..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Özgür Kavaz




18 Eylül 2001
Mektup  
Özgür Kavaz
Bir kaç kelime bulup, bunlarý kalbimin ve ruhumun derinliðindeki renklerle karýþtýrýp, çocukluðumdan beri kendimle taþýdýðým hüznümün süzgecinden geçirerek sana seslenmek istedim.


:BGII:
.
Merhaba (Sen),
Bir kaç kelime bulup, bunlarý kalbimin ve ruhumun derinliðindeki renklerle karýþtýrýp, çocukluðumdan beri kendimle taþýdýðým hüznümün süzgecinden geçirerek sana seslenmek istedim. Aradýðým kelimeleri bulmak için çýktýðým yolculukta, rüyalarýmda hiç karþýlaþma- dýðým ejderhalar yardým etti bana...Onlarý hiç sevmediðim halde, sözlerine inanýp gösterdikleri yollardan gittim ve bir daha da geri dönemedim. Þimdi sana oradan sesleniyorum. Burasý ilk baþta çok yabancý ve soðuktu, dillerini bilmediðim için yolumu bulmakta epey zorlandým, ama daha sonra ruhumun derinliklrinden gelen seslere kulak vererek burada yaþamaya alýþtým.
Ejderhalarý ilk gördüðümde çok korktuðumu hala hatýrlýyorum, ama zaman geçtikçe korkutucu gövdelerinin aksine uysal bir ruhlarýnýn olduðunu anladým ve bende onlar gibi olmak istedim. Bu isteðimden beni bilge bir ejderha, benim onlardan farklý olduðumu ve bununda onlar için ulaþýlamaz bir güzellik olduðunu anlattýðý uzun ve sessiz gecelerde vaz geçirdi.
Onlarý ve kendimi tanýmak için fazla zaman harcamadan dillerini öðrendim. Çok zaman geçmemiþti ki bunun yeterli olmadýðýný anladým ve bu yüzden ejderhalarýn ruhlarý, sizin aleminiz, evren ve kendim hakkýnda daha fazla bilgi edinmek için sizin hiç tanýmadýðýnýz bu alemin filozoflarýný okumaya baþladým. Alçakgönüllülüðü bir tarafa býrakýrsak, geçen on yýlýn sonunda bu konular hakkýnda ustam Bilge Ejderhadan sonra buralarda düþüncelerine deðer verilen en önemli yaratýk olduðumu söyleyebilirim. Bu duruma birde bu alemde yaþayan tek insan olduðum eklenirse ne kadar saygý gördüðümü beyninizde tasavvur edebilir misiniz, bilmiyorum?
Gelelim sana;
Bu yazdýklarýmý anlamak için biraz zorlandýðýnýn farkýndayým, ama kendimi ve bu alemi, senin anlaman için seçtiðim kelimeleri ararken yaþadýklarýmý baþka türlü anlatamadýðýmý da kabul ediyorum. Bundan sonra yazacaklarýmda bu kadar zorlanmayacaðýmýzdan emin olabilirsin. Çünkü buraya geldikten sonra uzunca bir süre uzak kaldýðým senin ve diðer insanlarýn dünyasýný tekrar hatýrlamak için, son zamanlarda, sizlerin de tanýdýðý bilginleri okumaya baþladým. Bir kaç bilginin dýþýnda o alemi ve insan ruhunu anlayan filozofa raslayamadýðýmý üzüntü ile belirtmek zorundayým. Bir kaç doðulu ve Avrupa´lý bilge dýþýnda geriye kalanlarý bende hiç bir etki býrakamadý. Ýçlerinde; benim þimdi sana seslendiðim bu alemi tanýmaya çalýþanýna da bir tek filozof dýþýnda rastlayamadým.
Sizin kelimelerinizle yazarsak:
Ben burada üniversite okuyorum. Okuduðum cilt cilt kitaplarý anlayacaðýnýz baþlýklar altýnda toplarsak; psikoloji, pedagoji ve felsefe aðýrlýklý bir eðitim aldýðýmý söyleyebiliriz. Daha önceleri fizik, biyoloji ve kimyada da oldukça fazla yol kat ettiðimi söyleyebilirim. Ama bu dallarla Bilge Ejderha ilgilendiði için, uzunca bir süre önce vazgeçtim. Hatta ticaret ilmi ile de ilgilendiðim zamanlar oldu. Ticaret ilmine hiç yatkýn olmadýðýmý anlamam da fazla sürmedi ve hemen çalýþmalarýmý kestim.
Beni anliyorsun deðil mi?
