..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Mudi Beya




7 Ekim 2013
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü  
Mudi Beya
Bir toplum ki çocuklarýn, yaþlýlarýn ve zeka engellilerin büyücek bir bölümü korumasýz ve korunaksýz... Ne geçmiþleri var, ne de gelecekleri ama, bunlarý olaðan bakýþlarla izleyen toplumun geçmiþini yaþlýlar, geleceðini çocuklar oluþturmuyor mu? Bir de zeka engellilerimiz var, bunlar da çokluk yazgýlarýyla baþbaþa!.. Etiketsiz, hiyerarþik olarak hiçbir kariyeri ve üniformasý, silahý, örgütü ve örgütlenme olanaðý bulunmayan bu katmanlar toplumun öp öz malýdýr... Bu mala sahip çýkmayan bir toplum maddi dünyasýnýn elden uçup gittiðinin ayýrdýna vardýðý için olsa gerek; umudunu cinlere, okumaya-üfürmeye , taþlara, duvarlara, çula, çaputa baðlar oldu!.


:ABID:

Sekizinci Bölüm
Adam, son olarak bir daha denedi: " Kimisinin parasý, kimisinin duasý derler ya!... Ýþte öyle!..." diyebildi, arkasýný getiremedi... Çok alçak bir sesle ama düzgün konuþuyordu... Kokoreççi, " Vay senin duanýn da, senin de!... Sana yararý dokunmayan dualarýn bana mý yarayacak? Defol baþýmdan " diye azarlarken adama yarým ekmek arasý kokoreç uzattý ama, orta yaþlý adam kokoreci almadý; yine sendeleyerek gerisingeri dönüp uzaklaþýp daracýk ve karanlýk bir sokaða saparak gözden kayboldu!... Hilmi üç yarým ekmek kokoreci paket yaptýrdý. Daracýk ve karanlýk sokaða girmeyi göze alamadý ama o arada beþ - on dakika dolaþtý. Tünel’ den yana yürüdü… Biraz gittikten sonra geri döndü. Dar ve karanlýk sokaðý gözlüyordu çaktýrmadan. Orta yaþlý periþan adam caddeye bir baþka sokaktan girmiþ Taksim yönüne doðru sendeleyerek ilerlemeye çalýþýyordu. Arkasýndan yetiþti adamla çok yakýndan göz göze geldi. Hilmi, içinden ‘ birisine mi benzettim yoksa’ diye geçirdi. Sonra ‘ Yok caným ! Sen de!’ dercesine bu sanýyý kafasýndan silmeye çalýþtý. Adam’ a ‘ Üstadým bunlar sana. Lütfen alýr mýsýn? Belki açsýnýzdýr ‘ dedi. Hilmi bu sözcükleri hiç seçmeden , düþünmeden sarfetmiþti.. Adam pakete uzanmak ya da sevinmek þöyle dursun ürküntüye kapýlarak geri çekilmeye baþladý. Hilmi paket elinde ona doðru temkinlice ilerlemeyi sürdürdü… Adam “Beni tanýdýn deðil mi? Gazetecisin!..” dedi ürkek ve titrek bir sesle usulca. Hilmi, adamýn ‘ Büsbütün üþüttüðüne’ hükmederek elindeki paketi adama yakýn bir yerde duvarýn dibine koydu ve oradan hýzla uzaklaþtý… Taksim yönüne yüz metre kadar yürüdükten sonra caddenin karþý tarafýndan geri döndü. Bir kokoreç daha aldý. Bu kokoreci adamýn kokoreç paketlerini alýp almadýðýný, yeyip yemediðini gözlemek için orada savsaklamaya bahane olarak almýþtý.. Ama yedi. Sabahýn ayazýnda hiç de fena olmadý. Adamýn paketleri alarak ikisini yediðini, birisini de benzer kaderi paylaþtýðý baþka birine verdiðini gördü ve otelin yolunu tuttu…
