..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > selim çok




21 Þubat 2017
Deep 5. 10  
selim çok
suskun bir kýþa gebeydi sevgili günlerim!


:AFEB:



Deep 5.10

1.
dötü büyütmüþ bir nesildendi o.kulaðý ezan sesinde, gözü para destelerinde,burnu av izindeydi.biz de izindeyiz atam diyorduk ve tabii ki izindeydik.küçük burjuva bir yokoluþun baldýrlarý arasýna sokmuþtuk elimizi..

2.
“nazmi biraderim” dedim.”bu akþam hangi meyhaneye gitsek?” “üzerimde vergi yükü var,içemiciim!” dedi ve o kadar.bu arada fiko çift okey dönerken eline bu alemi verdiler..

3.
kemal aðanýn mekanýnda mekansýzlýk yaptým.þarhoþtum ve bir bayanýn üstüne kustum.feciydi.cennet kredisi batmýþ silüetlerimizin üstünde hayatýmýz çöp konteynýrýnda dönmüþtü.hayatý pýrnikledik,ortamý vernikledik.hepimzi sonuçta hayati maskeler taþýmýyormuyuz? Umudun salkýmýndan þarap imal edip kusmuyormuyuz.asidi alýnmýþ bir cumhuriyet adým adým yeþile boyanýrken sakýz çiðnemiyor muydu kýçýmýz? allah rahmet eylesin kemal aða! Baþ kalmýþ galiba kayýnpederden..

4.
evreni bir kumarhaneye döndürdü bir ahval bozukluðu.tüm bozukluklarým at yarýþlarýna gitti.pembe görünen cenabet bir alemde parodi,elem,kesit,ünlem düzeyinde düzeltildik.hamdolsun..

5.
dipte yaþýyordum,ateþ saçýyordum.þaçlarým suçlu ve kirliydi.o sinemayý düþümde görüyordum.oysa ayrýlmýþtýk sevdalý imgelerle.

6.
anonim bir söylence dolaþýyor bitkin gezegenlerimizde.bir kulaç gidip kendimizi denize teslim ediyoruz.anlamýþým.özgürlüðü haketmiyoruz.dur bir çiþimi edeyim kulak arkasý edilen iradelere..

7.
eþek olduðunu ispatladý ortamýn modelleri.dingiline tükürdüðüm bir ahsan bozukluðu.kalemimden intihar damlýyor.bir imam raký çekiyor.sesi açýlýyor perdenin.gözlerimize dinozor kabuklarý düþüyor..

8.
sahip olmak bir tutkuya,ne kazandýrýr var olma kaygýmýza.hayatýný göm ve yeniden yaþa.gökyüzünde dökülen yeni sevdalara ihtiyacýn var,asit yaðmurlarýna deðil!

9.
aman tanrým! Ne çok þey biliyor bu insan kazýntýlarý.kazýyorlar heryeri ve biþii buldum sanýyorlar.sanýyorlar, bu alem onlar için var.bir nesneleþme krizindeler ve sümük sümük topaklanýyorlar.bereketi kaçýyor.cenabet güzellemeler içinde intihar bildirileri tazeliyoruz.yaptýðýmýz baþka bir bok yok ki.ha! Kemal abi “sifonu çektinmi?” boþuna sorgu.kimse sifonu çekmiyor.ortalýðý kokutan fikir,zikir ve duraðanlýklara gebe kalýyoruz.bu arada zaman araya giriyor.kafamýzýn suyu bitmiþ hala ateþ arýyoruz.biri bizi gözetliyor.suçluyoruz,eleþtiriyoruz,yargýlýyoruz,kaçýyoruz.anasýnýn hereke halýsýna kadar yolumuz var ve yol uzun..

10.
dötü büyütmüþ bir nesildendi o! Ve foseptik çukurunda aþk þiiri yazýyordu.mekanlarýmýz alem insiyatifi tarafýndan mühürleniyordu.mars bize sýcacýk gülüyordu.meteor duygular,anaforlar.of anam of! Hayat mý zor,zaman mý blöf?

