..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > Hakan Yozcu




6 Mart 2016
Sevgi ve Dostluk Konferansý  
Hakan Yozcu
“Birlik ve beraberliðe daha fazla ihtiyaç duyduðumuz bu günlerde Ýslamiyet’e daha fazla sarýlmamýz gerekiyor. Çünkü Ýslamiyet, hepimize sevgiyi, saygýyý, hoþgörüyü ve barýþý emrediyor. Bizlere bir olmayý, kardeþ olmayý, bütünleþmeyi öðretiyor” dedi. Peygamber Efendimizin güzel ahlaklý bir insan olduðunu, kâinatýn O’nun hatýrý için yaratýldýðýný, bizlerin de Peygamber Efendimizi hep örnek almamýz gerektiðini ve daima O’nun yolundan ilerlememiz gerektiðini vurguladý.


:AFGJ:

5 Mart 2016 Cumartesi gecesi, güzel bir konferansa katýldým. Gazimaðusa’da faaliyet gösteren Sevgi, Dostluk, Kardeþliði Geliþtirme Ve Kültür Derneði’nin üyelerine yönelik “Sevgi, Birlik ve Beraberlik” konulu güzel bir konferans dinledim.
Konferansa konuþmacý olarak TC-KKTC Büyük Elçiliði Din Ýþleri Müþaviri Sayýn Selami Açan katýldý. Konferans, Gazimaðusa Polatpaþa Camii Ýmamlarýndan Sayýn Faruk Seçkin’in okuduðu Kur’an tilaveti ile açýldý.
Kýsa adý SEVDOSTDER olan Sevgi, Dostluk, Kardeþliði Geliþtirme ve Kültür Derneði Baþkaný Sayýn Mansur Öztürk, açýlýþ konuþmasýnda Malazgirt Savaþý ile Anadolu’yu nasýl yurt edindiðimizi, Müslüman Türk Milletinin Anadolu’da Anadolu Selçuklu ve Osmanlý Ýmparatorluklarýný kurduðunu, Batýlýlarýn Anadolu’yu yurt edinmemizi hazmedemeyerek, buna, “Þark Meselesi” dediklerini anlatarak, yaptýklarý faaliyetler hakkýnda kýsaca bilgi verdi. Birlik ve beraberliðimizin devam etmesi hususunu Mehmet Akif’in bir þiiri ile sonlandýrarak, konuþmacý Sayýn Selami Açan’a ve konferansa katýlan üyelerine teþekkür etti.
Daha sonra konferansý veren TC - KKTC Büyük Elçiliði Din Ýþleri Müþaviri Sayýn Selami Açan konuþmasýný yaptý.
Sayýn Kaçan, konuþmasýnda Ýslamiyet’in faziletini, üstünlüklerini, güzel yanlarýný anlattý. “Birlik ve beraberliðe daha fazla ihtiyaç duyduðumuz bu günlerde Ýslamiyet’e daha fazla sarýlmamýz gerekiyor. Çünkü Ýslamiyet, hepimize sevgiyi, saygýyý, hoþgörüyü ve barýþý emrediyor. Bizlere bir olmayý, kardeþ olmayý, bütünleþmeyi öðretiyor” dedi.
Peygamber Efendimizin güzel ahlaklý bir insan olduðunu, kâinatýn O’nun hatýrý için yaratýldýðýný, bizlerin de Peygamber Efendimizi hep örnek almamýz gerektiðini ve daima O’nun yolundan ilerlememiz gerektiðini vurguladý.
Ýslam dininin bir barýþ dini olduðunu, sevgi ve kardeþliði emrettiðini, bu nedenle, Ýslamiyet’te, kavganýn, sürtüþmenin, hizipleþmenin, kan dökmenin olmadýðýný, ýrkçýlýðýn, din, dil, renk farklarýnýn olmadýðýný, ayrýmcýlýðýn ve bölücülüðün dinimizde yer almadýðýný belirtti.
Kaçan, Ýslam dininin bütünleþtirici bir din olduðunu, hiç kimsenin, baþka bir kimseden üstün olmadýðýný, herkesin Allah karþýsýnda eþit olduðunu belirterek “En üstün kimdir biliyor musunuz? Allah’a yakýn olan, ibadetlerini doðru ve dürüst olarak içtenlikle yapan, içi sevgi dolu, inanç dolu, takva sahipleridir. Gönüllerinde samimi duygular besleyen ve her þeye ve herkese sevgi ile yaklaþan, yaratýlmýþý yaratandan ötürü seven kiþilerdir. Ýþte, Cenabý Allah bunlarý üstün kýlmaktadýr.” dedi.
