..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




31 Aralýk 2002
Pi üzerine../gece düþleri..  
En deli günün böyle olsun..(Pi)..

Birkan ASKAN


Geniþ bir zamandan geçercesine..yarým kalan þarkýlarý topladý yaðmurlar../Boþuna deðil miþ rüzgarlarýn suskunluðu../..


:BBGC:
Belli bir mesafede, gerçeðe uzanan yollar..Saçlarýný rüzgara býrakan bir kentin uykusunda../Ne düþünüyor þu anda../Bütün hesaplarýný karýþtýran bir aþk’ýn çýkmazlarýnda..iki bilinmeyenli bir denklemin sessizliði../çözümlenmesi beklenen sorularla..daha ardýþýk bir biçimde../(Acý çektiren bir özlemin sanrýsý þimdi zaman, ve azalan tarifinde bu suskunluk..geriye dönüþü olmayan bir yalnýzlýktan).. Sarýlmayý bir inat uðruna..ertelenmez kýlan düþlerden../Öpülmemiþ bir gecenin uykusu var havada../Kapýlarda öncesiz bir not: En deli günün böyle olsun..(Pi)../..

Bir þarkýnýn adalara uzanan yalnýzlýðýnda../Pi masallarý..

Geniþ bir zamandan geçercesine..yarým kalan þarkýlarý topladý yaðmurlar../Boþuna deðil miþ rüzgarlarýn suskunluðu../Aþk..o hep bekleten zamansýzca yollarda.. Eskimiþ fotoðraflarda azalan tebessümler../Ýlk yazýlan mektubun, son cümlesi okunan dudaklardan../Bir þarkýnýn adalara uzanan yalnýzlýðý geçti þimdi ufuktan../. kapý önlerine tüneyen akþamlar../beklenirken daha çok..böyle suskun../Eksik bir þiiri okudu içinden../sonra bir þarkýyý daha../Bir yüreði zamansýzca.. /Zamansýzca gözleri buðulanýnca... Bütün düþlerini kýrdý bu yalnýzlýk..gecenin avcunda..(Pi)../..

Bir þiiri çoðaltýrken düþlerinden../güney yorgunu kýrlangýçlar..

Zamansýz bir yokluðun aralýðý../Rakamlarý düþüyor aþk’ýn geceme../Aþk’tan.. buza kesmiþ pencerelerde../yarým bir kalp..Okunmuyor yazýlan kelimeler kaðýtta../Mum dumanýndan, /gizlemiþ kendini bütün gölgeler../Birden fazla düþ var içimde.. Özlemek yanýsýra..Rüzgarýný saçlarýndaki rengin../usulca../Güney’den esen yorgun kýrlangýçlar zamaný../Kuzey’den yangýnlarý sancýlarýn../Ýzdüþümü çýplaklýðýn../Pi üzerine tutkular kervaný../Bölündükçe..daha dýþýnda bu sessizliðin../Ýçindeki bana. /Baþka Pi olmayacak tarihime../..

Çam aðaçlarýnda..rüzgarý öpen kar fýrtýnasý../ayýþýðýnda..

Kent lodos’a yakalandý durduðu yerde..kaçamadan../hiçbir zaman saklanamadý bu yüzden..kendi yüzünün çýplaklýðýndan../En uzun gecede, sesini kaybeden bir çocuk aðlamasý../ve hiçbir mutluluða karýþamayan nefesi../Buhar çýkaran soðuktan.. Pi düþünüyor þimdi..biliyorum../çam aðaçlarýnýn kokusunu kapatmýþ kar beyazlýðý../.. Nereye giderken böyle bulutlar..sessiz../S.... okuyor þimdi özleyen gözleri../hiçbir gecede bensiz../böyle okunmazken, yarým kalan bütün sevdalarý uzaklýðýn../Böyle ölünürdü.. ayýþýðýnda fýrtýnaya..

Kalan geceden..Pi sabahlarýna../düþen son not../uykusuzca..

Böyle duracaðýz seninle bu haritada../Burada buluþacaðýz../Bakmaya utanarak gözlerimizden../Utanýlacak ne kaldýysa../Sana yazdýðým son þiiri býrakacaðým giderken../Pi sabahlarýna adadýðým bir yalnýzlýktan../Herþey gelip geçecek nasýlsa.. nasýlsa sende unutacaksýn uykusuz sabahlarý..ve bütün kelimeler aðlayacak belki de..aklýna tutundukça../Böyle duracaðýz bu haritada../böyle yazacak bizi buradaki kelimeler../Böyle susacak içimize gece../intihar ederken elimizdeki düþler..(Pi)../.

Bütün aynalar../kirliydi bakýldýkça../yaðmur’un korkusundan..

Kimse bilmedi bakmayý aynalara../dokunmadan gittiðinde../gelmeden daha..(Pi).. /Sevgilinin gözlerinden..Takarak güneþ’ten kanatlarýný../Güvercin beyazlýðýndan.. /Kimse öpmedi belki de../Zamansýzca düþlerini../hiçbir güvercinde../Hiçbir sabahtan../Kirliydi bakýldýkça aynalar../dokundukça sevdanýn üzerine.. /Kanayan gecelerde unutulan parmakizleri../..Yaðmur korkusundan..

Pi için kapatýlan bir günden../açýlan pencerelere..eski evde ilk akþam..

Adanýn bir ucundaki yalnýzlýðý bulmak için../sýk aðaçlarýn arasýnda kaybedilen bir zamaný../olduðu yere býrakmak gerektiði konusunda../düþünmek üzere../anlaþtýk. /Denizin mavisi ve yeþilin ellidört tonunun olduðu bu sessizlikte../kaçýncý hayatýn mevzusu bu aþk..Pi þiirini yazýyor suskunluðun../Yanýbaþýnda yalnýzlýðým.. /sessiz.. Martýlar adanýn bu ucuna hiç uðramýyorlar../eskimekten korkarcasýna..rüzgarýn nefesinden../belki de birbaþýna ölüp gitmekten../..kimbilir../..(Pi).. Eski evde ilk akþamý kutluyoruz../açýlan pencerelere vuruyor kendini hüzün../Özlemek demek geçiyor içinden../ben çoktan özlemiþtim diyorum../..þaþkýnca..

Aralýk 29/2002
Bursa

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....
Gönderen: pelin / izmir
14 Temmuz 2003
..bir insan özlerse gecenin içinden geçen düþleri ve anlamsýz kalýrsa hiç beklemediði bir anda, yazýlan yüzlerce sayfa kelimelere dönüp, kendisine baðýþlanan düþleri arar mý satýr aralarýnda..?..yazýlan ne varsa pi üzerine,bir düþ gibi geliyor þimdi..baþka bir pi olmayacak derken,pi'nin düþlerini geri almayý mý kastetdin?.bu gece düþleri güzelmiþ..en deli günler, düþlerin içine gizlenmiþ.. Kutlarým..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Sen hayatýn bir ucundasýn
Bütün kelimeler gökyüzüne bakar
Komþunun fendi..
Bir ada.. / Baþka bir ada.. /

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.