11.
seni hayattan çýkardým,umutla topladým,sevgiyle böldüm,fýrtýnayla çarptým.geriye seksi bir posan kaldý sevdiceðim.n'olur anla beni..

12.
yakamozlar arasýnda bir düþ görürken içeri kýrmýzý cumartesilerden düþen bir haciz tutkusu girdi.betimlemeler kýzakta kalmýþtý.hava soðuktu be kemal abi! Sen neredeydin ve kimle seviþirdin o sýrada?

13.
zamaný tersten gören onurlu gözlerim vardý benim.sevgimlerim karþýlýksýz,sesim katýþýksýzdý.sonuçta sarhoþ ve mayhoþ bir bünye idim.

14.
bir ganyan bayiinde düþ sattýk nazmi ve fiko biraderlerimle.umut üzerimize pisledi.ayaklar dörtte kaldý.birikintiler üzerinde sevda oruçlarý yaþadýk.umut kutsal ve o hep vardý, ipsiz sapsýz nesillerimizde.

15.
sorgu derinde sessizlik bende kemal abi! Anlýyormusun?

16.
atlarýmýz sorgu hakeminin startýna girdi.hepimize boþ cepler ve bozuk hayatlar girdi.hesaplar kitaplar girdi.bayýldýk ulan kahve köþelerinde.

17.
iþsiz,kansýz ve imansýz bünyelerin bu akþam okey pertisi vardý sahi.geç kalmamalýyým keçi kokulu varoluþuma!

18.
anlýyormusun ev sevdiðim.bizde aþk yoktu sadece tutku vardý.”tutkunu göm!” diyorsun.seni anlýyor ve bir güzel ýsýrýyorum.kuytuda bebek yüzlü ve pürüzsüz bir katil bizi resmediyor.kemal abi mekaný kesiyor.gözü sonsuzluk kesiyor.ortadan ayrýlýyor varoluþ bunalýmlarý.

19.
bir piknikte ve mangal baþýnda olmak ve bol bol ýzgara yapýp raký içmekten ibaretti tüm cesetlerimiz.artýk,eksik bir koyun nesliydik.kuzularýmýz otluyordu.

20.
ne gam,ne dam.burdan tüm çýlgýn gerilimlere vesselam.eyvallah fiko ama bugün sana sigara yok.bak içine! Ne görecen bakalým?

21.
tüm intiharlar,özleme susamýþ ve yönelmiþ birer baþkaldýrýdýr..

22.
maddesel bir aðý yýrtýp atmaktýr þu varoluþ dediðim kemal abi!

23.
bütün gün gökyüzüne bakýp iç geçirdim nazmi biraderim.umut çalým atýyordu.bulutlar haykýrýyordu.bir ünlemdi suratýmýzdaki o küçük serinlik.bir anlamdý vazgeçiþ.bir ýrmaðýn kýyýsýnda olmaktý anlamak fiili..

24.
suskun bir kýþa gebeydi sevgili günlerim!

25.
hayatýn kendisi abazaydý kamil abi.gözü bizlerdeydi.sýkýlmýþ üzüm gibi girmeliyiz yine ona çünkü çözüm çözememekten iyidir örgülü ve örtülü yoksunluklarý.biter mi hiç düþmek ve kalkmak.umut!!













Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serbest Metinlerde Ýntihar Düþleri...
Dark 6. 11
Dirahþan
Alcohol!
Efendisiz
81. Çizgi
"Moby Dick" Sulardan Gelen Yanýlsama

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu
Zaman Aðladýðýnda
Masada Pislik Var!
Bir Alkoliðin Hipomanik Notlarý
Aþkýn
Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý
Bekareti Bozulmuþ Kahkahalar Orkestrasý
Harabad
Duygu Dökümaný
Caz Kuþaðý


selim çok kimdir?

sadece özgürlük.

Etkilendiði Yazarlar:
sürrealizm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim çok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.