Sayýn Kaçan, Suriye’deki karýþýklýða da deðinerek itfaiye benzetmesi yaptý.
“Yapýlan araþtýrmalara göre, Dünyadaki yangýnlarýn çýkma sebeplerinin büyük nedeni itfaiyeciler imiþ. Bakýnýz Suriye’ye. ÝÞÝD denen bir terör örgütü ortaya çýkmýþ. Sözde Ýslam Devleti kuracaklarmýþ. Bunlar öldürüyor. Kimi öldürüyor? Müslüman’ý öldürüyor. Öldürürken “Allah u Ekber” diye baðýrýyor. Ölenler de “Eþhedu Enla ilahe illallah” diye ölüyor. Yani öldüren de Müslüman, ölen de Müslüman. Bir bakýyorsunuz, hiç ilgisi olmayan, Dünyanýn öbür ucunda olan ülkeler, burada cirit atýyor. Rusya, kilometrelerce uzakta. ABD, kilometrelerce uzakta. Ýngiltere öyle, Fransa öyle… Peki, bu ülkelerin burada ne iþi var? Sözde bunlar, buraya barýþý getirecekler, burada düzeni saðlayacaklar. Býrakýn barýþý, düzeni, daha beter ettiler. Karmaþayý, tedhiþi, savaþý getirdiler. Ýþte bunlar itfaiyeci pozisyonundalar. Sözde yangýný söndürmeye geldiler. Ama ateþi daha da körüklediler.
O halde bu ülkelerin burada ne iþleri var? Hepsi de kendilerine çýkar saðlamaya çalýþýyorlar. Yer altý kaynaklarýný pay edip, zenginliklerine zenginlik katmak istiyorlar. Müslümanlarý da kullanýp, birbirlerine öldürtüyorlar.
Türkiye’yi de bu ateþin içine çekmeye çalýþýyorlar. Ama biz oyuna gelmedik. Gelmeyeceðiz.
Bakýnýz, Türkiye 2 Milyon 700 bin Suriyeli mülteciye kapýlarýný açtý. Þu ana kadar 10 Milyon dolardan fazla para harcadý. Türkiye güçlü bir ülke. Bunun altýndan kalkmasýný bilir. Hiç kimseden yardým almadan bu insanlarýn bütün ihtiyaçlarýný karþýladý. Karþýlýyor. Oysa Avrupa ne yaptý? 10 bin mülteci gelecek diye hemen hepsi kapýlarýný kapattý. Sýnýrlarýna asker, polis yýðdý. “Gelmeyin” diyorlar. “Bakamayýz” diyorlar. Oysa Türkiye, neredeyse kendilerinin nüfusu kadar bir nüfusa kucak açtý. Müslüman kardeþlerine yardým ediyor. Ýþte Ýslam da bu vardýr. Kardeþ olma, sahip çýkma ve kenetlenme vardýr.
Bu nedenle bu günlerde sevgiye ve kardeþliðe daha fazla ihtiyacýmýz var. Birbirimize sarýlalým. Birbirimizi kucaklayalým. Oyunlara gelmeyelim. Dinimiz birlik ve beraberliði emrediyor. Böyle olursak güçlü oluruz. Emperyalist milletlerin Ýslam alemine sinsice saldýrýlarýndan tek kurtuluþ yolu Ýslama sarýlmaktýr. Birlik ve beraberlik içinde olmaktýr. Bize doðru yolu gösterecek vasýta Ýslam’dýr” dedi.
Yapýlan teþekkürlerden sonra konferansa katýlan üyelere, dernek tarafýndan izaz ikramda bulunuldu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve nefret kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Don" Meselesi Deðil Aslolan
Hepimiz Türküz, Hepimiz Kýbrýslýyýz
(Hakemlere) Lütfen Biraz Dikkat
Sevgiyle Bakmak Her Þeye

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.