yuzlerce hayati kurtaran kalp ve damar cerrahisi olmustum. Sarkilarla, turkulerle biraz da eski gunleri yad ederek bir 35'ligi bitirmis, evlerimize gitmek uzere meyhaneden cikmistik. Murat'in - cok afedersiniz - kulusturu calismamis, ben de kendisini kendi aracimla evine birakacagimi soylemistim.

Yola koyuldugumuzda Murat "Abi iyisin degil mi?" demisti. "Uc duble rakiyla bir sey olmaz Murat" demistim ve koyulmustuk yola. Trafikteyken bazi araclar gereksizce hiz yapip bizi solluyor, bazilari selektor yapip sag seride cekilmemizi istiyor, bazilari da sanki biz yavas gidiyormusuz gibi dibimize kadar geliyor ondan sonra bizi geciyordu. Alkollu olmama ragmen tum bunlari dikkate almiyor, sakinligimi koruyup kendi seridimden yani orta seritten gitmeye calisiyordum... Derken dedikleri gibi bir anda nereden geldigini anlamadigim bir araba hic fren yapmadan onume cikmis ve ben bir an daldigim icin arabaya direksiyonu kirip yandan carpmistim. Carpma aninda zaman yavaslamisti. Murat "Abi!" diyor, arabanin havaya ucmasindan dolayi icimde bir bosluk olusuyor, ellerimle gogsumu kapamaya calisiyor, direksiyonu kirmamla takla sesleri arka arkaya geliyor ve buz gibi cam parcalanip kiriklarini tum vucuduma igne gibi gonderiyordu. Tam emin degilim ama yedi - sekiz takla attiktan sonra arac durunca "Iyi misin Murat?" dedim. "Bir seyim yok, abi" dedi ve arabanin sunroof'undan cikip carpistigimiz aracin yanina dogru gittik. O aractaki uc kisilik aileyi istemeyerek oldurmustum. "Murat, ben ne yaptim?" diye sorarken, "Abi senin sucun yok, seni ben cagirdim icmeye, suc benim" diye agliyordu Murat. Yarim saat icinde polis gelmis, kazayi hangimizin yaptigini sormus, Murat kendisinin yaptigini soyleyerek beni korumustu. Ifadeler verilmis, sabah olmus ve ben yarin ki anjiyo ameliyatimi basariyla gerceklestirmis ve bir babanin damarlarindaki tikanikliklari acip ailesiyle biraz daha uzun sure yasamasi icin yardimci olmustum. Bir hayat daha kurtarmistim ama Murat cezaevindeydi, ben iste bunu yediremeyip itiraf etmeliydim...Hazirdim. Isten cikip dogru karakola gidecektim.

Bir an kulaklarimda arka arkaya vurulan davul gibi bir ses duymus ve uyanmistim. Anlasilan o ki ilginc bir ruya gormustum. Kendime geldigimde ise bilgisayari acip her zaman ilk is olarak yaptigim gibi halkin Sozcu'su olduguna inandigim haber sitesine bakmaya baslamistim. Bir haber dikkatimi cekmisti. Emrah Serbes twitterdan bir paylasim yapmis ve ruyamdaki benzer kazayi kendisinin istemeyerek yaptigini soylemisti. Insanlar Emrah' a inanmamis, uyusturucunun veya alkolun etkisinde yaptigini ve bu yuzden olene kadar cezaevinde yatmasini soylemis, kin uzerine kin kusmustu.

Emrah Serbes ki bu ulkenin en iyi yazarlarindan ve dusunce adamlarindan biri. Herkes "ya sen mi kurtaracan bu memleketi?" derken Emrah dusuncesini ve tarafini cesurca her yerde soylemis, istemeyerek bir anlik dalginlikla kaza yapip carptigi aractakilerin hayatina son vermisti. Bu Emrah degil, sen ya da ben de olabilirdik. Bir doktor, bir avukat, bir itfaiyeci veya bir polis. Bir an onumuze biri cikabilir ve carpabilirdik. Hapislere onu veya istemeyerek kaza yapan insanlari atmak cozum muydu? Siir, yazi veya dusunce yuzunden hapse atilanlarin cok iyi anlamasi lazim bu gibi durumlari. Bu yuzden ki sosyal ve adaletli bir devlette isek bu sekilde istemeyerek hata yapan insanlari zorunlu islerde belli bir sure hic ucret vermeden calistirmak gerekmeli diye dusunuyorum. Boylelikle bu kisiler hem devlete katkida bulunulur, hem de basarili insanlarin hayati bir hatayla son bulmamis olur. Cunku eger amacimiz Adalet degil de hata yapan insanlarin sorgulanmasini, illa aci cekmesini istemekse; kurallara uymayip gucu illegal ve korku yollariyla ele gecirenlerden baslamamiz gerek... Dusuncem olur ya da olmaz, Emrah Serbes ve benzeri gibi ozgur, istedigi gibi yasayan insanlar kotu diye adlandiriliyor; medyada karizmatik, lider ve inancli pozu verenler iyi diye adlandiriliyorsa unutmamali, iyiler kotulerden daha sabikali!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Neden Muharrem Ýnce?
Cumhuriyet Kadýndýr
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz
Zaman
Þehit Kaný

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Yedi Düvel

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.