Bir toplum ki çocuklarýn, yaþlýlarýn ve zeka engellilerin büyücek bir bölümü korumasýz ve korunaksýz... Ne geçmiþleri var, ne de gelecekleri ama, bunlarý olaðan bakýþlarla izleyen toplumun geçmiþini yaþlýlar, geleceðini çocuklar oluþturmuyor mu? Bir de zeka engellilerimiz var, bunlar da çokluk yazgýlarýyla baþbaþa!.. Etiketsiz, hiyerarþik olarak hiçbir kariyeri ve üniformasý, silahý, örgütü ve örgütlenme olanaðý bulunmayan bu katmanlar toplumun öp öz malýdýr... Bu mala sahip çýkmayan bir toplum maddi dünyasýnýn elden uçup gittiðinin ayýrdýna vardýðý için olsa gerek; umudunu cinlere, okumaya-üfürmeye , taþlara, duvarlara, çula, çaputa baðlar oldu!... Bir toplum ki, çocuða, yaþlýya, engelliye kucak açamýyorsa yok olup gitmeye adaydýr eninde sonunda… Bu toplum, tarihte kurduðu devletlerin sayýlarýyla övünebilir de! O devletleri nasýl yýktýðýna gelince diyecek bir sözü, ortaya koyacak bir gerekçesi olamaz, ne acý ki!... Bunca ürkünç görüntüleri izleyerek yürürken kendisine sataþanlar, küfür savuranlar, para ve sigara isteyenler oldu. O insanlarý gözlemlemenin yanýnda herhangi bir þekilde ilgilenmeyi, dile getirdikleri isteði yerine getirmeyi güvenlikli bulmuyordu. Galatasaray' dan Tünel ‘ e doðru ilerlemeyi de düþünmüyordu kendi güvenliði bakýmýndan… Ve geri döndü...
Sürecejk
mudibeya@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Addesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü
Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Akþamdan Yazýlan Mektup Sabahleyin Yazaný Tarafýndan Okunur Mu
Ýþte Geldi 8 Mart Bakýn Neler Olacak
Ereðli Çamlýyayla 2015 Toroslar Geçiþi
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi
Fanfinfon Çorbasý
Abdülrezzak Holding 2
Öylesine Bir 8 Mart Yazýsý
Kalleþ Avrupalý!
Abdülrezzak Holding 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sýradýþý Bir 8 Mart Kutlamasý [Deneme]
Rabbiþ Teyzemin Fanfinfon Macerasý [Deneme]
Zevat Zerzevat Fiyat Vesaire… [Deneme]
Tezek Ýthalatý! [Deneme]
Muhteþem Bir Operasyon! [Deneme]
Günlük: [Deneme]
Milli Piyango Milyonerleri [Eleþtiri]
8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü [Eleþtiri]
Gaz Bombasý ve Basýnçlý Su Ýle Saldýrýlmasý Olasý Eylemlere Katýlacak Olanlarýn Dikkâtine! [Eleþtiri]
Anlaþýldý Vehpi' Nin Kerrakesi veya Eþekten Düþen Karpuz [Eleþtiri]


Mudi Beya kimdir?

Bilgisayar edinip Ýnternet ile yakýndan ilgilendiðim zamana kadar ülkemde okurdan çok yazarýn varlýðýný düþünür ve bundan büyük kaygý duyardým. . . Uçsuz bucaksýz olanaklarý bulunduðumuz odaya, ayaðýmýza getiren Ýnternetle tanýýþtýktan sonra, ülkemde okurdan çok yazarýn olduðunu düþünmüyor, çok net biliyorum böyle olduðunu. Bunu bilmem, yukarýda sözünü ettiðim kaygýlarýmýn katlanmasýna neden oluyor. Ýçinde debelenmekte olduðumuz sorunlarýn temelinde, okumayan bir toplum oluþumuzun katkýsý sanýldýðýndan daha daha çok diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Jack London, Ernest Hemingway, Gogol, Zola, Aziz Nesin, Nazým Hikmet ve daha baþkalarý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudi Beya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.