..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > HAMZA EKÝZ




16 Ocak 2015
Özür Diliyorum!..  
HAMZA EKÝZ
Özür Diledim ya iþte; Daha ne?


:AAII:
Yýlmak mýydý bize düþen? Yoksa sessizce beklemek mi? Yoksa derin bir nefes çekip aklýmýzdan geçenleri yutmak mýydý? Bilinmez ama görünen oki hem yýldýk, hem sessizce bekledik ve derin bir nefes çekip yuttuk aklýmýzdan geçenleri. Böyle olmamalýydý aslýnda. Haykýrmalýydýk gerçekleri; fakat haykýrdýk ta ne oldu öyle deðil mi? Haykýrdýðýmýz kadar suçlu olduk ve gerçeklerimiz kadar horlandýk biz. Kimilerinin yalanlarý cazip geldi kimilerine, kimilerinin makamlarýnýn yüzü suyu hürmetine aferim denildi ve kimileri diplomalarýyla adam oldular da biz gerçeklerimizle adam olamadýk. Ýnsanýn içini acýtan en vahim olaysa yanlýþlarýn karþýsýnda el pençe divan duranlar olur olmadýk þirinliklere kananlar ve dahasý kendi öz benlikleriyle çeliþenler bizim karþýmýzda Kaplan kesildiler. Bir mum alevi hoyratlýðýndaydýlar olsa, üflesek orada bitecekti kaplanlýklarý yada bir kelimede hapsolacaklardý yalancý özgürlüðün peþi sýra koþarken oysa biz yutkunmayý seçtik her defasýnda ve onlar kaplanlýklarýyla kaldýlar zulmün, çýkarcýnýn iþbirlikçinin yanýnda.
     Yine kýnýnda çýktý bu çelik uçlu mýzrap ve olanca keskinliðiyle savruluyor etrafa. Kimin canýný yakacak kimin kalbini kanatacak diye aldýrýþ etmeden savruluyor yine. Oysa bize öðretilen bumuydu? Alçak gönüllü olacaktýk, Ýncilsekte incitmeyecektik ya hani . ve neþeli ve bonkör ve alabildiðine esprili olacaktýk.. Olamadýk. Oldurmadýlar beklide. Yada olmak istemedik. Özür dilerim. Özür dilerim yalanlarýn savunucularýndan, gerçek karþýsýnda kör olanlardan ve özür dilerim makam mevki delisi yalakalardan ve dahasý özür dilerim bizi biz yapan deðerleri hiçe sayýp bizimle dalga geçer gibi konuþup suskun kalamadýklarýmdan. Ve özür dilerim, beni ben yapan toplum içinde bile asi duruþumdan ve özür dilerim bu asilik içinde kýrdýðým kalplerden ve tekrar tekrar özür dilerim Hz. Ali efendimizin “ Haksýzlýðýn karþýsýnda susan dilsiz þeytandýr!...” sözüne biat edip haksýzlýðýn önünde haykýrýþlarýmdan. Ve özür dilerim baþ tacý insanlarýn karþýsýnda çenemi tutamamaktan ve özür dilerim misafirperver olamamaktan.
     Dedim ya kýnýnda çýktý bu çelik uçlu mýzrap diye. Aldým elime ve saplýyorum yüreðime yüreðime. Kimseye aldýrýþ etmeden, kimseyi horlamadan hakir görmeden. Ve yine saplýyorum yüreðime kýrdýðým her kalbin acýsýný yaþamak adýna. Ama bir anda acýlarým umutsuzluða bürünüyor ve öylece anlamsýzlaþýyor benliðimde beliren yüzler. Sessiz sedasýz kaybolmak istiyorum o yüzlerin arasýndan ve hiç konuþmamak alabildiðine susmak ve alabildiðine uzak durmak istiyorum ama olmuyor. Neyse diyorsum her defasýnda bu sefer olacak diye bakýyorum umutla ama maalesef yine olmuyor yine olamýyor. Bakalým…. Zaman ilaç ya her þeye ve zamanla geçiyor ya bu kýsýr döngüler belki geçer diyorum bir neyse nin arkasýna sýðýnarak. Ýþte o neyse bir çýðlýk olup büyümeye baþlýyor içimde. Derin suskunluklarým öfke deryasýna dönüyor kimi saatlerde ve ben bu kimilerine göre lanet olasý ben yine haykýrýyorum. Neye mi haykýrýyorum kimilerinin alýþtýðý lakin benim hiç ama hiç alýþamadýðým bu sürece ve bu düzene….
     Yine özür diliyorum… bir önceki satýrlarým için ve yine özür diliyorum bundan sonra yazacaklarým yada yapacaklarým için. Ve yine tekrar tekrar özür diliyorum kimileriniz gibi olamadýðým için. VE özür dilemekten utanmýyorum. Çünkü ne bir milletin veklinin yardýmý ile ekmeðimi kazandým nede bir selam ile ekmek kazandým. Kimseye eyvallahým olmadýðý için özür diliyorum her þeyden önce. Hayata çýkarlarla bakmadýðým için özür diliyorum sonra ve çýkarsýz deðer verdiðim için insanlara sýrf bu yüzden bile özür diliyorum sizlerden defalarca. Ha birde son olarak özür diliyorum kimilerinizi kýrdýðým için acýyan yüreðimden sizleri düþünen beynimden ve size deðer veren þu saf yüreðimden.
     Baþý da sonu da özür dolu bu yazýnýn. Belki benim hayatýmýn düzeni böyle. Baþý sonu ortasý yada bir sonraki aþamasý. Ben hepinizden dolu dolu özürler diliyorum. Ayný pencerelerden dünyaya bakmadýðýmýz için ve ayný havayý soluyup farklý nefes aldýðýmýz için ve tartýþmayý bilemediðimiz için özür diliyorum. Ve sizin güzel yüreklerinizi kýrdýðým için ama o güzel yüreklerinizin üzerine yapýþmýþ bu sistemin kirini temizleyemediðim için ve dahasý beni ben olarak sevdiðiniz ve deðer verdiðiniz için ve size onca sýkýntýlar yaþattýðým için ÖZÜR DÝLÝYORUM….
     Ötesi yok. Yüzünüzden tebesümün eksik olmadýðý umutlarýnýzýn türküler kadar canlý kaldýðý ve doðruya doðru yanlýþa yanlýþ demeye karþýmýzdakinin makamýna mevkisine bakmadan haykýrmaya devam edemediðimiz sürece bu özürleri ben dilemeye devam edeceðim. Ha sizler yani bir kaçýnýz yani o þu bu yada diðeri hepiniz neyse kim üzerine alýndýysa yani. Hepinizden yine Özür diliyor ve ne derseniz deyin ne düþünürseniz düþünün hakkýmda ÝNSAN olduðunuz için ben hepinizi seviyorum. Tek özür dileyen ben olsam da yada siz hep haklý olduðunuzu düþünseniz de yada aslýnda haklýyý haksýzý bir yana býrakalým her defasýnda merhabalaþmamýzýn hatýrýna bile Dedim ya iþte ÖZÜR DÝLÝYORUM…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiþt Oradakiler….
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca……
Yoruldum

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gündem
Asosyal Bir Paylaþým
Yeni Türkiye!..
Olacak Tabi O Kadar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Gülüp Geçin…… [Deneme]
Deðiþim [Deneme]
Þuursuz Bir Yazý… [Deneme]
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin? [Deneme]
Biz Kimiz* [Deneme]
Ama Ben Seni Çok Sevdim……. [Deneme]
Yorulur Mu Bir Ýnsan? [Deneme]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.