..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > YETER ÖZHAL




14 Haziran 2012
Sonsuzluða Açýlan Kapý  
YETER ÖZHAL
Ýçinden deniz geçen þehirdi aþkýn bana geldiði yer.Belki denizin ortasýnda duran Kýz Kulesiydi sözün.Çoktandýr unutulmuþ buluþmalardýr Ayasofya.Mavi deniz,tuzlu gözyaþý ve unutulur her aþk!


:AIDH:
Yarýna çýkmam belki de... Ben seni özlerken, rüyalarým hep seni çaðýrýr aslýnda. Yýllar geçmiþ, ne kötü! Bu unutulmaz dediðim duygular yavaþ yavaþ küllenirken, ben seni arýyorum ama sen beni oturduðum kaldýrým taþlarýnda býrakýyorsun, ne kötü!

Bir söyler, bin aðlar içim. Ne içtiðim çayýn tadý var, ne de uyuduðum uykunun anlamý. Her sabah, biliyor musun her sabah yine seninle uyanacaðým diye uyanýyorum. Ama yoksun!

Mevsimler geçti.

Sen hiç beni aramazdýn derdin... Bak her kapý açýlýþýnda sen misin diye soruyorum, ne hoþ! Öðrendim seni özlemeyi, bana acý çekmeyi de öðrettin. Sadece bu dünya olsa, içinde yalnýzlýklarýn çekiþmeleri ve sonunda kavuþmalar olsa, býrakýr mýydým ben seni?

Ýnanmazdým tek kaldýðýmda kendimle konuþacaðýma! Ve hiç aldanmazdým karanlýkta sessiz kalan bana! Hayýr yokmuþ kendime acýyan aynalardan! Sonsuzluða açýlan o kapýdan, süzülüp aniden, yok olasým geliyor. Sen olmadan, ben bu hayatý sevemiyorum. Ya elimsin,ya kolum... Ya içimsin, ya da soluðum... Uçsuz bucaksýz terkediliþlerin ezberini tutuyorum. Ve hatta o ezberi her saniye okuyorum. Rahlemde, demimde, perdemde gölgelerle oynuyorum. Hiç kimse anlamasýn diye, bu yazýyý da þifrelendiriyorum...

Týrnaklarýmýn arasýnda mücadele izleri var. Gitme..,gitme... diye yalvarasým.! Telefonu kapatmýþtýn, duymak istememiþtin sancýlarýmý,ne acý!

Merdiven basamaklarý gibiyim. Her gün yeni bir basamak iniyorum. Bir gün Eminönü'ne, bir gün Kadýköy'e bazen ille de o durakta mahsustan bekliyorum. Benim yalnýzlýðýmýn adý ''Simit'', niye bilmiyorsun! Bak anlatayým, dinle ;

Omuzumda çantam,ya soðuktan ya da aþýrý sýcaktan oflaya oflaya kalabalýklar arasýnda yürüyorum. Kalabalýk mý, bence mahþer gibi! Ama sonuçta hiç kimseyi tanýmýyorum! Kalabalýk benim için sadece bir kelime, baþka bir anlamý yok! Yürümek insaný acýktýrýyor, çünkü yanýmda artýk hiç kimse yok! Baþka düþünecek bir þey olmayýnca, acýkýyor insan. Her zaman gittiðim yerlere uðruyorum ve hatta bazen bir kitabýn yeri deðiþmiþ mi diye bazý kitapçýlara uðruyorum! Baktýðým yaðlý boyalarýn fiyatlarý artmýþ mý, onlarý kontrol ediyorum. Belki çok komik gelecek ama, eve deterjan da alýyorum! Sonra caným sýkýlýyor, eve gitmek istiyorum. Giderken, mis gibi gevrek simit kokularý geliyor burnuma. Caným çekiyor.... Ve her zaman, beþ tane simit alýyorum. Onlarý muhakkak evde yiyorum. Evde çayýmýn yanýna bir de simit olsun diyorum. Güzel bir çay demleyip, bilgisayarýmýn baþýna geçiyorum. Bakýyorum, bakýyorum, yine bakýyorum. Olmuyor, gidip çayýmý simidimi alýyorum. Yanýna da beyaz peynir......

Bak, onlarý yedikten sonra çok mutlu oluyorum.
Yalnýz olmadýðýmý hissettiriyorlar bana.Unutmadýðýný, beni aradýðýný. Çay ve simit, yanyana geliyorlar. Benim yalnýzlýklarýmý paylaþýyorlar. Üç oluyoruz..., susuyoruz, yudum yudum oluyoruz. Ýþte o zaman anlýyorum saatlerin aslýnda ne kadar yavaþ gittiðini. Bir dakika bir saat, bir saat bir gün, bir gün bir ay, bir ay bir yýl gibi geliyor. Onlar olunca, avutuyorum kendimi. Hiç kimsem olmasa da, ben onlarla çok iyi anlaþýyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pisagor Tarikatý
Bir Yazarýn Ýlham Kaynaklarý Nelerdir?
Para Büyüsü
21. Yüzyýl Terör Çaðý!
Vale Çocuk
Gebze / Harem Minibüs Hattý
Bir Delinin Günlüðü 2
Mavi Uçurtma
Caným Sýkýlýyor Bugün
Sor Kalbine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zamanýn Boþluklarý [Þiir]
Yokluðun [Þiir]
Kendime Mektup! [Þiir]
Hayýr Desende [Þiir]
Git, Ama... [Þiir]
Unutamýyorum [Þiir]
Dar Sokaklar [Þiir]
Ahhhhhh,yalancý Yarim! [Þiir]
Unuttum [Þiir]
Sinsi Bir Kýþ [Þiir]


YETER ÖZHAL kimdir?

Yazmak yaþam biçimim, çizmek ise suskunluðumun çaresi.

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmiyorum, sadece okuyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © YETER ÖZHAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.