..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aný > Emine Piþiren




13 Haziran 2016
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý  
Emine Piþiren

:BJJJ:



Bir yedincisini kutladýðýmýz, Aydýn 7. Didim Þiir ve Þairler Þölenimiz mükemmel ve sorunsuz geçti. Yurdumuzun her ilinden gelmiþ yüze yakýn þairi; birarada tutmak, onlarý aðýrlamak ve herbirini memnun etmenin güçlülüðünü çok iyi bilenim. Aydýn Þairler Derneði Yönetimini gözardý etmemek gerekir. Ayrýca þiir yolculuðumuzdaki baþarýsýný kutlamak gerekir.

Etkinlik sonrasý þairlerimiz tek tek vedalaþýp gitmeleriyle otel boþalmýþtý. Grand Didyma Oteline sessizlik yayýlmýþtý. Þiir yolcularýmýzý uðurladýktan sonra ben, eþim, M.Halil Arýk hocamýz ve eþi otelde kalýþ süremizi iki gün daha uzattýk. Böylece Didim'i daha yakýndan tanýmýþ olacaktýk.

Gündüz; mavinin iki rengiyle buluþan gözlerimiz ve tenimiz akþamlarý; karanlýðý kucaklayýyor denizi dalgalandýran kýyý ýþýklarý renk renk akisler çiziyiyordu. Kordon boyu sýralanmýþ cafe ve barlardan karanlýðý yýrtan akortsuz yaylý sazlardan havaya yükselen müzikler yayýlmaktaydý. Sesler bir biririne karýþýp gürültü kirliliði yapmaktaydý. M. Halil hocamýn eþi iki eliyle kulaklarýný kapatýyordu. Bu durumdan onlarýn da oldukça rahatsýz olduðunu anlýyordum. Kulaktan kulaða sesli önerilerimizi birbirimize iletiyor, gürültüden birbirimizi anlamak mümkün deðildi. Neyse ki Halil hocamýzýn eþi duruma hakim oldu. Biraz uzaklaþýnca az önce onlara söyleyemediðim düþüncemi açtým: Amacým daha sakin bir alana çekilerek sohbetimizi demlemekti.

"Bu nasýl gürültü , bari güzel olsa dinleriz!"
"Nerdee bizim þair ve ses sanatçýlarýmýz ?"

Aydýn Þairler Derneði Bþk. Þükrü hocam katýlým listesini titizlikle hazýrlamýþtý. Her þair sýrasý geldiðinde adý okunuyor, sahneye gelen þair þiirini okuyup yerine geçiyordu. Öyle þiirini okuyup çaktýrmadan gidenler yoktu etkinliðimizde. Þairlerin katýlýmý memnuniyet vericiydi. Sabahlayacaðýmýzý düþünüyordum: Öyle ya, 100'ün üzerindeki þairi nasýl dinleyecektik?

Neyse ki ses sanatçýlarýnýn ve ozanlarýn neþeli türkü ve þarkýlarýyla keyifli bir þiir þöleni yaþamýþtýk.
Ve geceyi Devlet sanatçýsý Engin Çýr'ýn o nadide yorumu ve besteleriyle ruhlarýmýz tad almýþ, kaygýlar sis olmuþtu. Þiirlerini okuyamayan þairlerimiz ertesi güne kalmýþtý; böylece düþündüðüm kaos yaþanmamýþ, korkulan da olmamýþtý.

Ýlk kez katýldýðým 7. Didim Þairler buluþmasýnýn ikinci gecesi de birinci geceyi aratmamýþtý. Üstelik etkinliðimizi besleyecek olan 6 ses ve saz sanatçýsý da yüreklerimizi taþýyan þiir kervanýmýza yetiþmiþti. Edebi sanatýn fonotik sanatla buluþmasýnýn keyfini yaþadýk.
Ýkinci gece de 100 kadar þiir gönüllüsü ile birlikteydik. Sakin ve sorunsuz 2 mükemmel gün geçirmiþtik.

Sahi bu arada gözden kaçýrmadýðýmýz bir noktayý da eklemek istiyorum. Didim Grand Didyma Otelinin yemekleri harikaydý. Birbirinden leziz sabah ve akþam yemeklerinin tadýný unutamayacaðýz. Servis ve otelin hijyenik temizliði gözümüzden kaçmýþ deðildi. Kat görevlilerini "odamýz temiz, boþuna yorulmayýn, biz çýkýnca temizlersiniz," dediðimiz halde dikkate alýnmamýþtýk. Akþam odalarýmýza adým attýðýmýzda ilk günkü gibi temiz bulmuþtuk. Mis gibi sabun kokularý odamýzý sarmýþtý.

Ayrýca tekne gezisiyle mavi yeþilin buluþtuðu Didim koylarý nefisti. Gözlerimiz adeta huzuru içerken ciðerlerimiz havaya yayýlan kekik kokularýyle beslendi. Tabi yalnýz gözlerimiz beslenmemiþti; Midelerimiz de leziz tatlarla buluþmuþtu.

Bu arada teknede neþeyi bizlere bulaþtýran Þükrü Öksüz ve Halise Tekbaþ þairlerimizi kutlamadan geçemeyeceðim. Tabi "sürpriz" dediði sularýn üzerimize döküldüðünü hiç tahmin etmemiþtim...
Halise hanýmýn bulunduðu alan adeta pozitif enerji saçýyordu.Onun bulunduðu alan etkinliðimizin en þen ve en hareketli köþesiydi...
Beni en çok heyecanlý kýlan neydi biliyor musunuz?

Yeni yüzler ve gönül dostluklarý edinmemin yaný sýra onlarýn gönül çiçeklerini ektikleri alanlarda gezinmekti. Þair lerimizin, yazarlarýmýzýn gönül emekleriyle, þiir ve romanlarýyla gözlerim buluþunca ben bir baþka doluydum. Kimse bilmez bu ruh hallerimi tabi...Kýsacasý ben onlarla birlikte odamda sükut halindeyken hiç yalnýz deðildim. Özellikle 25 kitaba imza atmýþ eðitim gönüllüsü M.Halil Arýk hocamýzýn 100 þaire kitap imzalamasý gecemizin en anlamlý edebi süpriziydi.

Duygulanmamak elde deðildi. HA GAYRET isimli ikinci þiir kitabýnýn ön sözünde adýmý görmekle gönlümde edebi þölen yaþatmýþtý.
Baþta etkinliði düzenleyen büyük emekler veren; Aydýn Þair ve Yazarlar Derneði Bþk. Þükrü Öksüz beye ve yönetimine, yurdun her ilinden gelen tüm þiir gönüllülerine, ses ve saz sanatçýlarýmýza katýlýmlarýndan dolayý sonsuz teþekkür ederim.
Yeni bir etkinlikte buluþma dileði ile.

Selam ve sevgilerimle

TC Emine Piþiren
Aydýn/Didim



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Unutmuþum
Þairler Sözcüklerin Terzisidir - Dünya Þiir Günü Anýsýna

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adamdan Saymýþýz
Ah Ulan Istanbul!
Çekinme Söyle
Yaðmur Kuþu Suskunluðu
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim?
Ýsterdim
Davetsiz Konuk - 1 -
Madem ki...
Git Demene Gerek Yok
Bekleyiþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Anne Cennette Yemek Var mý? [Öykü]
Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý? [Öykü]
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 - [Öykü]
Gel Mezarýma Ýþe Oðlum [Öykü]
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 [Öykü]
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 - [Öykü]
Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz? [Öykü]
Biz Önce Beþ Kiþiydik [Öykü]
Bu Çocuk Benim Deðil [Öykü]
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm) [Öykü]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.