..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çocuk Yetiþtirme > Hakan Yozcu




10 Aralýk 2013
Adana Gazilerinden Öðrencilere Yardým  
Hakan Yozcu
Adana’da eðitim gönüllüsü gazilerimiz Gazi Sebahattin Aslan öncülüðünde çok hayýrlý ve çok güzel bir iþ yapýyorlar. Eski kýrtasiye, plastik, demir hurdalar ve mavi kapaklarý toplayarak bunlarý paraya dönüþtürüyor. Karton, gazete, dergi, pet þiþeler, kola kutusu, meyve suyu kutusu, süt ambalaj kutularý, eski atýl durumda olan kitaplar vs toplayarak geri dönüþüm fabrikasýna satýyorlar. Elde edilen paralarla kýrsal kesimlerdeki okullarda fakir öðrencilere defter, kalem, silgi ve çeþitli kýrtasiye ürünleri alýp veriyor. Böylece kýrsal kesimdeki yoksul öðrencilere eðitim desteði saðlamýþ oluyorlar.


:BAJG:

Adana’da eðitim gönüllüsü gazilerimiz Gazi Sebahattin Aslan öncülüðünde çok hayýrlý ve çok güzel bir iþ yapýyorlar. Eski kýrtasiye, plastik, demir hurdalar ve mavi kapaklarý toplayarak bunlarý paraya dönüþtürüyor. Karton, gazete, dergi, pet þiþeler, kola kutusu, meyve suyu kutusu, süt ambalaj kutularý, eski atýl durumda olan kitaplar vs toplayarak geri dönüþüm fabrikasýna satýyorlar. Elde edilen paralarla kýrsal kesimlerdeki okullarda fakir öðrencilere defter, kalem, silgi ve çeþitli kýrtasiye ürünleri alýp veriyor. Böylece kýrsal kesimdeki yoksul öðrencilere eðitim desteði saðlamýþ oluyorlar.
Bu olayý ben, facebook ortamýnda akrabam olan, Þair Ata Mehmet Yozcu’dan öðrendim. Ata Mehmet Yozcu, son dönemlerde Adana’nýn yetiþtirdiði ender þairlerden biri. Ýnce sözleri, keskin deyiþleri ve içten gelen duygularý var. Bunlarý o kadar güzel istif ediyor ki ortaya çok nefis þiirler çýkýyor:
Hazinesin içimde

Az daha ötede yaðmur fazlaydý...
Güneþ suskun ve gizli sevdalý...
Bulutlar aþka uzadýkça uzadý...
Esen yel ve kýrdý tüm dallarý...

Susuzluk çeken çöl yüreklisin...
Ateþe düþen damlanýn içindesin...
Ateþ ve barutum senle, sevmezsin...
Yitip giden hazinesin içimde, bilmezsin.

Ayrý bir yazýmda Ata Mehmet Yozcu’nun þiirlerini ve O’nun sanat anlayýþýný, þiire bakýþ açýsýný sizlerle paylaþacaðým. Þimdiki konumuz, Adanada’ki bazý gazilerin Sebahattin Aslan önderliðinde eðitime saðladýklarý bu onurlu katký…

