..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > osman demircan




14 Mart 2012
Deniz Ülkesi  
osman demircan
Yorganlarý yastýklarý doladým bedenime. Üþüdüm çok üþüdüm. Ben sandým ki dýþarýda kar yaðýyor. Meðerse senin beyaz suretin içimde kar manzarasý idi. Ýçimin titremesi ondandý, üþümem ondandý. Ne zamanki seni sýmsýcak öptüm, içim ýsýndý. Yorgansýz ve battaniyesiz o gece uyudum. Seni o gece bedenime doladým. Ben sarmaþýk oldum, sen yüce bir aðaç oldun. Sana sarýlarak mutluluktan göðe ulaþtým. Seni sevdim ve güneþi býraktým. Göðümü seninle doldurdum. Dört mevsimi senin çevrende dolanarak yaþadým. Ben seninle dünya kadar mutlu oldum. Üþümek yalnýzlýðýmýn buzdan akýþýydý. Üþümek yorganlara sarýlmamdandý.


:ACHC:
Yorganlarý yastýklarý doladým bedenime. Üþüdüm çok üþüdüm. Ben sandým ki dýþarýda kar yaðýyor. Meðerse senin beyaz suretin içimde kar manzarasý idi. Ýçimin titremesi ondandý, üþümem ondandý. Ne zamanki seni sýmsýcak öptüm, içim ýsýndý. Yorgansýz ve battaniyesiz o gece uyudum. Seni o gece bedenime doladým. Ben sarmaþýk oldum, sen yüce bir aðaç oldun. Sana sarýlarak mutluluktan göðe ulaþtým. Seni sevdim ve güneþi býraktým. Göðümü seninle doldurdum. Dört mevsimi senin çevrende dolanarak yaþadým. Ben seninle dünya kadar mutlu oldum. Üþümek yalnýzlýðýmýn buzdan akýþýydý. Üþümek yorganlara sarýlmamdandý. Geceler boyu uzak yýldýzlarýn ýþýðýyla ýsýnmaya çalýþmamdandý üþümem. Sonra anladým ki uzak yýldýzlar yataðýmý ýsýtamazdý. Sonra anladým ki uzak yýldýzlar, sadece bazen kuyruklarýný sallayarak geçerdi gökyüzünden. Her yýldýz bir deðildi tabi ki. Týpký senin her kadýna benzememen gibi. Güneþ gibi bir yýldýzdýn sen. Gündüzleri aydýnlýðýmdýn, akþamlarý sýcak yaz gecelerimdin. Kýþý bitmez dediðim hayatýmýn çiçek açan dalýydýn. Kuzularýn melemesi, okyanusun çýrpýntýsý, rüzgarýn ýlýk nefesi, çiçeðin kokusu, bir çocuðun yol boyu koþmasý, alabalýklarýn suda coþmasý, bir atýn tepinmesi, ceylanýn göz rengi, kartalýn gökte süzülüþü, bir annenin çocuðuna sarýlýþý, bir babanýn eve ekmek götürmesi, sevenlerin birbirine sarýlýþý, bir balýn petekten akýþýydýn. Yorganlarý bir kaðýt gibi doladým bedenime. Vücudum fýrýndan yeni çýkmýþ bir ekmek gibi sýmsýcaktý o gece. Beni katýksýz sevdin sen. Yedin, bitirdin beni o gece. Senin tokluðun ben oldum. Sen ise benim için güneþ altýnda kýzarmýþ buðday oldun. Sana, seni tattýrdým. Sana, seni yaþattým o gece. Bir baykuþun fareyi yakalamasý gibi seni yakaladým. Aslýnda kanatlarým sendin. Sana koþarken de, uçarken de senden güç aldým. Seni severken, gözyaþlarýmýn düþtüðü avuçlarýmý duaya açtým. Sonra sen saðanak halinde yaðdýn ellerime. Ýþte o an aðlamayý unuttum. Yaðmur olduk ikimiz. Ben senin yürek mazgallarýna aktým, sen benim kurak topraklarýma yaðdýn. Sýmsýcak bir gülüþ olduk; yüzün yüzüme deðdiðinde. Acaba bu gülen dudaklardan hangisi benimkisi dedim. Anladým ki güneþ sendin ve kumsal sendin. Bana da bu manzaranýn tadýný çýkarmak kaldý. Attým kendimi aþkýn denizine. Bir daha da üþümedim. Senin yanýnda upuzun yattým. Senin tenime bronz rengini vermeni bekledim. Ben senin sýcaklýðýnla esmer bir buðdaya dönüþürken, üþümek bana bir arpa tanesi kadar uðramadý. Þu þiiri yazdýrdýn bana:

Deniz Ülkesi
Ey sevgili semtime uðradýn bir güneþ gibi.
Buz dünyam hem deniz oldu hem kumsal
Sana koþtum kollarýmý açarak kulaç kulaç
Sýmsýcak sularla seviþir gibi seni sevdim

Kumsal, sahil, dalga ve güneþ sendin yar
Sen deniz ülkesiydin ben kürek mahkûmu
Sana yorgun kollarýmla kaçtým sarýl bana
Sar beni kýyýlarým yalnýzdý bugüne kadar



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ah Angelina
Seninle Açarým Perdelerimi Güne
Ben Masallara Ýnanýrým, Senin Realiten Beþ Para Etmez
Of Of... Ne Güzel Bir Gün
Ey Kömür Gözlüm Yüreðimin Ateþinden Uzak Dur
Mum Iþýðý Neden Titrer Bilir misin?
Sürahi ile Bardak Gibiydik
Seni Býrakýrsam Eðer, Ellerimden Utanýrým.
Beni Þizofrenik Bir Halüsinasyon Sayýn
Hayal

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.