..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > osman demircan




24 Aralýk 2011
Yüreðimi Korkak Büyütmedim  
osman demircan
Yine sana sesleniyorum yar! Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var. Býrak gözlerin gözlerimde kalsýn; Yüreðimin yüreðine söyleyecekleri var. Sana seni anlatacaðým için midir bilmem; ama ilk defa cümlelerimde bir telaþ var. Nefes nefese hecelerim... Sevdan uðruna bir araya gelmek için savaþýyor harflerim. Belki de bundan sonra hep kifayetsiz kalacak þiirlerim; seni hak ettiðin gibi anlatamayacaklarý için. Biliyorum boynu bükük olacak bundan sonra cümlelerimin. Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var.


:BIID:
Yine sana sesleniyorum yar! Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var. Býrak gözlerin gözlerimde kalsýn; Yüreðimin yüreðine söyleyecekleri var. Sana seni anlatacaðým için midir bilmem; ama ilk defa cümlelerimde bir telaþ var. Nefes nefese hecelerim... Sevdan uðruna bir araya gelmek için savaþýyor harflerim. Belki de bundan sonra hep kifayetsiz kalacak þiirlerim; seni hak ettiðin gibi anlatamayacaklarý için. Biliyorum boynu bükük olacak bundan sonra cümlelerim. Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var. Cevap verebilir misin, en güzel sevgi kimdedir diye sorsalar? Aþkýmýz diyebilir misin? En çok kimi seviyorsun deseler, ismimi verebilir misin? Neden aðlýyorsun deseler, sevdigim var diyebilir misin? Beni unutmaný isteseler; hayýr diye haykýra bilir misin? Ayrýlýk ne deseler; ölümdür diyebilir misin? Aþkýmýzýn parolasýný sorsalar; ölüm var, ayrýlýk yok diyebilir misin? Seninle olan her þeyi kýskanýyorum. Gezdiðin sokaðý, dokunduðun eþyayý, okurken gözlerine o denli yakýn olan gazeteni, yanýmda daha güzelleþen gülümsemeni, benden seni çaldýklarý için arkadaþlarýný, ellerine dokunduðu için yazý yazdýðýn kalemi... Daha neler sayabilirim sevdiceðim. Yakýnýnda sen olduðun her þey benim uzaðým... Sen adýný ne koyarsan koy cancaðýzým... Seni seviyorum... Hep mutlu ol, o gülümsemenden beni mahrum etme ne olur. Yüreðimi korkak büyütmedim. Kaybettiklerim; daðýttýðým servetimdir; ama seni kaybetmek istemiyorum. Pek çok hata yaptým þimdiye kadar, inkar etmiyorum. Ders aldýklarým oldu, almaya vakit bulamadýklarým... Ýyi ki yapmýþým dediðim þeyler var, keþkelerim de. Hafýzamdan silmek istediðim görüntüler var, silemediðim! Sözler var duymamýþ olmayý dilediðim; ama duyduðum... Kimilerinin gözüne sokmak istediðim gerçekler var, bende saklýkalmasýný doðru bulduðum ve hepsinin Bir yeri, zamaný var içimde tuttuðum. En önemlisi bazen uzaklaþmak gerekir; yakýnlaþmak için. “Bazen hatýrlamak gerekir; hatýrlanmak Ýçin. “Bazen aðlamak gerekir, açýlmak için. “Bazen anmak gerekir; anýlmak için. “Bazen de susmak gerekir; duymak için. Bekliyorum beni duymaný... Ýçimdeki feryadý ve suçsuzlugumu ne zaman anlayacaksýn diye bekliyorum. Dudaklarýmdan rahatça döküldüðü gibi deðil; bugün ilk defa yorulduðumu hissettim ben aþk þarkýlarý söylerken. Hiçbir þey yapmadan düþündüm her þeyi. Meðer ne çok ilklerim varmýþ senli. Ne çok sonlarým.. Ne çok keþkelerim ve ne çok sarmaya elimin varmayacaðý yaralarým varmýþ. Ne çok çýðlýk çýðlýklarým varmýþ insaný zývanadan çýkartabilecek dev gibi suskunluðumun arkasýnda. Anlatamadým suskunlugumsun, ne olur konuþtur beni. Konuþmak istiyorum seninle. Suskunluðumu sil dudaklarýmdan. Aþk þarkýlarý yazdýrmaný istiyorum dudaklarýma senli. Yine sana sesleniyorum yar! Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Frezya
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Evlen Benimle
Ey Kara Gözlüm
Boþ Masa ve Sandalyeler Kadar Yalnýzým
Açtým Yüreðimin Perdelerini
Gecelerimde Bir Mum Iþýðý Kadarsýn
Ýntihar Eden Ýnsan Gibi Yüzüstü Beni Býraktýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Çam Ormaný
Seninle Açarým Perdelerimi Güne
Ey Tanrý'm Gazan Mübarek Olsun
Öyle Doluyum ki
Mavi Iþýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.