Bu konuda görüþtüðümüz Þair Ata Mehmet Yozcu þunlarý söylüyor: “Biz, önce cepten dostlarýmýza ulaþýyorduk. Kýrsal kesimdeki öðrenciler için neler yapabiliriz diye konuþuyorduk. Görüþlerini alýyorduk. Düþüncelerimizi anlatýyorduk. Büyük ilgi gördük. Kýrsal köy okullarýndaki çocuklara kalem, silgi, defter v.s alýp daðýtýyorduk. “Orda Bir Köy Var Uzakta” projesini geçen yýl derneðimiz baþlattý. Bu sene de geriye dönüþüm malzemelerini deðerlendirmeyi amaç edindik. Bu anlamda dostlarýmýzdan dergi, gazete, kola kutusu, pet þiþeler ve bunlara benzer ürünleri topladýk. Topladýklarýmýzý geri dönüþüm fabrikalarýna sattýk. Elde edilen geliri kýrsal kesimlerdeki ihtiyaçlý öðrencilere daðýttýk. Baktýk ki hiç yalnýz deðiliz. Kime gittiysek, kime anlattýysak yakýn ilgi gösterdi. Yardýmlarýný bizden esirgemedi. Þimdi Valilik, Milli Eðitim Müdürlüðü ve diðer bazý kurumlar destek oldular. Geri dönüþümden elde ettiðimiz geliri, fakir çocuklara ihtiyaç malzemesi alýyoruz. Ayrýca mavi kapak projemizle Çölyak Hastasý çocuklara yiyecek bulunmasý için çaba harcýyoruz.”
Proje sahibi Gazi Sebahattin Aslan, bu iþ için çok büyük çaba sarf etmiþ. Yýlmamýþ, býkmamýþ. Herkese ulaþmaya çalýþmýþ. Adana’daki tüm vatandaþlara çeþitli þekillerde çaðrý yapmýþ. Onun bu çaðrýsý büyük ses getirmiþ. Hatta yurt dýþýndan bile birçok katýlýmcý olmuþ. Ýngilizce sözlükler, kitaplar, defterler v.s gönderenler olmuþ.
Ata Mehmet Yozcu, kýrsal köy okullarýndaki fakir öðrencileri yerinde ziyaret ettiklerini, öðretmenlerden sorunlarý dinlediklerini söylüyor. O çocuklarýn bir kaleme, bir silgiye muhtaç olduklarýný öðrenince vicdanen rahatsýz olduklarýný belirtiyor. Bunun üzerine önce kendi bütçelerine göre cepten para vererek gerekli malzemeleri aldýklarýný söylüyor. 2 yýl böyle devam ettiklerini, o çocuklara verilen okul malzemelerinden sonra çocuklarýn bayram sevinci yaþadýklarýný ve onlarda okuma hevesi gördüklerini anlatýyor. Böylece bu çocuklarýn baþarýlarýyla devlete, topluma katkýlarýnýn ne olduðunu gördüklerini açýklýyor.     
Þimdi, Valilik ve Milli Eðitim Müdürlüðü, bu çalýþmaya destek oluyor. Okullardaki, evlerdeki eski kýrtasiyeler toplanýyor, paraya dönüþtürülüyor. Bu dönüþümden elde edilen gelirle kitap, kalem, defter silgi alýnýyor. Daha kapsamlý çalýþýlarak daðýtýlýyor. Ata Mehmet Yozcu amaçlarýnýn “Çocuklarýmýzý bilgi fakirliðinden kurtarmak” olduðunu belirtiyor.
Þimdi ise ek proje olarak Adana’da yaþayan Çölyak hastasý çocuklarýn durumuna el atýlmýþ. Onlarýn özel beslenmeleri için ve onlarýn iyi bir insan olabilmeleri için çalýþma baþlatýlmýþ. Bunun için Mavi Kapak projesini baþlatmýþlar. Bunun için bütün Adana Halkýndan destek bekliyorlar.
Gerekli bilgi edinmek için þu linklere ziyaret yapýlabiliniyor:
https://www.facebook.com/events/533313656737132/
https://www.facebook.com/groups/322894811155968/events/
http://www.gazisebahattinaslan.com/
Konuyla ilgili Proje sorumlusu Sebahattin’in Aslan’ýn Adanalýlara duyurusu þöyle: “Deðerli Adanalýlar, gelin sizlerle birlikte çevre ve eðitime destek olalým. Çevreyi koruyalým. Ama ayný zamanda da eðitime sahip çýkalým. Nasýl mý? Evlerinizdeki, iþ yerlerinizdeki, okullardaki, fabrikalardaki geri dönüþümleri Gazilerinizin projeleri olan Geri Dönüþümler Eðitime Dönsün dediðimiz hem çevreci hem eðitimci bu projemize destek vererek bunu yapabilirsiniz. Sizlerin Milletin Gazileri olarak bizler, evlerinizdeki geri dönüþümlere talibiz. Her verdiðiniz geri dönüþümler ilimizdeki kýrsal köy okullarýmýza ve ihtiyaç sahibi öðrencilerimize destek olarak geri dönecektir. Tek yapmanýz gereken evlerinizdeki, iþ yerlerinizdeki, okullardaki pet þiþe, kola kutularý karton kutular, plastikler, çocuklarýnýzýn eski ders kitaplarý, vb gibi geri dönüþüm olacak malzemeleri bizlere teslim ederek bunu sizlerin desteði ile bizlerin de gayreti ile ekonomiye, eðitime kazandýrmak
... BÝZLER ÜLKEMÝZ MÝLLETÝMÝZ ÝÇÝN CAN VERMÝÞ KAN VERMÝÞ BEDEL ÖDEMÝÞ KAHRAMANLAR OLARAK GAZÝ ARKADAÞLARIMLA ALDIÐIMIZ BÝR KARAR DOÐRULTUSUNDA BÖYLE BÝR PROJEYÝ HAYATA GEÇÝRMEK ÝSTEDÝK ... BU PROJE HEM ÇEVREYE HEM EÐÝTÝME KATKI SAÐLADIÐI GÝBÝ BÝRDE GAZÝLERÝMÝZE MORAL MOTÝVASYON OLACAKTIR SÝZLERÝNDE DESTEÐÝNÝ BEKLER ..”
Böyle, faydalý bir projeye imza atan deðerli dostlarý saygýyla selamlýyorum. Baþta proje sahibi Gazi Sabahattin Aslan’ý ve Þair Kardeþim Ata Mehmet Yozcu’yu bu anlamlý çalýþmalarýndan dolayý kutluyorum. Yolunuz açýk olsun…
Yazýmý Ata Mehmet Yozcu’nun büyülü dizeleriyle bitirmek istiyorum:
“GÜZ KELEBEKLERÝ
Güz kelebekleri gibi ayrýlýk yolunda,
Zamansýz biter ömrüm, savrulurum.
Bir kuru soðuk imansýz vicdanýnda,
Donuyor gözyaþlarým, kahrolurum.

Son kanat çýrpýþlarýndaydý sevdam,
Öyle bir hasretim ki kuzgun uykuya,
Zamansýz kelebekler düþtü yine suya
Ne keder, ne gam ölüme giden yolcuya...”





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gurur verici
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
5 Mart 2015
Eðitime destek konusunda gazilerin öncülük etmeleri bana gurur verdi. Kutlanacak bir düþünce.Ben de, gaziyim. Gazi derneðine üye deðilim ama arkadaþlarým var. Onlara bu konuyu iletecek ve yaþadýðým il Çanakkale' de bu güzel düþüncenin uygulanmasýný isteyip, destek vereceðim. Yazýnýz için teþekkür ve saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk yetiþtirme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýz Deðilsiniz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.