..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > pelin onay




12 Aralýk 2002
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum  
düþlerin içinden mi geçtim yoksa düþler mi çaðýrdý beni..

pelin onay


Göz yaþlarýmý biriktiriyorum...Ýlerde kendime, sularýnda çýrýlçýplak yüzebileceðim bir göl yapacaðým..


:ECID:
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum, ilerde kendime ait bir göl yapacaðým. Kenarýnda küçük, aðaçtan bir ev olacak. Ýçine küçük çiviler çakýp, özenle sakladýðým büyük özlemlerimin resmini asacaðým. Þömine de yalnýzlýðýmdan kestiðim kuru odunlar yanacak ve ýsýtacak içerisini, içimi...Serseri ruhumun postunu önüne serip, üstünde, itinayla yaþadýðým sevdalarýmýn yýllanmýþ þarabýný içeceðim. Neden çalmýyor diye düþünebileceðim bir telefonum olmayacak. Beni bulmak isteyenler, sessizliðimin içindeki sesi takip ederek kapýmý çalabilecekler..ki bu ses sadece duymak isteyenlere duyuracak kendini....Kapýmýn önünü, filtresini çocukluðumun renkli düþlerinin ateþlediði bir gaz lambasý aydýnlatacak. Bahçemde umutlarýmla sulayacaðým ve her mevsim yüzünü gösterecek çiçekler açacak. Pencere kenarlarýna, tutkularýmý yoðurarak yaptýðým saksýlarý yerleþtireceðim. Perdeler, inatçýlýðýmýn iþe yaramayan parçalarýndan arta kalanlardan yapýlacak ve güneþ her sabah o perdelerin arasýndan sýzarak, vücudumun bir kadýn olduðunu unutan yaralý yanlarýný uyandýracak. Þarkýlarýmýn öksüz kalan notalarýný, bir anne iç güdüsüyle büyütüp; yemeyip yedirecek, giymeyip giydireceðim..Þarkýlarým bir aile özlemi çekmeden atýlacak hayata..bildiðim her þeyi onlara öðretip, gün be gün güzelleþtiklerini görerek sevineceðim. Kelimelerimin bekareti zamaný gelince bozulacak ve kelimelerim istedikleri cümlelerin içine girip, orgazmýn doruklarýna onlarý okuyan gözlerle beraber çýkacaklar.

Güneþ batýmlarýnda, üstüme, yaklaþan karanlýðýn montunu alarak, kurduðum iskeleden göle olta atacaðým. Misinama takýlan balýklar, mangalda bekleyen heyecanlarýmýn kömüründe kýzaracak. Her akþam masamda bir otuzbeþlik hüzün, bol zeytinyaðlý gönül salatasý, üstünde bir demet maydanoz olan umut dolu bir haydari ve beyazlýðýný düþlerimden alan bir parça peynir olacak. Sigaramýn dumanýný alsýn diye masanýn bir köþesine de, cevapsýz kalan sorularýmdan yaptýðým bir mum yakacaðým.

Þarkýlar sýrayla dudaklarýmý ziyarete gelecek, hüznümün tuzlu göz yaþlarýný melodilerimin içinde baþýma taç yapacaðým. Sýradan bir günün sýradan bir gecesinden geçerken, þarkýlar gözlerimi uzaklara taþýyýp yakýnlarýma getirecek. Özenle sakladýðým bol köpüklü isyanlarýmý yolluk namýna içeceðim...sorhoþluðum sadece sadýk yarim yalnýzlýðýmdan gelecek. Baþýmý yalnýzlýðýmýn omzuna yaslayýp, ýslanan gözlerimi ellerimin yorgun parmaklarýyla sileceðim. Hiç belli olmaz, belki de gereksiz korkularýmýn tahtalarýndan yaptýðým sallanan saldalyemde geceye dalacaðým. Olur da sýzmazsam eðer, içimde hep benimle beraber olan sevimli haylazlýðýma sarýlarak uyuyacaðým. Vadesi çoktan dolmuþ ve sabýrla beklenilen sýcak kavuþmalar girecek düþlerime ve her sabah yüzümde bu düþlerin býraktýðý buruk gülümsemelerle uyanacaðým. Ýnkar edeceðim aynaya yansýyan sevimsiz bakýþlarýmý ve endiþelerime inat, elinde balonla bekleyen çocuk yüreðimin kapýsýný sevdaya aralýk býrakacaðým.

Evet...göz yaþlarýmý biriktiriyorum..Ýlerde kendime ait bir göl yapacaðým. Kenarýnda küçük ve aðaçtan bir ev olacak. Evim çok güzel olacak...ve ben utanmadan seviþeceðim o evde bütün güzelliklerle..Aðaçlar bile kýskanacak ve gölgesini düþürecek en derin sohbetlere.

Göz yaþlarýmý biriktiriyorum...Ýlerde kendime, sularýnda çýrýlçýplak yüzebileceðim bir göl yapacaðým..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: kocaman yürekli..
Gönderen: Sevgi ÖRENGÜL / Sakarya/Türkiye
21 Temmuz 2004
Bu kadar mý kocaman olur bir yürek, Bu kadar mý? Bedenin yüreðini taþýmaya yetiyor mu? Bilmiyorum ama uzakta bir yerlerde yüreðinin gözleri dalmýþ, kocaman açýlmýþ, beyaza düþmüþ seni görür gibiyim beyazýn üzerine düþen gölgende...Ne tebrik etmek istiyorum, nede baþarýlar dilemek, okuduðum bu yazýlardaki sen için o kadar basit, o kadar manasýz geldiki bu kýsa cümleler. Sadece þunu söyleyebilirim ki yüreðim, yüreðini delice kýskandý...söyleyecek kelimeler tükendi..

:: Yüreðine saðlýk, çok güzeldi...
Gönderen: Ýlke Ersoy / Ýstanbul
17 Þubat 2004
Yüreðinin kapýsý her daim aralýk olsun sevdaya...Hiç ummadýðýn anda gelip kapýný çalacak yeni bir sevda, mazi ise dudaklarýnda sadece hoþ bir gülümseme býrakacak, iyi ki yaþadým, iyi ki acýyla da, kederle de yoðruldu ruhum diyeceksin, seni "sen" yapan herþeyi sevmeyi öðretecek sana kapýný çalacak mutluluklar...Ve sevinç gözyaþlarýndan oluþan uçsuz bucaksýz bir denizde yüzeceksin.Ýnan buna..Ben inanýyorum...Kalemine gölge düþmesin.Sevgiyle kal.

:: Aðlayamadým....
Gönderen: Siyah / Ýzmir
15 Aðustos 2003
Hayallerim vardý benim eskiden/ erteledim hepsini/ küçük bir dað evi/ koca bir yürek... / gözyaþlarým vardý birde/ þimdi biriktiriyorum zamaný gelince hepsi birden dökülecek... yazýyý okurken aðlardým belki biriktirmeseydim gözyaþlarýmý...

:: ..........
Gönderen: ömral / yeditepeliþehiþir
24 Aralýk 2002
sessizliðinin sesi............ . gözyaþlarýndan yaptýðýn göl......... . ben....söyleyecek birþey bulamýyorum... . harikulade olmuþ........... . yüreðin baki kalsýn.../...içindeki herþeyle birlikte..... .




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidiþimin bir derinliði olmalý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Gidiyorum
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?
Benim için yapar mýsýn..?
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Kadýn Olmak
Prematüre Aþklar
Ýlke Ersoy'a Mektuplar 1 / Sardunya Zamanlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.