..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýstanbul > Þenol Durmuþ




10 Ocak 2012
Roman Mahallesine Bakmak  
Þenol Durmuþ
Bizim mahalle iþte...Kaderine terk edilen insanlarýn çaresizlikten yaþayan þeytanlara, iblislere, hilkat garibesi yaratýklara dönüþtüðü yerler...Birçok yazýmýn ana konusu olan mahalle hakkýnda bir sözlük yazarlarýnýn düþünceleri...Ama bu insanlardan daha beter bir vahþet çaðýný kendi iç dünyalarýnda saklý tutan köylerde ki insanlardan bir haber yaþayan yorumcular ne yazýkki.."


:AGGE:
Bizim mahalle iþte...Kaderine terk edilen insanlarýn çaresizlikten yaþayan þeytanlara, iblislere, hilkat garibesi yaratýklara dönüþtüðü yerler...Birçok yazýmýn ana konusu olan mahalle hakkýnda bir sözlük yazarlarýnýn düþünceleri...Ama bu insanlardan daha beter bir vahþet çaðýný kendi iç dünyalarýnda saklý tutan köylerde ki insanlardan bir haber yaþayan yorumcular ne yazýkki.."Orda bir köy var uzakta" derler...Kendi köylerinde ki insanlarý bir bilseler...Roman mahallesinde kiler eminim melek kalýrdý...Yeter ki bir gün aç kalsýn o yýðýnlar...Ve eminim o vahþetten kaçmak için sýðýnacaklarý tek liman olurdu Sarýgöl Roman Mahallesi...


Sarýgöl mahallesi


gaziosmanpasada daha cok cingenelerin oturdugu,hergece sokak ortalarýnda dugun ve kina gecelerinin yapildigi,daglýk üzerine kurulmuþ bol yokuþlu mahalle.
(strife, 07.07.2002 00:33)


arena'da göstermiþlerdi bu mahalleyi uyuþturucu merkezi zart zurt diye.. yukarý aþaðý diye de ayrýmlar yapmýþlardý..neyse gösterdi ne oldu sanki ? zaman zaman baskýnlarýn dýþýnda varlýðý engellenemeyecek þeyler bunlar..
(vader, 11.05.2004 10:36)


bir gece saat üç civarý ilerde bir sokaktan ana caddeye dönerim diyerek girdiðim, sürekli eðimi artan bir yolun son kýsmýna kadar gazlayarak ulaþtýðým, acý acý fren yaparak durabildiðim, gece kondularýn ýþýklarý yanmaya baþladýðýnda "nereye geldik olm" diye sorduðum, "sarýgöl galiba" cevabýný aldýktan sonra ilk girdiðim yere kadar onca yolu týrýs týrýs, geri geri giderken de g.tümden ecel terleri damlattýðým yerdir.
ya da;
bir numarasý yok. gittim, pati çektim, arabayý kaydýrdým, bir delikanlý adam da çýkýp laf etmedi. edemedi... yemedi... yemez...
(contravener, 12.07.2005 00:36)


istanbul'un öbür yüzlerinden. sokak ortasýnda aleni bir biçimde uyuþturucu satýlýþý teklifinde bulunabilir sokak sakinleri size. polis otosunun ancak baskýnlarda uðradýðý ve býrakýn diðer otolarý olsa olsa tüpgaz kamyoneti görebileceðiniz, kaçak elektrik aramakla yükümlü görevlilerin bi' temiz dayak yediði gaziosmanpaþa mahallesi.

mecbur deðilseniz ve niyetiniz uyuþturucu almak deðilse -ki her çeþiti vardýr. hatta iklime elveriþli olanlar bahçelerde ziraat edilir, tazedir yani!- gitmeniz, girmeniz tavsiye edilmez!!!
(non descript, 04.11.2007 14:42 ~ 11.11.2007 12:39)


istanbul gaziosmanpaþa 'da kapkaç, uyuþturucu ,çalýntý mal ticareti ile ünlü roman mahallesi..son yýllarda doðu kökenli aileler de burada ikamet etmeye ve " ticaret " gerçekleþtirmeye baþladý.belirli zamanlarda polis baskýný gerçekleþtirilip olaya el konulmuþ gibi görünse de birkaç saat sonra olaðan duruma dönülür. mahallenin dereboyu ve dereyolu caddelerinde konuþlu tezgahlarda ,evlerin pencelerinde 7/24 envai çeþit uyuþturucu ve hap satýþý gayet olaðan bir þekilde tüketicilere sunulmaktadýr..
(memoo, 07.02.2008 16:35)


yaklaþýk olarak 24 senedir oturduðum yerin iki alt sokaðýna denk gelen mahalle, adý dere, þen mahalle diye de bilinir. uyuþturucu almak için ferrarilerin bile geldiðini kendi gözlerimle gördüm. oysaki orada þu an serserilik yapanlar ile vakti zamanýnda kuka oynardýk. hayat herkese adil davranmýyor bazen.
(jules winnfield, 28.02.2008 04:31 ~ 18.11.2008 11:13)


eski topraklarin anlattiklarina gore zamaninda piknik alani olarak kullanilmis olan, gunumuzde ise kuran-i kerim icerisinde uyusturucu saklanan, istanbul'un harlemi olarak bilinen, dogma buyume gaziosmanpasali olarak benim bile tek basima girmeye cesaret edemedigim mahalle.
(hulahoptereyagliballiekmek, 08.01.2009 05:49 ~ 05:51)
     


bu bölgenin bitki örtüsü esrardýr
(tugaydogan, 04.03.2009 20:02)


hakkýnda söylenenlerin bir çoðunun abartý olduðu mahalle.mahalle kavramýnýn daha kapsamlý hale dönüþtüðü yerdir..yani þimdi esrar ve uyuþturucu satýlan taraflar bi yana,gerçekten de nezih insanlarýn yaþadýðý yerler de vardýr.iþin ilginç yaný bunlarýn tümünün ayný mahalle içerisinde olmasýdýr.
(shaunarcher, 18.07.2010 15:03)


ahalisinden uzak olmak adýna aile hekimliði tercihimi deðiþtirdiðim semt. içimde garip bir piþmanlýk var. kara kaþ kara gözlü çocuklarý , ''doktor bey '' yerine ''doktor abi '' diyen anneleri , ilginç sorularýyla insaný þaþýrtan ahalisiyle sarýgöl. adý uyuþturucuyla anýlan semtte esrarkeþ kadar sakallý , cübbeli roman vatandaþ var desem çok zor inanýlýr.
(suleymansirri, 23.07.2010 00:03)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.