Ben bu alemde daha önce hiç olmadýðým kadar mutluyum. Tek eksikliðim ise burada bir kadýnýn olmamasý. Yoðun çalýþmalarýmýdan sonra yorgun ve yalnýz kaldýðým gecelerde bunun eksikliðini fazlasýyla hissettiðimi kabul ediyorum. Bu durumumu fark eden komþum ejderhalar, bana mahallenin genç diþi ejderhalariyla görüþme olanaðý saðladýlar. Hepsiyle çok iyi anlaþtýðýmýzý söyleyebilirim, hatta içlerinden birine aþýk olduðumu da söyleyebilirim. Ama zaman geçtikçe o da bana aþýk olmasýna raðmen, ayrý alemlerin yaratýklarý olmamýzýn getirdiði zorluklarý aþamadýðýmýz için ikimizde günlerce aðladýktan sonra ayrýldýk. Onun döktüðü ejderha gözyaþlarýný hala hatýrlýyorum, her hatýrlayýþýmda içimde fýrtýnalar kopuyor... Ve insan olduðuma kýzýyor ve üzülüyorum.
Ejderhalar hakkýnda sahip olduðunuz bilgilerin ne yazýkki çok eksik ve yanlýþ olduðunu söylemek zorundayým. Bu alemdeki ilk günlerimde benimde o alemden kalan ön yargýlarým vardý. Bunlarýn yanlýþlýðýný görmem ve düzeltmem biraz zaman aldý. Sanýldýðý gibi o muhteþem aðýzlarýndan olur olmadýk yerde ateþ lavlarý çýkarmadýklarýný söylemek isterim. Lavlarý
çýkarmalarýnýn anlamýda sanýldýðý gibi öldürme amaçlý deðil. Bu durum sadece içlerindeki korkunun ve hüznün dýþarýya yansýmasý anlamýna geliyor. Ayrýca, sanýldýðý ve resimendikleri gibi kocaman ve korkutucu bir gövdeleri de yok. Üstelik hepsinin çok çalýþkan uysal yaratýklar olduðunu söyleyebilirim ve en güzel özelliklerinden brisi de; aðladýklarýnda dökülen koca- man gözyaþlarý... Bu alemdeki etütlerimde, sizin ve bir zamanlar benimde olan dünyada birçok konu hakkýnda, buna ejderhalarda dahil, fazlasýyla eksik ve yanlýþ bilgilerin olduðunu fark ettim. Tüm bu eksikliklerin incelendiði bir kitap üzerinde çalýþýyorum bu sýralar. Kitabý yazarken, bilimler hakkýndaki bilgilerimden yaralanmama raðmen kesinlikle bilimsel bir çalýþma deðil. Kýsa öykülerden oluþuyor ve hepsini ejderha duyarlýlýðý ile ele aldým. Ne yazýk ki sizin aleme yollamayý düþünmüyorum. Daha çok, gelecek yüzyýllarda benim gibi yazacak kelimeler veya baþka bir þey aramak için yolculuklara çýkan ve yollarý bu aleme düþen insanlar için, buradaki kütüphanede saklýyacaðým. Sizlerin kitaplarý gibi bir kitabýn binlerce kopyaasý da hazýrlanmýyor burada. Bütün kitaplar yoðun bir titizlikle hazýrlanýyor ve üzerleri tarifi imkansýz güzellikte resimlerle süsleniyor.
Bu alemden, þimdilik yazacaklarým bu kadar. Umarým; seçtiðim kelimeler sana, beni ve bu alemi tasavvur etmende yardýmcý olmuþtur. Yazdýklarýmý bu alemi tanýmalarýný istediðin insanlara okutabilirsin. Bundan rahatsýz olmayacaðýmýda belirtmek isterim.
( Rahtlýðýmýn sadece bu mektupla ilgili olduðunu da belirtmek isterim. Yazacaðým diðer mektuplar bundaki gibi bilgiyle alakalý olmayacaðý için senin de okutmak isteyeceðini sanmýyorum...Yazdýklarýmýn sende özel bir dünya, sessizlik, gizlilik ve duygusallýk –ejderha duygusallýðý- yaratmasýný isterim...)








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aşk Mektubu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzýlderili Olma Istegi - F. Kafka -
Masal ve Yalnýzlýk
Sisler Altinda Bir şehir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O Mahur Bir Daha Gelmez [Þiir]
Sürülerin Koruyucusu [Þiir]
Kendini Nerede Ararsa Orada Bulur Insan [Þiir]
17 Mevsim [Þiir]
Bana Anlat... [Þiir]
Ses, Sessizlik ve Zaman [Þiir]
Kadin Yoktu... [Þiir]


Özgür Kavaz kimdir?

Nerden geldigimi ve nereye gittigimi bilmiyorum. . . Oysa bir masal kahramani olsaydim, herkes ve sen bilecektiniz. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Franz Kafka, Fernando Pessoa, Gabriel Garcia Marquez


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgür Kavaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.